Moj prijatelj K. prije nekih mjesec dana upozna djevojku A.,on u svojim ranim 30tim ona u ranim 20tim,znaci radi se o relativno zrelim ljudima...pocnu izlaziti (ali eto nisu jos kao u vezi),K. mi se ponekad javi,govori kako je zagrijan,kako je upoznao "super curu" itd. itd. da bi me sinoc nazvao i pitao,mozhel doletjeti kod mene na "razgovorusu"... Naravno hajde-de..
I krene onaj neki small-talk,on pali cigaru za cigarom,cekam hoce li on mozhda prvi pokrenuti konkretnu temu i kad smo zavrsili sa Svjetskim Prvenstvom,Zeljinim neslavnim porazom i Ipadu
(ja sam mislio da je to vec "gotova" stvar i da su vec par) kad se K. otvorio :
"jarane izasli smo 6-7 puta do sada,vozim je neku noc kuci,otpratim do pred ulaz i kontam pasce poljubac za laku noc kad ona meni mrtvo hladno
"izvini nemoj se sta uvrijediti svidjas mi se ali nisam zaljubljena u tebe"...
K. se uljudno izvini,zazheli laku noc i vise je nije kontaktirao,mada ga je ona poslije zivkala ali je on od one vrste ljudi koji te odmah pomnozhe sa nulom ako se razocaraju u tebe...
I tako slusajuci njegove lamentacije tipa "znam kako cu presaditi nekome bubreg ali ne znam djevojku pokupit"
i mojih "e ..bi ga onda si trebao postati Flamenco plesac a ne hirurg"
zapitam se i ja, koliko je muska populacija danas spremna lomiti se oko nekoga (za koga se cesto poslije par mjeseci ispostavi da to nije to)?
Poci cu od sebe,u ovo malo veza u kojima sam bio se poslije 5-6 izlazaka znalo na cemu sam,ili smo skupa ili ne,naravno ako smo skupa ne znaci da cemo odmah zavrsiti pred maticarem,ali se jednostavno radi o nekoj vrsti sigurnosti...
Medjutim ako doticna dama glumi neku hladnu princezu,ocekuje "neocekivano" ili ima lijepu fasadu a iznutra odjekuje ko crkveno zvono,e onda vrlo brzo gubim interes...
Pa me malo interesuje kako je to kod vas bilo (u ime zavoda za statistiku)