Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike
Moderator: anex
-
brkatisom
#26 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike
ja sam neki dan cula od jedne cure, kako kada zeli da ode na odmor (za cijelu god ima 10 dana odmora) onda mora da naradi te dane sve sto ce iici na odmor, tipa mora raditi 15 dana bez prestanka i onda da ide na odmor (rade se i sub i ned) uzas, radi se o porodicnoj zeni sa 2 djece
to je tako tuzno ......cesto izgubim nadu da ce se ovdje ikad ista srediti da bude na strani covjeka i humanosti.......
- Cholina_Lokica
#27 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike
Jel' to isti onaj DM u kojem kod nas zene moraju potpisati ugovor da nece ostati trudne u naredne dvije godinegradskadjeca wrote:
DM je cuo sam kako u Evropi tako i kod nas jedan od najboljih poslodavaca i zaista u koju god sam radnju njihovu usao nisam primjetio tuzne face. Uvijek se nekako trude da udovolje musteriji i to je naravno najvaznije.
-
DesertWind
#28 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike
cisto sumnjam da je to DMova politika - prije bih rek'o da je to maslo nekog iskompleksiranog sefovskog papcica koji bi da ubija redovan bonus na produktivnost ispostave - citaj bez gubitaka.Cholina_Lokica wrote:Jel' to isti onaj DM u kojem kod nas zene moraju potpisati ugovor da nece ostati trudne u naredne dvije godinegradskadjeca wrote:
DM je cuo sam kako u Evropi tako i kod nas jedan od najboljih poslodavaca i zaista u koju god sam radnju njihovu usao nisam primjetio tuzne face. Uvijek se nekako trude da udovolje musteriji i to je naravno najvaznije.![]()
- Cholina_Lokica
#29 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike
Pa kazem da je kod nas tako, za ostatak Evrope ne znam... Ali kod nas je takva politikaDesertWind wrote:cisto sumnjam da je to DMova politika - prije bih rek'o da je to maslo nekog iskompleksiranog sefovskog papcica koji bi da ubija redovan bonus na produktivnost ispostave - citaj bez gubitaka.Cholina_Lokica wrote:Jel' to isti onaj DM u kojem kod nas zene moraju potpisati ugovor da nece ostati trudne u naredne dvije godinegradskadjeca wrote:
DM je cuo sam kako u Evropi tako i kod nas jedan od najboljih poslodavaca i zaista u koju god sam radnju njihovu usao nisam primjetio tuzne face. Uvijek se nekako trude da udovolje musteriji i to je naravno najvaznije.![]()
- fatamorgana
#30 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike
Pa lijepo je Marks u Kapitalu objasnio da je kapitalista u principu kvaran, nemoralan kao osoba, da voli ukrast' neg' se hljeba najest' .... naučno dokazano,
Nije lako za pročitat', podeblja knjiga ali korisno štivo ....
No s obzirom da je ovaj svijet samo odskočna daska za onaj vječni možda i ne vrijedi truda čitati ....
No s obzirom da je ovaj svijet samo odskočna daska za onaj vječni možda i ne vrijedi truda čitati ....
Last edited by fatamorgana on 07/11/2012 17:47, edited 1 time in total.
- kokuz_sa
#31 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike
ja suplje priceCholina_Lokica wrote:Jel' to isti onaj DM u kojem kod nas zene moraju potpisati ugovor da nece ostati trudne u naredne dvije godinegradskadjeca wrote:
-
Sa_konsalting
#32 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike
Užasna je politika kompanija prema trudnicama. Nemam riječi...Al s druge strane poznajem dosta trudnica koje iako nisu imale ugovor na neodređeno vrijeme, podnijele su tužbu Sudu i dobile.
Takodjer bih voljela vidjeti i par postova o kompanijama koje ne iskorištavaju radnike.
Al da se vratim na temu...još jedna kompanija koja iskorištava radnike je tzv Mark IN, kolega kaže da je radio i da se i dan danas muči da naplati novac, jer ne daju ljudima koji privremeno rade ni ugovore niti bilo šta drugo.
Takodjer bih voljela vidjeti i par postova o kompanijama koje ne iskorištavaju radnike.
Al da se vratim na temu...još jedna kompanija koja iskorištava radnike je tzv Mark IN, kolega kaže da je radio i da se i dan danas muči da naplati novac, jer ne daju ljudima koji privremeno rade ni ugovore niti bilo šta drugo.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
- Kemal Malovčić
#34 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike
čudo nisi reko da ti treba onaj stalak za kur an da čitaš kapitalfatamorgana wrote:Pa lijepo je Marks u Kapitalu objasnio da je kapitalista u principu kvaran, nemoralan kao osoba, da voli ukrast' neg' se hljeba najest' .... naučno dokazano,![]()
kad već imaš uvijek potrebu da
barneš religiju
- vjesticanametli
#35 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike
LOK izrabljivač
- Kemal Malovčić
#36 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike
selimović svoje dugove vraća bonovima 
- fatamorgana
#37 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike
Pa i Kur'an se na svoj način zalagao za određenu socijalnu pravdu u robovlasničkom društvu koje je tada postojalo ....Kemal Malovčić wrote:čudo nisi reko da ti treba onaj stalak za kur an da čitaš kapitalfatamorgana wrote:Pa lijepo je Marks u Kapitalu objasnio da je kapitalista u principu kvaran, nemoralan kao osoba, da voli ukrast' neg' se hljeba najest' .... naučno dokazano,![]()
kad već imaš uvijek potrebu da
barneš religiju
nemam stalak, a ti?
- Kemal Malovčić
- fatamorgana
#39 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike
ma nema veze, bitna je knjiga ....Kemal Malovčić wrote:nemam...
- Kemal Malovčić
#40 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike
sasvim je slučajno da mi dva kur ana (džepni na velikom) stoje ispred kapitala, ali gore na polici, dalekofatamorgana wrote:ma nema veze, bitna je knjiga ....Kemal Malovčić wrote:nemam...
- fatamorgana
#41 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike
Znači svaka sličnost sa stvarnim događajima i likovima je slučajna ... k'o u filmovima,Kemal Malovčić wrote:sasvim je slučajno da mi dva kur ana (džepni na velikom) stoje ispred kapitala, ali gore na polici, dalekofatamorgana wrote:ma nema veze, bitna je knjiga ....Kemal Malovčić wrote:nemam...
- Kemal Malovčić
- fatamorgana
#43 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike
smajli koji pada ničice ....
- Zox
#44 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike
Firma u kojoj ja radim je po meni primjer korektnosti odnosa. Jedan od imperativa je, naravno, profit. Ali, nije jedini.rexmax wrote:Djeco, pokrenite temu koje kompanije ne iskoristavaju uposlene.
Ne postoji kompanija u kojoj uposlenici nisu robovi njihovi samo sto je to robstvo sada na savremeniji nacin, pa imas mogucnost ne biti rob ili promijeniti robovlasnika.
-
Sa_konsalting
#45 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike
Da li je to BH firma ili neka strana u BiH?
- Zox
#46 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike
i jedno i drugo
ne razumijem se bas u pravne aspekte, rekao bih da je vlasnik strani ali da se ne petlja pretjerano u rad.
ne razumijem se bas u pravne aspekte, rekao bih da je vlasnik strani ali da se ne petlja pretjerano u rad.
-
Sa_konsalting
#47 Re: Kompanije koje iskorištavaju zaposlenike
Po svemu sudeći, izgleda da je malo kompanija koje ne iskorištavaju zaposlene. Jedna takva je ComTrade. Par kolega mi iskreno kažu da je rad tamo ok i da nema ikorištavanja!