KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Better Man

#1226 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Better Man »

condy wrote:Pa hajd daj prijedlog kako da dokazem :? :mrgreen:

Jedino da snimim put sledeci put :-D

Jutarnju kafu pijem u Ljubljani u pola sedam. Jesam li vam rekao da mi do Ljubljane treba tri i po do cetri sata kad krenem u 3 ujutru iz Zenice :? :D
Nema šanse. Ima, ali ako voziš kao manijak i kršiš sve moguće propise i ugrožavaš ne samo sebe, već i druge učesnike u saobraćaju.
condy

#1227 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by condy »

Nadzornik wrote:
condy wrote:Iz Bosne skoro do Njemačke za 5 sati, ma nema šanse da je i Kia u pitanju :D :D

Mogu ja i brzeeeee.... :D
Nek me neko i razumijeeee :mrgreen:

Sve se javljaju sporači :roll:
condy

#1228 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by condy »

Better Man wrote:
condy wrote:Pa hajd daj prijedlog kako da dokazem :? :mrgreen:

Jedino da snimim put sledeci put :-D

Jutarnju kafu pijem u Ljubljani u pola sedam. Jesam li vam rekao da mi do Ljubljane treba tri i po do cetri sata kad krenem u 3 ujutru iz Zenice :? :D
Nema šanse. Ima, ali ako voziš kao manijak i kršiš sve moguće propise i ugrožavaš ne samo sebe, već i druge učesnike u saobraćaju.
Manijak :roll: nikad bio nisam nit ću bit, a robijaš u krvi uvijek ću biti :mrgreen:
Throttle

#1229 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Throttle »

Meni od Zenice do Doboja treba preko sat vremena :D
Nadzornik

#1230 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Throttle wrote:Meni od Zenice do Doboja treba preko sat vremena :D
Pa sto bolam ides magistralnim putem,popni se ko covijek na auto put i po gasu...ha ja... :-D
Throttle

#1231 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Throttle »

Evo cekam da ga izgrade :mrgreen:
Sodom1

#1232 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Sodom1 »

:lol: :lol:
ado-šampion

#1233 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by ado-šampion »

Ja koja disukusija, sve na bombu lika koji u autu kojem je max brzina po papirima 180 km/h preko 800 km predje za 5 sati (preko 160 prosj. brzina). :-)

Nikad mi nece biti jasno zbog cega ljudi imaju potrebu da tako bombaju. I to ne samo Nadzornik. :D
condy

#1234 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by condy »

:mrgreen:

Volim pit kafu na jutarnjem zraku na Alpama :-D
sabanss

#1235 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by sabanss »

NediM17 wrote:

Japanci ocitali lekciju... Gvatro razocarao, SportiĐ 0.
Ako bude zdravlja, para i posla, sljedeci auto ce biti Vitara AllGrip sa dobrom opremom. :-D

Utece neki dan jedna brutlano dobra... Da sam Kiju mogao brze ruke prodati, kupio bih je odmah.
Suzuki i Nissan sam znao da su dobri - vozio.
Audi, neugodno iznenadjenje obzirom na svu reklamu za Quattro.
KIA - nemam komentara, mozda ova uopste nije imala integralni pogon?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1236 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by konektovan »

sabanss wrote:
NediM17 wrote:

Japanci ocitali lekciju... Gvatro razocarao, SportiĐ 0.
Ako bude zdravlja, para i posla, sljedeci auto ce biti Vitara AllGrip sa dobrom opremom. :-D

Utece neki dan jedna brutlano dobra... Da sam Kiju mogao brze ruke prodati, kupio bih je odmah.
Suzuki i Nissan sam znao da su dobri - vozio.
Audi, neugodno iznenadjenje obzirom na svu reklamu za Quattro.
KIA - nemam komentara, mozda ova uopste nije imala integralni pogon?
Kako nije imala, kad se zadnji tocak vrti?!
Kia ako nije awd, onda je prednji pogon u pitanju, a ne zadnji.
NediM17

#1237 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by NediM17 »

Da, ovaj SportiĐ je AWD. Jedina KIA sa zadnjim pogonom je Stinger.
Auto na tri rolera ako nema speru ili elektronsku imitaciju spere na osovini gdje jedan tocak ima grip, nece nikada maknuti s mjesta.
Last edited by NediM17 on 12/12/2017 19:12, edited 1 time in total.
sabanss

#1238 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by sabanss »

konektovan wrote:
Kako nije imala, kad se zadnji tocak vrti?!
Kia ako nije awd, onda je prednji pogon u pitanju, a ne zadnji.
Ma znam, nego mi sega. Vrti i ne pomislja da pokrene ista na prednjoj osovini :D Zakljucavanje diferencijala sa 100% prenosa na zadnju osovinu :D
Ramzess Veliki

#1239 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Ramzess Veliki »

condy wrote:@bakir

Izmedju 170 do 180 kmh. Ne predjem vise. Nije problem na onom ap vozit toliko kad nema saobracaja. Ravnica i pravac nema saobracaja i moze. Samo kamioni skoro da nema auta a ni ostali ne idu ispod 150kmh. Granica je par minuta, nikog ne bude. Opet kazem ne ulazim u grad, vec racunam do skretanja odvajanja za Zg, pa mozda zbog toga vam racunica nije dobra kad su kilometri u pitanju. Do nase granice bez problema za sat vremena. Pusta cesta bude.
A meni na sportskom motoru od Sa do Zg trebalo 7 sati ... :roll:
Throttle

#1240 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Throttle »

Očito nije korejski motor :mrgreen:
Nadzornik

#1241 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Throttle wrote:Očito nije korejski motor :mrgreen:
Treba tu imati obrtnog momenta kao u prici... :-D

A Boga mi treba imati placen auto put za cijelu godinu kroz Hrvatsku,Sloveniju i Austriju i lijepo sa 50 kmh pridjes rampi a ona se digne
a ti po gasu a ostali biseri cekaju u kolonama i ti im samo mahnes... 8)
m-senchy

#1242 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by m-senchy »

Htio bi da se zahvalim Nadzorniku na njegovim komentarima pošto su oni vjerovatno bili presudni da i ja postanem vlasnik KIA Sportage. Opredijelio sam se za benzinca 130 konja, oprema LX FUN pošto pelazim godišnje oko 10000km a bio sam ograničen i sa budžetom. FUN model sadrži osnovnu opremu bez naprednih sistema što je u principu meni i odgovaralo a tu bi izdvojio: LED dnevna svjetla, automatsko paljenje kratkih svjetala, zadnji parking senzori, bluetooth, tempomat, senzori pritiska u gumama i al. felge. U mom modelu je došao CD radio pa sam nakon sedmica googlanja odlučio kupiti preko Aliexpressa android navigaciju sa 9 inčnim zaslonom, 2/16GB memorije. Uređaj za sada radi perfektno, zvuk je fenomenalan, rade komande preko upravljača, bluetooth, IGo navigacija radi savršeno. Može se instalirati bilo koja aplikacija kao i na svakom android uređaju, posjeduje wifi tako da možete imati internet kada uključite hotspot preko svog mobitela. Dodatno se mogu priključiti zadnja i prednja kamera, dva monitora za gledanje na zadnjoj klupi, senzori pritiska itd. Posjeduje 2 USB priključka od kojih je jedan spojen na originalni USB a drugi se nalazi u prednjoj natkasni. Sve se spaja džek na džek i ukrasna lajsna oko uređaja je toliko precizno urađena da izgleda kao da je fabrička navigacija. Preko Aliexpressa sam kupio i LED maglenke koje inače dolaze samo u GT line opremi i to sam naravno sve sam ugradio zahvaljujući youtube-u. Što se tiče akcije od 10000KM na KIA vozila ona važi samo za vozila na stanju i logično je da benzinca sa FUN opremom nisu imali. Nakon par sedmica uspjeli su mi obezbijediti vozilo sa tim popustom koje je bilo u procesu montaže u Slovačkoj. Auto je stvarno extra, motor dobro vuče sobzirom da ima mali obrtni moment, vjerovatno i zbog toga što su prenosni odnosi brzina postavljeni "kraće" a i masa auta nije prevelika -1450kg. Zbog tako postavljenih prenosnih odnosa javlja se po meni jedini nedostatak ovog auta a to je što na autoputu u 6. brzini na 3000 obrtaja auto ide brzinom 110km/h. Potrošnja je oko 10L po gradu i 6,5L van grada što je sasvim Ok pošto sam sa svojom Astrom H 115 konja benzin isto toliko trošio. Ako koga još nešto zanima stojim na raspolaganju.
Ned071

#1243 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Ned071 »

Nadzornik je pao sa skele, nema ga dugo
530i

#1244 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by 530i »

Kupiš nov, dobar auto i onda ga kitiš kineskim smećem sa interneta :roll:
m-senchy

#1245 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by m-senchy »

Image
m-senchy

#1246 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by m-senchy »

Image
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1247 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by konektovan »

530i wrote:Kupiš nov, dobar auto i onda ga kitiš kineskim smećem sa interneta :roll:
Otkud ti to da je smece????
Nadzornik

#1248 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

m-senchy wrote:Htio bi da se zahvalim Nadzorniku na njegovim komentarima pošto su oni vjerovatno bili presudni da i ja postanem vlasnik KIA Sportage. Opredijelio sam se za benzinca 130 konja, oprema LX FUN pošto pelazim godišnje oko 10000km a bio sam ograničen i sa budžetom. FUN model sadrži osnovnu opremu bez naprednih sistema što je u principu meni i odgovaralo a tu bi izdvojio: LED dnevna svjetla, automatsko paljenje kratkih svjetala, zadnji parking senzori, bluetooth, tempomat, senzori pritiska u gumama i al. felge. U mom modelu je došao CD radio pa sam nakon sedmica googlanja odlučio kupiti preko Aliexpressa android navigaciju sa 9 inčnim zaslonom, 2/16GB memorije. Uređaj za sada radi perfektno, zvuk je fenomenalan, rade komande preko upravljača, bluetooth, IGo navigacija radi savršeno. Može se instalirati bilo koja aplikacija kao i na svakom android uređaju, posjeduje wifi tako da možete imati internet kada uključite hotspot preko svog mobitela. Dodatno se mogu priključiti zadnja i prednja kamera, dva monitora za gledanje na zadnjoj klupi, senzori pritiska itd. Posjeduje 2 USB priključka od kojih je jedan spojen na originalni USB a drugi se nalazi u prednjoj natkasni. Sve se spaja džek na džek i ukrasna lajsna oko uređaja je toliko precizno urađena da izgleda kao da je fabrička navigacija. Preko Aliexpressa sam kupio i LED maglenke koje inače dolaze samo u GT line opremi i to sam naravno sve sam ugradio zahvaljujući youtube-u. Što se tiče akcije od 10000KM na KIA vozila ona važi samo za vozila na stanju i logično je da benzinca sa FUN opremom nisu imali. Nakon par sedmica uspjeli su mi obezbijediti vozilo sa tim popustom koje je bilo u procesu montaže u Slovačkoj. Auto je stvarno extra, motor dobro vuče sobzirom da ima mali obrtni moment, vjerovatno i zbog toga što su prenosni odnosi brzina postavljeni "kraće" a i masa auta nije prevelika -1450kg. Zbog tako postavljenih prenosnih odnosa javlja se po meni jedini nedostatak ovog auta a to je što na autoputu u 6. brzini na 3000 obrtaja auto ide brzinom 110km/h. Potrošnja je oko 10L po gradu i 6,5L van grada što je sasvim Ok pošto sam sa svojom Astrom H 115 konja benzin isto toliko trošio. Ako koga još nešto zanima stojim na raspolaganju.
Da ga u zdravlju i sreci vozis dugo godina.... :thumbup:

Image
Nadzornik

#1249 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

m-senchy wrote: Ako koga još nešto zanima stojim na raspolaganju.
Reci mi druze koju si boju auta izabrao....???
Nadzornik

#1250 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Ned071 wrote:Nadzornik je pao sa skele, nema ga dugo
Sa skele padaju samo ovi sto voze polovne VW-ove a gospoda sa novim autima samo nadzire... :thumbup:
Post Reply