KLIKERI - i ostale nase igrice !!!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ma_zdraoooo

#1 KLIKERI - i ostale nase igrice !!!!!

Post by ma_zdraoooo »

Interesuje me da li znate imena klikera ?
Ja se jedino mogu sjetiti BOMBASA. ( oni najveci )
Da li zna ko kako smo ostale klikere zvali ?

Vec kad ste se raspricali sto se tice klikera ( vidim neki spominju i fiseke ), reko da vas jos vise napalim.

Ostale nase igrice:

FISECI - tipu sam sjebao antenu da bi mogao napraviti cijev, stari kad je saznao kozu mi je s ledja odrao. Ali zato sam imao najbolju cijev u komsiluku. Inace mi smo cijev obljepljivali trakom raznih boja, a na vrh smo stavljali po stipaljku, lafo nisan. :)

KOCKA - sjeca li se ko kocke ? Ti je uvijek bilo batina, dvojica se udruze i onda spustaju ostaloj raji :x A jesam to mrzio.

SLICICE - na pola, na cijelo. Razmjene slicica, 1988 kad je bilo Evropsko u fudbalu, kupis spaket slicica i vazda isti fudbaleri, imao sam gutu za mijenjati i igrati pola cijelo. Gulit i Van Basten su bili skupi ako si htjeo da mijenjas, nekad sam i po 5 trebao da dam za jednu.

CEPOVI - tucali smo cepove od pivskih boca, nekad ih i na sine stavljali da ih voz bolje ispravi. Onda smo ih bacali, ko ce blize zidu zidu doci. Meni se cini da je tako bilo, sjeca li se ko?

RATOVANJE CICAKA ( CICCI - :lol: :lol: ) - zgrada provit zgrade, a jesu znali i boliti, dodjem kuci sav se crvenim, a ono bridi uhhhhhhh

Eto toliko, pa kad se sjetim jos koje, dodat cu, haj sad je vas red :)
Last edited by ma_zdraoooo on 01/03/2005 02:37, edited 1 time in total.
Qler

Post by Qler »

naftas, troperac, dvoperac, itd.

a bili su i oni bijeli, al sam zaboravio kako smo njih zvali :D

8-)

hopa

8-) :D
ma_zdraoooo

Post by ma_zdraoooo »

Naftasi :lol: :lol: :lol:
To su bili oni jednobojni, stakleni, jel tako ?
Bijeli su se zvali PORCULANCI, sad sam se sjetio :)
Kako su se zvali oni najmanji ?
Qler

Post by Qler »

e jebi ga, nisam igrao od rata :D zaboravilo se :D

znam da ima ona fora, jel ono "bosanski", sa koljena kad pucas :D
ma_zdraoooo

Post by ma_zdraoooo »

Ma nisam ni ja igrao od rata, zato sam i postavio temu, reko ima ovdje dosta djecurlije, kontam da oni znaju. :D :D
Inace, ova tema me muci vec par mjeseci, nema koga nisam pitao, niko se ne sjeca. :) :)
kekec

Post by kekec »

staklenac, sestoperac, plastenac (od plastike)... :)
kub lajkan

Post by kub lajkan »

"primiruši bez nošenja" :D
coltrane

Post by coltrane »

Kako su se zvali oni najmanji ?
Argentinci.
nikita

Post by nikita »

A krnjatci* su bili oni osteceni ...porculaner vazda vrijedio za tri obicna klishera :D ako se pravio kakav barter i to :D
nikita

Post by nikita »

Jeste spominjali sharence i jednobojce ?
wedo

Post by wedo »

ja isto mislim da su se oni mali zvali argentinci ali ne mogu da se bas sada sjetim svih tih izraza jebo te zivot. Proslo je dosta vremena covjece. Sada razmisljam kada ce mi biti plata da mogu skolu platiti a ne koliko cu klikera izgubiti ili koliko cu dobiti

Joj covjece bili su to dani
kub lajkan

Post by kub lajkan »

"prinesi prema šotari"...
black

Post by black »

" bez nose bez nabije chekam te na dva " :D ( drevna igra ) 8)
wedo

Post by wedo »

iskreno da vam ljudi kazem ja se pola ovih stvari ne sjecam al bas ne sjecam. zar je moguce da se moze ovako nesto zaboraviti?
ucenik

Post by ucenik »

hajmo na ikilo i po, i to bez gledanja! :P :P :P
Saian

Post by Saian »

prija, zaja :D :D zaja uvijek fora bilo bacat zadnji
wedo

Post by wedo »

Pa cuj kada bacas zadnji vece su ti sance da ces biti blizi makar sam ja na to uvijek tako gledao jer znas gdje trebas da bacis i tako to nego ovako bacas u prazno
ofsajd

Post by ofsajd »

a kamenci (oni su bili rijetki pravo)? a fora je bilo one staklene ubaciti u vrelu pa hladnu vodu da popucaju...
imaju jos zmijaneri (il tako nekako), a velike smo mi zvali bambusima..oni su se koristili za izbijanje...a one najmanje metalne (ustvari kuglice iz kuglagera) smo stavljali kad neko treba da te gadja :D ..mada je poslije to postalo zabranjeno..

ma sjajno je to bilo. danasnja djeca ne znaju sta je to, posro ih playstation.

ahhhh...djetinjstvo

:sad:
wedo

Post by wedo »

Ama nije ni cudo sto ne znaju pored ovolike tehnologije. Vjeruj mi i ja nekada na to pomislim kako danasnja djeca ne znaju za one dobre stare igre, kao sto smo mi nekada igrali. Jebo te danas je furka sjesti za racunar i igrati igrica umrezeno po citav dan (to vam iz iskustva govorim :) )
VV26AA

Post by VV26AA »

ofsajd wrote:a kamenci (oni su bili rijetki pravo)? a fora je bilo one staklene ubaciti u vrelu pa hladnu vodu da popucaju...
Jasta, pa to je citava tehnologija bila. A uvijek se nade djecurlije od 10-12 da prodas za 5-10 drugih.
ma sjajno je to bilo. danasnja djeca ne znaju sta je to, posro ih playstation.

ahhhh...djetinjstvo

:D

Strogo ponte prema rosi :oops:
Fair Life

Post by Fair Life »

"Gvozdenke" (gvozdeni kliker) koje smo nabavljali u najblizoj mehanicarskoj radnji kod "cika mehanicara".

Mnogi su dobili cekicem po glavi "pravi - zdravi" ni krivi ni duzni (kugellageri).
Image
car-x

Post by car-x »

u zavisnosti od broja pera u klikeru bilo je klikera od dvoperca do sestoperca.

onaj porculanski se u mojoj mahali zvao "keramika".

onaj veliki se zvao "trutko".

kad te neko pita: hoces klikera,
ti kazes: hopa, sve stavljat..

hopa znaci da zadnji bacas.. a sve stavljat znaci da ako slucajno ubaci u rosu na bacanju, da mora stavit kliker pored rose.

poslije svakog poteza moralo se reci "nista" da te neko ne bi "zvao" na "dva" ili tako nesto.. zaboravi li se reci nista, onda onaj koji je u rosi kaze "sve nista" i ponudi ti da ga izbijas na dva, na tri ili vise u zavisnosti gdje se nalazis, ali je na dva bilo najcesce.. poslije on tebe moze ganjati na dva put..

corcik je bio neki cudan potez prilikom izbijanja sa velike daljine.

naftas odnosno dizelas mi je iz nekog razloga bio najmrzi kliker.. a najdrazi su mi bili oni sa percima.. sto vise to ljepse..

a kad se igralo u klikere, vazda bi se naso neki "krnjo" koji bi dao u slucaju da izgubim partiju..

a utres je definitivno najnepopularniji potez u klikerima.. ti igras, a neko stariji naidje, uzme kliker, kaze utres, i ode..
smrc.. :sad: :sad: :sad: :(
ma_zdraoooo

Post by ma_zdraoooo »

Hahaha, jeste, upravu si, ARGENTINCI su bili oni mali :lol: :lol: :lol:
Fair Life, zbog GVOZDENKI je krv padala, pogotovo kad ti neko polomi kliker.
Ehhhhhhhhhhhhhhhhh :(

Utres :lol: :lol: :lol:
Uvijek su problematicni tipovi pravili utres, ponekad i ona starija raja
ofsajd

Post by ofsajd »

car-x wrote:u zavisnosti od broja pera u klikeru bilo je klikera od dvoperca do sestoperca.

onaj porculanski se u mojoj mahali zvao "keramika".

onaj veliki se zvao "trutko".

kad te neko pita: hoces klikera,
ti kazes: hopa, sve stavljat..

hopa znaci da zadnji bacas.. a sve stavljat znaci da ako slucajno ubaci u rosu na bacanju, da mora stavit kliker pored rose.

poslije svakog poteza moralo se reci "nista" da te neko ne bi "zvao" na "dva" ili tako nesto.. zaboravi li se reci nista, onda onaj koji je u rosi kaze "sve nista" i ponudi ti da ga izbijas na dva, na tri ili vise u zavisnosti gdje se nalazis, ali je na dva bilo najcesce.. poslije on tebe moze ganjati na dva put..

corcik je bio neki cudan potez prilikom izbijanja sa velike daljine.

naftas odnosno dizelas mi je iz nekog razloga bio najmrzi kliker.. a najdrazi su mi bili oni sa percima.. sto vise to ljepse..

a kad se igralo u klikere, vazda bi se naso neki "krnjo" koji bi dao u slucaju da izgubim partiju..

a utres je definitivno najnepopularniji potez u klikerima.. ti igras, a neko stariji naidje, uzme kliker, kaze utres, i ode..
smrc.. :sad: :sad: :sad: :(
svaka cast zlimfure, samo zaboravio si jednoperce, bili su vrlo rijetki, i ti su meni bili najdrazi, pored kamenaca. :)
...
eh stara dobra vremena
....
winetou

Post by winetou »

Židanje
Kad trzneš rukom na brzaka da protivnički kliker bude bliže :D
Uglavnom se sankcionisalo :oops:
Post Reply