KLIKERI - i ostale nase igrice !!!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

neko iz mase

Post by neko iz mase »

jes vala
to se kod nas zuje zvalo, nadjemo nekog levata pa ga izudaramo ko stoku.
kad smo igrali kise il zagrebacke, prvi ide na go onaj sto najmanje "istitra" loptu.
a kod pravljenja puteva za autice su najbolje alatke bile kasike za supu uz pomoci kojih se staza mogla pravo uglacat, cak dobije onaj plavi sjaj
ma_zdraoooo

Post by ma_zdraoooo »

zzzzzzzzzz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bravo majstore, to sam totalno zaboravio, evo kidam se od smijeha.

Igrali smo jos i jednu igru gdje ucestvuju po recimo 11 igraca. 5 se poreda sa obe strane, ispruze ruke tako da im se dodiruju vrhovi prsti, i onaj sto ostaje prolazi kroz "tunel" tako sto nam spusta ruke.
E, fazon je bio klepiti ga u glavu a da on ne vidi, a ako vidi ti ides kroz tunel. Niko nije volio tu da pogrijesi, tunel je znao biti zajeban jos pogotovo kad ima recimo po 7, 8 igraca sa obe strane.

A sad pazi ovo, ti prolazis, i normalno, glava ti je spustena, gledas u njihove ruke iza sebe, okrenes se na jednu stranu, onaj te klepi sa druge strane, okrenes se brzo prema njemu, pljasssssssss sa druge strane. Znalo se ko je bio spor, i svi smo cekali da on prolazi kroz tunel :D :D
Tipovi su znali uzeti zalet pa pokusati da protrce kroz tunel. Onda su tu i noge u guzicu znale letit, sto nije bilo dozvoljeno, i onda ti tu uvijek tuca nastane.

:lol: :lol: :lol:

Ma bilo je tu i suza, i batina, ma svega.
stickitout

Post by stickitout »

Jao evo ih naviru...................

eberecke - ebertude!!!

Eber koga ce te? eber silnog i presilnog ........!
I onda se silni i presilni zaleti k`o sivonja u protivnicke redove u pokusaju da prekine lanac stvoren od stisnutih ruku :D
Ako prekine, uzima jednog clana iz tog lanca i dovodi ga sa sobom u svoj lanac. Ako kojim slucajem ne uspije prekinuti lanac, on ostaje u istom (protivnickom).
Trule kobile ......e to je bilo malo zesce......
Fair Life

Post by Fair Life »

KLIIIIISAAAAAAAAAAAA...

Mi zvali "piruza i tolje".
zili

Post by zili »

jao, kako me vratiste u djetinjstvo, ponovo ću da se zaljubim... jer dok ste se vi okolo igrali klikera i mlatili, mi djevojčice smo sve to šmekale i zaljubljivale se...

pravi dernek bi bio kad se igra "partizana i nijemaca"
ja sam uvijek bila bolničarka i previjala ranjenike :D
prvo, što niko neće da bude nijemac, pa su nijemci uglavnom imaginarni, a onda svi jedva čekaju da budu ranjeni :D

vrijeme da malo uključimo i žeMske igre:

kako se zvalo ono kao između dvije vatre, ali kad su samo tri igrača? kozlića? jarića? ovako nešto

pa onda gume: igralo se matematike, prstića, trokuta, u moje vrijeme je bilo i nešto što se zvalo sport bili

znate ono e-ma-es-es-a-pi-pi-duga-čarapa? Meni je (bar) bilo totalno iznenađenje kad sam skontala da je to zapravo spelovanje misisipija
M (em) I (aj) S (es) S (es) I (aj) P(pi) P(pi) I (aj)

pa onda sve ono "zapikavanje"
pik tita i jovanke! sa obaveznim pljuvanjem na ono "pik" (pa onda nešto moraš nogom razmeljat ono pljuvačku prije nego što neko nešto kaže inače ti se to zapikivanje ne pika :-) )

onda one standardne igre žmire i ganje
pet-deset-petnest-dvaest-dvaespet-triest-pedespet-sedamdeset... sto, polaziiiim, ko se nije sakrio magarac biJo
tuspas mene i ostale raje!

i napredna varijanta ganje zvana "vještice": treba ti puno raje - čitav razred na velikom odmoru, recimo. svi stanu u krug, vještica ili vještice su u sredini. dogovori se sat u kojem će se vještica "aktivirati" i onda ide jedan sat, vještice nema, dva sata, vještice nema.... sedam sati, vještice IMA! Onda se svi razbježe, vještica ganja, ali koga uhvati i on postaje vještica i nastavlja da ganja, a kad je puno raje nastane prava ludnica!
zili

Post by zili »

jao, sad ni je neću moći spavati!

sjeća li se neko igre Kulina bana??????

ja se samo sjećam pjesmice: kulina bana vojska je vojska je a ako nije nek se.... smije?
ofsajd

Post by ofsajd »

zili wrote:pa onda sve ono "zapikavanje"
pik tita i jovanke! sa obaveznim pljuvanjem na ono "pik" (pa onda nešto moraš nogom razmeljat ono pljuvačku prije nego što neko nešto kaže inače ti se to zapikivanje ne pika :-) )
:D
kad smo vec kod "zapikavanja", sjecate li se onoga kad se trkate, pa kazes recimo "ko prvi Tita ljubi" :-) , ko drugi ...(hm, zaboravio sam), ko treci u zlatnoj vreci..
pa onda onaj sto kasni, kaze "ko prvi govno mrvi"

:D :D :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

caja i lopova (limuna i narandže) to je najbolje
dinash

Post by dinash »

ja sam u igrama partizana i njemaca uvijek bio spajdermen ... saveznik.

ozbiljno. ne zajebavam se.
havetinja

Post by havetinja »

eee, vidite po nostalgiji koliko smo ostarili....:oops:

a...moj doprinos temi

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... ]u+klisere[/url]
Tsunami

Post by Tsunami »

Image
wedo

Post by wedo »

Sise vise, dvaput s kolje, ne primam talicu?

Ko se ovoga sjeca
ucenik

Post by ucenik »

heeeeeeeeeeeeeeeeeeej
a jel se ko sjetja pjesmice;

O uchitelju vrati mi klikere....

ja se samo malo sjectjam, znam da sam je uchio i mislim da sam dobio 3!!! :-) :-) :-)
wedo

Post by wedo »

Iskreno da ti kazem ja se ne sjecam te pjesmice nikako. Ne znam da je ta pjesmica uopste postojala. Ali eto. Sta ces. Kako bih volio da sada mogu da zaboravim na sve i da poigram koju od svih ovih igrica.
sunday_morning

Post by sunday_morning »

zili wrote:igralo se matematike, prstića, trokuta, u moje vrijeme je bilo i nešto što se zvalo sport bili
...............
i napredna varijanta ganje zvana "vještice": treba ti puno raje - čitav razred na velikom odmoru, recimo. svi stanu u krug, vještica ili vještice su u sredini. dogovori se sat u kojem će se vještica "aktivirati" i onda ide jedan sat, vještice nema, dva sata, vještice nema.... sedam sati, vještice IMA! Onda se svi razbježe, vještica ganja, ali koga uhvati i on postaje vještica i nastavlja da ganja, a kad je puno raje nastane prava ludnica!
joj zili svaka cast za lastis i sport billi...ja se bas pitam, sto nema zeMskih igara:) pa kad smo se igrali doktora i pacijenata, mama i tata :D

Kadije? to sam vec spominjala...

a poslije kada smo bili malo veci..u mojoj mahali barem je bilo aktuelno se igrati ''komunalija'' :D to je ono skupi se mala raja negdje na dekicu (uglv. zenska igra) i sad svako donese kojekakvih forumulara iz kuce..nekom mama radi u posti pa donese tel. forumulara i listinga...onome u opstini pa donese svega..trecem u komunalnom preduzecu ili elektrodistribuciji itd. onda smo se igrali saltera i ''naplacivanja usluga'' .eeee to su bila vremena

varosarije, varosarije to su nase igrarije... :P
ucenik

Post by ucenik »

A jel ima neko pa da je spreman da odigramo jednu partiju klikera, i to uzhivo???????????????????????????
Ja bih sad, iz ovih stopa..... 8-) 8-) 8-)
Zreli

Post by Zreli »

druge igrice:

Aberecke abertube ...

Strucuguz

janjine i slanine ...

Klisera osarati, Hopa rosha. rosha dva.

ENGLESKA SETNJA
FortunaBela

Post by FortunaBela »

neko iz mase wrote:jes vala
to se kod nas zuje zvalo, nadjemo nekog levata pa ga izudaramo ko stoku.
kad smo igrali kise il zagrebacke, prvi ide na go onaj sto najmanje "istitra" loptu.
a kod pravljenja puteva za autice su najbolje alatke bile kasike za supu uz pomoci kojih se staza mogla pravo uglacat, cak dobije onaj plavi sjaj
Mi smo to devetanje levata zvali zuca....Joj kad se samo sjetim... :lol: :lol:
wedo

Post by wedo »

ucenik wrote:A jel ima neko pa da je spreman da odigramo jednu partiju klikera, i to uzhivo???????????????????????????
Ja bih sad, iz ovih stopa..... 8-) 8-) 8-)
Iskreno da ti kazem ja bih iz ovih stopa ali vjeruj mi nemam para za kartu roditelje da posjetim a kamo li da imam za partiju klikera tako da mi je zao mada bi to bilo vise nego zezancija i dernek znajuci kakva je nasa raja luda
pitt

Post by pitt »

joj zili svaka cast za lastis i sport billi...ja se bas pitam, sto nema zeMskih igara:) pa kad smo se igrali doktora i pacijenata, mama i tata
Ja se volim i dan danas pigrati doktora (i sestara) sa curicama :D:D:D
Post Reply