Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

brkatisom

#26 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike

Post by brkatisom »

ja sam neki dan cula od jedne cure, kako kada zeli da ode na odmor (za cijelu god ima 10 dana odmora) onda mora da naradi te dane sve sto ce iici na odmor, tipa mora raditi 15 dana bez prestanka i onda da ide na odmor (rade se i sub i ned) uzas, radi se o porodicnoj zeni sa 2 djece :( to je tako tuzno ......cesto izgubim nadu da ce se ovdje ikad ista srediti da bude na strani covjeka i humanosti.......
Cholina_Lokica

#27 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike

Post by Cholina_Lokica »

gradskadjeca wrote:
DM je cuo sam kako u Evropi tako i kod nas jedan od najboljih poslodavaca i zaista u koju god sam radnju njihovu usao nisam primjetio tuzne face. Uvijek se nekako trude da udovolje musteriji i to je naravno najvaznije.
Jel' to isti onaj DM u kojem kod nas zene moraju potpisati ugovor da nece ostati trudne u naredne dvije godine :? :D
DesertWind

#28 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike

Post by DesertWind »

Cholina_Lokica wrote:
gradskadjeca wrote:
DM je cuo sam kako u Evropi tako i kod nas jedan od najboljih poslodavaca i zaista u koju god sam radnju njihovu usao nisam primjetio tuzne face. Uvijek se nekako trude da udovolje musteriji i to je naravno najvaznije.
Jel' to isti onaj DM u kojem kod nas zene moraju potpisati ugovor da nece ostati trudne u naredne dvije godine :? :D
cisto sumnjam da je to DMova politika - prije bih rek'o da je to maslo nekog iskompleksiranog sefovskog papcica koji bi da ubija redovan bonus na produktivnost ispostave - citaj bez gubitaka.
Cholina_Lokica

#29 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike

Post by Cholina_Lokica »

DesertWind wrote:
Cholina_Lokica wrote:
gradskadjeca wrote:
cisto sumnjam da je to DMova politika - prije bih rek'o da je to maslo nekog iskompleksiranog sefovskog papcica koji bi da ubija redovan bonus na produktivnost ispostave - citaj bez gubitaka.
Pa kazem da je kod nas tako, za ostatak Evrope ne znam... Ali kod nas je takva politika :-) Ko ju je smislio veze nemam
fatamorgana

#30 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike

Post by fatamorgana »

Pa lijepo je Marks u Kapitalu objasnio da je kapitalista u principu kvaran, nemoralan kao osoba, da voli ukrast' neg' se hljeba najest' .... naučno dokazano, :D
Nije lako za pročitat', podeblja knjiga ali korisno štivo ....

No s obzirom da je ovaj svijet samo odskočna daska za onaj vječni možda i ne vrijedi truda čitati .... ;-)
Last edited by fatamorgana on 07/11/2012 17:47, edited 1 time in total.
kokuz_sa

#31 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike

Post by kokuz_sa »

Cholina_Lokica wrote:
gradskadjeca wrote:
ja suplje price
Sa_konsalting

#32 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike

Post by Sa_konsalting »

Užasna je politika kompanija prema trudnicama. Nemam riječi...Al s druge strane poznajem dosta trudnica koje iako nisu imale ugovor na neodređeno vrijeme, podnijele su tužbu Sudu i dobile.

Takodjer bih voljela vidjeti i par postova o kompanijama koje ne iskorištavaju radnike.

Al da se vratim na temu...još jedna kompanija koja iskorištava radnike je tzv Mark IN, kolega kaže da je radio i da se i dan danas muči da naplati novac, jer ne daju ljudima koji privremeno rade ni ugovore niti bilo šta drugo.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#33 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike

Post by Entropio »

.
Kemal Malovčić

#34 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike

Post by Kemal Malovčić »

fatamorgana wrote:Pa lijepo je Marks u Kapitalu objasnio da je kapitalista u principu kvaran, nemoralan kao osoba, da voli ukrast' neg' se hljeba najest' .... naučno dokazano, :D

No s obzirom da je ovaj svijet samo odskočna daska za onaj vječni možda i ne vrijedi truda čitati .... ;-)
čudo nisi reko da ti treba onaj stalak za kur an da čitaš kapital
kad već imaš uvijek potrebu da
barneš religiju
vjesticanametli

#35 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike

Post by vjesticanametli »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kemo kemo

LOK izrabljivač
Kemal Malovčić

#36 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike

Post by Kemal Malovčić »

selimović svoje dugove vraća bonovima :mrgreen:
fatamorgana

#37 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike

Post by fatamorgana »

Kemal Malovčić wrote:
fatamorgana wrote:Pa lijepo je Marks u Kapitalu objasnio da je kapitalista u principu kvaran, nemoralan kao osoba, da voli ukrast' neg' se hljeba najest' .... naučno dokazano, :D

čudo nisi reko da ti treba onaj stalak za kur an da čitaš kapital
kad već imaš uvijek potrebu da
barneš religiju
Pa i Kur'an se na svoj način zalagao za određenu socijalnu pravdu u robovlasničkom društvu koje je tada postojalo ....

nemam stalak, a ti? :wink:
fatamorgana

#39 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike

Post by fatamorgana »

Kemal Malovčić wrote:nemam...
ma nema veze, bitna je knjiga .... :wink:
Kemal Malovčić

#40 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike

Post by Kemal Malovčić »

fatamorgana wrote:
sasvim je slučajno da mi dva kur ana (džepni na velikom) stoje ispred kapitala, ali gore na polici, daleko :D
fatamorgana

#41 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike

Post by fatamorgana »

Kemal Malovčić wrote:
fatamorgana wrote:
sasvim je slučajno da mi dva kur ana (džepni na velikom) stoje ispred kapitala, ali gore na polici, daleko :D
Znači svaka sličnost sa stvarnim događajima i likovima je slučajna ... k'o u filmovima, :wink:
fatamorgana

#43 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike

Post by fatamorgana »

smajli koji pada ničice ....
Zox

#44 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike

Post by Zox »

rexmax wrote:Djeco, pokrenite temu koje kompanije ne iskoristavaju uposlene.
Ne postoji kompanija u kojoj uposlenici nisu robovi njihovi samo sto je to robstvo sada na savremeniji nacin, pa imas mogucnost ne biti rob ili promijeniti robovlasnika.
Firma u kojoj ja radim je po meni primjer korektnosti odnosa. Jedan od imperativa je, naravno, profit. Ali, nije jedini.
Sa_konsalting

#45 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike

Post by Sa_konsalting »

Da li je to BH firma ili neka strana u BiH?
Zox

#46 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike

Post by Zox »

i jedno i drugo :)
ne razumijem se bas u pravne aspekte, rekao bih da je vlasnik strani ali da se ne petlja pretjerano u rad.
Sa_konsalting

#47 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike

Post by Sa_konsalting »

Po svemu sudeći, izgleda da je malo kompanija koje ne iskorištavaju zaposlene. Jedna takva je ComTrade. Par kolega mi iskreno kažu da je rad tamo ok i da nema ikorištavanja!
Post Reply