Kiša
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ljubav_aha
#26 Re: Kiša
surfala sam,vozaci kamiona imaju najvise prsitup ovakvim testovima,ako sma dobro razumjela
-
whow
#27 Re: Kiša
Naravno kamijindzijeljubav_aha wrote:surfala sam,vozaci kamiona imaju najvise prsitup ovakvim testovima,ako sma dobro razumjela
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#28 Re: Kiša
a sto nisi uvukla stajne trapoveljubav_aha wrote:kolega,hvala,letenje u autu sam davno dozivjela![]()
i to bas kad sam uletila sa suhog autoputa u mokru zonu
![]()
vozila sam/vozim razne modele,kako vlastite,tako i rentane autice,i moarm priznati,svaki je "reagovao" drugacije
ali sam primjetila da su stari,masivniji modeli auta sigurniji,ili je to ipak rezultat moje "uplasene kisom" maste![]()
![]()
na ledu,snjegu uvijek vozim bez problema
- Jimmy_The_Saint
#29 Re: Kiša
Još niko ne napisa, koliko vidim, da u "prilagođavanje uslovima" spada i stepen prenosa, a ne puko usporavanje. Ja recimo zimi kad zvekne mećava što bih inače vozio četvrtom spustim u treću, ili ako je baš žestoka mećava u drugu, i bez problema (okej, bez većih problema) vozim onih legalnih 50-60 na sat. Slično postupam i kad je kiša. Jedino po ledu od toga nema fajde, nego druga brzina, 20 na sat, noga na kočnicu i prebiraj tespih... 
-
Hendrix
#30 Re: Kiša
Samo da kažem da dosta ljudi kada je vlažan kolovoz i mokar uspori totalno, za to baš i nema potrebe ako nemate gume stare 10 godina i ćelave ko na bolidu F1
Sve ceste u svijetu pa i kod nas se rade sa nagibima krivina za koeficijent trenja koji je uzet za vlažan i čist kolovoz, tako da kad je mokro ne treba smanjiti brzinu odmah drastično i usporavati sve živo iza. Dakle ukoliko vozite dozvoljenom brzinom i po kiši neće biti problema.
- ljubav_aha
#31 Re: Kiša
Toto wrote:a sto nisi uvukla stajne trapoveljubav_aha wrote:kolega,hvala,letenje u autu sam davno dozivjela![]()
i to bas kad sam uletila sa suhog autoputa u mokru zonu
![]()
vozila sam/vozim razne modele,kako vlastite,tako i rentane autice,i moarm priznati,svaki je "reagovao" drugacije
ali sam primjetila da su stari,masivniji modeli auta sigurniji,ili je to ipak rezultat moje "uplasene kisom" maste![]()
![]()
na ledu,snjegu uvijek vozim bez problema![]()
ToTo,to cu uraditi drugi put
- ljubav_aha
#32 Re: Kiša
whow wrote:Naravno kamijindzijeljubav_aha wrote:surfala sam,vozaci kamiona imaju najvise prsitup ovakvim testovima,ako sma dobro razumjela
- ljubav_aha
#33 Re: Kiša
Hendrix wrote:Samo da kažem da dosta ljudi kada je vlažan kolovoz i mokar uspori totalno, za to baš i nema potrebe ako nemate gume stare 10 godina i ćelave ko na bolidu F1Sve ceste u svijetu pa i kod nas se rade sa nagibima krivina za koeficijent trenja koji je uzet za vlažan i čist kolovoz, tako da kad je mokro ne treba smanjiti brzinu odmah drastično i usporavati sve živo iza. Dakle ukoliko vozite dozvoljenom brzinom i po kiši neće biti problema.
defitivno usporim,i vozim ispod ograncienja,jer pokusavam napraviti odstojanje,ali ima vozaca/vozacia koji ulijecu i bez zmigavaca
- citroen
#34 Re: Kiša
A sto se dijaspora raspisala,i to jos kad zemska postavi temu

-
whow
#35 Re: Kiša
lol , Cudi me da Corolla jos nije uletio , valjda polira M6 .citroen wrote:A sto se dijaspora raspisala,i to jos kad zemska postavi temu![]()
![]()
- Bullet Tooth Tony
#36 Re: Kiša
sta je sa pijeskom , to je gore nego led ? , testiras li auto na to 
-
whow
#37 Re: Kiša
Ja licno nisam imao priliku da testiram po pjesku al' na ledu sam k'o kod kuceBeg_Babic wrote:sta je sa pijeskom , to je gore nego led ? , testiras li auto na to
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#38 Re: Kiša
Hendrix wrote:Sve ceste u svijetu pa i kod nas se rade sa nagibima krivina za koeficijent trenja koji je uzet za vlažan i čist kolovoz
- ljubav_aha
#39 Re: Kiša
nisam,ali gdje si testirao ,kako je biloBeg_Babic wrote:sta je sa pijeskom , to je gore nego led ? , testiras li auto na to
- ljubav_aha
#40 Re: Kiša
imas li savjetcitroen wrote:A sto se dijaspora raspisala,i to jos kad zemska postavi temu![]()
![]()
- citroen
#41 Re: Kiša
Dobre gume,pogotovo Uniroyal rainsport ili rain expert a ako ne znas voziti onda parkiras u garage i to je dobitna kombinacijaljubav_aha wrote:imas li savjetcitroen wrote:A sto se dijaspora raspisala,i to jos kad zemska postavi temu![]()
![]()
- ljubav_aha
#42 Re: Kiša
nema Unirorla kod mene,morat cu parkirati auto u garazucitroen wrote:Dobre gume,pogotovo Uniroyal rainsport ili rain expert a ako ne znas voziti onda parkiras u garage i to je dobitna kombinacijaljubav_aha wrote:imas li savjet
prvi put sam vozila auto kao 14godisnjakinja ,naravno po mahali i prakiranje u garazu
super,kupim dobre gume ove jeseni
- ljubav_aha
#43 Re: Kiša
gume kupljene,rekoh stavite najbolje,za cijenu ne pitajte

- citroen
#44 Re: Kiša
Koje gume su ljegleljubav_aha wrote:gume kupljene,rekoh stavite najbolje,za cijenu ne pitajte![]()
- iceman ze
#45 Re: Kiša
Meni licno u dosadasnjoj vozackoj karijeri najvise problema stvaraju kisni uslovi. Dosada se nikad nisam zimi na snijegu ni najmanje okrenuo na cesti, dok mi se to na kisi desilo. Uopste ne znam kako da reagujem, da ne govorim o aquaplaningu, koji po bosanskim cestama uveliko prisutan. Pokusao sam sa razlicitm gumama, ali i dalje postoji sumnja da bi moglo doci dio proklizavanja i izletanja. Citao sam negdje da u Njemackoj imaju skole sigurne voznje. Takodjer mi je poznato da neke strane organizacije, u Sarajevu imaju obavezno ucenje- polaganje u otezanim uslovima voznje. Licno bih volio proci neku vrstu obuke- treninga, cisto da imam osjecaj vece sigurnosti i sposobnosti da reagujem u kriticnim situacijama..... 
- ljubav_aha
#46 Re: Kiša
P195/65R15 firestone precision toruingcitroen wrote:Koje gume su ljegleljubav_aha wrote:gume kupljene,rekoh stavite najbolje,za cijenu ne pitajte![]()
![]()
- ljubav_aha
#47 Re: Kiša
iceman ze wrote:Meni licno u dosadasnjoj vozackoj karijeri najvise problema stvaraju kisni uslovi. Dosada se nikad nisam zimi na snijegu ni najmanje okrenuo na cesti, dok mi se to na kisi desilo. Uopste ne znam kako da reagujem, da ne govorim o aquaplaningu, koji po bosanskim cestama uveliko prisutan. Pokusao sam sa razlicitm gumama, ali i dalje postoji sumnja da bi moglo doci dio proklizavanja i izletanja. Citao sam negdje da u Njemackoj imaju skole sigurne voznje. Takodjer mi je poznato da neke strane organizacije, u Sarajevu imaju obavezno ucenje- polaganje u otezanim uslovima voznje. Licno bih volio proci neku vrstu obuke- treninga, cisto da imam osjecaj vece sigurnosti i sposobnosti da reagujem u kriticnim situacijama.....
- citroen
#48 Re: Kiša
To su izgleda all season tire,to samo ameri tuseljubav_aha wrote:P195/65R15 firestone precision toruingcitroen wrote:Koje gume su ljegleljubav_aha wrote:gume kupljene,rekoh stavite najbolje,za cijenu ne pitajte![]()
![]()
- Qler
#49 Re: Kiša
ma samo ih amerima i prodaju... veze oni nemaju o autima, generalno 
- ljubav_aha
#50 Re: Kiša
citroen wrote:To su izgleda all season tire,to samo ameri tuse
bitno je da su NOVE