Kifla 0,35 KM

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Amazonka27

#1 Kifla 0,35 KM

Post by Amazonka27 »

maloprije odem u prodavnicu po dorucak i vidim kifle...e reko nisam odavno jela kifle i pastete...i pitam ja tetu koliko su kifle. Kaze teta 0,35 KM. Molim :? ponovi ona cijenu...i pita me jesam li pila kahvu jutros (cesto sam u toj samoposluzi) reko jesam, sto pitas? Kaze ona, nebi se reklo...reko izvini molim te al' 0,35 za kiflu :? Ovako malu? (one mekane sa zrncima soli po kori). Pitam je cije su...kaze Aspekove...reko daj ti meni "zvijezdu" (8/1 lable =1 KM, 1 labla = 0,125 KM) pa ljudi moji jeftinija sveska A5 od kifle. Ja ne mogu zamisliti veliki odmor bez kifle i kutijice eurokrema i dzema...Sta vasa djeca jedu za uzinu? napominjem UZINU jer poslije skole je rucak ili vecera a sumnjam da poslije hot-doga ii hamburgera, dijete moze imati apetit za normalan obrok, a pomenuta hrana nije hrana za dijete u razvoju.

Hjoj koja smo mi stoka... bitno je da se sikiramo jel taxi poskupio ili nije.... :x :x :x
madner

#2 Re: Kifla 0,35 KM

Post by madner »

Sve bi im oprostio, ali nema vise trovaca na M. Dvoru. Pa kako oni misle da dobijem 200g nekog mesa za 2.5 KM?
luciferino

#3 Re: Kifla 0,35 KM

Post by luciferino »

madner wrote:Sve bi im oprostio, ali nema vise trovaca na M. Dvoru. Pa kako oni misle da dobijem 200g nekog mesa za 2.5 KM?
Lovicemo golubove i mace po kontejnerima...djabe sve, a neko je meso.
karanana

#4 Re: Kifla 0,35 KM

Post by karanana »

kod nas sutra ta ista kifla moze biti i 1KM, nit bi ko sta uradio nit bi vlast reagovala. i dok se posljednjih par sedmica u svijetu osjeti snizenje cijena hrane, kod nas stvari stoje na istom nivou kao kad su poskupile, cak nesto i poskupljuje mjesto da se snizi. a uskoro ce vjerovatno opet ciklus poskupljenja u svijetu i onda ce opet rasti i kod nas uz opravdanje kako svugdje rastu.
eno citam prije par dana u hrvatskoj samo jedan proizvodjac hrane, vindija, snizila cijene na 116 njenih proizvoda. vjerovatno su i ostali proizvodjaci uradili isto jer ima je vlada tako nalozila. a kod nas? fuj. fuj. fuj.
Meshtar

#5 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Meshtar »

karanana wrote:kod nas sutra ta ista kifla moze biti i 1KM, nit bi ko sta uradio nit bi vlast reagovala. i dok se posljednjih par sedmica u svijetu osjeti snizenje cijena hrane, kod nas stvari stoje na istom nivou kao kad su poskupile, cak nesto i poskupljuje mjesto da se snizi. a uskoro ce vjerovatno opet ciklus poskupljenja u svijetu i onda ce opet rasti i kod nas uz opravdanje kako svugdje rastu.
eno citam prije par dana u hrvatskoj samo jedan proizvodjac hrane, vindija, snizila cijene na 116 njenih proizvoda. vjerovatno su i ostali proizvodjaci uradili isto jer ima je vlada tako nalozila. a kod nas? fuj. fuj. fuj.

Mala ispravka, kad je Todorić spustio cijene 116 proizvoda slijedile su ga i svi ostali veliki lanci (Kerum..etc) tako da je u Cro nastao val sniženja osnovnih životnih namirnica. Dakle takmičili su se ko će niže ići. Kod nas je bojim se obrnuto. Ali hajde, samo nek ne bude Queer festa, ješćemo valjda nešto.
Van Halen

#6 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Van Halen »

Najgore je što se ljudi opterećuju manje bitnim stvarima, a ako se ovako nastavi narod će bukvalno biti gladan. Naravno nikoga za to nije briga od ljudi koji bi se trebali brinuti za to, i koji za takvu brigu primaju, za naše uslove ogromne plate.
U zadnje vrijeme sam primjetio trend koji je prisutan u većini supermarketa, da je jedna cijena na polici, a druga (i za marku veća) na kasi. Tako da ako čovjek uzme više artikala, još ako je gužva skonta prevaru tek kad izađe iz radnje. Cijene su užas, ne znam šta drugo da kažem.
luciferino

#7 Re: Kifla 0,35 KM

Post by luciferino »

izgleda da ce lov na pedere poprimiti jednu sasvim drugu dimenziju. treba zimnicu obezbijedit. :evil:
MoHiKaNaC

#8 Re: Kifla 0,35 KM

Post by MoHiKaNaC »

ne posti se, ha? :D
Bolonjac

#9 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Bolonjac »

JA u pekarama od prvog poskupljenja vishe nista ne kupujem jednostavno se ne siplati:
1. Preskupi su u odnosu na druge stvari istog ranga :)
2. Vecina ih ne pazi na higijenu pa i gore od fastfooda nisam jednom dlaku nasao il sl.
3. Pecivo je uzasno u poredjenju sa pecivom u regionu. Radije cu uzeti dvije jami pitice no nesto u pekari a cijena slicna.
Stvarno im ima sve isti okus a i svaka pekara je ista (osim kaisera no i to je slicno)

Sto se snizenja tice u hrvatskoj... Ko ce sniziti cijene u pekarama kad sve famalija drzi, ako ne vjerujes malo bolje slusaj kad udjes u pekaru :)

ps. cijena klasovog standard sendvicha je 1 KM vec tri godine (eventualno bila 0,90 KM ne sjecam se)
Skyfox

#10 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Skyfox »

pa sve je poskupilo lancano sto te cudi za kifle... neznam kad je zadnji put nesto pojeftinilo????
ja_cura_

#11 Re: Kifla 0,35 KM

Post by ja_cura_ »

ja sam se zjanila kad sam juce usla u pekaru i kad mi je naplatila zvijezdu 80 feninga! a bila je 60!!! :x
zena21

#12 Re: Kifla 0,35 KM

Post by zena21 »

vi ne razumijete da je to za dobrobit svih nas.. umjesto sto smo prije kupovali 5 kifli.. sad kupis 3.. manje jedes...
taxi ne mozes platiti.. dakle setas... u zdravom tijelu zdrav duh
svi cemo biti zadovoljni linijom, mrsavi i u formi.. postacemo najljepsa nacija :D

dakleM... sve za dobrobit naroda :D
Alfons Kauders

#13 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Alfons Kauders »

Amazonka27 wrote:maloprije odem u prodavnicu po dorucak i vidim kifle...e reko nisam odavno jela kifle i pastete...i pitam ja tetu koliko su kifle. Kaze teta 0,35 KM. Molim :? ponovi ona cijenu...i pita me jesam li pila kahvu jutros (cesto sam u toj samoposluzi) reko jesam, sto pitas? Kaze ona, nebi se reklo...reko izvini molim te al' 0,35 za kiflu :? Ovako malu? (one mekane sa zrncima soli po kori). Pitam je cije su...kaze Aspekove...reko daj ti meni "zvijezdu" (8/1 lable =1 KM, 1 labla = 0,125 KM) pa ljudi moji jeftinija sveska A5 od kifle. Ja ne mogu zamisliti veliki odmor bez kifle i kutijice eurokrema i dzema...Sta vasa djeca jedu za uzinu? napominjem UZINU jer poslije skole je rucak ili vecera a sumnjam da poslije hot-doga ii hamburgera, dijete moze imati apetit za normalan obrok, a pomenuta hrana nije hrana za dijete u razvoju.

Hjoj koja smo mi stoka... bitno je da se sikiramo jel taxi poskupio ili nije.... :x :x :x
nek je, dabogda 3.5km bila... :D
karanana

#14 Re: Kifla 0,35 KM

Post by karanana »

somun 80 feninga, prosle godine bio 50
Mina_sa

#15 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Mina_sa »

u Klasu su cijene ostale normalne, bar je tako bilo kad sam ja skoro kupovala sendvič..
Amazonka27

#16 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Amazonka27 »

ja_cura_ wrote:ja sam se zjanila kad sam juce usla u pekaru i kad mi je naplatila zvijezdu 80 feninga! a bila je 60!!! :x
ja je platila 1KM :-)
karanana

#17 Re: Kifla 0,35 KM

Post by karanana »

Amazonka27 wrote:
ja_cura_ wrote:ja sam se zjanila kad sam juce usla u pekaru i kad mi je naplatila zvijezdu 80 feninga! a bila je 60!!! :x
....i kontala da si dobro prosla
Ereinion

#18 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Ereinion »

Alfons Kauders wrote:
Amazonka27 wrote:maloprije odem u prodavnicu po dorucak i vidim kifle...e reko nisam odavno jela kifle i pastete...i pitam ja tetu koliko su kifle. Kaze teta 0,35 KM. Molim :? ponovi ona cijenu...i pita me jesam li pila kahvu jutros (cesto sam u toj samoposluzi) reko jesam, sto pitas? Kaze ona, nebi se reklo...reko izvini molim te al' 0,35 za kiflu :? Ovako malu? (one mekane sa zrncima soli po kori). Pitam je cije su...kaze Aspekove...reko daj ti meni "zvijezdu" (8/1 lable =1 KM, 1 labla = 0,125 KM) pa ljudi moji jeftinija sveska A5 od kifle. Ja ne mogu zamisliti veliki odmor bez kifle i kutijice eurokrema i dzema...Sta vasa djeca jedu za uzinu? napominjem UZINU jer poslije skole je rucak ili vecera a sumnjam da poslije hot-doga ii hamburgera, dijete moze imati apetit za normalan obrok, a pomenuta hrana nije hrana za dijete u razvoju.

nek je, dabogda 3.5km bila... :D
Amin, ja rabbi da bude 35 KM :D :-D :-D :-D samo nek nema pedera neuzubillah
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#19 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Truba »

što je skupo ne kupujte
nosite sendviče od kuće
Amazonka27

#20 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Amazonka27 »

karanana wrote:
Amazonka27 wrote:
....i kontala da si dobro prosla
Bas tako...

Image
Image
Amazonka27

#21 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Amazonka27 »

komi wrote:što je skupo ne kupujte
nosite sendviče od kuće
evo ja danas kuci...

hajde izracunaj koliko te kosta jedan sendvic kuci napravljen...mislis da ces proci opet jeftino? nisam isla u restoran po kifle nego u granap...
Lada

#22 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Lada »

Ja kifle kupujem samo kad sam blizu neke od par boljih pekara u gradu. U najbližem "Konzumu" sam ih prestala kupovati jer su iznutra potpuno nepečene. Vjerovatno štede struju da ne bi gazdu Todorića doveli na prosjački štap.
Amazonka27

#23 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Amazonka27 »

otkud konzumu pekara? koliko znam uzimaju hljeb iz klasa i aspeka
mamica papucarka

#24 Re: Kifla 0,35 KM

Post by mamica papucarka »

u Bosni je sve uzasno skupo. Violet djecije pelene koje su domaci proizvod, su skuplje od Pampers. Eto zaboravih koja je cijena ali razlika je u dvije marke plus sto Pampers pakovanje ima dvije pelene vise :roll:
eto, pa ti kupuj domace :roll:

a tek cijene u Hrvatskoj :shock: :shock: :shock: #
doduse i u Evropi su cijene naglo skocile i svak ziv kukumace, ali u Bosni na onaj standard mi stvarno nema logike. :roll:
Amazonka27

#25 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Amazonka27 »

mamica papucarka wrote:u Bosni je sve uzasno skupo. Violet djecije pelene koje su domaci proizvod, su skuplje od Pampers. Eto zaboravih koja je cijena ali razlika je u dvije marke plus sto Pampers pakovanje ima dvije pelene vise :roll:
eto, pa ti kupuj domace :roll:

a tek cijene u Hrvatskoj :shock: :shock: :shock: #
doduse i u Evropi su cijene naglo skocile i svak ziv kukumace, ali u Bosni na onaj standard mi stvarno nema logike. :roll:
sve uvozno je jeftinije....
uvozno voce, uvozno meso, uvozna sredstva za higijenu, uvozno brasno, uvozni sokovi i mineralne vode...
Post Reply