KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Me_again

#1551 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Me_again »

madner wrote:
Me_again wrote:
madner wrote:
Nije problem, nije ni meni nesto posebno dobro.
Samo je svjetlosnu godinu ispred poluproizvoda.

Da motor, pogledaj izbor motora i mjenjaca i ubrzanje. Onaj jadni Kia top model nekako dosao ispod 10 sekundi.
Nudi motor 2018 koji je losiji od VW iz 2010, nema DGS kao opciju osim u top benzincu koji bi bio neki srednji model kod VWa itd...
Zašto je problematični i kvarovima sklon DSG (a ne DGS) mjenjač postao neki "milestone" u auto svijetu ? Ja ga kao takvog nikada ne bih sebi izabrao.
Zašto je ubrzanje od 10 sec do 100 km/h loše za takvu tipu auta ? Ne vozimo svi utrke, a također se vozačka danas vrlo lako gubi.
Koji su to VW motori tako dobri, TDI koji troše ulje kao i dizne ili TFSI koji pate od naslaga karbona na ventilima ?
Ti si kao i večina rob nekim predrasudama, čini mi se.
Priča poprima neki infantilni karakter. Bilo kako bilo, svak za svoju lovu neka uzima šta voli, ali je patetično omalovažavati nekoga govoreči mu da je kupio poluproizvod (nov) u odnosu na neki "premium" (polovan) a pri tome nikada nisi sjeo u tu Kiu niti se vozio njoj, vjerovatno.
Malo mi ta priča liči i na ljubomoru, al hajde ....
Lapsus lingua. Pa odavno je milestone, drugi proizvodjaci su uveli u svoju ponudu isti. Recimo KIA nudi 2018 isti, ali samo u top benzincu.
Poredim tehnicke mogucnosti, lose je jer konkurencija moze puno bolje. Tako se inace porede tehnicka rjesenja, objektivnim parametrima.
Niko ne tjera covjeka da isto iskoristi i izgubi vozacku.

Ja sam jednostavno objektivan, vidim sta Korejanci rade i ne svidja mi se. Pakuju proslu generaciju tudjeg razvoja pod svoje.
Kada smo kod lapsusa, pise se lapsus linquae :)
I ja sam objektivan pa svjestan cinjenice gdje i u kakvom okruzenju zivim rado bih prihvatio da vozim pouzdano auto sa provjerenom mehanikom iako je ista mozda generaciju iza. Uz prihvatljivu cijenu. U zamjenu za eksperimente sa kvazi-najnovijom tehnologijom koja nije tehnicki usavrsena, kao sto je npr vec spomenuti DSG mjenjac. To je na kraju i Toyotina filozofija (izuzev razvoja hibrida) a znamo da je to najveci proizvodjac automobila. Ili jedan od dva najveca, svejedno.
No, homo balcanicus je cudo od covjeka, za svojih jadnih 10 do 15 hiljada km godisnje mora koristiti i posjedovati najmoderniju ako ne i najnoviju tehnologiju :lol: :lol: :lol:
sabanss

#1552 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by sabanss »

@golfiista

Nije da ne valja ništa. Meni je bilo kakvo službeno odlično :D
Profil za pisanje

#1553 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Profil za pisanje »

madner wrote:
Me_again wrote:
madner wrote:
Nije problem, nije ni meni nesto posebno dobro.
Samo je svjetlosnu godinu ispred poluproizvoda.

Da motor, pogledaj izbor motora i mjenjaca i ubrzanje. Onaj jadni Kia top model nekako dosao ispod 10 sekundi.
Nudi motor 2018 koji je losiji od VW iz 2010, nema DGS kao opciju osim u top benzincu koji bi bio neki srednji model kod VWa itd...
Zašto je problematični i kvarovima sklon DSG (a ne DGS) mjenjač postao neki "milestone" u auto svijetu ? Ja ga kao takvog nikada ne bih sebi izabrao.
Zašto je ubrzanje od 10 sec do 100 km/h loše za takvu tipu auta ? Ne vozimo svi utrke, a također se vozačka danas vrlo lako gubi.
Koji su to VW motori tako dobri, TDI koji troše ulje kao i dizne ili TFSI koji pate od naslaga karbona na ventilima ?
Priča poprima neki infantilni karakter. Bilo kako bilo, svak za svoju lovu neka uzima šta voli, ali je patetično omalovažavati nekoga govoreči mu da je kupio poluproizvod (nov) u odnosu na neki "premium" (polovan) a pri tome nikada nisi sjeo u tu Kiu niti se vozio njoj, vjerovatno.
Lapsus lingua. Pa odavno je milestone, drugi proizvodjaci su uveli u svoju ponudu isti. Recimo KIA nudi 2018 isti, ali samo u top benzincu.
Nije tačno. Nude ga i sa najslabijim dizelom 1.7
vauvau

#1554 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by vauvau »

Me_again wrote:
madner wrote:
Me_again wrote:
Poredim tehnicke mogucnosti, lose je jer konkurencija moze puno bolje. Tako se inace porede tehnicka rjesenja, objektivnim parametrima.
Niko ne tjera covjeka da isto iskoristi i izgubi vozacku.

Ja sam jednostavno objektivan, vidim sta Korejanci rade i ne svidja mi se. Pakuju proslu generaciju tudjeg razvoja pod svoje.
Kada smo kod lapsusa, pise se lapsus linquae :)
I ja sam objektivan pa svjestan cinjenice gdje i u kakvom okruzenju zivim rado bih prihvatio da vozim pouzdano auto sa provjerenom mehanikom iako je ista mozda generaciju iza. Uz prihvatljivu cijenu. U zamjenu za eksperimente sa kvazi-najnovijom tehnologijom koja nije tehnicki usavrsena, kao sto je npr vec spomenuti DSG mjenjac. To je na kraju i Toyotina filozofija (izuzev razvoja hibrida) a znamo da je to najveci proizvodjac automobila. Ili jedan od dva najveca, svejedno.
No, homo balcanicus je cudo od covjeka, za svojih jadnih 10 do 15 hiljada km godisnje mora koristiti i posjedovati najmoderniju ako ne i najnoviju tehnologiju :lol: :lol: :lol:
Valjda linguae sa g a ne sa q
Me_again

#1555 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Me_again »

vauvau wrote:
Tako je :thumbup:
Sada je to vec lapsus scriba :)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1556 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by konektovan »

Me_again wrote:
vauvau wrote:
Samo nek nije č i ć. :mrgreen: :thumbup:
vauvau

#1557 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by vauvau »

Me_again wrote:
vauvau wrote:
Nije
Lapsus calami
Samo se prosipaš bolje nemoj više pisat i objašnjavati
Me_again

#1558 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Me_again »

vauvau wrote:
Me_again wrote:
vauvau wrote:
Nije
Lapsus calami
Samo se prosipaš bolje nemoj više pisat i objašnjavati
OMG, sta li sam tebi u zivotu tako lose napravio ?
Svakakvih kompleksasa i bolesnika....
Ja necu vise pisati a ti nastavi PISAT kako si i navikao.
m-senchy

#1559 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by m-senchy »

golfiista wrote:
lavic wrote:Sta ti bi "golfista"????
Prenijelo me :lol:
Sta znam, kriza srednjih godina, a Sportage je onako dobar auto. Motor ok, mjenjac perfektan. Vanjski izgled za 10. Unutra, hm, 7/10. Ne sviđa mi se mnogo tvrde plastike, jednobojan enterijer, tabla.sa ona dva kruga koji su ipak previse odmaknuti, centralni displej nekako djeluje dola je trebao biti malo duzi, onako kao na pola. Ne sviđa mi se brujanje zadnjih tockova. Sviđa mi se lezanje na cesti, amortizacija i max obrtni dostupan vec na 1200 obrtaja. Sviđa mi se garancija. Sviđa mi se oprema, sviđa mi se prostor pozadi. Sviđa mi se velicina volana. Ne sviđa mi se cinjenica da je poskupo auto. Ne znam.
Drago mi je golfista što si realan sa komentarima i od mene čestitke na kupljenom Sportageu. Još me zanima ako nije tajna da li si uspio spustiti cijenu ispod akcijskih 10000KM?
vauvau

#1560 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by vauvau »

Me_again wrote:
Pa uzeo ispravljati a veze nemaš
Moja sestrićna koja je doktor nauka ti se smije
To je kod tebe kompleks neki i bolest da ispravljaš druge a pojma nemaš kako je ispravno
I nije omg nego AMG
Me_again

#1561 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Me_again »

vauvau wrote:
Me_again wrote:
To je kod tebe kompleks neki i bolest da ispravljaš druge a pojma nemaš kako je ispravno
I nije omg nego AMG
Pozdravi sestricnu. Uvijek mi je drago kada nekoga bar malo razveselim.
Na kraju, i ti si mnoge na ovom forumu razveselio svojim komentarima, red je da ti se bar malo oduzimo.
NediM17

#1562 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by NediM17 »

vauvau wrote:
Me_again wrote:
I nije omg nego AMG
:lol:
sumirprimus

#1563 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by sumirprimus »

:lol: :lol: :lol:
mad_max_ba

#1564 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by mad_max_ba »

:facepalm:

:lol: :lol: :lol: :lol:

al mali je strava ocam
Ned071

#1565 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Ned071 »

Image
golfiista

#1566 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by golfiista »

m-senchy wrote:
golfiista wrote:
lavic wrote:Sta ti bi "golfista"????
Prenijelo me :lol:
Sta znam, kriza srednjih godina, a Sportage je onako dobar auto. Motor ok, mjenjac perfektan. Vanjski izgled za 10. Unutra, hm, 7/10. Ne sviđa mi se mnogo tvrde plastike, jednobojan enterijer, tabla.sa ona dva kruga koji su ipak previse odmaknuti, centralni displej nekako djeluje dola je trebao biti malo duzi, onako kao na pola. Ne sviđa mi se brujanje zadnjih tockova. Sviđa mi se lezanje na cesti, amortizacija i max obrtni dostupan vec na 1200 obrtaja. Sviđa mi se garancija. Sviđa mi se oprema, sviđa mi se prostor pozadi. Sviđa mi se velicina volana. Ne sviđa mi se cinjenica da je poskupo auto. Ne znam.

Drago mi je golfista što si realan sa komentarima i od mene čestitke na kupljenom Sportageu. Još me zanima ako nije tajna da li si uspio spustiti cijenu ispod akcijskih 10000KM?
Hvala na cestitkama. Nisam uspio dobiti dodatni popust,.sem gumenih prostiraca. Borio sam se za one fensi bocne pragove, no nisam uspio :/
Nadzornik

#1567 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

golfiista wrote:
Hvala na cestitkama. Nisam uspio dobiti dodatni popust,.sem gumenih prostiraca. Borio sam se za one fensi bocne pragove, no nisam uspio :/

Da li si sam boju auta birao ili je takvo auto vec bilo u salonu i koje boje je tvoj Sportage....??
golfiista

#1568 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by golfiista »

Nadzornik wrote:
golfiista wrote:

Da li si sam boju auta birao ili je takvo auto vec bilo u salonu i koje boje je tvoj Sportage....??
S obzirom da su zalihe pri kraju, te da je paket koji sam odabrao također ogranicen, u ponudi su bile plava, crna i "sand track". Odabrao sam ovu posljednju.
Moj favorit je bila ona sa nijansom zelene, ali u ovom paketu.nije dostupna.
vauvau

#1569 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by vauvau »

golfiista wrote:
Nadzornik wrote:
golfiista wrote:

S obzirom da su zalihe pri kraju, te da je paket koji sam odabrao također ogranicen, u ponudi su bile plava, crna i "sand track". Odabrao sam ovu posljednju.
Koja je boja sand tracking
Žuto nešto ili smeđe
thekupus

#1570 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by thekupus »

Google majka, neće ti čovjek opisivati boju :-)
golfiista

#1571 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by golfiista »

thekupus wrote:Google majka, neće ti čovjek opisivati boju :-)
https://youtu.be/3HxBQt35_vw
Nadzornik

#1572 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

golfiista wrote: S obzirom da su zalihe pri kraju, te da je paket koji sam odabrao također ogranicen, u ponudi su bile plava, crna i "sand track". Odabrao sam ovu posljednju.
Dobar izbor,zaista mu ova farba lijepo stoji... :thumbup:

Koje feluge si dobio,16,17 ili 19 cola...???

Image
golfiista

#1573 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by golfiista »

@Nadzornik

17
condy

#1574 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by condy »

Ima ih poprilicno na cesti. Kod mene poznanik kupio u bordo crvenoj boji prije par mjeseci. Ljepa je i ta boja. Pitam ga kakvi su utisci, kaze da mu se ne izlazi iz auta :mrgreen:
Nadzornik

#1575 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

condy wrote:Ima ih poprilicno na cesti. Kod mene poznanik kupio u bordo crvenoj boji prije par mjeseci. Ljepa je i ta boja. Pitam ga kakvi su utisci, kaze da mu se ne izlazi iz auta :mrgreen:
Nisi imao srca da mu to zadovoljstvo uskracujes suvisnim pitanjima ili ne daj Boze nekim usporedbama... :D
Post Reply