Koncert Leb i Sol u Sarajevu

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

black

Post by black »

lijepi jazz fest :-)
van Basten

Post by van Basten »

Sama ideja sviranja u tom nekom novootvorenom Interstage-u je bila za pohvalu... da je se desila u nekoj drugoj državi a ne kod nas... dva dana prije "koncerta" bio sam u Interexu i malo prošnjuhao da vidim gdje je ta dvorana... jedva sam skontao na koji prostor misle... užasno... onu natkrivenu garažu preko puta Interexa su namjenili za to... mislili istjerati auta tu noć, postaviti binu i eto nam " dvorane u soc-realističkom stilu, trenutni hit po Evropi". A nijedan prozor nije ustakljen, a kamoli šta drugo... taj dan je padao snijeg a ja sam tada odlučio da definitivno neću ići tamo na koncert... drag je meni Leb i sol, al su mi moja pluća još draža.
O prijašnjim propustima organizatora već se pričalo da ne ponavljam.
Slažem se da ni članovima grupe maslo nije za Ramazana, al bar 80% krivice za sinoćni fijasko je do organizacije
johnnykola

Post by johnnykola »

ja cuo informaciju da je vlatku pocela rasti kosa, pa
covek, sretan zbog cinjenice da ce se mozda rijesit
alopecije, odlucio malo zapostaviti gitaru i pustit
kosici da mirno bez zvucnih vibracija raste.

:D :D :D
boucheron

Post by boucheron »

mamica 31 wrote:ne mogu naci na stranici Oslobodjenja taj tekst :-) a interesuje me ko je organizator pomenutog koncerta :-)
Zar je vise vazno "tko je organizator"? Sarajevo je jos jednom pokazalo Europski osmijeh, jer sve sto je urbano i sto nesto vrijedi, u nasem voljenom gradu je osudjeno na propast. Danas Leb i Sol, sutra tko zna tko.
ninja-san

Post by ninja-san »

Ma organizatori su najveci manipulatori.Neki od vas sigurno ce se sjetiti koncerta Darka Rundeka negdje 2003. u Slogi, kada je band svirao na razglasu jacine kucnog kasetofona.....
Elko

Post by Elko »

cek cek ,,,, koncert se nije odrzao ???
LiquidSilk

Post by LiquidSilk »

Jebi***, onda se ljudi zale sto nas preskacu bendovi poput Stones-a, RHCP....bla bla... I ono malo normalnih koncerata (U2) je bio cisti merhametluk i da su se nasi organizatori pitali ne bi ni toga bilo. Zaista je zalosno bilo vidjeti sve te ljude koji su sinoc dosli na koncert i cekali.. i cekali...i cekali, bila sam i ja, pokupila se s rajom oko 10-ke sta cu...tuzno, zaista tuzno. Ne znam do koga je, ali je u svakom slucaju blamaza. Kao sto je rekao neko, niti jedan plakat nije bio u gradu, zato je ona ograda oko hotela Central oblijepljena plakatima raznih kvazi-narodnjackih sund pEvaljki i inih 'umjetnika' :roll: , mislim opcenito je cijela ta situacija oko koncerta bila malo mutna, te ima te nema, te k'o fol 'posebno preuredjen' prostor, a ono rupetina najgora :x bla bla bla.....
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

felichi wrote:gdje nađe 10 nastupa poslije rata molim te,
Dva puta u Domu policije, 3 puta u Slogi, 3 puta u Coloseumu, jednom u SA Clubu i nek mi jos neko pomogne oko desetog...

Neko spomenu koncert Rundeka u Slogi, ne samo da se nista nije culo, nego su prodali i jedno hiljadu karata vise nego sto Sloga realno moze primiti.

Fuj...
_ambassador

Post by _ambassador »

jooooj kakav koncert!!! :D
zar niste bili??:D:D:D:D
van Basten

Post by van Basten »

GandalfSivi wrote:
Dva puta u Domu policije, 3 puta u Slogi, 3 puta u Coloseumu, jednom u SA Clubu i nek mi jos neko pomogne oko desetog...

Neko spomenu koncert Rundeka u Slogi, ne samo da se nista nije culo, nego su prodali i jedno hiljadu karata vise nego sto Sloga realno moze primiti.

Fuj...
Stage
schnjufko

Post by schnjufko »

Ma ovo je tipichni odron. Kome nebudu dali lovu za kartu nek spichi u Kalipso i pokupi nesto u vrijednosti od 20 maraka.
Volio bi kad bi neko napisao adresu i ime agencije te od Vrdoljaka. Neznam covu al je ovo teski odron od organizacije i ovoj agenciji se treba zabraniti rad ubuduce. NIje mi toliko zao koncerta. Napraviti ovoliku blamazu od vlastitog oprostajnog koncerta moze napravit samo bend koj svira za lovu. Sledeci put kada budu dolazili mogu ocekivati praznu salu a to bi bio i red kada se ovako odnose prema svojoj publici. Pozivam sve one koji jednom nekad u buducnosti budu vidjeli vlatka uzivo da ga posteno izvizde.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

@van Basten

Hvala, sad se sjetih, dobar koncert bio pravo :)
blues_woman

Post by blues_woman »

u avazu pise da se od danas moze uraditi povrat love u calypso radnjama...
gold'n'brown

Post by gold'n'brown »

Podizel iko pare?
Muratowitz

#115 ODGOVOR MAKEDONACA

Post by Muratowitz »

Jutros sam poslao upit na mail koji stoji na stranici Leb i Sol. Evo odgovora!

"Postovanje!
Koncert je otkazan zato sto lokalnu organizator-NIP
Croatika iz Mostara nije ispunio ugovorom utvrdjene
obaveze prema bendu!
Tehnicke(dvorana nije sanirana onako kako je bilo
dogovoreno)a ni finansiske.
Zao nam je.
Pozdrav"
amer72

Post by amer72 »

GandalfSivi wrote:

Fuj...
I JOŠ JEDNOM NA "FIJU BRIJU" NA GRBAVICI (NEZNAM TAČNO KOJE GODINE)
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

amer72 wrote:
GandalfSivi wrote:

Fuj...
I JOŠ JEDNOM NA "FIJU BRIJU" NA GRBAVICI (NEZNAM TAČNO KOJE GODINE)
I na nekadasnjem Stage-u neke godine :D
Blizanac

Post by Blizanac »

Zna li neko kad je slijedeći termin za ovaj koncert?
Nešto se šuška da bi mogao biti polovinom aprila....
AfromMann

Post by AfromMann »

Poslije ove prevare sumnjam da ce nekom pasti napamet da ponovo kupi karte za ovaj koncert! :x :x :x Taman i da bude djaba ne vjerujem da bi iko vise dosao!
ninja-san

Post by ninja-san »

Fiju -briju je bio lipnja /juna '97. godine na stadionu Grbavica, Vlatko svirao na kraju.
Ali cinjenica je da je u SA poslije rata 10 puta bio Vlatko S. trio, a nikada Leb i Sol.
debela

Post by debela »

Blizanac wrote:Zna li neko kad je slijedeći termin za ovaj koncert?
Nešto se šuška da bi mogao biti polovinom aprila....
nema vise, kapak.
Better Man

Post by Better Man »

van Basten wrote:
GandalfSivi wrote:

Fuj...
Stage
Čićak vido dobru zaradu i prodao duplo više karata za Rundeka, nego što Sloga može primiti i rezultat je bio katastrofalan, to je da se ništa nije čulo, a i nisi mogao normalno da dišeš!! Srećom nismo uspjeli doći do karata za taj Rundekov nastup! Koliko znam Vlatko nije svirao 3 puta u Slozi, već jednom, ali je imao nastup u BKC-u!!!
AenemA

Post by AenemA »

Tipican balkanski amaterizam i neprofesionalizam. Steta sto propade dobar koncert.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Better Man wrote:
van Basten wrote:
GandalfSivi wrote: Dva puta u Domu policije, 3 puta u Slogi, 3 puta u Coloseumu, jednom u SA Clubu i nek mi jos neko pomogne oko desetog...

Fuj...
Stage
Čićak vido dobru zaradu i prodao duplo više karata za Rundeka, nego što Sloga može primiti i rezultat je bio katastrofalan, to je da se ništa nije čulo, a i nisi mogao normalno da dišeš!! Srećom nismo uspjeli doći do karata za taj Rundekov nastup! Koliko znam Vlatko nije svirao 3 puta u Slozi, već jednom, ali je imao nastup u BKC-u!!!
bio sam na tom katastrofalnom koncertu u slozi...koji je to uzas bio.

al sam se raznio tu noc sto jest jest...
doktor78

Post by doktor78 »

Nesto ne vjerujem u izjave ovih nasih nazovi-organizatora koji okrivljuju Avalon produkciju. Posjetom njihove stranice http://www.avalon.com.mk , lijepo se vidi da su ljudi dovodili u Skoplje takve zvijezde kao sto su Whitesnake,Deep Purple, Apocalyptica i.t.d., a nasi kokosari ne mogu organizovati jedan koncert Leb i Sol.
Post Reply