vidis,meni nije jasno kako nekome fakultet moze biti prepreka ,drugo,povratka iz inostranstav u staru a tako novu sredinu je ocevidno znak tvoje hrabrosti,ja to ne bih uradila,ali znaci,nas izbor moze jedino biti prepreka ili nova sansa za bolji zivot kakav smo zamislilirika wrote:Iskreno govoreci one prve godine faxa jeste,jer nisam imao vremena ni za sta drugo sem ucenja,prvu djevojku imao u 20 i nekoj..ljubav_aha wrote:rika,da li je tebi profesija pormetila zivot
Nedugo poslije fakulteta,dobijem ponudu koja se ne odbija i odem raditi u zemlju gdje djevojku neces moci upoznati na ulici ili kaficu...
Ali mogu reci da sam se poslije prvih,nazovimo ih,posrtaja po povratku u sarajevo,prilicno dobro snalazio...
Jeste da se sa nekim stvarima bh. mentalno sklopa,kako kod muskaraca tako i kod zhena,ne snalazim najbolje,ali to nije rezultat moje profesije nego dugog zhivota vani...
Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- ljubav_aha
#401 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#402 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
e bas ste me sje*** s ovom tajči

-
rika
#403 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Vjeruj mi tamo gdje sam ga ja zavrsavao,hem sto ako padnes vise od jednog ispita u turnusu,ponavljas cijeli turnus tj. godinu,onda ispit smijes pasti samo 2x,treci izlazak je komisijski i ako njega padnes gubis pravo na studiranje..ljubav_aha wrote:vidis,meni nije jasno kako nekome fakultet moze biti prepreka ,drugo,povratka iz inostranstav u staru a tako novu sredinu je ocevidno znak tvoje hrabrosti,ja to ne bih uradila,ali znaci,nas izbor moze jedino biti prepreka ili nova sansa za bolji zivot kakav smo zamislilirika wrote:Iskreno govoreci one prve godine faxa jeste,jer nisam imao vremena ni za sta drugo sem ucenja,prvu djevojku imao u 20 i nekoj..ljubav_aha wrote:rika,da li je tebi profesija pormetila zivot
Nedugo poslije fakulteta,dobijem ponudu koja se ne odbija i odem raditi u zemlju gdje djevojku neces moci upoznati na ulici ili kaficu...
Ali mogu reci da sam se poslije prvih,nazovimo ih,posrtaja po povratku u sarajevo,prilicno dobro snalazio...
Jeste da se sa nekim stvarima bh. mentalno sklopa,kako kod muskaraca tako i kod zhena,ne snalazim najbolje,ali to nije rezultat moje profesije nego dugog zhivota vani...
Tako da meni u svemu tome nije bilo do Tajcija i "dvije zvjezdice"...E tek je pred kraj studija malo popustilo..
Povratak u domovinu nije (u mojim ocima) dokaz neke moje velike licne hrabrosti,jer se vracam hem
-u poznatu sredinu,a i govorim jezik (mada me jos uvijek zezaju 'tj' i 'ch' )
-Imam papire a mogu se uvijek diplomatski povuci...
Hrabriji su oni koji okrenu ledja stabilnoj svakodnevnici i otisnu se u nepoznato,bez poznavanja jezika i nesto malo para
- ljubav_aha
#404 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
jedan od faksova sam dilplomiralal u nasem sistemurika wrote:Vjeruj mi tamo gdje sam ga ja zavrsavao,hem sto ako padnes vise od jednog ispita u turnusu,ponavljas cijeli turnus tj. godinu,onda ispit smijes pasti samo 2x,treci izlazak je komisijski i ako njega padnes gubis pravo na studiranje..ljubav_aha wrote: vidis,meni nije jasno kako nekome fakultet moze biti prepreka ,drugo,povratka iz inostranstav u staru a tako novu sredinu je ocevidno znak tvoje hrabrosti,ja to ne bih uradila,ali znaci,nas izbor moze jedino biti prepreka ili nova sansa za bolji zivot kakav smo zamislili
Tako da meni u svemu tome nije bilo do Tajcija i "dvije zvjezdice"...E tek je pred kraj studija malo popustilo..
Povratak u domovinu nije (u mojim ocima) dokaz neke moje velike licne hrabrosti,jer se vracam hem
Hrabriji su oni koji okrenu ledja stabilnoj svakodnevnici i otisnu se u nepoznato,bez poznavanja jezika i nesto malo para
u pravu si,uvijek se mozes vratiti,i mislim da svi koji danas odu iz BiH su manje hrabri,je,mi prvi koji smo stizlai u nepoznato,nismo imali iskljucivo svoju raju sposnzore
najhrabrjiri su oni koji su ostali u BiH ,a oni koji zive u BiH kao bubreg u loju sa stelama su van te skupine
-
rika
#405 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
ljubav_aha wrote:jedan od faksova sam dilplomiralal u nasem sistemurika wrote:Vjeruj mi tamo gdje sam ga ja zavrsavao,hem sto ako padnes vise od jednog ispita u turnusu,ponavljas cijeli turnus tj. godinu,onda ispit smijes pasti samo 2x,treci izlazak je komisijski i ako njega padnes gubis pravo na studiranje..ljubav_aha wrote: vidis,meni nije jasno kako nekome fakultet moze biti prepreka ,drugo,povratka iz inostranstav u staru a tako novu sredinu je ocevidno znak tvoje hrabrosti,ja to ne bih uradila,ali znaci,nas izbor moze jedino biti prepreka ili nova sansa za bolji zivot kakav smo zamislili
Hrabriji su oni koji okrenu ledja stabilnoj svakodnevnici i otisnu se u nepoznato,bez poznavanja jezika i nesto malo parakad sebi postavis cilj,sve ide k'o podzmazano
![]()
u pravu si,uvijek se mozes vratiti,i mislim da svi koji danas odu iz BiH su manje hrabri,je,mi prvi koji smo stizlai u nepoznato,nismo imali iskljucivo svoju raju sposnzorekad je raja pocela dolaziti masonvo iz njemacke ili iz biH ,oni su preskocili mnoge faze koje nas nisu zaobisle
najhrabrjiri su oni koji su ostali u BiH ,a oni koji zive u BiH kao bubreg u loju sa stelama su van te skupine
Slazhem se sa napisanim u potpunosti,meni bi vala zhivot bio kao bubreg u loju kad bi mi se LjuskauBaklafi doselila kod mene ...
(evo jos malo suptile)
- ljubav_aha
#406 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
LJUSKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO citas li ti
rika,samo napred,anvijam za ljubaF
- pustopoljina
#407 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
a sto, duso draga?komi wrote:e bas ste me sje*** s ovom tajči![]()
![]()
@rika i ljuska u baklavi...ima li sta od vas, da sacuvam "hajde da ludujemo" za svadbu
- Truba
#408 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
zato sto kod sebe izbjegavam tuzne pjesme i slucajno pustih ovu ovdje
spetljah se ko roletna
spetljah se ko roletna
-
Strpljiva
#409 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Kako je naučno dokazano da su Adam i Eva Bosanci?
Zato što su i goli i bosi, a misle da su u raju.
- citroen
#410 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
odlicnoStrpljiva wrote:Kako je naučno dokazano da su Adam i Eva Bosanci?
-
sofist
#411 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Mudro veliš, svaka ti je ka' u braće Grim.Strpljiva wrote:Kako je naučno dokazano da su Adam i Eva Bosanci?
- xsk
#412 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Chmoljo wrote:
hajd' odjebi na politiku, pokupi nam sve trebe ovdje![]()
![]()
![]()
- madner
#413 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Mislis ti da je lagano imat stelu za sve?ljubav_aha wrote: najhrabrjiri su oni koji su ostali u BiH ,a oni koji zive u BiH kao bubreg u loju sa stelama su van te skupine
Haj ti popamti sve nadimke ljudi pa da vidis kako je to. Kad ti neko kaze Zike je, a ti znas 5x
- Suti i trpi
#414 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Bez brige Chmoljo, nisam vam ja permanentna opasnost. Napadnem iznenada i nestanem bestragaChmoljo wrote:
hajd' odjebi na politiku, pokupi nam sve trebe ovdje![]()
![]()
![]()
-
Officer Crabtree
#415 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
"Pripazi sinko, ne idi sredinom džade. Satrat ćete štogod. Ama, nemoj ni plaho uz kraj da te, boj se, ne udari nešto s krova, nego hajde nako, nako..."kiki-miki wrote:I je li se ovdje došlo do nekakvog zaključka,da ne čitam ovih preko nekoliko stranica?
-
radiostar
#416 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Officer Crabtree wrote:"Pripazi sinko, ne idi sredinom džade. Satrat ćete štogod. Ama, nemoj ni plaho uz kraj da te, boj se, ne udari nešto s krova, nego hajde nako, nako..."kiki-miki wrote:I je li se ovdje došlo do nekakvog zaključka,da ne čitam ovih preko nekoliko stranica?
- Truba
#417 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
ima cura koje vrijedi muntati čitav život 
- Ghost_Rider_XXX
#418 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
to ti ozbiljno?
- Ljuska_u_BaklaFi
#419 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Chitam i biljezim, svu njegovu suptilnostljubav_aha wrote:LJUSKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO citas li ti![]()
- Ljuska_u_BaklaFi
#420 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Preshla bi ti preko shtoshta, osim preko Telecomarika wrote:Slazhem se sa napisanim u potpunosti,meni bi vala zhivot bio kao bubreg u loju kad bi mi se LjuskauBaklafi doselila kod mene ...Eto odjavio bih i ovaj BH telekomov ADSL i uzeo Logosoft
(evo jos malo suptile)
-
rika
#421 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Ljusko prikljuci mi kakav no-limit paket sa brzinom od 8Mb/s i to sve za jedno 50KM...Ljuska_u_BaklaFi wrote:Preshla bi ti preko shtoshta, osim preko Telecomarika wrote:Slazhem se sa napisanim u potpunosti,meni bi vala zhivot bio kao bubreg u loju kad bi mi se LjuskauBaklafi doselila kod mene ...Eto odjavio bih i ovaj BH telekomov ADSL i uzeo Logosoft
(evo jos malo suptile)
![]()
![]()
I tvoja mati zapjevace "dobro do'sho dragi zete"...
- hadzinicasa
#422 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
aferimkomi wrote:ima cura koje vrijedi muntati čitav život
- Ljuska_u_BaklaFi
#423 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Neche ti trebat' vjeruj mirika wrote:Ljusko prikljuci mi kakav no-limit paket sa brzinom od 8Mb/s i to sve za jedno 50KM...Ljuska_u_BaklaFi wrote:Preshla bi ti preko shtoshta, osim preko Telecomarika wrote:Slazhem se sa napisanim u potpunosti,meni bi vala zhivot bio kao bubreg u loju kad bi mi se LjuskauBaklafi doselila kod mene ...Eto odjavio bih i ovaj BH telekomov ADSL i uzeo Logosoft
(evo jos malo suptile)
![]()
![]()
I tvoja mati zapjevace "dobro do'sho dragi zete"...
![]()
![]()
- ljubav_aha
#424 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Ljuska_u_BaklaFi wrote:Chitam i biljezim, svu njegovu suptilnostljubav_aha wrote:LJUSKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO citas li ti![]()
rika,samo napred,anvijam za ljubaF![]()
-
rika
#425 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
A ko mi nece trebati jel nicapu ili superbrzi internet
?