KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Bullet Tooth Tony

#1026 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Bullet Tooth Tony »

amar1994 wrote:Eno ih opet :run:
Samo pitam covjece .... ne mogu da skinem pdf sa stranice o cijenama ... :-)
amar1994

#1027 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

Bullet Tooth Tony wrote:
zajebajem malo :D

nemaju oni u pdfu , samo konfigurator
Bullet Tooth Tony

#1028 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

amar1994 wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:
zajebajem malo :D

nemaju oni u pdfu , samo konfigurator
ili je ovoliko :D :D :D :D

http://www.occasiounsmaart.lu/vente-veh ... v-hse-auto
amar1994

#1029 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

To vec moRe :D

Evo ja naso akciju za 2017 :D

Image
Bullet Tooth Tony

#1030 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

:thumbup: :thumbup:

A i ja ovo sto stavljam su sve neki poluproizvodi ne treba ovo ni gledati

Ne otvarajte ove linkove nista :D :D

http://www.occasiounsmaart.lu/vente-veh ... e-4wd-auto

:D :D
ado-šampion

#1031 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by ado-šampion »

Nadzornik wrote:
ado-šampion wrote:Ovaj slucaj koji ja navodim je auto kupljeno u DE i opet ponavljam 100% ima senzor mrtvog ugla, jedino da ja umisljam i vidim nesto sto ne postoji. Koji paket i to ne mogu reci, ali je 1.6 benzin, manuelni mjenjac, neka koza unutra (skaj pretpostavljam), ima navigaciju i touch, ima prepoznavanje znakova, ima xenone, nema panorama krov, eto...
Sve je moguce samo kod najjeftinijeg i najslabijeg modela to je sve beskorisno.
Kod benzinca 1.6 je maksimalni okretni momenat 161 (NM),cak i benzinac 1.6 T-GDI od 177 KS ima 265 (NM) u usporedbi sa 1.7 CRDI 116 KS Dizel koji ima 280 (NM) on je trom i treba mu vjecnost da povuce... :-)

A kad smo kod unutrasnjosti ili bolje receno siceva postoje samo tri modela:"stof,pola stof pola koza i puna koza"...skaj ne postoji... :-)
Kod ovog je mescini to pola tkanina - pola koza, ali da je i u jednom prirodna koza cisto sumnjam, zato sam napisao skaj. Nebitno.

On je htio benzinca jer nece da se zajebaje s dizelom zbog ove zajebancije oko eko normi, a i prije imao benzinca pa navikao. Ja vala iskreno ne bih dao ni pola tih para za motor koji ne moze meda, ali to sam samo ja. Kad krenes na put pola te opreme apsolutno ne osjetis ali zato manjak snage uvijek osjetis.
amar1994

#1032 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

Nek ugradi rotrex supercharger :mrgreen:
Bullet Tooth Tony wrote::thumbup: :thumbup:

A i ja ovo sto stavljam su sve neki poluproizvodi ne treba ovo ni gledati

Ne otvarajte ove linkove nista :D :D

http://www.occasiounsmaart.lu/vente-veh ... e-4wd-auto

Ovo za razliku od onoga moze i van ceste da pici :D :D :izet:
Me_again

#1033 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Me_again »

ado-šampion wrote:
Nadzornik wrote:
ado-šampion wrote:Ovaj slucaj koji ja navodim je auto kupljeno u DE i opet ponavljam 100% ima senzor mrtvog ugla, jedino da ja umisljam i vidim nesto sto ne postoji. Koji paket i to ne mogu reci, ali je 1.6 benzin, manuelni mjenjac, neka koza unutra (skaj pretpostavljam), ima navigaciju i touch, ima prepoznavanje znakova, ima xenone, nema panorama krov, eto...
Sve je moguce samo kod najjeftinijeg i najslabijeg modela to je sve beskorisno.
Kod benzinca 1.6 je maksimalni okretni momenat 161 (NM),cak i benzinac 1.6 T-GDI od 177 KS ima 265 (NM) u usporedbi sa 1.7 CRDI 116 KS Dizel koji ima 280 (NM) on je trom i treba mu vjecnost da povuce... :-)

A kad smo kod unutrasnjosti ili bolje receno siceva postoje samo tri modela:"stof,pola stof pola koza i puna koza"...skaj ne postoji... :-)
Kod ovog je mescini to pola tkanina - pola koza, ali da je i u jednom prirodna koza cisto sumnjam, zato sam napisao skaj. Nebitno.

On je htio benzinca jer nece da se zajebaje s dizelom zbog ove zajebancije oko eko normi, a i prije imao benzinca pa navikao. Ja vala iskreno ne bih dao ni pola tih para za motor koji ne moze meda, ali to sam samo ja. Kad krenes na put pola te opreme apsolutno ne osjetis ali zato manjak snage uvijek osjetis.
Nema tu manjka snage nego manjka iskustva sa takvim motorima koje treba zavrtiti da bi povukli kako treba.
Svi navikli na dizele, posto ih je 80% na cestama, koji su poput tramvaja ali iznad 3000 obrtaja umiru vecinom.
Performanse gdi motora kao sto je ubrzanje do 100 od 9.5 sec i max brzina od 205 je za to auto veoma solidno.
Kome to nije dovoljno od " civilnog " auta neka se ozbiljno zabrine za svoje vozacke sposobnosti.
Nadzornik

#1034 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Me_again wrote:
Nema tu manjka snage nego manjka iskustva sa takvim motorima koje treba zavrtiti da bi povukli kako treba.
Svi navikli na dizele, posto ih je 80% na cestama, koji su poput tramvaja ali iznad 3000 obrtaja umiru vecinom.
Performanse gdi motora kao sto je ubrzanje do 100 od 9.5 sec i max brzina od 205 je za to auto veoma solidno.
Kome to nije dovoljno od " civilnog " auta neka se ozbiljno zabrine za svoje vozacke sposobnosti.
Turbo dizel ne umire sa 3000 obrtaja a sa ostalim se uglavnom slazem... :thumbup:
Profil za pisanje

#1035 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Profil za pisanje »

Nadzornik wrote:
Profil za pisanje wrote:
Rezervnu gumu imam ali je ona manjih dimenzija. Kao za motor i nemam DAB. Kod mene je navigacija 7" mada nude isti ovaj model i sa 8" ekranom i JBL ozvučenjem. To mi nije logično.
Ja imam navigaciju 8" i JBL ozvucenje,7 zvucnika.
Zatamnjena su mi zadnja stakla i zadnja sajba a rucke na vratima hromirane,LED dnevna svjetla,alarm.
Parking senzori naprijed i nazad i zadnja kamera itd...

DA li si ti nesto ekstra narucio ili samo ono sto dolazi u paketu...???

Kakvi su ti sicevi,stof,pola stof pola koza ili puna koza...???
Ništa ekstra naručeno, samo što nudi paket. Takav u salonu stojao. Sjedišta pola tkanina pola koža mada i ja nisam siguran da li je prava koža ili neka imitacija.
Nadzornik

#1036 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

ado-šampion wrote: Kod ovog je mescini to pola tkanina - pola koza, ali da je i u jednom prirodna koza cisto sumnjam, zato sam napisao skaj. Nebitno.

Sta ti znaci to prirodna koza,prirodnu kozu imaju samo auta iznad 100.000 eura.

A nisu mi ni jasne te zajebancije oko eko normi... :-)
Kojih normi,nova auta imaju euro 6 pa tako i moj Sportage i sa njim mozes voziti po Stutgartu,Minhenu tj. graduvima koji zele
da zabrane ulaz dizelima do euro 6.
Probleme i zajebancije ce imati samo vozaci VW dizela zbog njihovog falsiranja izduvnih gasova... :izet:

Koji su lopovi ove svabe,mogu misliti koje kontrole prolaze Japanska ili Korejska auta u Njemackoj prilikom dobijanja dozvole za prodaju u EU a
svojima gleda kroz prste i zmire na mnoge nedostatke koji ce izaci na svjetlost dana uskoro na radost mnogih Balkanaca koji
ce napokon te falsirane poluproizvode moci kupiti za malu cijenu a za jos manju cijenu prodati.
amar1994

#1037 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

Jedu govna eto to je :thumbup:
Nadzornik

#1038 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Profil za pisanje wrote: Ništa ekstra naručeno, samo što nudi paket. Takav u salonu stojao. Sjedišta pola tkanina pola koža mada i ja nisam siguran da li je prava koža ili neka imitacija.
Jeste prava koza mada imas razlicite vrste kvaliteta koze.
Nija ista koza u nekom luksuznom autu i nekom obicnom,normalnom autu jer kao sto imas koznih jakni za 100 evra
tako imas i koznih jakni od 1000 pa na vise evra.
Me_again

#1039 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Me_again »

Nadzornik wrote:
Me_again wrote:
Turbo dizel ne umire sa 3000 obrtaja a sa ostalim se uglavnom slazem... :thumbup:
Zar danas ima dizela a da nisu turbo ?
Umire vecina turbasa na 3000, ne doslovno, vuce on do 4000 ali to vise nije to.
Nadzornik

#1040 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Me_again wrote: Zar danas ima dizela a da nisu turbo ?
Mozda je stvar navike ali ja cu dizela voziti sve dok ga budu proizvodili.
Proizvodjaci dizele guse po nekoj direktivi i nametnutim eko normama,stotine nekih filtera... :shock:
Dizel masine su najbolje,u njima lezi snaga,da nije tako traktori i kamioni bi bili benzinci.
NediM17

#1041 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by NediM17 »

U njima lezi samo max. momenat dosta nisko, i to je ono sto ih cini vozljivim i naizgled superiornim.
Kamioni, traktori?
Opet se vracamo na pricu gdje treba momenat nisko, valja povuc 40 tona, pogotovo pokrenuti s mjesta. To je puno lakse sa dizelom koji ima max. o momenat puno nize od benzinca, a uz to sve dizeli i manje trose pa su bolji izbor.

Medjutim, sa benzincima se voze trke, kada je auto/moto sport u pitanju, tu dizeli nemaju sta da traze. Jedino je Audi mislim imao dizel bolid za 24h Le Mans.

Takodjer, kod benzinaca mi se svidja (kod vecine je tako), sto ako hoces izvuci max. iz motora, deri do limitatora i guraj u visu brzinu, a kod dizela moras dobro poznavati motor i mjenjac da bi mogao presaltati u visu brzinu u idealnom trenutku. I novi CR dizeli limitator imaju veoma visoko, mislim na 5500rpm, ali je apsolutna besmislica gurati ih do tih obrtaja.

Opet, dizeli mogu ono sto benzinci ne mogu (atmosferci), a to je da ako je iole jaci, poklopis ga sa oko 2000rpm, bez obzira na stepen prenosa, i ispalis se.
Me_again

#1042 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Me_again »

Nadzornik wrote:
Me_again wrote: Zar danas ima dizela a da nisu turbo ?
Mozda je stvar navike ali ja cu dizela voziti sve dok ga budu proizvodili.
Proizvodjaci dizele guse po nekoj direktivi i nametnutim eko normama,stotine nekih filtera... :shock:
Dizel masine su najbolje,u njima lezi snaga,da nije tako traktori i kamioni bi bili benzinci.
Vozices dizela, samo cu te pitati za par godina u kojim to gradovima zapadne Evrope.
Iz nekih razloga dizelima se blizi kraj. Prekomplikovano je i preskupo napraviti dizela koji zadovoljava sve eko norme, a koje su opet sve rigoroznije i rigoroznije. Ne ulazeci u stvarne razloge zasto je to tako.
Ostace traktori i kamioni, ali sto se tice putnickih automobila kraj se nazire. Toyota lagano izbacuje dizele iz proizvodnje, a prestali su ih razvijati vec nekoliko godina. Posljednje modele 1.6 i 2.0 su uzeli od BMW-a da se ne zafrkavaju sa tim. To dovoljno govori.
Nazalost jer i ja preferiram dizele, lakse ih je voziti, ali tako je kako je.
amar1994

#1043 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

Slazem se apsolutno :thumbup: , a ovi novi t. benzinci nekako ravni citavo vrijeme :-? , meni bezveze da nema turbo rupe i da cekas malo da povuce :D

I da , jesu mrtvi poslije 3500-4000 jer ne moze mali turbo biti efikasan jednako i na niskim i na visokim obrtajima :)
citroen xm

#1044 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by citroen xm »

Me_again wrote:
Svaka čast. Čast pojedincima, ali najveći levati od vozača uvijek biraju dizel jer ne znaju da voze. Još kada zaključe da su svemogući, ode sve u onu stvar.
amar1994

#1045 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

Ma ima ih sto ne znaju ni t.dizel vozit :lol: :lol: , pa recimo govore slabo ide na 1200-1300 obrtaja , nece da vuce :-) :run:
Me_again

#1046 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Me_again »

amar1994 wrote:Ma ima ih sto ne znaju ni t.dizel vozit :lol: :lol: , pa recimo govore slabo ide na 1200-1300 obrtaja , nece da vuce :-) :run:
Cak sta vise, mozes li zamisliti da ja svoje auto prvo moram upaliti pa da povuce :izet:
ado-šampion

#1047 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by ado-šampion »

Me_again wrote:
ado-šampion wrote:
Sve to stoji, samo tu se polemika svodi skoro na istu stvar kao rucni mjenjac vs automatik. Dakle, jel dajes pare za auto da ti olaksa zivot ili da ti oteza zivot. Ko uzima da mu olaksa zivot, onda je dizel (i opcenito turbo motor) bolji izbor je omogucava laksu voznju, manje se patis s mjenjacem, manje moras slusati dernjavu motora, itd. A taj konkretan motor se dere itekako. :) Ko upali auto do granapa i na kafu s rajom, tj. realno ne vozi, njemu je dovoljan bilo kakav motor.
Nadzornik wrote:
ado-šampion wrote: Kod ovog je mescini to pola tkanina - pola koza, ali da je i u jednom prirodna koza cisto sumnjam, zato sam napisao skaj. Nebitno.

Sta ti znaci to prirodna koza,prirodnu kozu imaju samo auta iznad 100.000 eura.

A nisu mi ni jasne te zajebancije oko eko normi... :-)
Kojih normi,nova auta imaju euro 6 pa tako i moj Sportage i sa njim mozes voziti po Stutgartu,Minhenu tj. graduvima koji zele
da zabrane ulaz dizelima do euro 6.
Probleme i zajebancije ce imati samo vozaci VW dizela zbog njihovog falsiranja izduvnih gasova... :izet:

Koji su lopovi ove svabe,mogu misliti koje kontrole prolaze Japanska ili Korejska auta u Njemackoj prilikom dobijanja dozvole za prodaju u EU a
svojima gleda kroz prste i zmire na mnoge nedostatke koji ce izaci na svjetlost dana uskoro na radost mnogih Balkanaca koji
ce napokon te falsirane poluproizvode moci kupiti za malu cijenu a za jos manju cijenu prodati.
Prirodna koza znaci da nije imitacija koze. Skaj = imitacija koze. Prirodnu kozu imaju auta i od 25 k eura kad dobro doplatis, u svakom Mercedesu, Audiju, BMWu, vjerovatno i vecini VWa, mozes dobiti prirodnu kozu ali ako doplatis. Bez doplate sumnjam da ima iko. Uglavnom je to imitacija koze.

Sto se tice motora, problem je generalno u dizel motorima i to sto je Euro 6 nece rijesiti problem nego ga samo odgoditi. Moguce da nece biti nikakvih zabrana, ali ako bude i s Euro 6 si siguran nekoliko godina i to je to. Ljudi nece da se zajebaju, posebno ljudi koji uglavnom voze po gradu i ne rade velike kilometraze.
Sto se tice kontrole, nije problem u kontroli, kontrola se vrsi u laboratoriji i za sviju je ista, problem je generalno sto vrijednosti zagadjenja u gradovima izmjerene u praksi nisu zadovoljavajuce i dizelska auta su ocijenjena kao najveci krivac. Daleko najvise auta na cestama je njemackih i logicno da ce se prvo od njih traziti da ponude rjesenje.
I to nije samo u Njemackoj, to je tako u svim vecim gradovima u Evropi, ali jbg drugi se bave vecim problemima od zagadjenja zraka.
amar1994

#1048 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

Savjetujem da popricas malo s ljudima koji se bave kozom i autima , pa vidi sta ce ti reci , kod mene ono malo sto ima koze je koza i nije skaj :-D , imas i eko kozu koju koristi mercedes u slabijim modelima , a koja nije losa :)

Ne mora bit luksuzan proizvodjac da bude prava koza :thumbup: . A realno koza je sranje sto se mene tice , zaljepis se ljeti , zimi se zaledis :lol: :lol: , pogtovo ako je crna :run:

Kako se steli da se natjera ljude na kupovinu el.auta :lol: , pa da uvedu neke poreze i slicno kad se predje , samo da bi uzeli . Strasno zagadjuje Euro 5/6 dizel :-) , ne nego malo goriva trosi pa ne valja :D

Samo prica o olovnom benzinu i sve mi je jasno kako to fercera , koliko se brinu za ekologiju tolko im se i hebe za isto realno , svi pa i taj svabo gledaju $$$$$$ :izet:
Me_again wrote:
amar1994 wrote:Ma ima ih sto ne znaju ni t.dizel vozit :lol: :lol: , pa recimo govore slabo ide na 1200-1300 obrtaja , nece da vuce :-) :run:
Cak sta vise, mozes li zamisliti da ja svoje auto prvo moram upaliti pa da povuce :izet:
ado-šampion

#1049 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by ado-šampion »

Kod tebe prava koza moze biti samo na volanu, rucici mjenjaca i rucnoj. Kozna sjedala su vjerovatno skaj. Ja sam ovdje mislio na ono sto se zove "kozna unutrasnjost" a to su primarno sjedala plus detalji (obloge vrata naprimjer).

U Mercedesima je sve sto dodje u paketima skaj, prava koza samo uz doplatu. BMW koznu unutrasnjost isto nudi samo uz doplatu i dostupno je u svim modelima, a skaj ne nude nikako. U VWu u Passatu naprimjer u Highline paketu je prava koza. Itd, itd.
amar1994

#1050 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:Kod tebe prava koza moze biti samo na volanu, rucici mjenjaca i rucnoj. Kozna sjedala su vjerovatno skaj. Ja sam ovdje mislio na ono sto se zove "kozna unutrasnjost" a to su primarno sjedala plus detalji (obloge vrata naprimjer).

U Mercedesima je sve sto dodje u paketima skaj, prava koza samo uz doplatu. BMW koznu unutrasnjost isto nudi samo uz doplatu i dostupno je u svim modelima, a skaj ne nude nikako. U VWu u Passatu naprimjer u Highline paketu je prava koza. Itd, itd.
nas tu sam i mislio :thumbup:

:-)
Pojedini modeli imaju kozu svuda , oj jebemti , sta je ovo , cuj skaj :lol: , znas kako znam da je koza , jer izgleda dobro i nakon 300 hiljada km :D

Image

kakv skaj i kurac :-) , za tvoju info doplata je bila 2500-3000KM .
Last edited by amar1994 on 09/10/2017 12:09, edited 1 time in total.
Post Reply