Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

MinothaurSa

#1 Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by MinothaurSa »

Ako hoces da "otkacis" nekog, ili ako hoces da mu kazes da ti taj neko nije interesantan, zar ne postoji normalni nacin da kazes to nekoj osobi, a ne vrijedjanjem!
Maloprije sam dobio recenicu na jednom internet sajtu: mislim bez da se nadjes uvrijeden ali tko ce tebe sa kolicima danas?
Ovo u kolicima se mislim u invalidskim kolicima, jer ne hodam, ali ne bitno je to! Bitno je potreba druge osobe, da ponizi drugu osobi pri odbijanju nje od sebe!
Nije problem odbiti nekog, niti je problem da ko odbije mene, ili nekog tamo, ali je problem uvrijediti nekog, poniziti ga! Srecom ta djevojka mene nije povrijedila, jer znam ko sam, sta sam, i koliko vrijedim, ali potreba za ponizavanjem nekog mi nije jasan!

Sta vi mislite o potrebi djevojaka, a i muskaraca da ponize nekog suprotnog spola? Jel to dusevna hrana za te ljude, ili je to urodjeno u svima nama, i jednostavno jace od nas?
graue_maus

#2 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by graue_maus »

mislim da je nekima bas dusevna hrana ...........
Rolo

#3 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by Rolo »

MinothaurSa wrote:Ako hoces da "otkacis" nekog, ili ako hoces da mu kazes da ti taj neko nije interesantan, zar ne postoji normalni nacin da kazes to nekoj osobi, a ne vrijedjanjem!
Maloprije sam dobio recenicu na jednom internet sajtu: mislim bez da se nadjes uvrijeden ali tko ce tebe sa kolicima danas?
Ovo u kolicima se mislim u invalidskim kolicima, jer ne hodam, ali ne bitno je to! Bitno je potreba druge osobe, da ponizi drugu osobi pri odbijanju nje od sebe!
Nije problem odbiti nekog, niti je problem da ko odbije mene, ili nekog tamo, ali je problem uvrijediti nekog, poniziti ga! Srecom ta djevojka mene nije povrijedila, jer znam ko sam, sta sam, i koliko vrijedim, ali potreba za ponizavanjem nekog mi nije jasan!

Sta vi mislite o potrebi djevojaka, a i muskaraca da ponize nekog suprotnog spola? Jel to dusevna hrana za te ljude, ili je to urodjeno u svima nama, i jednostavno jace od nas?

Odgovor na ovo pitanje je jednostavan, ali istovremeno i užasan.
Ljudi koji se na takav načni iživljavaju, vraćaju sebi prividno osjećaj kontrole i moći. Kad već nemaju nikakvu kontrolu nad šefom, kod kuće, nad komšijom ili prijateljima, barem je na takav način negdje "glavni" i odlučuje o nečemu.
Takve osobe obično i jesu ljudi koji su neostvareni, koji nisu realizirali ništa od svojih želja, pa koriste svaku priliku da "zavladaju svijetom", i ponižavaju i ostavljaju nekoga kad god im se za to pruži prilika (često s velikom čežnjom da ih neko moli za povratak).
Tužno je to što ti se to desilo.
BarbaDue

#4 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by BarbaDue »

takav način ophođenja prema ljudima je u stvari život kod većine današnjih ljudi. oni jednostavno žive ne takav način, rade ili govore ne razmišljajući na posljedice. bez skrupula su i obično gaze sve pred sobom do svog cilja. znam da je veliki off ali moram napisati, takvim osobama bi rado napunio aušvic2.
kockica_kockica

#5 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by kockica_kockica »

Oblik ponasanja koji je i te kako kod nas prihvacen, i normalno im je da nekoga uvrijede, svoj sitni ego nahrane jer misle da su bolji, pametniji, ljepsi, itd...

Gade mi se ljudi koji osudjuju nekoga zbog njegovog izgleda, pogotovo ako je taj izgled produkt neke bolesti, kada se neko omalovazava jer ne izgleda po standardima te osobe....

Ta plitkost gdje su vazne nebitne stvari je smijesna ali i opasna ... te osobe uopce nisu svjesne sto svojim komentarima mogu napraviti nekome...

fuj
GAU8

#6 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by GAU8 »

Oni ponižavaju druge, da bi umanjili vlastito ništavilo. Ništa drugo...
Reventor

#7 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by Reventor »

najtužnije je kada je nečiji mozak "u kolicima"
moke33-sa

#8 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by moke33-sa »

ma sta ce ona,jadna je cim je imala hrabrosti da tu recenicu izgovori,nego pasa takve ce uvjek biti samo broj nekome nikada niko takvu nece voliti vjeruj mi..a ti si za nju dingospo uvjek bio i ostaces..zato pasa moj sretno i glavu gore a nju ko sisa.. :run:
GaRGa

#9 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by GaRGa »

kreten bez mozga...
Mis mekinjas

#10 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by Mis mekinjas »

Umijece je i znati, kome se valja upucavati.

Ruzno je ona to rekla, ali gledati sa svjetlije strane, ili drugim rijecima aj dalje, ima cura koje ce te voljeti zbog tebe.
A ova ti je napravila i uslugu rekavsi sta misli bez okolisanja. To, sto si otvorio temu je dokaz, da ti se jako svidjela, i da si povrijedjen, sto je normalno. To je prirodna ljudska reakcija. Ako si pametan, zaboravices da si je i vidio.
tiranosaur

#11 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by tiranosaur »

prije par veceri sam u drustvu imala priliku sjediti s osobom koji je gluh pa gotovo 100% a nijem priblizno isto...znaci uz pomoc aparata moze cuti nesto ali mu smeta,a izgovara par rijeci...
ne mogu iskazati koje je to odusevljenje bilo "pricati" s njim,a i nemam neke prilike...sasvim normalna osoba,spremna za salu,za drustvo...da se razumijemo ja sam objasnjavala i rukama i nogama...meni nije ni naj manje smetalo sto je s nama u drustvu niti mi je padalo na pamet da mi smeta iz bilo kog razloga...medjutim,dalo se primijetiti par osoba oko nas za stolovima,kako se podsmjehuju i gledaju sve nas...znaci i njega kao takvog i nas sto smo s njim...uvijek ce biti ljudi koji ce druge i na neki nacin slabije,drugacije od sebe ugnjetavati i ponizavati,ali to sto rade samo govori o njima kao osobama...
izvinite sto je malo duzi post,ali eto...
sour cherry

#12 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by sour cherry »

Sta vi mislite o potrebi djevojaka, a i muskaraca da ponize nekog suprotnog spola?
Ne zaslužuju da se o njima misli :-D
AhmetShabo

#13 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by AhmetShabo »

Lijepo je receno u hadisu.. Tesko onome ko ponizi drugoga da bi uzvisio sebe. Kratko i jasno
WildRedRose

#14 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by WildRedRose »

@rolo ti je dobro rekao/la.. nazalost, to je tako..

Kad se vratim u vrijeme osnovne, srednje skole.. uvijek su zezali i vrijedjali u raji oni koji nisu htjeli da se o njima prica.. Nedo Bog da se zeznes na njihov racun.. rat zivi nastane .. :-)
Great Cornholio

#15 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by Great Cornholio »

MinothaurSa wrote:Ako hoces da "otkacis" nekog, ili ako hoces da mu kazes da ti taj neko nije interesantan, zar ne postoji normalni nacin da kazes to nekoj osobi, a ne vrijedjanjem!

Nije u redu što te je na taj način odbila, te riječi vrijeđaju, ali da ne bacamo drvlje i kamenje na tu djevojku reci mi da li si ti pokušavao više puta da je "osvojiš", da li te je odbijala više puta a ti nisi odustajao.

Znaš zašto te ovo pitam, pitam te zbog ovog boldiranog, pitam te zbog toga što sam se susretao sa osobama koje se kreću u invalidskim kolicima ali im to nije prepreka da imaju visoko samopuzdanje, neki čak imaju i previsoko samopouzdanje, misle da su vrijedniji od osoba koje nemaju tjelesnih nedostataka. Takve osobe teško prihvataju odbijanje, teško odustaju od nečega što požele, pa to može iznervirati osobu koja ih ne želi pa da reaguje nekontrolisano i ne želeći to povrijedi osobu koja ne može da prihvati činjenicu da postoje želje koje su njima neostvarive.
fantom slobode

#16 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by fantom slobode »

Great Cornholio wrote:

Nije u redu što te je na taj način odbila, te riječi vrijeđaju, ali da ne bacamo drvlje i kamenje na tu djevojku reci mi da li si ti pokušavao više puta da je "osvojiš", da li te je odbijala više puta a ti nisi odustajao.

Znaš zašto te ovo pitam, pitam te zbog ovog boldiranog, pitam te zbog toga što sam se susretao sa osobama koje se kreću u invalidskim kolicima ali im to nije prepreka da imaju visoko samopuzdanje, neki čak imaju i previsoko samopouzdanje, misle da su vrijedniji od osoba koje nemaju tjelesnih nedostataka. Takve osobe teško prihvataju odbijanje, teško odustaju od nečega što požele, pa to može iznervirati osobu koja ih ne želi pa da reaguje nekontrolisano i ne želeći to povrijedi osobu koja ne može da prihvati činjenicu da postoje želje koje su njima neostvarive.
Ja koliko shvatih ti pokusavas da opravdas vrlo los postupak, vrijedjanje, nezrelost, los karakter i prebacis krivicu na njega. Bez obzira sta drugi cinio...uvijek postoji nivo odgovora. A njen nivo je bio vrlo, vrlo nizak.
Takvom ponasanju nema opravdanja. Zbog svojih urodjenih ili stecenih kompleksa i frustracija se takve stvari ne cine. A ovo sto si ti naveo je jedna klasika...super suplja za druge...on je nju pritiskao :lol: :lol: :lol: pa eto ona morala da odgovori :lol: :lol: :lol: pa sto ne odgovara kako treba, a ne vrijedjanjem?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by Truba »

cure i uvrede... u procesu muntanja i ganjanja
pa to je normala povezano
kao nokat i prst

ajd kad avion beton cura odjebe frajku
ali kad se krampe umisle da su nešto
eee to je onda hirošima
Brkooo

#18 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by Brkooo »

WildRedRose wrote:@rolo ti je dobro rekao/la.. nazalost, to je tako..

Kad se vratim u vrijeme osnovne, srednje skole.. uvijek su zezali i vrijedjali u raji oni koji nisu htjeli da se o njima prica.. Nedo Bog da se zeznes na njihov racun.. rat zivi nastane .. :-)
ti mene i sad vrijedjas :roll: :|

:oops:
Russki

#19 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by Russki »

šljamovi hrane svoj jadni ego
kockica_kockica

#20 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Black swan wrote:cure i uvrede... u procesu muntanja i ganjanja
kao nokat i prst

eee to je onda hirošima
po cemu si ti bolji od njih? ni po cemu...

po tebi je dakle prihvatljivo da citiram beton cura odjebe frajku, a nije prihvatljivo opet citiram da krampa umisli da je nesto...

zanimljivo razmisljanje :oops: :smajlikojipovraca:
Great Cornholio

#21 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by Great Cornholio »

fantom slobode wrote: Ja koliko shvatih ti pokusavas da opravdas vrlo los postupak, vrijedjanje, nezrelost, los karakter i prebacis krivicu na njega. Bez obzira sta drugi cinio...uvijek postoji nivo odgovora. A njen nivo je bio vrlo, vrlo nizak.
Takvom ponasanju nema opravdanja. Zbog svojih urodjenih ili stecenih kompleksa i frustracija se takve stvari ne cine. A ovo sto si ti naveo je jedna klasika...super suplja za druge...on je nju pritiskao :lol: :lol: :lol: pa eto ona morala da odgovori :lol: :lol: :lol: pa sto ne odgovara kako treba, a ne vrijedjanjem?
Naše reakcije zavise i od toga kako se druga osoba odnosi prema nama, nije sve do nas. Ne opravdavam je vrijeđanje, ali možda je djevojka par puta odgovorila kako treba, smireno, kulturno, birajući riječi, pa joj na kraju "puk'o film" kad je vidjela da time ništa ne postiže.

Što se tiče osoba sa nekih vidom tjelesnog oštećenja prema njima treba biti iskren, ne treba govoriti im da mogu ono što objektivno ne mogu, ne osporavati im sve ono što mogu, jer samo tako ćemo ih zaštiti od opasnosti da razviju kompleks manje ili više vrijednosti, a osobe koje imaju neki od ta dva kompleksa nikada ne mogu stvoriti realnu sliku o sebi, sliku stvarnog sebe i svojih vrijednosti, a to je neophodno da bi se na odgovarajući način uklopili u zajednicu sa drugim osobama, realna slika sebe i svojih sposobnosti nam je potrebna da bi što manje dolazili u konflikt sa drugim ljudima.

Ja sam se skoro zaprepastio kad sam gledao jedan dokumentarac o životu slijepe osobe, kad sam vidio da mu je okolina izašla u susret dopustivši mu da vozi auto. Ne treba nikog sažaljevati, ali isto tako ne treba ga podržavati u nečemu za što on objektivno nije sposoban.
fantom slobode

#22 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by fantom slobode »

kockica_kockica wrote:
kao nokat i prst

eee to je onda hirošima

po tebi je dakle prihvatljivo da citiram beton cura odjebe frajku, a nije prihvatljivo opet citiram da krampa umisli da je nesto...

Ne mislim da on podrzava vrijedjanje kao rjesenje...
On samo zeli da kaze da koke koje ne vrijede, a onda zbog svih svojih kompleksa pocnu da se qrce lijececi ih - su prava Hiroshima i slucaj za posmatranje kad krenu da rade takve stvari. I od takvih nikakvih kompleksasica je to i za ocekivati. Ako nista zbog nekulture, da ne idemo dalje.

Normalna, lijepa, kompletna, inteligentna zena na nivou ne poseze za takvim stvarima. Treba se znati i razici.

Ovo je ujedno kratak odgovor za Great Cornholio. Ima uvijek nacina da se stvari razrijese na nivou. To ti izgleda ne shvatas. Kod tebe je puno mozda, mozda...praveci paralelu, da li smo mi u Sarajevu nakon 2 i po godine opsade trebali poceti ciniti iste stvari kao oni grmalji sa brda?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by Truba »

kockica_kockica wrote:
kao nokat i prst

eee to je onda hirošima

nije prihvatljivo da ne budeš čovjek u svakoj situaciji i kad odjebaješ i kad te odjebaju...budući kako dame imaju više prilika da odjebaju od muških koji ne smiju propuštati prilike :D
jasno je da ima više primjera kada odron cure umisle da su neko i nešto i vrijeđaju svoje udvarače
JThomas

#24 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by JThomas »

barem ti je otvoreno rekla ono što dosta, dosta ljudi misli, a ne smije da kaže.
kockica_kockica

#25 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

fantom slobode wrote:
kockica_kockica wrote:
kao nokat i prst

eee to je onda hirošima

Ne mislim da on podrzava vrijedjanje kao rjesenje...
On samo zeli da kaze da koke koje ne vrijede, a onda zbog svih svojih kompleksa pocnu da se qrce lijececi ih - su prava Hiroshima i slucaj za posmatranje kad krenu da rade takve stvari. I od takvih nikakvih kompleksasica je to i za ocekivati. Ako nista zbog nekulture, da ne idemo dalje.

Normalna, lijepa, kompletna, inteligentna zena na nivou ne poseze za takvim stvarima. Treba se znati i razici.

Ovo je ujedno kratak odgovor za Great Cornholio. Ima uvijek nacina da se stvari razrijese na nivou. To ti izgleda ne shvatas. Kod tebe je puno mozda, mozda...praveci paralelu, da li smo mi u Sarajevu nakon 2 i po godine opsade trebali poceti ciniti iste stvari kao oni grmalji sa brda?
Ja sam uvjerena da on to ne podrzava... samo sam htjela skrenuti paznju na nacin kako mi svi, i ja ponekad preletim, nesvjesno nekoga povrijedimo dajuci osobi ruzan epitet kao najnormalniju stvar, pri cemu ne razmisljamo o tome kako to utjece na tu osobu...

Malo prije citam temu kako se momak zali jer ima kompleks od velicine svojih sisa...
Na njegov post je referirala osoba koja je navodno internista, sa recenicom "mozda si se udebljao ka krmak pa su ti sise izrasle" ... nakon toga vise nisam ni citala njegov post jer mi se zgadio nacin na koji on kao jedan lijecnik razgovara sa osobom koju nikad nije vidio ... zamislila sam kako on onda razgovara sa svojim pravim pacijentima ...

Svi mi trebamo prvo dobro razmisliti prije nego nekome urucimo komentar na zdravlje, izgled, ponasanje, itd.... Nemamo svi iste manire ali se ne moramo ni vrijedjati... svjesno ili nesvjesno...
Post Reply