Al' dobro, svakom svoje.
Kiša
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Jimmy_The_Saint
#76 Re: Kiša
Nisam ekspert, ali kladim se da ti je ekonomski rezon katastrofa. Rentakar u US jeste pojeftin, ali pojeftina su i polovna auta bez obzira na miljazu - na kraju cce ispasti da si spiskala dvije-tri hiljade dolara na rentakar, da bi auto prodala maksimalno hiljadu skuplje.
Al' dobro, svakom svoje.
Al' dobro, svakom svoje.
- ljubav_aha
#77 Re: Kiša
dobro si napisao o sebi ... nisi ekspertJimmy_The_Saint wrote:Nisam ekspert, ali kladim se da ti je ekonomski rezon katastrofa. Rentakar u US jeste pojeftin, ali pojeftina su i polovna auta bez obzira na miljazu - na kraju cce ispasti da si spiskala dvije-tri hiljade dolara na rentakar, da bi auto prodala maksimalno hiljadu skuplje.![]()
Al' dobro, svakom svoje.
polovna auta su vecinom i polovicno ispravna
auto se ne renta svaki mjesec
aaa,zezno si se,pare su mi jako vazne u zivotu
- Jimmy_The_Saint
#78 Re: Kiša
Hajde baš bači tu matematiku. 
- ljubav_aha
#79 Re: Kiša
smjesan siJimmy_The_Saint wrote:Hajde baš bači tu matematiku.
- respo
#80 Re: Kiša
cekaj malo ovdje nesto ne stimaljubav_aha wrote:corolla02 wrote:nikad nisam razumio onu kad se kaze "Da sacuvam auto"respo wrote:zasto si onda ikako kupila auto
mozes i po gradu iznajmljivati auto tako da cijena koju das za auto vrlo moguce da se podudara sa svotom koju bi dala za iznajmljivanje istog jos plus ne brines za registraciju gume odrzavanje itd
hm,pa npr. moja porodica ,ili moj komasija smo koritstili sluzbena auta,tako da su nam nova auta bila za voznju van grada,moze se,sto da ne
jeli van grada rentas ili vozis svoje ili u gradu vozis svoje ili sluzbenoljubav_aha wrote:respo,svoje auto vozim samo u gradskoj zoni,vrlo rijetko van grada,par puta maksimalno 2 sata voznje ,za duze rute su rentanje automobila ili avio letovi
dobro ti ja rekoh bezveze si kupila auto
- ljubav_aha
#81 Re: Kiša
respo,tip je poredio svoj ekomsije u zlatna prije-ratna vremena,a ja svoju porodicu i komsije
u SAD vozim svoje u gradu i par sati van grada , sve dalje dragi avion ili rentanje auta
u SAD vozim svoje u gradu i par sati van grada , sve dalje dragi avion ili rentanje auta
- respo
#82 Re: Kiša
koje ti je auto ako nije tajna?
- ljubav_aha
#83 Re: Kiša
meni,11esti po redurespo wrote:koje ti je auto ako nije tajna?
- respo
#84 Re: Kiša
nisam cuo za model 11-i
koja je to marka ford gm?
- ljubav_aha
#85 Re: Kiša
11 auto po redurespo wrote:nisam cuo za model 11-i
zar je uopste to vazno,znaci ako auto nije mercedes ili BMW ne treba se ni pravilno odrzavati,ni njegovati
- Jimmy_The_Saint
#86 Re: Kiša
Ma smiješan je sestro jedino tvoj rezon, dok ne dokažeš suprotno.
Ne moraš sa svojim autom, ni sa svojim šlajpekom, daj samo čarobnu formulu na bilo kom autu, s bilo kojom rentakar kućom. Možda si čak i u pravu.

Ne moraš sa svojim autom, ni sa svojim šlajpekom, daj samo čarobnu formulu na bilo kom autu, s bilo kojom rentakar kućom. Možda si čak i u pravu.
- ljubav_aha
#87 Re: Kiša
ja tebi nisam sestraJimmy_The_Saint wrote:Ma smiješan je sestro jedino tvoj rezon, dok ne dokažeš suprotno.
smjesno je da me pitas kako baratam svojim finasnijama
- Jimmy_The_Saint
#88 Re: Kiša
Halo, Amerika, TI si ovdje došla s pričom o tome da na dalji put voziš rentano auto. Jer ti se isplati.
Na visokoj kilometraži možeš izgubiti cirka hiljadu-dvije dolara, maksimalno. I to ako auto handriš nekih pet godina pa dođe u taj cjenovni razred. Tih hiljadu-dvije dolara razlike, to je od 20 do 40 dana rentanja da platiš. Ako ti je godišnji 15 dana, pet puta po 15 dana jeste 75 dana. Znači, potrošiš duplo na rentanje.
Dakle, neka tebi tvog šlajpeka, ja samo pokušavam prokljuviti rezon koji goni ljude da svoje auto voze k'o po jajima ne bi li nekom drugom nakon njih bilo bolje.
Na visokoj kilometraži možeš izgubiti cirka hiljadu-dvije dolara, maksimalno. I to ako auto handriš nekih pet godina pa dođe u taj cjenovni razred. Tih hiljadu-dvije dolara razlike, to je od 20 do 40 dana rentanja da platiš. Ako ti je godišnji 15 dana, pet puta po 15 dana jeste 75 dana. Znači, potrošiš duplo na rentanje.
Dakle, neka tebi tvog šlajpeka, ja samo pokušavam prokljuviti rezon koji goni ljude da svoje auto voze k'o po jajima ne bi li nekom drugom nakon njih bilo bolje.
- ljubav_aha
#89 Re: Kiša
na godisnji odmor letim avioJonomJimmy_The_Saint wrote:Halo, Amerika, TI si ovdje došla s pričom o tome da na dalji put voziš rentano auto. Jer ti se isplati.
meni se isplati,jer rentanje u SAD je jaaako jefitno,ne znam gdje zivis,jer u BiH defitivno nije tako, OK
- Jimmy_The_Saint
#90 Re: Kiša
Bez uvrede, sretno ga prodala.
Samo mi još reci koji su najpovoljniji od tih rentadžija, mislim da će mi taj info kad-tad zatrebati.
Samo mi još reci koji su najpovoljniji od tih rentadžija, mislim da će mi taj info kad-tad zatrebati.
- ljubav_aha
#91 Re: Kiša
Jimmy_The_Saint wrote:Bez uvrede, sretno ga prodala.![]()
gdje zivis
- respo
#92 Re: Kiša
ides u pogresnom smjeruljubav_aha wrote:11 auto po redurespo wrote:nisam cuo za model 11-i
koja je to marka ford gm?![]()
zar je uopste to vazno,znaci ako auto nije mercedes ili BMW ne treba se ni pravilno odrzavati,ni njegovati
ako je auto kadilak od 5 metara sto ce ti to kad mozes uzeti recimo smarta ili tako taj tip za grada koji i manje trosi i manje kosta i manja cijena odrzavanja itd itd
shvatas poentu?
- ljubav_aha
#93 Re: Kiša
kutije od 5 metara ne volim
imam 4clinidricni autic,sto ce mi veci auto za gradsku voznju 
- respo
#94 Re: Kiša
i auta od 4.5 metra mogu imati 4-ero cilindricni motor 
- ljubav_aha
#95 Re: Kiša
znam,ali ne treba mirespo wrote:i auta od 4.5 metra mogu imati 4-ero cilindricni motor
- sinus
#96 Re: Kiša
Ja bih recimo prije kupio auto sa 150.000 km otvorene vožnje, nego ono sa 70.000 gradske ( stani, kreni, vozi se ko baja)...
Ali o ukusima i razlozima zbog kojih neko nešto bira se ne raspravlja
- ljubav_aha
#97 Re: Kiša
pa o razlozima se moze razgovarati,zar je to problemsinus wrote:Ja bih recimo prije kupio auto sa 150.000 km otvorene vožnje, nego ono sa 70.000 gradske ( stani, kreni, vozi se ko baja)...
samo ovisi i kvlaitet grdaske voznju u raznim gradovima
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#98 Re: Kiša
rentanje auta, cuvanje svog, leasing novog, nista se to ne isplatiljubav_aha wrote:respo,tip je poredio svoj ekomsije u zlatna prije-ratna vremena,a ja svoju porodicu i komsije
- ljubav_aha
#99 Re: Kiša
zar sam jedina koja sam otvorila temu o njegovanju autacorolla02 wrote:rentanje auta, cuvanje svog, leasing novog, nista se to ne isplatiljubav_aha wrote:respo,tip je poredio svoj ekomsije u zlatna prije-ratna vremena,a ja svoju porodicu i komsije
u SAD vozim svoje u gradu i par sati van grada , sve dalje dragi avion ili rentanje autajer svaki dan stari i cijena mu pada
jao sto vam je danas,pa ne rentam auto svaki dan
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#100 Re: Kiša
auto voli kad je u pokretu, isto ko ljudski organizam, krv kad protice znas da materije stizu do celija, a ako ti neko prodaje neko pa kad pogledas ispod haube i tamo negdje nadjes paucinu a vlasnik kaze kako ga je cuvo, konzervirao i tako malo preslo, ma maglaljubav_aha wrote:zar sam jedina koja sam otvorila temu o njegovanju autacorolla02 wrote:rentanje auta, cuvanje svog, leasing novog, nista se to ne isplatiljubav_aha wrote:respo,tip je poredio svoj ekomsije u zlatna prije-ratna vremena,a ja svoju porodicu i komsije
u SAD vozim svoje u gradu i par sati van grada , sve dalje dragi avion ili rentanje autajer svaki dan stari i cijena mu pada
ma neka,manje se kvari
![]()
jao sto vam je danas,pa ne rentam auto svaki dan
Last edited by corolla02 on 04/11/2010 00:49, edited 1 time in total.