Ukosheni wrote:Chisum wrote:Evo da ti se jos jednom nasmijem, prije nego se uhvatis pelena.
Elem, izgleda, moracemo da pitamo vas iz Kanade i Beograda dokle smo... cisto da se ne pogubimo.
Ne, pa ti si svoj put izabrao. I Kusta itd. nije problem. Kustin je mnogo blizi originalu, samo to. A tvoje Sarajevo se ne slaze da je tako. Ruku na srce vi se bas cesto ne slazete sa drugima.
Moje Sarajevo je jedino Sarajevo koje jeste, koje je bilo, koje je ostalo, ili, ako cemo da redamo rime devedesetih - koje je takvo, zahvaljujuci svojim gradjanima koji se ne isparise u razne Kanade i Beograde - i opstalo.
A da li je Kusta mnogo blizi originalu...

Eto ti ga, brate, tamo... zanosite mu muda u okukama vec 20 godina, pa ako vam godi, znaci mora tu nesto da valja, le li tako?
E sad, da li to govori vise o njemu ili o vama, to me zaista ne zanima. Prestao sam da mislim o tome davno.
Takvih je ovaj grad momaka dao, takvih ljudi, GROMADA, heroja - a mnogih vise nema sa nama - da mi je naprdjivanje o jednom Kusti palo u neki deseti plan.
O tome se u Kanadi i Beogradu ne prica, vjerujem...
Rekoh, o ovom se crvu vec mnogo puta pisalo, pa da sada ne tushimo previse, ponovicu ono sto sam napisao nekada davno... Covjek koji vidi CITAV SVIJET, iskobelja se iz torova koji su ga okruzivali, stekne ime U SVIJETU baveci se 7. umjetnoscu, a predje put od kosmopolitizma, kasnije i zagrizenog jugoslovenstva, povracanja na pomen nacionalizma, sve do salonskog nacionaliste i marionete, danas vec zagrizeng branioca politike i djela zlocinaca kojih se citav normalan svijet zgrazava...
Sada, da preskocimo nagadjanje da li se tu radi o necim povrijedjenoj sujeti, hirovitom umjetniku, interesu, liniji manjeg otpora ili jednostavno kvarnom i trulom materijalu - jedno se da citati...