servisiram kod njih auto, mali servis je 180KM, 4,5l ulja, filteri i dopuna klime... kolika mi je usteda da servisiram u necijem dvoristu?hladan.preminger wrote:granacija ko granacija je uvijek dobra.
međutim oni nižu cijenu novog auta u startu kompenziraju kroz ogromne cijene redovnog održavanja. postavljala je raja ovdje racune i cijene.
To je bitno da ljudi znaju.
Ovo govorim konkretno za KIA-u i servis u rajlovcu.
KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Filter
#1526 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
- amar1994
#1527 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
ja i ?condy wrote:U cijeni njihovog servisa, uračunata je i ta famozna garancije. Tako da, kad staviš ukupnu računicu na papir izdatke za servise za sedam godina, ispada da si platio tu garanciju, i sve što eventualno ta garancija pokriva. Odnosno da nema nikakve besplatne garancije sedam godina. U drugom servisu, neovlaštenom ali servisu koji bi radio sa fer i ustaljenim cijenama kao većina, ukupna računica za održavanje auta za sedam godina bila bi jeftinija, bez obzira na gubitak garancije.
Vrijedi to vjeruj mi , svako sranje koje se desi a desavaju se na svim autima , ma sta pricala klika pojedinih pokriva garancija
Problem je kad imas smetljare u servisu pa razjebu auto da ti se ogadi , nisam jednom cuo losa iskustva
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1528 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Ja bih sad pristao da ovu svoju krntiju servisiram u ovlaštenom. Pa obišao sam XY struĆnih majstora, koji više pokvare nego poprave, još na kraju izgleda kao da oni meni plaćaju, a ne ja njima.
Drug odveze auto na servis, uzme zamjensko auto dok njegovo ne bude gotovo, plati i ne misli šta su ugradili, kako, da li je sve uredno, jer ima garanciju iza koje ne stoji mujo iz mahale, vec ovlašteni serviser.
Drug odveze auto na servis, uzme zamjensko auto dok njegovo ne bude gotovo, plati i ne misli šta su ugradili, kako, da li je sve uredno, jer ima garanciju iza koje ne stoji mujo iz mahale, vec ovlašteni serviser.
- amar1994
#1529 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
skupoFilter wrote:servisiram kod njih auto, mali servis je 180KM, 4,5l ulja, filteri i dopuna klime... kolika mi je usteda da servisiram u necijem dvoristu?hladan.preminger wrote:granacija ko granacija je uvijek dobra.
međutim oni nižu cijenu novog auta u startu kompenziraju kroz ogromne cijene redovnog održavanja. postavljala je raja ovdje racune i cijene.
PS. milsim da te zajebaju za klimu , nema sta da se dopunjava ako je ispravna
Last edited by amar1994 on 09/05/2018 10:28, edited 1 time in total.
- Haris.ba
#1530 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Možda se nešta promjenilo.
Imaju ulja različitih svojstava, i tehnologija napreduje. Ali, kako isto ulje držati u motoru 2 ili 3 godine? Pa i da se ne pređe kilometaža? Možda tako sada i treba? Nisam znao.
Na prvu, takvo auto kada bi došlo na tržište, ja ga ne bih ni pogledao.
Imaju ulja različitih svojstava, i tehnologija napreduje. Ali, kako isto ulje držati u motoru 2 ili 3 godine? Pa i da se ne pređe kilometaža? Možda tako sada i treba? Nisam znao.
Na prvu, takvo auto kada bi došlo na tržište, ja ga ne bih ni pogledao.
-
condy
#1531 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Svako sranje ćeš na autu ti platiti, s jednom razlikom. Ako nemaš garancije a pokvari se to ćeš platiti u servisu. Odnosno ako imaš garanciju, kroz skuplje servise plaćaš tu garanciju tako da si i to platio a možda se i ne pokvariamar1994 wrote:ja i ?condy wrote:U cijeni njihovog servisa, uračunata je i ta famozna garancije. Tako da, kad staviš ukupnu računicu na papir izdatke za servise za sedam godina, ispada da si platio tu garanciju, i sve što eventualno ta garancija pokriva. Odnosno da nema nikakve besplatne garancije sedam godina. U drugom servisu, neovlaštenom ali servisu koji bi radio sa fer i ustaljenim cijenama kao većina, ukupna računica za održavanje auta za sedam godina bila bi jeftinija, bez obzira na gubitak garancije.![]()
Vrijedi to vjeruj mi , svako sranje koje se desi a desavaju se na svim autima , ma sta pricala klika pojedinih pokriva garancija![]()
Problem je kad imas smetljare u servisu pa razjebu auto da ti se ogadi , nisam jednom cuo losa iskustva
- nepass1
#1532 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Znam da je skoda servis duplo skuplji od dvorista.Filter wrote:servisiram kod njih auto, mali servis je 180KM, 4,5l ulja, filteri i dopuna klime... kolika mi je usteda da servisiram u necijem dvoristu?hladan.preminger wrote:granacija ko granacija je uvijek dobra.
-
vauvau
#1533 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Kod onakve ponude bemve vozila polovnih s garancijom ja ne znam ko može toliko para dati za onako ružno auto
Čista nebuloza
Čista nebuloza
-
Gray
#1534 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Ništa nije besplatno, logično je da sve što se daje se plati na neki način, pitanje je samo da li se isplati.
Ja mislim da se garancija isplati, ona je slično kao osiguranje, možda ti nikada ne zatreba, možda ti zatreba za neke sitnice koje bi manje platio nego garanciju, ali možda se desi neko sranje radi kojeg se itekako isplati.
Ja mislim da se garancija isplati, ona je slično kao osiguranje, možda ti nikada ne zatreba, možda ti zatreba za neke sitnice koje bi manje platio nego garanciju, ali možda se desi neko sranje radi kojeg se itekako isplati.
- Filter
#1535 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
mozebit, moram naci racune, negdje sam ih sklonio...amar1994 wrote:
PS. milsim da te zajebaju za klimu , nema sta da se dopunjava ako je ispravna
ali fakat me zanima koliko je to skuplje u odnosu na dvoriste i da li je uopste taj iznos (meni) vrijedan gubitka garancije
- Nadzornik
#1536 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Halo ba,kakva sipka,novo auto...basicm wrote:
Aha, kako da ne. Znaci golfista 3 godine sipku da ne vadi?
Prvih 5-6 godina samo sipaj dizel i vodu za brisace i redovni servisi...
-
condy
#1537 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Vodu s cesme ??? 
-
lavic
#1538 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Jao ovoga "Nadzornik-a" za njega je "ado" stvarno sampion

-
hladan.preminger
#1539 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
basicm wrote:
Aha, kako da ne. Znaci golfista 3 godine sipku da ne vadi?
cojk sipa najkvalitetnije ulje, a ti ga tako nesto pitas
Last edited by hladan.preminger on 09/05/2018 11:58, edited 1 time in total.
-
hladan.preminger
#1540 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Filter wrote:servisiram kod njih auto, mali servis je 180KM, 4,5l ulja, filteri i dopuna klime... kolika mi je usteda da servisiram u necijem dvoristu?hladan.preminger wrote:granacija ko granacija je uvijek dobra.
Zamjena prednih diskova i plocica kod njih 700KM, u drugoj am radnji sa pagid dijelovima 300KM. Ovo je moje lično iskustvo.
Jebena metlica/gumica zadnjeg brisača 70KM.
Ušteda ti je duplo.
- Nadzornik
#1541 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Ne sipam ja nego oni u skupom KIA servisu...hladan.preminger wrote:
cojk sipa najkvalitetnije ulje, a ti ga tako nesto pitas
- Filter
#1542 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
hladan.preminger wrote: Zamjena prednih diskova i plocica kod njih 700KM, u drugoj am radnji sa pagid dijelovima 300KM. Ovo je moje lično iskustvo.
Ušteda ti je duplo.
za ostalo ne znam, nisam jos dogurao do toga
-
Gray
#1543 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Filter wrote:hladan.preminger wrote: Zamjena prednih diskova i plocica kod njih 700KM, u drugoj am radnji sa pagid dijelovima 300KM. Ovo je moje lično iskustvo.
Ušteda ti je duplo.![]()
jbo im brisac sve. tu sam im se i ja zahvalio, pretjeruju
za ostalo ne znam, nisam jos dogurao do toga
Kod mene je bio set prednjih brisača oko 45 maraka, prednje disk pločice oko 200
- madner
#1544 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Lapsus lingua. Pa odavno je milestone, drugi proizvodjaci su uveli u svoju ponudu isti. Recimo KIA nudi 2018 isti, ali samo u top benzincu.Me_again wrote:Zašto je problematični i kvarovima sklon DSG (a ne DGS) mjenjač postao neki "milestone" u auto svijetu ? Ja ga kao takvog nikada ne bih sebi izabrao.madner wrote:
Nije problem, nije ni meni nesto posebno dobro.
Samo je svjetlosnu godinu ispred poluproizvoda.
Da motor, pogledaj izbor motora i mjenjaca i ubrzanje. Onaj jadni Kia top model nekako dosao ispod 10 sekundi.
Nudi motor 2018 koji je losiji od VW iz 2010, nema DGS kao opciju osim u top benzincu koji bi bio neki srednji model kod VWa itd...
Zašto je ubrzanje od 10 sec do 100 km/h loše za takvu tipu auta ? Ne vozimo svi utrke, a također se vozačka danas vrlo lako gubi.
Koji su to VW motori tako dobri, TDI koji troše ulje kao i dizne ili TFSI koji pate od naslaga karbona na ventilima ?
Ti si kao i večina rob nekim predrasudama, čini mi se.
Priča poprima neki infantilni karakter. Bilo kako bilo, svak za svoju lovu neka uzima šta voli, ali je patetično omalovažavati nekoga govoreči mu da je kupio poluproizvod (nov) u odnosu na neki "premium" (polovan) a pri tome nikada nisi sjeo u tu Kiu niti se vozio njoj, vjerovatno.
Malo mi ta priča liči i na ljubomoru, al hajde ....
Poredim tehnicke mogucnosti, lose je jer konkurencija moze puno bolje. Tako se inace porede tehnicka rjesenja, objektivnim parametrima.
Niko ne tjera covjeka da isto iskoristi i izgubi vozacku.
Ja sam jednostavno objektivan, vidim sta Korejanci rade i ne svidja mi se. Pakuju proslu generaciju tudjeg razvoja pod svoje.
-
condy
#1545 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Jeli lapsus lingua Kita umjesto KiJa

- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#1546 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
sudeci po ovim textovima gore, jos malo pa omladina danas nece znati srafcingera da drzi u ruci il sl. 
- golfiista
#1547 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Zakljucak je da ne valja polovno, obicni polovnjak, ali i premijum polovnjak. Ne valja polovnjak bez garancije, ne valja polovnjak sa garancijom. Ne valja vala ni novo. Ne valja novo ako je jeftino, ne valja ni novo a skupo, ne valja novo sa opremom, ne valja novo bez opreme. Ne valja novo sa malim motorom, ne valja novo sa velikim motorom. Ne valja novo sa 2 godine garancije, ne valja novo sa 4 godine garancije. Ne valja novo.ni sa sedam godina garancije. Ne valja nista.
-
condy
#1548 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Ne valja zena sa malim sifonima 
- seoBIH
#1549 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Ne valja nista sto ja nisam kupio
Ono sto ja kupim, ili sto hocu da kupim je najbolje, sve ostalo je sranje. Cuj auto novo od +30k i traze mu manu. Pola od ovih koji komentarisu voze auto staro 5+ godina. 
- Sodom1
#1550 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Ja prvi 45+