Ko ce pobjediti?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

jefferson

#26 Re: Ko ce pobjediti?

Post by jefferson »

hahah, whow ti si komican majke mi!
Prva stvar, prica je autenticna, ali evo radi tebe (posto je ne kupujem auta zbog komsija) da malo razjasnim tu stvar.
Ako imas za 500 dolara noviji model, ali koji je presao 17,000 milja vise, plus ima jos 6000 milja garanciju i tri mjeseca, i stariji model koji ima vise opreme, bolje vozi (jer taj B6 nikako mi nije bio na trapu OK), imas jos 12,000 milja tvornicke, plus 24,000 milja certified garancije, te bolju opremu (ne ona vinilska sjedista u B6 sto dodju u osnovnom modleu) itd, ond atu nema puno razmiljanja. Auta nisi bila od istog dilera! Kod ovog gdje sam ja kupio svi su certified i B6 je bio 3,000 skuplji.
A razlog zbog kojeg nema razmissljanja je taj sto ja nisam u poziciji a i nisam tako odgojen da vozam zadnji model zbog toga jer me interesuje sta ce komisluk reci, tj. neki nasi dijasporci. Posto ja niti imam oko sebe takvih ljudi, niti me takvo nesto interesuje, ja idem prostom racunicom, jer ja moram imati auto pod garancijom jer ulazem u svoje obrazovanje, i ne mogu sebi dopustiti da mi crkne AC ili nesto i da moram iskesati 1000 dola za tako nesto. To je meni jedan cas semestralno sa knjigama.
Drugo, moja familija je imala auto 50-tih! Sta sad to treba znaciti???
Trece, ne brini se sto se tice poznavanja trzista. Mozda da ti malo bacis pogled preko bare? Ford je to uradio, i postao prepoznatljivija marka od Honde prosle godine.
Ali eto, nema potrebe kljucati temu, samo ti se malo upoznaj bolje sa evropskim trzistem, i prestani vise usporedjivati auta za americko i auta za evropsko trziste! Razlika je nebo i zemlja, ona u evropi su kvalitetnija!
Malo povuci rucnu sa svojim egoizmom, iznenadio bi se sta su mnogi forumasi ovdje, stoga nema potrebe za isticanjem sebe kao najpametnijeg!
whow

#27 Re: Ko ce pobjediti?

Post by whow »

jefferson wrote:hahah, whow ti si komican majke mi!
Prva stvar, prica je autenticna, ali evo radi tebe (posto je ne kupujem auta zbog komsija) da malo razjasnim tu stvar.
Ako imas za 500 dolara noviji model, ali koji je presao 17,000 milja vise, plus ima jos 6000 milja garanciju i tri mjeseca, i stariji model koji ima vise opreme, bolje vozi (jer taj B6 nikako mi nije bio na trapu OK), imas jos 12,000 milja tvornicke, plus 24,000 milja certified garancije, te bolju opremu (ne ona vinilska sjedista u B6 sto dodju u osnovnom modleu) itd, ond atu nema puno razmiljanja. Auta nisi bila od istog dilera! Kod ovog gdje sam ja kupio svi su certified i B6 je bio 3,000 skuplji.
A razlog zbog kojeg nema razmissljanja je taj sto ja nisam u poziciji a i nisam tako odgojen da vozam zadnji model zbog toga jer me interesuje sta ce komisluk reci, tj. neki nasi dijasporci. Posto ja niti imam oko sebe takvih ljudi, niti me takvo nesto interesuje, ja idem prostom racunicom, jer ja moram imati auto pod garancijom jer ulazem u svoje obrazovanje, i ne mogu sebi dopustiti da mi crkne AC ili nesto i da moram iskesati 1000 dola za tako nesto. To je meni jedan cas semestralno sa knjigama.
Drugo, moja familija je imala auto 50-tih! Sta sad to treba znaciti???
Trece, ne brini se sto se tice poznavanja trzista. Mozda da ti malo bacis pogled preko bare? Ford je to uradio, i postao prepoznatljivija marka od Honde prosle godine.
Ali eto, nema potrebe kljucati temu, samo ti se malo upoznaj bolje sa evropskim trzistem, i prestani vise usporedjivati auta za americko i auta za evropsko trziste! Razlika je nebo i zemlja, ona u evropi su kvalitetnija!
Malo povuci rucnu sa svojim egoizmom, iznenadio bi se sta su mnogi forumasi ovdje, stoga nema potrebe za isticanjem sebe kao najpametnijeg!

Moram priznati da sam tuzan zbog spoznaje da na ovome pod-forumu nismo ustanju da razvijemo temu ili ne daj boze diskusiju koja bi prevazisla kulturoloski plato cije je ultimativni limit sveden na poredenja tipa : cije je babo jaci , ko ima bolje auto , ko je iz dijaspore a ko iz Sarajeva i slicna nadmudrivanja koja se u biti uvjek svode i zavrsavaju u svadi i frustracijama . Bez namjere da omalovazavam trume prezivljene u ratu i poslje rata kojima smo nazalost svi bili ili smo jos uvijek izlozeni mislim da je potrebno napraviti dodatni napor da te nase licne , a bogami i kolektivne , frustracije prestanemo ispoljavati tamo gdje to nije mjesto jer ovo sve vise stvarno nema smisla i nigdje ne vodi . Dragi Jeferson , mislim da je super da se skolujes tamo u Americi jer je obrazovanje ono sto nam svima treba iako titule , novac pa ni inteligencija nisu mjerila velicine covjeka mislim da si izabrao dobar put. Ja se izvinjavam svima koji su me pogresno shvatili iskoristio bih ovu priliku da zamoliolim moderatora dakao cin dobre volje zatvori ovu temu i otvoru novu temu pod radnim nazivom :"Grupna Terapija" u pod naslovu , Kutura Dijaloga u post-ratnom, tranziciskom drustvu ;-) :bih: :bih:
jefferson

#28 Re: Ko ce pobjediti?

Post by jefferson »

i sta je pisac htio reci?
Jest, treba zakljucati temu. Prvo si sve koji su protiv tvog misljenja nazvao istraumiranim, a onda hoces da se zakljuca!
Jel to opet minus przi?
madner

#29 Re: Ko ce pobjediti?

Post by madner »

Treba napraviti kompilaciju best of whow. :D
Post Reply