Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
odron i krampa se odnose na nedostatak fizicke atraktivnosti i neko misli da takve osobe trebaju uzeti sve sto im se pruza
sto kaze jedan drug mi u mene, ganja kaze samo ruzne - ona se bolan potrudi, cuda izvodi jer ne zna ona kada ce naredni put omastiti brke, ove lijepe samo legnu i kontaju da je dovoljno samo da "izgleda"
nego htjedoh reci da izbirljivost nema veze sa fizickim izgledom, svako ima pravo da sebi bira najgore je biti invalid u glavu
Black swan wrote:cure i uvrede... u procesu muntanja i ganjanja
pa to je normala povezano
kao nokat i prst
ajd kad avion beton cura odjebe frajku ali kad se krampe umisle da su nešto
eee to je onda hirošima
po cemu si ti bolji od njih? ni po cemu...
po tebi je dakle prihvatljivo da citiram beton cura odjebe frajku, a nije prihvatljivo opet citiram da krampa umisli da je nesto...
zanimljivo razmisljanje :smajlikojipovraca:
nije prihvatljivo da ne budeš čovjek u svakoj situaciji i kad odjebaješ i kad te odjebaju...budući kako dame imaju više prilika da odjebaju od muških koji ne smiju propuštati prilike
jasno je da ima više primjera kada odron cure umisle da su neko i nešto i vrijeđaju svoje udvarače
Nije prihvatljivo vrijedjanje bilo kakve vrste.... u tome je stvar...
Black swan wrote:cure i uvrede... u procesu muntanja i ganjanja
pa to je normala povezano
kao nokat i prst
ajd kad avion beton cura odjebe frajku ali kad se krampe umisle da su nešto
eee to je onda hirošima
po cemu si ti bolji od njih? ni po cemu...
po tebi je dakle prihvatljivo da citiram beton cura odjebe frajku, a nije prihvatljivo opet citiram da krampa umisli da je nesto...
zanimljivo razmisljanje :smajlikojipovraca:
Ja sam uvjerena da on to ne podrzava... samo sam htjela skrenuti paznju na nacin kako mi svi, i ja ponekad preletim, nesvjesno nekoga povrijedimo dajuci osobi ruzan epitet kao najnormalniju stvar, pri cemu ne razmisljamo o tome kako to utjece na tu osobu...
Malo prije citam temu kako se momak zali jer ima kompleks od velicine svojih sisa...
Na njegov post je referirala osoba koja je navodno internista, sa recenicom "mozda si se udebljao ka krmak pa su ti sise izrasle" ... nakon toga vise nisam ni citala njegov post jer mi se zgadio nacin na koji on kao jedan lijecnik razgovara sa osobom koju nikad nije vidio ... zamislila sam kako on onda razgovara sa svojim pravim pacijentima ...
Svi mi trebamo prvo dobro razmisliti prije nego nekome urucimo komentar na zdravlje, izgled, ponasanje, itd.... Nemamo svi iste manire ali se ne moramo ni vrijedjati... svjesno ili nesvjesno...
Po boldiranom ne bih rekao da si ti to zeljela njemu da preneses, ovako kako nam sad objasni. Tu ti "preleti" nesvjesno. Ti si meni se cini nesvjesno zeljela da zastitis te ruzne, nekulturne, iskompleksirane "djevojke". Onako grupno.
osobe koje koketiraju i zele sa svima biti dobre su neizgradjene licnosti sa nedovoljno samopouzdanja
spremne uvijek ici linijom manjeg otpora smatrajuci se mudrima jer im je nekakav tip sa kojim nista ne zele imati uradio seminarski
u sustini nesposobne osobe koje zavrse frustrirane kada fizicki izgled nakon 35e pocne guubiti bitku sa gravitacijom
poznajem jednu izrazito ruznu zenu koja je toliko inteligentna i visprena da njen fizicki izgled pada ne u drugi, nego u treci plan
Manjak samopuzdanja jeste problem, ali veći problem je previsoko samopouzdanje za koje nema realnog osnova.
Npr. muzičar koji nema talenta za muziku, a ubijeđen je da ima, uvijek će kriviti druge zato što nije uspio u karijeri, a takvih ima mnogo.
Ili fudbaler koji ima previsoko, na nerealnim osnovama, izgrađeno samopuzdanje, koji sa 30 godina igra u nekom klubu iz opštinske lige, kriviće druge zato što nije otišao u Real, a ima i takvih slučajeva, ima takvih fudbalera koji izjavljuju i stvari tipa " Ma ja bih mogao čuvati Ronalda" a bavi se fudbalom 15 godina a nije mogao stići dalje od npr. Mladosti iz Kikača kod Kalesije.
MedenoSrce wrote:
poznajem jednu izrazito ruznu zenu koja je toliko inteligentna i visprena da njen fizicki izgled pada ne u drugi, nego u treci plan
Takva osoba sigurno neće kriviti nekog momka koji je odbije, jer zna da nije fizički privlačna, neće krivi osobu koja ju je odbila zato što je ne privlači fizički.
Ja pozanjem jednu izrazitu fizički neatraktivnu osobu, koja uvijek pokušava da osvoji izrazito fizički atraktivne osobe, pa kad joj to ne uspije uvijek krivi te osobe koje su je odbile.
Great Cornholio wrote:Manjak samopuzdanja jeste problem, ali veći problem je previsoko samopouzdanje za koje nema realnog osnova.
Npr. muzičar koji nema talenta za muziku, a ubijeđen je da ima, uvijek će kriviti druge zato što nije uspio u karijeri, a takvih ima mnogo.
Ili fudbaler koji ima previsoko, na nerealnim osnovama, izgrađeno samopuzdanje, koji sa 30 godina igra u nekom klubu iz opštinske lige, kriviće druge zato što nije otišao u Real, a ima i takvih slučajeva, ima takvih fudbalera koji izjavljuju i stvari tipa " Ma ja bih mogao čuvati Ronalda" a bavi se fudbalom 15 godina a nije mogao stići dalje od npr. Mladosti iz Kikača kod Kalesije.
Ti mozes pisati romane, opravdanja nema. Sve se svodi na to: Vrijedjanje osobe koja ti je bila bliska...jad i bijeda.
fantom slobode wrote:
Po boldiranom ne bih rekao da si ti to zeljela njemu da preneses, ovako kako nam sad objasni. Tu ti "preleti" nesvjesno. Ti si meni se cini nesvjesno zeljela da zastitis te ruzne, nekulturne, iskompleksirane "djevojke". Onako grupno.
Ne stitim nikoga...
Samo nije u redu nekoga prozivati na osnovu izgleda... kakav god on bio....
Reci nekome da je odron ili tako nesto jer se tebi individualno ne svidja izgled te osobe, ili ti nije privlacna je otuzno... isto kao sto je otuzno reci za lijepu djevojku da je " xy" jer ti se ne svidja njen odabir garderobe ili nesto slicno...
Ti vidis i tumacis stvari onako kako tebi odgovara...
fantom slobode wrote:
Ti mozes pisati romane, opravdanja nema. Sve se svodi na to: Vrijedjanje osobe koja ti je bila bliska...jad i bijeda.
Ne opravdam vrijeđanje, pokušavam da nađem uzroke zašto neke osobe vrijeđaju druge osobe, a ne žele sve osobe da nekog povrijede, nekad su "prisiljene" da tako nešto učine.
Ne treba stvari posmatrati jednostrano, da bi shvatili zašto do nekog poroblema dolazi trebamo znati šta je sve u stvaranju tog problema učestvovalo.
Pokretač teme je zbog nekog razloga pokrenuo ovu temu, nije valjda želio da se svi stavimo na njegovu stranu i linčujemo tu djevojku, koja mu je rekla ono što je rekla, a ne zanmo šta ju je na zo motivisalo, možda se i ona zbog nečaga našla uvrijeđenom.
fantom slobode wrote:
Ne stitim nikoga...
Samo nije u redu nekoga prozivati na osnovu izgleda... kakav god on bio....
Reci nekome da je odron ili tako nesto jer se tebi individualno ne svidja izgled te osobe, ili ti nije privlacna je otuzno... isto kao sto je otuzno reci za lijepu djevojku da je " xy" jer ti se ne svidja njen odabir garderobe ili nesto slicno...
Ti vidis i tumacis stvari onako kako tebi odgovara...
On je komentarisao u zargonu. Znas i sama, nekome mozes mater opsovati pa da nije uvredljivo, vec smijesno ili simpaticno. Zavisi od tona. Tona kod njega nema. Nije pricao ni o kom konkretno. Meni je konkretno odron vrlo sega izraz. Nasmijao me je, cak postavih i znak zbog toga. Odron na putu.
fantom slobode wrote:
Ja koliko shvatih ti pokusavas da opravdas vrlo los postupak, vrijedjanje, nezrelost, los karakter i prebacis krivicu na njega. Bez obzira sta drugi cinio...uvijek postoji nivo odgovora. A njen nivo je bio vrlo, vrlo nizak.
Takvom ponasanju nema opravdanja. Zbog svojih urodjenih ili stecenih kompleksa i frustracija se takve stvari ne cine. A ovo sto si ti naveo je jedna klasika...super suplja za druge...on je nju pritiskao pa eto ona morala da odgovori pa sto ne odgovara kako treba, a ne vrijedjanjem?
Naše reakcije zavise i od toga kako se druga osoba odnosi prema nama, nije sve do nas. Ne opravdavam je vrijeđanje, ali možda je djevojka par puta odgovorila kako treba, smireno, kulturno, birajući riječi, pa joj na kraju "puk'o film" kad je vidjela da time ništa ne postiže.
Što se tiče osoba sa nekih vidom tjelesnog oštećenja prema njima treba biti iskren, ne treba govoriti im da mogu ono što objektivno ne mogu, ne osporavati im sve ono što mogu, jer samo tako ćemo ih zaštiti od opasnosti da razviju kompleks manje ili više vrijednosti, a osobe koje imaju neki od ta dva kompleksa nikada ne mogu stvoriti realnu sliku o sebi, sliku stvarnog sebe i svojih vrijednosti, a to je neophodno da bi se na odgovarajući način uklopili u zajednicu sa drugim osobama, realna slika sebe i svojih sposobnosti nam je potrebna da bi što manje dolazili u konflikt sa drugim ljudima.
Ja sam se skoro zaprepastio kad sam gledao jedan dokumentarac o životu slijepe osobe, kad sam vidio da mu je okolina izašla u susret dopustivši mu da vozi auto. Ne treba nikog sažaljevati, ali isto tako ne treba ga podržavati u nečemu za što on objektivno nije sposoban.
ni ja se ne slažem sa tobom ....... ako je neko navalentan, i ako sam mu već par puta lijepo ukazala na činjenicu da mi to smeta i otvoreno rekla da od svega nema niti će biti išta, a taj isti nastavi po starom - ne treba da ga vrijeđam da bi postigla svoj cilj ..... mogu i da prestanem da komuniciram sa njim - jednostavan i elegantan način .... kao i na forumu - oni koje smatram iritantnim stavila na ignore, ne vidim i ne čitam njihove postove i bog te veselio
eluna wrote:
ni ja se ne slažem sa tobom ....... ako je neko navalentan, i ako sam mu već par puta lijepo ukazala na činjenicu da mi to smeta i otvoreno rekla da od svega nema niti će biti išta, a taj isti nastavi po starom - ne treba da ga vrijeđam da bi postigla svoj cilj ..... mogu i da prestanem da komuniciram sa njim - jednostavan i elegantan način .... kao i na forumu - oni koje smatram iritantnim stavila na ignore, ne vidim i ne čitam njihove postove i bog te veselio
Na forumu nekog možeš staviti na ignore, u stvarnom životu je to malo teže. Ponavljam, ne opravdavam vrijeđanje, ali nekad uvreda može biti rezultat reakcije na uvredu.
Treaba čovjek stvoriti realnu sliku sebe, i na osnovu toga postavljati sebi ciljeve koje realno može ostvariti.
Sličan se sličnom raduje, i zato ja npr ne gajim iluzije da bih mogao osvojiti lijepu i pametnu djevojku, mogao bih možda pametnu a da nije lijepa, jer kao što rekoh sličan se sličnom raduje, ne mogu ja sa metar i 48 visine, 150 kg težine, i brojem cipela 49 maštati o nekom ko nije takvih sličnih karakteristika
Great Cornholio wrote:... ne mogu ja sa metar i 48 visine, 150 kg težine, i brojem cipela 49 maštati o nekom ko nije takvih sličnih karakteristika
Ma možeš maštati ... kako ne možeš?
Ja ću naći neku neku ružnu ko šta sam ja, a da je isto tako pametna k'o što sam ja, al' i to će mi teško biti, ne što se tiče pameti već da imamo isti stepen ružnoće
Great Cornholio wrote:... ne mogu ja sa metar i 48 visine, 150 kg težine, i brojem cipela 49 maštati o nekom ko nije takvih sličnih karakteristika
Ja ću naći neku neku ružnu ko šta sam ja, a da je isto tako pametna k'o što sam ja, al' i to će mi teško biti, ne što se tiče pameti već da imamo isti stepen ružnoće
Ma ti idi po onom, daj sta das, sta ces kad si u takvoj situaciji. Inace sam odavno primjetio da za ruznu kazu kako je eto pametna...nesto mi to cudno...
Rolo wrote:Čovjek je samo pitao zašto neko 'mora' bit toliko grub.
Ne znam čemu ovolika racionalizacija i intelektualizacija?
Pa pokušavamo da objasnimo zašto ga je ta djevojka odbila tim grubim riječima, a pokretač teme nam treba dati malo više informacija šta se dešavalo prije nego što je ona tako odreagovala, da bi došli do što boljeg uvida o tome šta bi mogao biti stvarni motiv na takvu reakciju, ne mora biti da je isključivo do djevojke.
Maštaj. Mašta može svašta.
Prijatelj moj izgleda k'o Kvazimodo kad bi ga probudili u 3 ujutru, šest se puta ženio a svaka mu žena kao model Victoria Secret. Uz to ima heftično drugu curu. Ima običaj reći - "Ano da je do moje ljepotee e vala ne bi' ja ni jenne ufatijo no je do mojeg SLK-a, neka meni njega ..."
Rolo wrote:Čovjek je samo pitao zašto neko 'mora' bit toliko grub.
Ne znam čemu ovolika racionalizacija i intelektualizacija?
Pa pokušavamo da objasnimo zašto ga je ta djevojka odbila tim grubim riječima, a pokretač teme nam treba dati malo više informacija šta se dešavalo prije nego što je ona tako odreagovala, da bi došli do što boljeg uvida o tome šta bi mogao biti stvarni motiv na takvu reakciju, ne mora biti da je isključivo do djevojke.
Za početak ne bi bilo loše da pročitaš malo bolje taj prvi post.
eluna wrote:
Na forumu nekog možeš staviti na ignore, u stvarnom životu je to malo teže. Ponavljam, ne opravdavam vrijeđanje, ali nekad uvreda može biti rezultat reakcije na uvredu.
Treaba čovjek stvoriti realnu sliku sebe, i na osnovu toga postavljati sebi ciljeve koje realno može ostvariti.
Sličan se sličnom raduje, i zato ja npr ne gajim iluzije da bih mogao osvojiti lijepu i pametnu djevojku, mogao bih možda pametnu a da nije lijepa, jer kao što rekoh sličan se sličnom raduje, ne mogu ja sa metar i 48 visine, 150 kg težine, i brojem cipela 49 maštati o nekom ko nije takvih sličnih karakteristika
može se i u realnom životu ..... znam jer redovno uspijevam u tome