U zadnje vrijeme aktivno razmisljam o kupovini novog automobila, razmatram prelazak sa porodicnog monovolumena na neki malo snazniji automobil sa pogonom na cetiri tocka. Bio sam ozbiljno zagrijan za kupnju Chevrolet Captive sa 184 ks i dobrim paketom opreme ali nazalost, Chevrolet se povukao sa trzista prije nego sto su se meni sve kockice poslozile
Sada mi trebaju savjeti nekoga ko je imao priliku da se vozi u KIA-i Sportage, da je vozi ili je posjeduje. Koje su vase zamjerke, vase preporuke, itd.?
Ono sto je po meni pozitivno kod Sportagea je dizajn (definitivno najbolji od slicnih automobila), solidna oprema i dobri uslovi financiranja, kao i 7 godina garancije, sto je superrr. Ni potrosnja goriva mu nije losa. Ono sto me najvise odbija je slab motor sa pogonom na dva tocka, a meni je jedan od uslova pogon na sva 4, sto ovom automobilu znatno dize cijenu.
Razmatrao sam i druge tipove ove klase automobila, kao sto su Nissan Qashqai, Hyundai ix35, Opel Antara, Ford Kuga, i niti jedan me nije previse odusevio. U Nissanu je previse skuceno, a i kvaliteta materijala je niska. Hyundai ima malu unutrasnjost i mali prtljaznik. Antara ima najsnaznije motore (koje je naslijedila od Chevroleta) ali je ruzna i dosta skuplja. Kuga je bezvezni mali automobil sa previsokom cijenom.
Hvala unaprijed