Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Reventor

#101 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by Reventor »

Iskonski nagon nas na prvu tjera da vizuelno vršimo trijažu eventualnog partnera prema njegovom izgledu, tj. može li nam omogućiti potomstvo.
Ženke kod mužjaka gledaju fizičku građu, tj. da li je u mogućnosti da uhvati lovinu, napravi i nahrani potomstvo, pruži fizičku zaštitu od predatora.
Mužjaci kod ženki gledaju fizičku građu, tj. ostavlja li utisak plodnosti: široki bokovi, uzak struk - širok porođajni kanal - živorođeno potomstvo; velike grudi - mogućnost dojenja brojnijeg potomstva - veće šanse za preživljavanje potomaka.
Naravno, ovo su animalistički primitivni klišei kojih često nismo svjesni i koji su kod većine ljudi više-manje djelomično zamijenjeni nekim drugim kriterijima podobnosti partnera, ispravnim ili ne, ovisno o kulturi, društvenom uređenju, odgoju, razumu.
Osuđujem reakciju pomenute djevojke prema postavljaču teme.
I sam sam nekada znao biti odbijen od djevojaka zbog za njih neodgovarajućeg fizičkog statusa. Kada sam isti poboljšao, manje je bilo odbijenica. Kada sam poboljšao i društveno finansijski status, odbijenica skoro pa nije ni bilo. Ali sam ja onda počeo sa odbijenicama :sad: :sad: , naravno, bez vrijeđanja, na uljudan i kulturan način.
Great Cornholio

#102 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by Great Cornholio »

hajjatt wrote:
Sličan se sličnom raduje, i zato ja npr ne gajim iluzije da bih mogao osvojiti lijepu i pametnu djevojku, mogao bih možda pametnu a da nije lijepa, jer kao što rekoh sličan se sličnom raduje, ne mogu ja sa metar i 48 visine, 150 kg težine, i brojem cipela 49 maštati o nekom ko nije takvih sličnih karakteristika
Daj ne lazi da izgledas tako covjece :D
Vrijeđaš me, nisam ja kriv što tako izgledam :twisted: :D
hajjatt

#103 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by hajjatt »

Great Cornholio wrote:
hajjatt wrote:
Sličan se sličnom raduje, i zato ja npr ne gajim iluzije da bih mogao osvojiti lijepu i pametnu djevojku, mogao bih možda pametnu a da nije lijepa, jer kao što rekoh sličan se sličnom raduje, ne mogu ja sa metar i 48 visine, 150 kg težine, i brojem cipela 49 maštati o nekom ko nije takvih sličnih karakteristika
Daj ne lazi da izgledas tako covjece :D
Vrijeđaš me, nisam ja kriv što tako izgledam :twisted: :D
Heheheh,ne vjerujem opet,ali i da jesi hajde nije smak svijeta. :D
Čudna sorta

#104 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by Čudna sorta »

respo wrote:
Čudna sorta wrote:
respo wrote:Koliko god zcucalo ruzno ona je rekla ono sto vecina misli
Baš je tužno ako su ovakvi postali većina. Bez da se nađu uvrijeđeni, ko li će njih danas takve jadne, ne postoji veći hendikep od onoga kad nemaš ništa u glavi.
Pa budimo iskreni evo koliko djevojaka bi na forumu kad izadju vani subotom navece gledalo nekog zgodnog bez fizickih nedostataka a koliko njih sa i u kolicima?
Jedno je pogledati ili ne pogledati nekoga u kolicima a sasvim drugo je na nivou djece u obdaništu izrugivati se ili vrijeđati nekoga bilo zbog nekog fizičkog nedostatka ili općenito zbog izgleda. Meni, tebi, njoj, bilo kome se to može desiti, u minuti ti se život može promijeniti... koliko ljudi je u kolicima zbog saobraćajnih nesreća, samo sekunda tvoje ili nečije nepažnje, ili jednostavno dođe bolest... I zbog toga bismo bili odmah manje vrijedni u očima ovakvih i sličnih njoj, koji su eto postali većina. Ja nisam niti ću ikada biti dio te većine.

I nekima eto nije sve u tome da je zgodan i bez fizičkih nedostataka... postoje mnogo važnije stvari.
hajjatt

#105 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by hajjatt »

Jedno je pogledati ili ne pogledati nekoga u kolicima a sasvim drugo je na nivou djece u obdaništu izrugivati se ili vrijeđati nekoga bilo zbog nekog fizičkog nedostatka ili općenito zbog izgleda. Meni, tebi, njoj, bilo kome se to može desiti, u minuti ti se život može promijeniti... koliko ljudi je u kolicima zbog saobraćajnih nesreća, samo sekunda tvoje ili nečije nepažnje, ili jednostavno dođe bolest... I zbog toga bismo bili odmah manje vrijedni u očima ovakvih i sličnih njoj, koji su eto postali većina. Ja nisam niti ću ikada biti dio te većine.

I nekima eto nije sve u tome da je zgodan i bez fizičkih nedostataka... postoje mnogo važnije stvari.
:thumbup:
Koliko njih nemaju nikakav tjelesni nedostatak,ali su dosadne i totalno nezanimljive osobe.Ja znam neke paraplegicare,a ozenjeni ljudi.
respo

#106 Re: Ko ce tebe takvog? Vrijedjanje momaka/djevojaka!

Post by respo »

Čudna sorta wrote:
respo wrote:
Čudna sorta wrote: Baš je tužno ako su ovakvi postali većina. Bez da se nađu uvrijeđeni, ko li će njih danas takve jadne, ne postoji veći hendikep od onoga kad nemaš ništa u glavi.
Pa budimo iskreni evo koliko djevojaka bi na forumu kad izadju vani subotom navece gledalo nekog zgodnog bez fizickih nedostataka a koliko njih sa i u kolicima?

Ja koliko vidim ona nije sama "dosla" i pocela se izrugivati njemu jer je u kolicima nego je to duza prica bila pretpostavljam
A ionako ne znamo drugu stranu price tako da necemo saznati je li djevojka stvarno glupa i bezobrazna ili je to bio jedini nacin da se rijesi decka koji je mozda navaljivao
Kao sto rekoh to nikad necemo saznati
A vjerujem da mnogi nemaju problema u komunikaciji s ljudima s invaliditetom fizickim al birati njih za partnera je vec druga prica
Post Reply