Kia Ceed - iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Betand
#76 Re: Kia Ceed - iskustva
evo da vlasnike Kije obavjestim da je Kia salon preselio u Pofaliće i da sad u sklopu salona ima i servis kolega mi govori da su jeftiniji od ovih ostalih u gradu , mashala , Kia 3 servisa u Sarajevu , neka konkurencije ...
-
vnm
#77 Re: Kia Ceed - iskustva
prvi od nas koji ode nek napise kako mu je bilo. mene servis slijedi tek oko augusta.
- Jimmy_The_Saint
#78 Re: Kia Ceed - iskustva
Ljudi, čemu komplikacija - svi imaju telefon. Nazvati, pitati za cijenu, prokontati, odlučiti. Ovaj lidorex bi mog'o biti atraktivan, da nije zavalilo na Karauli.
E, da - ide i kroz mećavu, po snijegu, k'o da je rusko, ne ureklo se. Po aleji snajpera propisanih šezdeset usred bljuzge i vijavice, hvala na pažnji i prijatno veče. Mogu misliti šta bi se sve moglo s onim 1,6 motorom...
E, da - ide i kroz mećavu, po snijegu, k'o da je rusko, ne ureklo se. Po aleji snajpera propisanih šezdeset usred bljuzge i vijavice, hvala na pažnji i prijatno veče. Mogu misliti šta bi se sve moglo s onim 1,6 motorom...
-
Betand
#79 Re: Kia Ceed - iskustva
Karaula je mila majka za Nišiće , na Karauli posipaju i čiste samo tako , ja do sad nikad sreo grtalicu nisam na Nišićima , a računaj da bar jednom sedmično pičim Sarajevo -TuzlaJimmy_The_Saint wrote:Ljudi, čemu komplikacija - svi imaju telefon. Nazvati, pitati za cijenu, prokontati, odlučiti. Ovaj lidorex bi mog'o biti atraktivan, da nije zavalilo na Karauli.
- Jimmy_The_Saint
#80 Re: Kia Ceed - iskustva
Radio sam godišnji u Igmanu na Ilidži jer mi je bio na ruku, pa da ne dangubim. Poranio, bahn'o, dok sam popio kahvu i prelisto novine sve gotovo - nije bila navala, doduše. Filter zraka 55 KM, litar ulja 23 KM, ruke 47 KM. F. ulja 17 KM, F. kabine 58 KM. Sve u svemu, zadovoljan. Tuzla bi očito bila nešto jeftinija, ali tol'ko bih potrošio benzina do tamo.Bakir1 wrote:u novom servisu nisam bio,dok su bili pod onom nekom kucom bio sam i ljudi su vise nego ok,sve stare dijelove su odlozili i fino spakovali u gepek,ukljucujuci i prljavi filter ulja koji su ocistili.To naravno nisam trazio od njih ali eto valjda su se do sada naucili da nas ima svakakvih kao musterija.Konkretno zadnji put kada sam se zadesio u tuzli mislio sam otici do njih i do novog servisa ali rekose da im je dijagnostika u kvaru tj da je nemaju trenutno pa tako nisam ni ja otisao.
Mislim da ti je preporucljivo kod njih uraditi servis jer su dosta nizi sa cijenom dijelova (emsa filter zraka 64 KM oni 48 KM) ulja (emsa 28 KM + pdv,oni 21 KM) i rada (emsa 45 KM sat,oni mislim 35 KM sat).Mislim da te nista ne kosta da probas.Rijec je o lidorex servisu u tuzli +387-35-310-990.Pozdrav
E, nisam se raspito za ovaj novi što je tek proradio u prodajnom centru.
-
Kenan Borovac
#81 Re: Kia Ceed - iskustva
.
Last edited by Kenan Borovac on 04/09/2012 22:41, edited 2 times in total.
- Karabaja
#82 Re: Kia Ceed - iskustva
posjetit ćete nas, htjeli vi to ili ne htjeli 
-
Kenan Borovac
#83 Re: Kia Ceed - iskustva
....
Last edited by Kenan Borovac on 04/09/2012 22:50, edited 2 times in total.
-
Kenan Borovac
#84 Re: Kia Ceed - iskustva
.Betand wrote:evo da vlasnike Kije obavjestim da je Kia salon preselio u Pofaliće i da sad u sklopu salona ima i servis kolega mi govori da su jeftiniji od ovih ostalih u gradu , mashala , Kia 3 servisa u Sarajevu , neka konkurencije ...
Last edited by Kenan Borovac on 04/09/2012 22:42, edited 1 time in total.
-
Betand
#85 Re: Kia Ceed - iskustva
a ovi drugi nisu ovlašteni ? hajd doću vam uskoro na servis 50000 km i na lupkanje u prednjem dijelu , pa da vas vidim kako radite , jel reklama na forumu ili antireklama haha , pozdrav
-
Kenan Borovac
#86 Re: Kia Ceed - iskustva
......
Last edited by Kenan Borovac on 04/09/2012 22:51, edited 2 times in total.
-
Betand
#87 Re: Kia Ceed - iskustva
ma nemislim da se reklamiraš na forumu , čak šta više je pohvalno da si se javio , nego se zezam , da zavisi od toga kako ču biti zadovoljan servisom da če takav biti i post na forum ili ču vas nahvaliti ili popljuvat haha pozdrav i tebi
-
Kenan Borovac
#88 Re: Kia Ceed - iskustva
..Betand wrote:ma nemislim da se reklamiraš na forumu , čak šta više je pohvalno da si se javio , nego se zezam , da zavisi od toga kako ču biti zadovoljan servisom da če takav biti i post na forum ili ču vas nahvaliti ili popljuvat haha pozdrav i tebi
Last edited by Kenan Borovac on 04/09/2012 22:44, edited 1 time in total.
- pobesneo maks
#89 Re: Kia Ceed - iskustva
Kenane,
Koliko para će me doći ozbiljni pregled u vašem servisu. Naime, vozim Kiu Sephiu 1.5 benzin + plin, i za 3 godine sam presao oko 130000 km. Auto nije imalo kvarova, ali u zadnje vrijeme je počeo nemirno raditi u leru i trošti ulje. oko 1 litar na 15.000 km.
Unaprijed hvala
Koliko para će me doći ozbiljni pregled u vašem servisu. Naime, vozim Kiu Sephiu 1.5 benzin + plin, i za 3 godine sam presao oko 130000 km. Auto nije imalo kvarova, ali u zadnje vrijeme je počeo nemirno raditi u leru i trošti ulje. oko 1 litar na 15.000 km.
Unaprijed hvala
- citroen
#90 Re: Kia Ceed - iskustva
Kenan Borovac wrote:E ne prijatelju netreba tociti 100-ju ,uredu je omv,ali ne 100-ju samo bezolovni ,a zasto ti ovo govorim zato sto ce meni doci sutra i reci nevaljaju vam auta ne servisirate dobro,odu dizne vremenom ne odmah i potrosnja skace nisu ljudi bezveze rekli da se sipa bezolovi ....Veliki poz....hsnf wrote:Cestitam i neka je sa srecom, da te dugo sluzi. Stedi ga prvih 1500km, a onda slobodno stisni koliko moze. Preporucujem ti da uradis inicijalni servis nakon 1500km, preventivom do zdravlja...
Preporuka: natoci na OMV-u "Super 100", auto ce dobiti krila...
Pa zar nije OMV 100 bezolovni, koliko me pamceenje sluzi kad su predstavljali to gorivo spomenuse rijec "Bezolovni"???????
-
Kenan Borovac
#91 Re: Kia Ceed - iskustva
.....pobesneo maks wrote:Kenane,
Unaprijed hvala
Last edited by Kenan Borovac on 04/09/2012 22:44, edited 2 times in total.
-
Kenan Borovac
#92 Re: Kia Ceed - iskustva
...
Last edited by Kenan Borovac on 04/09/2012 22:51, edited 2 times in total.
- citroen
#93 Re: Kia Ceed - iskustva
Pa zar nije OMV 100 bezolovni, koliko me pamceenje sluzi kad su predstavljali to gorivo spomenuse rijec "Bezolovni"???????[/quote]
Druze obični benzini najčešće imaju 80 do 95 oktana"BEZOLOVNI" , a superbenzini 95 do 100 oktana. " SUPER" ...POZzz.[/quote]
Pa haj ti meni strucnjak reci jel se on prodaje ko bezolovni ili super..

Druze obični benzini najčešće imaju 80 do 95 oktana"BEZOLOVNI" , a superbenzini 95 do 100 oktana. " SUPER" ...POZzz.[/quote]
- citroen
#94 Re: Kia Ceed - iskustva
citroen wrote:Pa zar nije OMV 100 bezolovni, koliko me pamceenje sluzi kad su predstavljali to gorivo spomenuse rijec "Bezolovni"???????
Sta je euro super 98,jel bezolovni ili....kakva je razlika,imal puno sumpora,malo....za super 100 sam siguran da nema sumpora,tako da ga mogu koristiti sve masine,nije stetan
- Jimmy_The_Saint
#95 Re: Kia Ceed - iskustva
Sjebaste mi koncepciju s ovom raspravom o OMV 100. Ja redovno naspem super 98 ili super 100 na OMV bezolovni. Imam dojam da gospodin serviser jadi na levate koji sipaju onaj olovni super 98 (što je crveni kod na pumpama).
Ili fakat stotka jebe makinu?
I jebo te, kakav je ovo serviser, ne razabira razliku između olova i oktana? (Ja u hemijsku srednju iš'o, nemoj me zajebavat'...
)
Ili fakat stotka jebe makinu?
I jebo te, kakav je ovo serviser, ne razabira razliku između olova i oktana? (Ja u hemijsku srednju iš'o, nemoj me zajebavat'...
- Haris.ba
#96 Re: Kia Ceed - iskustva
Sad mi se vrzma pjesma po glavi "lijepi dani mog djetinstva. Imao si dizel i benzin 95(zeleni) i benzin 98 (crveni).
Može mi neko sada objasniti oko ovih benzina? Koji su olovni, bezolovni, kako je to označeno? Nisam nikada to pratio. Znam samo reći šta da sipa na pumpi se, ostalo me nije zanimalo. 98 je olovni benzin? Kako onda se može sipati taj omv 100 koji je bezolovni? 100 je broj oktana pretpostavljam. 95 je isto olovni benzin? Šta su one oznake bm i bmb?
Može mi neko sada objasniti oko ovih benzina? Koji su olovni, bezolovni, kako je to označeno? Nisam nikada to pratio. Znam samo reći šta da sipa na pumpi se, ostalo me nije zanimalo. 98 je olovni benzin? Kako onda se može sipati taj omv 100 koji je bezolovni? 100 je broj oktana pretpostavljam. 95 je isto olovni benzin? Šta su one oznake bm i bmb?
- Jimmy_The_Saint
#97 Re: Kia Ceed - iskustva
Ama, nema tu potrebe za naukom - piše lijepo BEZOLOVNI, i zeleno su kodirani (i 95 i 98 i 100). A kako je 98 broj oktana, i popularnog "supera", goriva naše i vaše mladosti, koje je jedino preostalo u prodaji od OLOVNIH (i kao takvo kodirano je crveno), moguće je da se i neki levat zaleti pa zbog onog 98 uzme obični super.
A kako tačno 100 može zajebati motor, to bih volio čuti detaljno. Uostalom, koja uopće auta onda troše 100, majka mu stara?
Rekoh - sumnjiv mi je serviser koji brka olovo i oktane, pa to i ja pobogu znam šta je za šta. Hajmo iskopat onu temu o benzinima...
A kako tačno 100 može zajebati motor, to bih volio čuti detaljno. Uostalom, koja uopće auta onda troše 100, majka mu stara?
Rekoh - sumnjiv mi je serviser koji brka olovo i oktane, pa to i ja pobogu znam šta je za šta. Hajmo iskopat onu temu o benzinima...
- Haris.ba
#98 Re: Kia Ceed - iskustva
Jimmy_The_Saint wrote:Ama, nema tu potrebe za naukom - piše lijepo BEZOLOVNI, i zeleno su kodirani (i 95 i 98 i 100). A kako je 98 broj oktana, i popularnog "supera", goriva naše i vaše mladosti, koje je jedino preostalo u prodaji od OLOVNIH (i kao takvo kodirano je crveno), moguće je da se i neki levat zaleti pa zbog onog 98 uzme obični super.
A kako tačno 100 može zajebati motor, to bih volio čuti detaljno. Uostalom, koja uopće auta onda troše 100, majka mu stara?![]()
Zato preporučam da nabavite npr. feliciju 1.3 karburator. Može i olovni i bezolovni. I samo je važno da ima više od 90 oktana.
Jimmy, svakako hvala na odgovoru.
- Jimmy_The_Saint
#99 Re: Kia Ceed - iskustva
Dobro je to auto, dobro.
Nisi se ponovio, još?
Nisi se ponovio, još?
- mayab
#100 Re: Kia Ceed - iskustva
Ma garant je mislio na one koji naliju olovni super, ne mogu da povjerujem da je majstor toliko neobrazovan (nadam se iskreno!).A poznato je da vise oktana ni u kom slucaju ne moze lose djelovati na motor, ali isto tako niti dati nesto vise snage ako motor nije predvidjen za taj viši oktanski broj!Jimmy_The_Saint wrote:Sjebaste mi koncepciju s ovom raspravom o OMV 100. Ja redovno naspem super 98 ili super 100 na OMV bezolovni. Imam dojam da gospodin serviser jadi na levate koji sipaju onaj olovni super 98 (što je crveni kod na pumpama).![]()
Ili fakat stotka jebe makinu?![]()
I jebo te, kakav je ovo serviser, ne razabira razliku između olova i oktana? (Ja u hemijsku srednju iš'o, nemoj me zajebavat'...)