Kiša

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Jimmy_The_Saint

#76 Re: Kiša

Post by Jimmy_The_Saint »

Nisam ekspert, ali kladim se da ti je ekonomski rezon katastrofa. Rentakar u US jeste pojeftin, ali pojeftina su i polovna auta bez obzira na miljazu - na kraju cce ispasti da si spiskala dvije-tri hiljade dolara na rentakar, da bi auto prodala maksimalno hiljadu skuplje. :P

Al' dobro, svakom svoje.
ljubav_aha

#77 Re: Kiša

Post by ljubav_aha »

Jimmy_The_Saint wrote:Nisam ekspert, ali kladim se da ti je ekonomski rezon katastrofa. Rentakar u US jeste pojeftin, ali pojeftina su i polovna auta bez obzira na miljazu - na kraju cce ispasti da si spiskala dvije-tri hiljade dolara na rentakar, da bi auto prodala maksimalno hiljadu skuplje. :P

Al' dobro, svakom svoje.
dobro si napisao o sebi ... nisi ekspert ;-)

polovna auta su vecinom i polovicno ispravna

auto se ne renta svaki mjesec

aaa,zezno si se,pare su mi jako vazne u zivotu :-D
Jimmy_The_Saint

#78 Re: Kiša

Hajde baš bači tu matematiku. :D
ljubav_aha

#79 Re: Kiša

Post by ljubav_aha »

Jimmy_The_Saint wrote:Hajde baš bači tu matematiku. :D
smjesan si :-) da na forumu pisem o svojim finansijama :lol: ne brigja,meni je dobro :-D
respo

#80 Re: Kiša

Post by respo »

ljubav_aha wrote:
corolla02 wrote:
respo wrote:zasto si onda ikako kupila auto
mozes i po gradu iznajmljivati auto tako da cijena koju das za auto vrlo moguce da se podudara sa svotom koju bi dala za iznajmljivanje istog jos plus ne brines za registraciju gume odrzavanje itd
nikad nisam razumio onu kad se kaze "Da sacuvam auto" :roll:

hm,pa npr. moja porodica ,ili moj komasija smo koritstili sluzbena auta,tako da su nam nova auta bila za voznju van grada,moze se,sto da ne ;-)
cekaj malo ovdje nesto ne stima :D
ljubav_aha wrote:respo,svoje auto vozim samo u gradskoj zoni,vrlo rijetko van grada,par puta maksimalno 2 sata voznje ,za duze rute su rentanje automobila ili avio letovi
jeli van grada rentas ili vozis svoje ili u gradu vozis svoje ili sluzbeno :)
dobro ti ja rekoh bezveze si kupila auto
ljubav_aha

#81 Re: Kiša

Post by ljubav_aha »

respo,tip je poredio svoj ekomsije u zlatna prije-ratna vremena,a ja svoju porodicu i komsije

u SAD vozim svoje u gradu i par sati van grada , sve dalje dragi avion ili rentanje auta :-D
respo

#82 Re: Kiša

Post by respo »

koje ti je auto ako nije tajna?
ljubav_aha

#83 Re: Kiša

Post by ljubav_aha »

respo wrote:koje ti je auto ako nije tajna?
meni,11esti po redu :-D uskoro ce novi :-D
respo

#84 Re: Kiša

Post by respo »

nisam cuo za model 11-i
koja je to marka ford gm?
ljubav_aha

#85 Re: Kiša

Post by ljubav_aha »

respo wrote:nisam cuo za model 11-i
11 auto po redu :-D

zar je uopste to vazno,znaci ako auto nije mercedes ili BMW ne treba se ni pravilno odrzavati,ni njegovati :D
Jimmy_The_Saint

#86 Re: Kiša

Ma smiješan je sestro jedino tvoj rezon, dok ne dokažeš suprotno.
Ne moraš sa svojim autom, ni sa svojim šlajpekom, daj samo čarobnu formulu na bilo kom autu, s bilo kojom rentakar kućom. Možda si čak i u pravu.
:-)
ljubav_aha

#87 Re: Kiša

Post by ljubav_aha »

Jimmy_The_Saint wrote:Ma smiješan je sestro jedino tvoj rezon, dok ne dokažeš suprotno.
Ne moraš sa svojim autom, ni sa svojim šlajpekom, daj samo čarobnu formulu na bilo kom autu, s bilo kojom rentakar kućom. Možda si čak i u pravu.
:-)
ja tebi nisam sestra :D

smjesno je da me pitas kako baratam svojim finasnijama :-D
Jimmy_The_Saint

#88 Re: Kiša

Halo, Amerika, TI si ovdje došla s pričom o tome da na dalji put voziš rentano auto. Jer ti se isplati.

Na visokoj kilometraži možeš izgubiti cirka hiljadu-dvije dolara, maksimalno. I to ako auto handriš nekih pet godina pa dođe u taj cjenovni razred. Tih hiljadu-dvije dolara razlike, to je od 20 do 40 dana rentanja da platiš. Ako ti je godišnji 15 dana, pet puta po 15 dana jeste 75 dana. Znači, potrošiš duplo na rentanje.

Dakle, neka tebi tvog šlajpeka, ja samo pokušavam prokljuviti rezon koji goni ljude da svoje auto voze k'o po jajima ne bi li nekom drugom nakon njih bilo bolje. :D
ljubav_aha

#89 Re: Kiša

Post by ljubav_aha »

Jimmy_The_Saint wrote:Halo, Amerika, TI si ovdje došla s pričom o tome da na dalji put voziš rentano auto. Jer ti se isplati.

Na visokoj kilometraži možeš izgubiti cirka hiljadu-dvije dolara, maksimalno. I to ako auto handriš nekih pet godina pa dođe u taj cjenovni razred. Tih hiljadu-dvije dolara razlike, to je od 20 do 40 dana rentanja da platiš. Ako ti je godišnji 15 dana, pet puta po 15 dana jeste 75 dana. Znači, potrošiš duplo na rentanje.

Dakle, neka tebi tvog šlajpeka, ja samo pokušavam prokljuviti rezon koji goni ljude da svoje auto voze k'o po jajima ne bi li nekom drugom nakon njih bilo bolje. :D
na godisnji odmor letim avioJonom

meni se isplati,jer rentanje u SAD je jaaako jefitno,ne znam gdje zivis,jer u BiH defitivno nije tako, OK
Jimmy_The_Saint

#90 Re: Kiša

Bez uvrede, sretno ga prodala. :)

Samo mi još reci koji su najpovoljniji od tih rentadžija, mislim da će mi taj info kad-tad zatrebati. :)
ljubav_aha

#91 Re: Kiša

Post by ljubav_aha »

Jimmy_The_Saint wrote:Bez uvrede, sretno ga prodala. :)

Samo mi još reci koji su najpovoljniji od tih rentadžija, mislim da će mi taj info kad-tad zatrebati. :)

gdje zivis :?:
respo

#92 Re: Kiša

Post by respo »

ljubav_aha wrote:
respo wrote:nisam cuo za model 11-i
11 auto po redu :-D

zar je uopste to vazno,znaci ako auto nije mercedes ili BMW ne treba se ni pravilno odrzavati,ni njegovati :D
ides u pogresnom smjeru
ako je auto kadilak od 5 metara sto ce ti to kad mozes uzeti recimo smarta ili tako taj tip za grada koji i manje trosi i manje kosta i manja cijena odrzavanja itd itd
shvatas poentu?
ljubav_aha

#93 Re: Kiša

Post by ljubav_aha »

kutije od 5 metara ne volim :D imam 4clinidricni autic,sto ce mi veci auto za gradsku voznju :-D
respo

#94 Re: Kiša

Post by respo »

i auta od 4.5 metra mogu imati 4-ero cilindricni motor :)
ljubav_aha

#95 Re: Kiša

Post by ljubav_aha »

respo wrote:i auta od 4.5 metra mogu imati 4-ero cilindricni motor :)
znam,ali ne treba mi :-D
sinus

#96 Re: Kiša

Post by sinus »

Ja bih recimo prije kupio auto sa 150.000 km otvorene vožnje, nego ono sa 70.000 gradske ( stani, kreni, vozi se ko baja)...

Ali o ukusima i razlozima zbog kojih neko nešto bira se ne raspravlja :D
ljubav_aha

#97 Re: Kiša

Post by ljubav_aha »

sinus wrote:Ja bih recimo prije kupio auto sa 150.000 km otvorene vožnje, nego ono sa 70.000 gradske ( stani, kreni, vozi se ko baja)...

Ali o ukusima i razlozima zbog kojih neko nešto bira se ne raspravlja :D
pa o razlozima se moze razgovarati,zar je to problem

samo ovisi i kvlaitet grdaske voznju u raznim gradovima
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#98 Re: Kiša

Post by corolla02 »

ljubav_aha wrote:respo,tip je poredio svoj ekomsije u zlatna prije-ratna vremena,a ja svoju porodicu i komsije

u SAD vozim svoje u gradu i par sati van grada , sve dalje dragi avion ili rentanje auta :-D
rentanje auta, cuvanje svog, leasing novog, nista se to ne isplati :mrgreen: jer svaki dan stari i cijena mu pada
ljubav_aha

#99 Re: Kiša

Post by ljubav_aha »

corolla02 wrote:
ljubav_aha wrote:respo,tip je poredio svoj ekomsije u zlatna prije-ratna vremena,a ja svoju porodicu i komsije

rentanje auta, cuvanje svog, leasing novog, nista se to ne isplati :mrgreen: jer svaki dan stari i cijena mu pada
zar sam jedina koja sam otvorila temu o njegovanju auta :-D ma neka,manje se kvari :D

jao sto vam je danas,pa ne rentam auto svaki dan :lol:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#100 Re: Kiša

Post by corolla02 »

ljubav_aha wrote:
corolla02 wrote:

zar sam jedina koja sam otvorila temu o njegovanju auta :-D ma neka,manje se kvari :D

jao sto vam je danas,pa ne rentam auto svaki dan :lol:
auto voli kad je u pokretu, isto ko ljudski organizam, krv kad protice znas da materije stizu do celija, a ako ti neko prodaje neko pa kad pogledas ispod haube i tamo negdje nadjes paucinu a vlasnik kaze kako ga je cuvo, konzervirao i tako malo preslo, ma magla :mrgreen:
Last edited by corolla02 on 04/11/2010 00:49, edited 1 time in total.
Post Reply