Kifla 0,35 KM

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Lada

#51 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Lada »

semmy wrote:ne kontam zasto svi trcite u konzum kad je i drvopromet na svakom cosku, hem je domaci hem jeftiniji

Hvala, pregledala sam locator - http://www.drvopromet.ba/marketi.html
Je li "Drvopromet" u Uniticu dobro snabdjeven? Ja idem u "Konzum" samo zato što mi je najbliži i što pronađem sve što mi treba, mada sam primjetila da je skuplji od "Amka". Identični proizvodi su jeftiniji kod "Amka", recimo Omegol za 25 F. Najšokantnija razlika, Bosna i Hercegovina - inostranstvo je filter kafa Melitta. Vani pola kilograma košta ca. 3€. Sve vrste kafe Melitta (Montana, Auslese) imaju otprilike približne cijene. U sarajevskim samoposlugama (Konzum, Lora, Mercator) se ova filter kafa prodaje u pakovanjima od 250 g i cijena joj je preko 6 KM. Minimalno 50% skuplje.

Image
Skyfox

#52 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Skyfox »

DP nije lose snabdjeven ali osoblje im je poprilicno neljubazno, naravno ne svi...
karanana

#53 Re: Kifla 0,35 KM

Post by karanana »

Amazonka27 wrote:
Navedi mi molim te koje su to vrste i gdje ga mogu kupiti jer ja pijem mlijeko kao vodu. U "Konzumu" kod nas imaju samo te dvije vrste, 1,5% i 3,5% mlijeko z' bregov.
mrsko mi nabrajati fakat...ima sigurno preko 10 razlicitih proizvodjaca...od miilkosa, dukata, megle, nase mlijeko itd itd[/quote]

mislim da ona misli na "svjeze" mlijeko sto je nesto novo meni i nisam znao da se to razlikuje od onoga sto smo mi mislili, a mi smo mislili na tetrapake, a ona kaze da je to pasterizirano da moze duze trajati.

ovo "svjeze" nisam vidjo. jesam dukatovo al u hrvatskoj.
madner

#54 Re: Kifla 0,35 KM

Post by madner »

Nije da su neljubazni, samo te budno posmatraju. :wink:
Skyfox

#55 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Skyfox »

madner wrote:Nije da su neljubazni, samo te budno posmatraju. :wink:
jap nakon dvije godine mozda cu im ipak maznut cokoladicu :D :roll:
Lada

#56 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Lada »

Nije ni ovo "mlijeko z' bregov" idealno. Najbolje bi bilo kada bi se moglo kupiti "sirovo mlijeko". To je mlijeko koje se direktno dobiva od životinja, koje nije zagrijavano iznad 40 stepeni i nije prerađivano ni u kakvom procesu. Mene čudi da mi to nemamo već uvozimo mlijeko.
madner

#57 Re: Kifla 0,35 KM

Post by madner »

Skyfox wrote:
:lol:
Neki dan je bilo sega, usao sa jaranom i kao na komandu jedan ljevo jedan desno. Ona sto posmatra se izgubila, zove pomoc, trci ljevo trci desno. :D
Last edited by madner on 10/09/2008 12:27, edited 1 time in total.
alica.k

#58 Re: Kifla 0,35 KM

Post by alica.k »

Lada wrote:
karanana wrote:
Lada wrote:Ja kupujem isključivo svježe mlijeko i u "Konzumu" se može kupiti samo mlijeko z' bregov i to dvije vrste - 1,5% i 3,5% mliječnih masti. U julu sam ga prestala kupovati jer se nakon pola dana ukiselilo. Trajno mlijeko ne kupujem jer je pasterizirano, homogenizirano i sitne čestice masti lakše dospijevaju iz stomaka u krv što može prouzrokovati alergije. Mene čudi da bihaćka mljekara ne proizvodi svježe mlijeko.
kad kazes svjeze jel mislis na ono iz kese sto se treba prokuhavati?
Ne, ono je u plastičnim flašama.

Image
i meni je ovo bilo najdraze dok sam pila mlijeko.
edit: a kupovala sam ga na dobrinji u merkatoru.
Panthera

#59 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Panthera »

kifla 0.35, kakva perfidna otimacina..ciljana grupa za kifle su djeca jeli tako..u proizvodnji ta kifla nemoze da kosta vise od 5 pfeninga mislim mrsko mi je sad uzeti digitron pa racunati cijenu brasna tj.sastojaka radne snage fiksinh troskova energenata...

eh pitanje kako odgovoriti. jednostavno svaki put kada dodjete narucite kifle i onda pitate koliko su pa ih vratite...tako se razvija korektivna svjest kupaca...eh ako ima imalo svijesti store manager, a vecinom su besvjesni idioti, onda ce preporuciti managementu da smanjuju cijene ili reagiraju drugacije...

a sto se tice inace cijena hrane, ja zivim sam i skonto sam da mi dodje isto hraniti se u restoranu (citaj ascinici, mali obiteljski restorani kakvih ima par u mom komsiluku tj.carsiji)...cijene hemije sto je jedino sto kupujem sam skonto da su znacajno porasle...od deazodoransa prasaka za vesh..ovo sam skonto odokativnom metodom jer svaki put mi vraca manje kusura :-) :-)
a skonto sam da se treba paziti ovih blagajnika na kasama, ja nekad prvo ostavim lovu pa onda skupljam sta cu kupiti pa dodjem na kasu i opet vadim lovu...defekt u glavi, ali kad je fer cashier onda ce mi reci...skonto sam par puta da sam dva puta platio..hebi ga...ma sve u svemu njaaaaaa....

I da mamice paupcarka welcome back long time no hear :-D
zastoqsviram

#60 Re: Kifla 0,35 KM

Post by zastoqsviram »

Lada wrote:Nije ni ovo "mlijeko z' bregov" idealno. Najbolje bi bilo kada bi se moglo kupiti "sirovo mlijeko". To je mlijeko koje se direktno dobiva od životinja, koje nije zagrijavano iznad 40 stepeni i nije prerađivano ni u kakvom procesu. Mene čudi da mi to nemamo već uvozimo mlijeko.
mene cudi sto ljudi ne nabave kravu pa pravac selo, pa hopla, za vime, muz-muz i eto mlijekca zagrijanog ispod 40...
jal' naprdj.....
Skyfox

#61 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Skyfox »

madner wrote:
Skyfox wrote:
:lol:
Neki dan je bilo sega, usao sa jaranom i kao na komandu jedan ljevo jedan desno. Ona sto posmatra se izgubila, zove pomoc, trci ljevo trci desno. :D
zamisljam scenu... raspametila se :D opljackase nas...
mamica papucarka

#62 Re: Kifla 0,35 KM

Post by mamica papucarka »

zastoqsviram wrote:
Lada wrote:Nije ni ovo "mlijeko z' bregov" idealno. Najbolje bi bilo kada bi se moglo kupiti "sirovo mlijeko". To je mlijeko koje se direktno dobiva od životinja, koje nije zagrijavano iznad 40 stepeni i nije prerađivano ni u kakvom procesu. Mene čudi da mi to nemamo već uvozimo mlijeko.
mene cudi sto ljudi ne nabave kravu pa pravac selo, pa hopla, za vime, muz-muz i eto mlijekca zagrijanog ispod 40...
jal' naprdj.....
pa tako radi dosta porodica i to svoje mlijeko prodaju Megle ;-)
TM1987

#63 Re: Kifla 0,35 KM

Post by TM1987 »

Skyfox wrote:DP nije lose snabdjeven ali osoblje im je poprilicno neljubazno, naravno ne svi...
Kako nece kad rade 12h dnevno za 650KM
in33sa

#64 Re: Kifla 0,35 KM

Post by in33sa »

semmy wrote:ne kontam zasto svi trcite u konzum kad je i drvopromet na svakom cosku, hem je domaci hem jeftiniji
Kolko te placaju za reklamu? :D

Nije jeftiniji, imam Konzum i DP u krugu sto metara, malo sam u jednoj, malo u drugoj radnji.

Konzum ima snizenja svakog vikenda, ostale cijene su iste. DP nema snizenja, sad su dali neke kartice, kao bice za snizenje potrebne, i da bi nakon sto su podijelili kartice okrenuli pricu da su kartice eto kao za nagradnu igru :D

Konzum svaki vikend ima snizenje, obicno povrca i voca, i to dobro snize cijene. Pa deset artikala, za uhar je.

Bmk jel domaci ili nije, idem tamo gdje mi je jeftinije.
Lada

#65 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Lada »

Ako mi u "Konzumu" dozvole fotografisanje postaću fotografije voća i povrća koje je u "Konzumu" u mom komšiluku na sniženju. Meni nije jeftinoća već kvalitet glavni kriterij ali ako potpuno isti proizvod u jednoj samoposluzi košta manje nego u drugoj normalno je da ću ga u jeftinijoj i kupovati. Nedavno je u "Konzumu" bilo sniženje Eurocrem blokova koji su izgledali kao da ih je krava preživala a ni ostali proizvodi koji su bili na sniženju nisu bili atraktivniji. U Zagrebu u "Konzumu" prodaju bademe po cijeni od 40 kuna po kg, dok su u Sarajevu 20 KM po kilogramu. Ili je prevoz od Zagreba strašno poskupio ili u Bosni i Hercegovini niko ne uzgaja bajame.
in33sa

#66 Re: Kifla 0,35 KM

Post by in33sa »

Pa meni ovaj u DP prodaje duplo smezuranije i nekvalitetnije voce i povrce po duplo vecim cijenama.

Ako hoces domaci paradajz, odes na pijacu i platis 3 km.

Ako govorimo o vocu i povrcu iz velikih radnji, tu ga nema da je "ko sad ubrano" kvalitetno.
semmy

#67 Re: Kifla 0,35 KM

Post by semmy »

in33sa wrote:
Kolko te placaju za reklamu? :D

Nije jeftiniji, imam Konzum i DP u krugu sto metara, malo sam u jednoj, malo u drugoj radnji.

Konzum ima snizenja svakog vikenda, ostale cijene su iste. DP nema snizenja, sad su dali neke kartice, kao bice za snizenje potrebne, i da bi nakon sto su podijelili kartice okrenuli pricu da su kartice eto kao za nagradnu igru :D

Konzum svaki vikend ima snizenje, obicno povrca i voca, i to dobro snize cijene. Pa deset artikala, za uhar je.

Bmk jel domaci ili nije, idem tamo gdje mi je jeftinije.
kako bolan nemaju akcije...svaki vikend im nesto na akciji i to u radnjama istaknuto sta je na akciji..
a voce i povrce ne kupujem nigdje drugo nego u zelenari na dobrinji jer znam vlasnike i znam da svako jutro dovozi frisko i kvalitetno ...

nema potrebe da me placaju za reklame, dovoljno posla imaju da im reklama ne treba :D
semmy

#68 Re: Kifla 0,35 KM

Post by semmy »

Lada wrote:Ako mi u "Konzumu" dozvole fotografisanje postaću fotografije voća i povrća koje je u "Konzumu" u mom komšiluku na sniženju. Meni nije jeftinoća već kvalitet glavni kriterij ali ako potpuno isti proizvod u jednoj samoposluzi košta manje nego u drugoj normalno je da ću ga u jeftinijoj i kupovati. Nedavno je u "Konzumu" bilo sniženje Eurocrem blokova koji su izgledali kao da ih je krava preživala a ni ostali proizvodi koji su bili na sniženju nisu bili atraktivniji. U Zagrebu u "Konzumu" prodaju bademe po cijeni od 40 kuna po kg, dok su u Sarajevu 20 KM po kilogramu. Ili je prevoz od Zagreba strašno poskupio ili u Bosni i Hercegovini niko ne uzgaja bajame.

:thumbup:
mamica papucarka

#69 Re: Kifla 0,35 KM

Post by mamica papucarka »

muz i ja neki dan u Bosanskoj Krupi posli da platimo jedno 5-6 oni cokoladica Euroblock, kad pogledamo jedna cokolada otvorena i zubima joj otkinut komad :lol:
mi pokazali kasirki kad ce ona "jel to neko grizo" :lol:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#70 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Latina »

burekodsira wrote:uvozno je jeftinije jer ne placaju poreze tj povlasteni su, a nase handre.
Ovo samo u Bosni postoji. :D

Znaci - Welcome to the LevatsLand :-)

@karanana, hrana je svugdje otisla 10%+. Nidze vise nema rahatluka. Svi cemo ( globalno ) biti size 0 uskoro. :D
Alfons Kauders

#71 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Alfons Kauders »

mamica papucarka wrote:muz i ja neki dan u Bosanskoj Krupi posli da platimo jedno 5-6 oni cokoladica Euroblock, kad pogledamo jedna cokolada otvorena i zubima joj otkinut komad :lol:
mi pokazali kasirki kad ce ona "jel to neko grizo" :lol:
sreca pa je neko :D a ne :D nesto :D
Alfons Kauders

#72 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Alfons Kauders »

Latinica wrote:
burekodsira wrote:uvozno je jeftinije jer ne placaju poreze tj povlasteni su, a nase handre.
Ovo samo u Bosni postoji. :D

Znaci - Welcome to the LevatsLand :-)

@karanana, hrana je svugdje otisla 10%+. Nidze vise nema rahatluka. Svi cemo ( globalno ) biti size 0 uskoro. :D
necemo, necemo...

janje pase travu na planini, ne vozi auto, kao ni coban i tornjaci... janjka ce uvijek biti tu...
nikad_izvini

#73 Re: Kifla 0,35 KM

Post by nikad_izvini »

Znači, do sada smo zaključili:

-ne kupujte kifle
-ne kupujte somune
-ne kupujte bijeli hljeb
-ne kupujte zvijezde

-ne kupujte mlijeko
-ne kupujte meso
-ne kupujte sredstva za higijenu

Prijatno :D
zastoqsviram

#74 Re: Kifla 0,35 KM

Post by zastoqsviram »

jedite kod dzoa :lol:
Image
Last edited by zastoqsviram on 10/09/2008 13:47, edited 1 time in total.
Lada

#75 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Lada »

Najbolje sam svoj majstor. Trebalo bi izumiti pekač kifli, pa kod kuće praviti, a pekač kruha nije ni skup.

Image
Post Reply