KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#1751 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

Optimist wrote:A Bakir1 ne izlazi iz te fabije mjesecima, u koju je sjeo poslije passata.

Amar je opcepoznati mrzilac svega sto dolazi iz njemacke a nije iz japana.
opcepoznati mrzilac slinjenja nad svime sto otamo dolazi i bosanskog mentaliteta , isiti taj mentalitet mi je ogadio vecinu tih auta .
Ned071 wrote:Supljira... Ja svaki dan u toj fabiji i nista me ne boli, njega boljelo heftu nakon jedne voznje... Bjezi matere ti... Na rende kora ne mogu...
jaka ti fora :lol:

izvinite molim vas ljubitelji , RR i i mercedes su mala maca sa fauve program :thumbup:

ja sam mladji nemam pojma , svi imamo iste guzice i ledja , duzinu nogu i torsa :thumbup:

nastavite bit u zabludi i trollajte temu best buyem , skodama , golfovima i prekidacima na jedan dodir.

niste se dotakli ekrana na dodir, avantgarde , elegancije, zvucne izolacije , zastite od korozije i mekane table , udrite po kiji sta cekate .

:bih:

log out budalo , u bosi si :run:
Last edited by amar1994 on 20/05/2018 17:17, edited 1 time in total.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1752 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by konektovan »

Amare, da prostiš, jedini koji ovdje trola, da l' svjesno ili ne, si ti. Pokušaj biti malo realniji u pisanju. :wink:
amar1994

#1753 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

necu , dokle god isti gluposti i kenjaju po kiji i slicnim markama :)

rodjeni u luksuzu , puni ko brodovi pa poceli kenjat covjeku za kiu , sta ima kako ste poznavaoci .
Ned071

#1754 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Ned071 »

Upravo si sebe opisao... Stereotipi i suplja... Da je rekao ibiza, ok, tvrdo. Astra jos gora ili fiesta... Al golf ili pasat... Vidi se da je poznavatelj i da je puno toga vozio...

I ta prica o mentalitetu mi ide na neku stvar. A u sarajevu vise pezoa nego golfova...
tempuser

#1755 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by tempuser »

amar1994 wrote:necu , dokle god isti gluposti i kenjaju po kiji i slicnim markama :)

rodjeni u luksuzu , puni ko brodovi pa poceli kenjat covjeku za kiu , sta ima kako ste poznavaoci .
Ja ne kenjam ni po cemu, kao sto vidis u nekim raspravama itekako drzim stranu KIA-e, ali si ti odavno postao sinonim za subjektivno i usko razmisljanje. Apriori pljuj po svemu sto ima veze sa VW-om i velicaj sve sto ima veze sa Japanom i Azijom, bez obzira sto ti se praksa gotovo zanemarljiva. Evo ja cu ti iz 1. ruke reci, udobnost i kvalitet materijala Focusa Mk2 je daleko ispod jedne Octavie A5 slicnog paketa opreme. Na autu imam plasticne tapecirunge bez 1 cm2 tekstila kakve imam na teretnom Kangoo-u. Na Yugi iz 1990. sam imao tekstilne, na Focusu iz 2007 nemam. Imaju i Skoda i VW i KIA svojih mana, ali pusti se prica frustriranih i zajedljivih likova i pljuvaca kojima je BH mentalitet jedini argument. Poceo si da se razbacujes gramatickim posalicama kao neki. OK si lik, ali budi malo realanan, BiH kao trziste auta ne postoji, zanemari nas, objasni prodajne brojke u Europi. Nije zar cijena Europa potpala pod uticaj primitivnog be-ha mentaliteta, daj VW pa makar u qurcu ne valjao?
condy

#1756 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by condy »

Mentalni sklop japanca je manje pricaj vise radi/vozi :mrgreen:
vauvau

#1757 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by vauvau »

tempuser wrote:
vauvau wrote:
Pa osnovne verzije idu za male novce.
Historiju se ne može mijenjati, volkswagen je odlučio ne koristiti bogatu historiju škode da bi je postavio tu gdje jeste. Naravno da je to u odnosu na totalitarni komunistički režim korak od sedam milja, ali škoda u današnjim uvjetima ima imidž jeftinog auta.
Pogledaj i uporedi cjenovnike osovnih verzija drugih brendova.
Sad si sam sebe poceo da demantujes i tu u jednoj recenici. Dogovori prvo sam sa sobom, da li je napravljen korak od 7 milja ili su slavnu marku sveli na auto za skorojevice, a "imidz" je apstraktna kategorija i licni dozivljaj. Imam ja cijelu kolekciju strucnjaka za imidz koji su nekad tvrdili "ja ne bih mogao gledat skodin znak na volanu dzaba da mi je das", a danas bi je itekako vozli da mogu. Koliko god se to uklapalo u tvoje istancane afinitete ili ne, Skoda je danas sve samo je jeftin brend. Na kraju krajeva, krenimo od primjera iz prakse, tesko da bi engleska ambasada dozvolila da im se ambasador vozi u necem sto ima imidz jeftinog auta.
Britanski konzulat u Bosni i hercegovini ima specifične zahtjeve vezano za vozila, pod tim se misli i na vozilo konzula Velike Britanije.
tempuser

#1758 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by tempuser »

condy wrote:Mentalni sklop japanca je manje pricaj vise radi/vozi :mrgreen:
Meni su konfencijski auti uvijek bili drazi nego oni upadljivi i Jaanci iz 90-ih su mi i danaa sinonim za kvalitet i pojam auta. Meni je danas veci merak sjeti u Nissana bluebirda iz 1988. god negu u neki noviji auto. "Zanat" sam ispekao na takvim japancima, presao bruku kilometara, imao privatnog, ali sve to ne mjenja cinjenciu da su patili od lose limarije ko Opel Kadett.
Sve mijenja pa i Japanci, od pouzdane konfekcije polako prelaze i mainstream. Vise dizajna, usteda pri proizvodnji, komprimisi, manje poouzdanosti i kvalitetnih materijala, opozivi itd. E upravo kako se mijenjaju Japanci, tako se mijenjaju i svi drugi, nit je Skoda ono sto je bila dok je pravila Favorita, nit je Golf neudoban kao sto je bio Golf 2, nit je KIA ono sto je bila prije 10 godina. Tesko nas narod prihvata primjene, lakse je biti u comfort zone i drzati se stereotipa.
tempuser

#1759 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by tempuser »

vauvau wrote:
Britanski konzulat u Bosni i hercegovini ima specifične zahtjeve vezano za vozila, pod tim se misli i na vozilo konzula Velike Britanije.
Eno sad specificni zahtjevi vezani za vozila?! :-) Ajd, eto on je specifican i skroman, a cistom sumnjam da bi se u toj skornosti pristao voziti u autu koje ima imidz jeftinog, al objasni misiju EU, mislim da i RH ambasada ima Superba, Ismira Jusku, jos se neki od misniatrar vozi u Superbu, Bakir se cesto vozi u Superbu (a nasi politicari su poznati po tome da im skupo i dobro nije mrsko)? Jel i kod njih vaze specificni zahtjevi?
amar1994

#1760 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

Ned071 wrote:Upravo si sebe opisao... Stereotipi i suplja... Da je rekao ibiza, ok, tvrdo. Astra jos gora ili fiesta... Al golf ili pasat... Vidi se da je poznavatelj i da je puno toga vozio...

I ta prica o mentalitetu mi ide na neku stvar. A u sarajevu vise pezoa nego golfova...
neka sam , pricam realno i sta meni smeta , nisam pomenuo passat , pogtovo ne najnoviji koji mi jedan od boljih auta u toj klasi :-)
vas je problem sto shvatate kako shvatate , meni je astra udobnija od golfa pa se ti pusi , G2 ima bolja sjedista od 4 i 5 8-)

drago mi je da ti ide na tu stvar :) , skontaj da nije u autima problem .
Last edited by amar1994 on 20/05/2018 18:24, edited 1 time in total.
amar1994

#1761 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

tempuser wrote:
amar1994 wrote:necu , dokle god isti gluposti i kenjaju po kiji i slicnim markama :)

Ja ne kenjam ni po cemu, kao sto vidis u nekim raspravama itekako drzim stranu KIA-e, ali si ti odavno postao sinonim za subjektivno i usko razmisljanje. Apriori pljuj po svemu sto ima veze sa VW-om i velicaj sve sto ima veze sa Japanom i Azijom, bez obzira sto ti se praksa gotovo zanemarljiva. Evo ja cu ti iz 1. ruke reci, udobnost i kvalitet materijala Focusa Mk2 je daleko ispod jedne Octavie A5 slicnog paketa opreme. Na autu imam plasticne tapecirunge bez 1 cm2 tekstila kakve imam na teretnom Kangoo-u. Na Yugi iz 1990. sam imao tekstilne, na Focusu iz 2007 nemam. Imaju i Skoda i VW i KIA svojih mana, ali pusti se prica frustriranih i zajedljivih likova i pljuvaca kojima je BH mentalitet jedini argument. Poceo si da se razbacujes gramatickim posalicama kao neki. OK si lik, ali budi malo realanan, BiH kao trziste auta ne postoji, zanemari nas, objasni prodajne brojke u Europi. Nije zar cijena Europa potpala pod uticaj primitivnog be-ha mentaliteta, daj VW pa makar u qurcu ne valjao?
ja nisam realan ok

i to sa prodajom prozvakana tema , da zavrsimo s ovim majke ti , ne bi da sad ispisemo ti i ja 555555 stranica oko gluposti , ja mislim ovako ti onako , ok nisam relan iako sam pisao o manama i ovih marki sto su mi drage , odlicno .
Last edited by amar1994 on 20/05/2018 18:23, edited 1 time in total.
vauvau

#1762 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by vauvau »

tempuser wrote:
vauvau wrote:
Eno sad specificni zahtjevi vezani za vozila?! :-) Ajd, eto on je specifican i skroman, a cistom sumnjam da bi se u toj skornosti pristao voziti u autu koje ima imidz jeftinog, al objasni misiju EU, mislim da i RH ambasada ima Superba, Ismira Jusku, jos se neki od misniatrar vozi u Superbu, Bakir se cesto vozi u Superbu (a nasi politicari su poznati po tome da im skupo i dobro nije mrsko)? Jel i kod njih vaze specificni zahtjevi?
Ne bih znao i mogao komentirati gore navedeno i specifičnost zahtjeva za te osobe i organizacije.
tempuser

#1763 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by tempuser »

vauvau wrote:
Ne bih znao i mogao komentirati gore navedeno i specifičnost zahtjeva za te osobe i organizacije.
A eto britanski konzul ti se povjerio da on hoce bas auto jeftinog imidza. :-) Ja razumijem da je zahtjevano ne luksuzan ili ne preskup auto, ali to ne znaci automatski da je to auto koji ima imidz jeftinog. BTW Octavia je u UK godinama imala status bestsellera i vrlo je zastupljena.
tempuser

#1764 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by tempuser »

amar1994 wrote: ja nisam realan ok

i to sa prodajom prozvakana tema , da zavrsimo s ovim majke ti , ne bi da sad ispisemo ti i ja 555555 stranica oko gluposti , ja mislim ovako ti onako , ok nisam relan iako sam pisao o manama i ovih marki sto su mi drage , odlicno .
"Prozvakana tema" al nema objasnjenja.
Ja sam ti dobronamjerno napisao, a ti imas demokratsko pravo da nastavis kako si krenuo, samo se nemoj koprcati kad ti neko napise da patis od istih stereotipa kao oni koji po svaku cijenu favoriziraju VW. Bezuslovno favoiziras japance i azijate, zatrpavas lsikama i informacijama, a pri tome nit imas bog zna kakvo iskustvo iskustvo ni sa jednim ni sa drugim, igrom slucaja otac kupio Mazdu, odatle afinitet prema japancima i na to se sve svodi. Sve svi argumenti u raspravama se svode na stereotipe, licne preferencije i upijanje stvari sa interneta. Zivio... :run:
amar1994

#1765 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

tempuser wrote:
amar1994 wrote: ja nisam realan ok

"Prozvakana tema" al nema objasnjenja.
Ja sam ti dobronamjerno napisao, a ti imas demokratsko pravo da nastavis kako si krenuo, samo se nemoj koprcati kad ti neko napise da patis od istih stereotipa kao oni koji po svaku cijenu favoriziraju VW. Bezuslovno favoiziras japance i azijate, zatrpavas lsikama i informacijama, a pri tome nit imas bog zna kakvo iskustvo iskustvo ni sa jednim ni sa drugim, igrom slucaja otac kupio Mazdu, odatle afinitet prema japancima i na to se sve svodi. Sve svi argumenti u raspravama se svode na stereotipe, licne preferencije i upijanje stvari sa interneta. Zivio... :run:
opet ta ista prica(tebe , nedima i optimiste) iako ne znate nista o tome :lol: , kakvi ste vi hahah , da je on sam kupovao , kupio bi astru J :thumbup:
zavrsite sa tim jer me ne znate , a ne znam ni ja vas .

afinitet imam otkako znam za sebe :)

zivio i ti , evo jedan dobar primjer , Yeti 2.0 tdi presao 600 hiljada , jedini problem DPF koji treba mijenjat :kiss:

Image

Image

Image

Image
Sodom1

#1766 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Sodom1 »

G4 , katastrofalna sjedista , ono je nula , G2 svemirska sjedista za G4
tempuser

#1767 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by tempuser »

@amar
Upustas se u stvari za koje treba ipak neka praksa i iskustvo, a ti si jos uvijek skoro pa cista teorija. Jos uvijek (pri tome mislim da je vjerovatno pitanje vremena kad ce se to promjeniti) gledas stvari iz pasivne perspektive, nisi u mogucnisti da biras i mijenjas. Afiniteti i stvarnost su cesto nebo i zemlja. Istrazujes po internetu sto je svakako poziivno, imas puno infrmacija, puno njih ne radi ni to, lozis se na japance itd. Da si ostao na tom bas bi imao neku svoju frku po kojoj bi te znali. Ovako bez potrebe podlijezes recikliranjem tudjih prica, prihvatanjem tudjih stereotipa i ulazenjem u rasprave bez pravih argumenata. Na kraju krajeva i ove slike nekih prekidaca su najbolji dokaz za to, valjda su to vec vidjeni folovi forumskih strucnjaka i saljivdzija, sta li je poenta, ne kontam? Ne znam da li se osjecas bolje i sigurnije kad se priklonis uz neciju stranu, ali za promjenu budi malo "svoj".
Last edited by tempuser on 20/05/2018 20:02, edited 1 time in total.
vauvau

#1768 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by vauvau »

tempuser wrote:
vauvau wrote:
A eto britanski konzul ti se povjerio da on hoce bas auto jeftinog imidza. :-) Ja razumijem da je zahtjevano ne luksuzan ili ne preskup auto, ali to ne znaci automatski da je to auto koji ima imidz jeftinog. BTW Octavia je u UK godinama imala status bestsellera i vrlo je zastupljena.
'Bestseler' ne isključuje niskobudžetno, naprotiv. Visokovrijedni automobili se često proizvode u ograničenim serijama, često u manufakturi, i cijene nikad nisu niske ni u kom slučaju.
tempuser

#1769 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by tempuser »

vauvau wrote:
'Bestseler' ne isključuje niskobudžetno, naprotiv. Visokovrijedni automobili se često proizvode u ograničenim serijama, često u manufakturi, i cijene nikad nisu niske ni u kom slučaju.
Podatak o bestselleru se odnosio cisto na cinjenicu da Skoda Englezima nije nepoznanica, cak sta vise, jako je popularna, vozi je cak i policija.
Ne mjesaj visokovrijedne automobile i manufakutre u pricu bez potrebe ako nemas drugih argumenata. Imas puno primjera automobila koji su skuplji od Skode, a proizvedeni su u vise primjeraka i sta to treba da znaci? Da je skoda visikovrijedna u odnosu na njih. Nekako sva tvoja price je sve bi ti nesto, a nista...
golfiista

#1770 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by golfiista »

Odoste u off topic skroz.

Kradu li se Kia vozila? Nesto nisam cuo da je nekome ukradena Kia.
Nadzornik

#1771 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

golfiista wrote:Odoste u off topic skroz.

:lol:

Znas li sta znaci skracenica KIA...???
condy

#1772 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by condy »

Trebas ugraditi zastitu iako ti je najbolja zastita kasko osiguranje. S tim da trebas prije toga provjeriti koju mozes ugraditi zbog fabricke garancije. Ne moze se svaka ugraditi, vecinom moze alarm. One mehanicke zastite obicno ne dozvoljavaju dok je auto u garanciji.
Nadzornik

#1773 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

condy wrote:Trebas ugraditi zastitu iako ti je najbolja zastita kasko osiguranje. S tim da trebas prije toga provjeriti koju mozes ugraditi zbog fabricke garancije. Ne moze se svaka ugraditi, vecinom moze alarm. One mehanicke zastite obicno ne dozvoljavaju dok je auto u garanciji.
Alarm vec ima i to je sasvim dovoljno.
condy

#1774 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by condy »

Nadzornik wrote:
condy wrote:Trebas ugraditi zastitu iako ti je najbolja zastita kasko osiguranje. S tim da trebas prije toga provjeriti koju mozes ugraditi zbog fabricke garancije. Ne moze se svaka ugraditi, vecinom moze alarm. One mehanicke zastite obicno ne dozvoljavaju dok je auto u garanciji.
Alarm vec ima i to je sasvim dovoljno.
Dovoljno je vani u Austriji, Njemackoj i sl. ali u Sarajevu, nisam bas siguran :-D

Ima kasko i fabricki alarm, tako da je dobro osiguran. Nek ga ne ostavlja u neke mrakace i bice siguran.
Filter

#1775 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Filter »

golfiista wrote:Odoste u off topic skroz.

bas prije neki dan bilo u novinama... i meni bilo sega da je neko mahno kiu... garant dugovi ovo/ono
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/37 ... u-sarajevu
Post Reply