Ko je u čijem...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kurty

#26 Re: Ko je u čijem...

Post by kurty »

Alfons Kauders wrote:
meni nije bitno jer mi nisu oteli puno... ovi zeleni... :D crveni jesu... :D kurty je zato donji, ja bi se na njegovom mjestu spakovao i uselio u reisovu rezidenciju kad je zavrse... :D

necu tudje, hocu svoje :D

Inace, u mom slucaju... doslo se haman do vrhovnog suda... Sudija se u slucaju mjenjao tri puta...niko nije msjeo da dosudi u nasu korist...
Lopovi cistokrvni...
Alfons Kauders

#27 Re: Ko je u čijem...

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:
BSn wrote:
uredu je sad, necemo braniti komuniste na taj nacin, jer oni su, ipak, otimali.
doduse, moj je djed u penziji kucu napravio, al' su oni to i debelo naplatili.
budimo malo objektivni u pljuvanju. :D
nemam ja problem da kažem da su komunisti uzimali zemlju. no, to je bila njihova zamisao od početka: uzmi svima i podijeli jednako - novo društveno uređenje. nije se ni krilo niti imalo potrebe za tim.

bilo je još njihovih grijehova. sve to stoji.

ono što je najsmješnije, kad se podvuče linija, nema segmenta u kojem su ovi današnji pacovi približno dobri za narod kao ti mrski komunisti. i što je najgore, nema pozitivnih tendencija, a kamoli istinskog napretka. i opet bi sve bilo ok, da mi se svako malo ne javi neki "patriota" "provjereni Bošnjak" koji imaobraza reći da su komunisti neka banda :roll: :-)

dovoljno bi bilo samo pitati starije diplomate ko mu je bio banda: jugoslovenska diplomatija ili ova Alkalaj-Jeremić-Jandroković :mrgreen:

odoh ja u širinu, i u offtopic, ono što me najviše boli jeste to da se ovakvi klošari i lopovi (mafijaš je ozbiljan termin i to je nešto za što trebaju i muda, koja dotični i nemaju) nagrađuju nekakvim povjerenjem, a svako ko im se usprotivi bandom crvenom. iako dok je banda crvena vladala, narod na ovim prostorima nikad bolje nije živio i nikad pismeniji nije bio.

volej u mozak.
pa dobro, komunjare su se furale na egalitarizam, ali su usput zaboravili da njihov naizgled savrseni sistem opet zavisi od ljudi... a ljudi su govna... sam lenjin je rekao da nikad nije mogao shvatiti seljacku politiku, a nje kod nas nikad nije falilo...

i sta su komunisti na kraju napravili... drustvo koje je moglo funkcionisati zahvaljujuci izuzetoj imovini i unistavanju privatnog sektora, kao i imucnijih slojeva drustva... onda kako je lagano sve pocelo da ide u kurac, jer se seljaci bas i nisu najbolje snalazili u fabrikama, palo im je na pamet da sve ponovo vrate narodu i da se uvale u kapitalisticke pozicije onih koje su skinuli prije 50-60-70 godina...

naravno cijeli eksperiment je imao i dosta negativnih posljedica... iza njih je ostala generacija ljudi koji su navikli da im drzava rjesava sve probleme, od skolovanja, preko zaposlenja i stana... pa su usput i djecu ucili da se bas i ne moraju truditi u zivotu da bi im bilo dobro... parazitizam u svim porama drustva... tako da u mnogim tranzicijskim zemljama imas dobar procenat stanovnistva koji jos uvijek konta da ce njihove fabrike proraditi i da ce primiti x godina zaostalih plata... a nadaju se da ce se njihova djeca, od kojih su napravili invalide, zaposliti... dok sjede u kuci sa starcima i slave trideset i neki rodjendan bez dana staza...
Alfons Kauders

#28 Re: Ko je u čijem...

Post by Alfons Kauders »

kurty wrote:
Alfons Kauders wrote:
meni nije bitno jer mi nisu oteli puno... ovi zeleni... :D crveni jesu... :D kurty je zato donji, ja bi se na njegovom mjestu spakovao i uselio u reisovu rezidenciju kad je zavrse... :D

necu tudje, hocu svoje :D

Inace, u mom slucaju... doslo se haman do vrhovnog suda... Sudija se u slucaju mjenjao tri puta...niko nije msjeo da dosudi u nasu korist...
Lopovi cistokrvni...
ima sud u strazburu ako nista... a budi siguran da ces i do njeg dogurati...
kurty

#29 Re: Ko je u čijem...

Post by kurty »

Chmoljo wrote:
kurty wrote:Ne znam za druge slucajeve, ali znam za svoj...
Tetka mi umrla, 2005 godine...IVZ krivotvorio testament i do dana danasnjeg sam na sudu s njima...HOCE LOPOVI DA MI OTMU KUCU...
Zadnje rociste , reis svjedok... Sudinca se usrala... Poslije svjedocenja njegovog, dosla presuta, u njihovu korist, i pise "da svjedok nije znao osobu o kojoj se radi, testament nikad nije vidjeo, ali je za njega cuo od drugih osoba", i to je jedini dokaz za njihovu stranu...

p.s. slali preko nekih ljudi iz Turske pisma meni, kako znaju da tim i tim danom prolazim pijacom "pod mostom", i da bi me mrak mogao pojesti...

p.p.s znaci tetak umrla 2005 godine, a bagra potura dokument, da je tetka proglasena ludom, i da je proglasena ludom 2007 godine..
ne laži, islamofobu :-) :-) :-) šta ti znaš :roll: reci Lagumdžiji da smanji propagandu...

sve naše je i Cerićevo... on je naš, mi smo njegovi. sve je njegovo njegovo, sve je naše njegovo.
nisam ja Zlajin... Nisam niciji... ja sam samo mamin :D
kurty

#30 Re: Ko je u čijem...

Post by kurty »

Alfons Kauders wrote:
mislim da necu...nakon sto sam malo pricao oko svega sto ide sa IVZom, dobijem spisak troje advokata koji se smiju suprastaviti IVZu... jedna od njih me sad zastupa i siguran sam da je sad sve pod kontrolom... Vec je imala poziva da se sjede i nagodi..al zena mi je rekla, da me nece zastupati, ako cu djeliti...idemo do kraja, a kad ovo rjesimo, onda ide da tuzi sve na osobom koji su imali svoje prste u slucaju
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#31 Re: Ko je u čijem...

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote: pa dobro, komunjare su se furale na egalitarizam, ali su usput zaboravili da njihov naizgled savrseni sistem opet zavisi od ljudi... a ljudi su govna... sam lenjin je rekao da nikad nije mogao shvatiti seljacku politiku, a nje kod nas nikad nije falilo...

i sta su komunisti na kraju napravili... drustvo koje je moglo funkcionisati zahvaljujuci izuzetoj imovini i unistavanju privatnog sektora, kao i imucnijih slojeva drustva... onda kako je lagano sve pocelo da ide u kurac, jer se seljaci bas i nisu najbolje snalazili u fabrikama, palo im je na pamet da sve ponovo vrate narodu i da se uvale u kapitalisticke pozicije onih koje su skinuli prije 50-60-70 godina...

naravno cijeli eksperiment je imao i dosta negativnih posljedica... iza njih je ostala generacija ljudi koji su navikli da im drzava rjesava sve probleme, od skolovanja, preko zaposlenja i stana... pa su usput i djecu ucili da se bas i ne moraju truditi u zivotu da bi im bilo dobro... parazitizam u svim porama drustva... tako da u mnogim tranzicijskim zemljama imas dobar procenat stanovnistva koji jos uvijek konta da ce njihove fabrike proraditi i da ce primiti x godina zaostalih plata... a nadaju se da ce se njihova djeca, od kojih su napravili invalide, zaposliti... dok sjede u kuci sa starcima i slave trideset i neki rodjendan bez dana staza...
kako si rekao: ljudi su govna :mrgreen: i to je odmah bilo osuđeno na propast... no ostaje činjenica da je tih 50 godina nikad boljih za najveći procenat. a do tada je smiješno da ih neko naziva bandom ili nesposobnima ili kako već vole...

pogotovo kad imamo slučajeve kao kurty-jev...
Alfons Kauders

#32 Re: Ko je u čijem...

Post by Alfons Kauders »

kurty wrote: nisam ja Zlajin... Nisam niciji... ja sam samo mamin :D
grunt kaze da si i reisov... :D
BSn

#33 Re: Ko je u čijem...

Post by BSn »

Chmoljo wrote:
BSn wrote:
uredu je sad, necemo braniti komuniste na taj nacin, jer oni su, ipak, otimali.
doduse, moj je djed u penziji kucu napravio, al' su oni to i debelo naplatili.
budimo malo objektivni u pljuvanju. :D
nemam ja problem da kažem da su komunisti uzimali zemlju. no, to je bila njihova zamisao od početka: uzmi svima i podijeli jednako - novo društveno uređenje. nije se ni krilo niti imalo potrebe za tim.

bilo je još njihovih grijehova. sve to stoji.

ono što je najsmješnije, kad se podvuče linija, nema segmenta u kojem su ovi današnji pacovi približno dobri za narod kao ti mrski komunisti. i što je najgore, nema pozitivnih tendencija, a kamoli istinskog napretka. i opet bi sve bilo ok, da mi se svako malo ne javi neki "patriota" "provjereni Bošnjak" koji imaobraza reći da su komunisti neka banda :roll: :-)

dovoljno bi bilo samo pitati starije strane diplomate ko mu je bio banda: jugoslovenska diplomatija ili ova Alkalaj-Jeremić-Jandroković :mrgreen:

odoh ja u širinu, i u offtopic, ono što me najviše boli jeste to da se ovakvi klošari i lopovi (mafijaš je ozbiljan termin i to je nešto za što trebaju i muda, koja dotični i nemaju) nagrađuju nekakvim povjerenjem, a svako ko im se usprotivi bandom crvenom. iako dok je banda crvena vladala, narod na ovim prostorima nikad bolje nije živio i nikad pismeniji nije bio.

volej u mozak.

ne volim ja ni vel'ke crvene, ni vel'ke zelene. crveni mi tog istog djeda htjeli strjeljat (pred kraj rata zamjenili kokarde petokrakama, pa opleti), zeleni me ostavili na cjedilu - od obecanog otpora i oruzja ne bi nista, a ti vel'ki zeleni sto su obecavali i "organizirali" dali prvi petama vjetra.

zato volim sve u brk i kako jest', pa nek' i jedni i druge ublehe nailovoj materi prodaju.

ja sam legalista i anarhista :-) i nema tog sistema kojeg je covjek napravio, a da valja - sve radi po principu "imt?" i zavali.

al' sto zeleni zavalise, e to historija ne pamti.

pardoniram na off topicu.
Alfons Kauders

#34 Re: Ko je u čijem...

Post by Alfons Kauders »

kurty wrote:
Alfons Kauders wrote:
mislim da necu...nakon sto sam malo pricao oko svega sto ide sa IVZom, dobijem spisak troje advokata koji se smiju suprastaviti IVZu... jedna od njih me sad zastupa i siguran sam da je sad sve pod kontrolom... Vec je imala poziva da se sjede i nagodi..al zena mi je rekla, da me nece zastupati, ako cu djeliti...idemo do kraja, a kad ovo rjesimo, onda ide da tuzi sve na osobom koji su imali svoje prste u slucaju
zvuci ohrabrujuce... :D nek je s hajrom... :D prouci sta :D
kurty

#35 Re: Ko je u čijem...

Post by kurty »

Alfons Kauders wrote:
ne ne... grunt kaze da je moje, al ima i napomenu da je trenutno pod upitnikom jel moje :D
BSn

#36 Re: Ko je u čijem...

Post by BSn »

Alfons Kauders wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Chmoljo

#37 Re: Ko je u čijem...

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:
samo na Barama :oops: :mrgreen:
kurty

#38 Re: Ko je u čijem...

Post by kurty »

Alfons Kauders wrote:
kurty wrote:
Alfons Kauders wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Sto je najgore, sve je krenulo od visockih hodza (kuca je u visokom), i masu vremena sam s njima provodio, do mozda 7mog razreda...cak sta vise, velike su sanse bile da u medresu krenem...
I bas te hodze, s kojima sam zikre i zikre proveo, i po raznim sijelima, predavanjima mnogo puta bio, mi zabise noz u ledja...
kurty

#39 Re: Ko je u čijem...

Post by kurty »

Chmoljo wrote:
Alfons Kauders wrote:
samo na Barama :oops: :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
ja cu se u Brezu kopati... haman pa rezervisano :D
BSn

#40 Re: Ko je u čijem...

Post by BSn »

kurty wrote:
Alfons Kauders wrote:
kurty wrote:
Sto je najgore, sve je krenulo od visockih hodza (kuca je u visokom), i masu vremena sam s njima provodio, do mozda 7mog razreda...cak sta vise, velike su sanse bile da u medresu krenem...
I bas te hodze, s kojima sam zikre i zikre proveo, i po raznim sijelima, predavanjima mnogo puta bio, mi zabise noz u ledja...

pa, necemo mijesati poslovno s privatnim. :D
Chmoljo

#41 Re: Ko je u čijem...

Post by Chmoljo »

kurty wrote:
ahmedija ga neće učiniti većim čovjekom, samo će mu na pleća staviti veću odgovornost, ali mnogi ne haju :roll:
Alfons Kauders

#42 Re: Ko je u čijem...

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote: kako si rekao: ljudi su govna :mrgreen: i to je odmah bilo osuđeno na propast... no ostaje činjenica da je tih 50 godina nikad boljih za najveći procenat. a do tada je smiješno da ih neko naziva bandom ili nesposobnima ili kako već vole...

e sad ostaje pitanje kako bi izgledalo tih 50 godina da nije bilo komunjara, vec da smo zavrsili npr. kao austrija... kao neutralna drzava bez uplitanja velikih vojnih alijansi i politike... i sa istinskim demokratskim sistemom...

tito bi ostao samo fusnota u istoriji ovih prostora... gotivili bi ga u nekom patriotskom, romanticarskom smislu jer je bio vodja otpora, a opet bi ga svi nekako i gledali s podozrenjem, kao komunjaru koji bi nas mozda uvalio pod staljinovu sapu (hajd ti znaj da bi on reko ceteresosme njet)
EdoFmjam

#43 Re: Ko je u čijem...

Post by EdoFmjam »

Najmocnije mi je sinoc bilo kad Avdo Avdic rece za Travnik nesto u smislu: jedina firma koja ovde radi je Islamska zajednica :lol: :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#44 Re: Ko je u čijem...

Post by Alfons Kauders »

kurty wrote:
Alfons Kauders wrote:
uh druze, pa sto nisi nastavio... :D vidis da jedino hodze imaju posla... :D drzava ti placa osiguranje, penzija... :D dzenaza 640 markica... :D set for life sto bi rekli cafiri... :D
Chmoljo

#45 Re: Ko je u čijem...

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:
e sad ostaje pitanje kako bi izgledalo tih 50 godina da nije bilo komunjara, vec da smo zavrsili npr. kao austrija... kao neutralna drzava bez uplitanja velikih vojnih alijansi i politike... i sa istinskim demokratskim sistemom...

tito bi ostao samo fusnota u istoriji ovih prostora... gotivili bi ga u nekom patriotskom, romanticarskom smislu jer je bio vodja otpora, a opet bi ga svi nekako i gledali s podozrenjem, kao komunjaru koji bi nas mozda uvalio pod staljinovu sapu (hajd ti znaj da bi on reko ceteresosme njet)
i da nije bilo Džeme, Pozderca i ostalih bandita koji nam dadoše bar M... :mrgreen:

šbb kbb ba :mrgreen: dok se ti ovdje zajebaješ, ode kurtiju kuća :mrgreen:
BSn

#46 Re: Ko je u čijem...

Post by BSn »

Alfons Kauders wrote:
Chmoljo wrote: kako si rekao: ljudi su govna :mrgreen: i to je odmah bilo osuđeno na propast... no ostaje činjenica da je tih 50 godina nikad boljih za najveći procenat. a do tada je smiješno da ih neko naziva bandom ili nesposobnima ili kako već vole...

on nije ni rekao njet, doslo je do greske u prevodjenju. tita nekad ni rodjena majka ne bi skontala sta prica.
Alfons Kauders

#47 Re: Ko je u čijem...

Post by Alfons Kauders »

kurty wrote:
Alfons Kauders wrote:
ne ne... grunt kaze da je moje, al ima i napomenu da je trenutno pod upitnikom jel moje :D
grunt kaze da je pola bih u vlasnistvu crkve i ivz... :D al haman nije dosta, treba im jos malo, da spase jos koju dusu i oslobode jos koji kvadrat... :D
kurty

#48 Re: Ko je u čijem...

Post by kurty »

Alfons Kauders wrote:
uh druze, pa sto nisi nastavio... :D vidis da jedino hodze imaju posla... :D drzava ti placa osiguranje, penzija... :D dzenaza 640 markica... :D set for life sto bi rekli cafiri... :D
nedavno dosao novi hodza u jedno mjesto... i malo nakon sto je dosao kupio novo auto na kredit...
i haj, bila neka dzenaza, ja se vracam s njim i ono supljimo pomalo... i ja sta cu, cestitam covjeku na novom autu... kad on meni "uzeo sam ga na kredit, al svijet slabo umire...tesko mi ide s ratom" :shock: :shock: :shock:
I od tad mi je postao glavni u raji
Chmoljo

#49 Re: Ko je u čijem...

Post by Chmoljo »

kurty wrote:
kad bi ti potom otišao svojoj kući...

Image
Alfons Kauders

#50 Re: Ko je u čijem...

Post by Alfons Kauders »

BSn wrote: on nije ni rekao njet, doslo je do greske u prevodjenju. tita nekad ni rodjena majka ne bi skontala sta prica.
chivas mu dohako... :D a ja mu lijepo govorio da predje na jw green label... :D
Post Reply