No hard feelings indeed.
Schreier je radio ovaj Pro_Ceed, mislim da je osnovni model ipak neko drugi, isto ukraden od Audija.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Čestitke i neka te dobro služi!Nemoj nam uskratiti iskustva oko potrošnje goriva itd.Jahta wrote:Uz'o sam auto. Ljudi, dobar pravo. Istina malo polijen, ali to mi je nebitno skroz. Vjerovatno je to namjerno napravljeno radi potrošnje i motora. Leži na cesti mrak, upravljiv, prostran iznutra ma eto ukratko dobar nema šta. Za cvaju trenutno nema bolje. Preš'o za dva dana 150 km nemam primjedbi. Vidjećemo šta će dalje biti.
Sa srećom i od mene uz želje da služi kako si zamislio. Što se tiče lijenosti ne sekiraj se, za 10 ak hiljada i to će nestati dok se malo razradi.Jahta wrote:Uz'o sam auto. Ljudi, dobar pravo. Istina malo polijen, ali to mi je nebitno skroz. Vjerovatno je to namjerno napravljeno radi potrošnje i motora. Leži na cesti mrak, upravljiv, prostran iznutra ma eto ukratko dobar nema šta. Za cvaju trenutno nema bolje. Preš'o za dva dana 150 km nemam primjedbi. Vidjećemo šta će dalje biti.
a ti si sigurno jedan od onih sto i sada yugu vozismadner wrote:Trebali bi navesti koja auta su prije Ceeda vozili svi koji kazu da je ekstra auto. Za Yugu mozda, (ali samo mozda) jeste.
KAPA DOLE MAJSTORE!!!Jimmy_The_Saint wrote:KIA cee'd 1,4. Mogao sam za iste pare dobiti dizel Golf V sa 30.000 kilometraže. I čekati šta će mi skiknuti van garancije.
Prvo - auto je, što neko reče, udobno - prosto ne bi izlazio iz njega kad je lijep dan. Pogotovo ne kad je ružan. Na cesti - radi sve što i golfovi njegove klase (četvorki i petici parira u svemu - jedino da na Golf VI nije slučajno ugrađen neki češač jajca za krivine koji Azijati ne umiju napraviti). Erbegovi, cicevi sa "lumbalnom podrškom" (jastuci za kičmu na podešavanje), kožni volan, stotinu nekih pizdarija u opremi ima - sve za cijenu golog VW niže klase tipa Polo (Fabia je što se mene kao krupnog šofera tiče najobičniji Mini Moris za Korejca). Ima mjesta za četiri odrasle osobe, što mnogi auti koji se PRETVARAJU da to nude faktički nemaju.
Drugo - za cee'd je jedini prigovor bio, pazi sad, "nije uzbudljiv"... (Nekakav UK automoto treš). Pa je za one kojima uzbuđenje treba na cesti, napravljen pro_ceed - ljepši, bješnji, momačkiji. Ali nema četvera vrata, jebi ga, ne možeš imati i jare i pare. Mislim da se s cee'dom može stići, uteći i na strašnom mjestu parkirati. Dosad sam prešao par hiljada bosanskih kilometara, može sve. Ne vodim ga još na makadam, ali pokazao se vrlo odlično na svim bitnim uzbrdicama ovog dijela Suverene i Nedjeljive. U gradskoj vožnji, ne postoji auto u klasi koje vješt vozač korejcem ne može prejebati - na mišiće se može čak kofrčiti i pred bemveima, mečkama i ostalim audijima. Ukratko, ako nisi profi-trkač, ili lud taksista, ovo auto pruža sve što vole mladi. I stari.
Treće - ovo o prodaji i preprodaji je neviđena glupost. U Njemačkoj POLOVAN cee'd košta sada koliko ovdje nov. Toliko o padu vrijednosti. KIA Rio sa 70.000 KM jesenas se prodavala za 17.000 (vjerovatno neki jači motor i oprema, jer se NOV Rio 1,4 mogao uzeti za isto para). Uostalom, tu demagogiju prodaju ljudi koji misle da je najbolje uzimati polovnjake "s razrađenim motorom" - pa ti isto kažu i za Golfa, šta će ti, kao, gubi 30% čim ga izvezeš na cestu. Eto, neka tvoje polovno dobija (uostalom, ko je svog polovnjaka prodao skuplje može samo da se pohvali svojim bezobrazlukom).
Četvrto, bolje auto za manje para u ovoj zemlji a vjerovatno ni drugdje ne postoji. Jedino što je ravno ovoj ponudi je Škoda Octavia u svim izdanjima - to je isto sad budzašto, auto je za klasu bolje, a nije za cijelu klasu skuplje. A ne može ovo vječno, recesija možda i potraje, ali tokom ljeta dolaze novi državni nameti, i ko ga sad kupi, taj će i vozati.
Ukratko, rižojed je zakon, ko nije kompleksaš. A komplekse ionako ne liječi ni Lamborghini, provjerite slobodno kako ovaj sarajevski izgleda.
Za servise - meni su rekli da navratim na 15.000 KM. Ja prvo mislio da se šale. Sad ih evo prelazim, i ništa ne škripi.
Jimmy_The_Saint wrote:S tim što je i30 malko ružniji...I vozi ga hodža iz Gluhe Bukovice...
uglavnom isao sam do auta da pogledam. posto nisam puno presao nisu mi htjeli mijenjati filter klime, pogledali ga i zakljucili da nema potrebe. znaci bez filtera klime sam platio 90KM, a rece mi jedan komsija da je on za ceed sa filterom klime platio nesto oko 140-150, pa sam zakljucio da ni meni ne bi trebalo biti vise.suljke wrote:Vozim picanta vec godinu i po, preslo se 29.000 km. Samo redovni servisi nije bilo fala bogu nikakvih kvarova.
Imaju dva servisa u Sarajevu
1. Kod Heco pijace, gazda Kapo pravi nauku oko mjenjanja ulja i filtera. treba se prvo naruciti pa ostaviti auto, dodji za dva sata i itd. Cijena servisa je posebna prica.
2. Nekadasnji servis "Igman" preko puta Ćilimare, servis (ulja i filteri) popijte negdje kafu negdje u blizini, za nekih pola sata do cetrdeset pet minuta gotovo. Cijena razlika od Kape jeftinije 100 KM. Uporedim racune u Kape svaki filter je bio skuplji za skoro 15 do 20 KM i naravno ruke skuplje.
Obavdva su servisa ovlastena za KIA vozila.
e vidis ja oko 300 stoje plaćam u Emsa na Stupu , očito da dere u silu , morat ću otići sljedeći u Igman na Ilidzu , inače mi je filter klime mjenjao ljetos na 40000 km i naplatio ga je 80 Km sto je meni bilo pravo puno za jedna mali tanki filtervnm wrote:ja sam isao u igman na ilidzi, i to na preporuku jednog forumasa. evo citat.
uglavnom isao sam do auta da pogledam. posto nisam puno presao nisu mi htjeli mijenjati filter klime, pogledali ga i zakljucili da nema potrebe. znaci bez filtera klime sam platio 90KM, a rece mi jedan komsija da je on za ceed sa filterom klime platio nesto oko 140-150, pa sam zakljucio da ni meni ne bi trebalo biti vise.suljke wrote:Vozim picanta vec godinu i po, preslo se 29.000 km. Samo redovni servisi nije bilo fala bogu nikakvih kvarova.
Imaju dva servisa u Sarajevu
1. Kod Heco pijace, gazda Kapo pravi nauku oko mjenjanja ulja i filtera. treba se prvo naruciti pa ostaviti auto, dodji za dva sata i itd. Cijena servisa je posebna prica.
2. Nekadasnji servis "Igman" preko puta Ćilimare, servis (ulja i filteri) popijte negdje kafu negdje u blizini, za nekih pola sata do cetrdeset pet minuta gotovo. Cijena razlika od Kape jeftinije 100 KM. Uporedim racune u Kape svaki filter je bio skuplji za skoro 15 do 20 KM i naravno ruke skuplje.
Obavdva su servisa ovlastena za KIA vozila.
evo ja bas gledam , meni računali 2 h za servis , zamjena ulja i filteraBakir1 wrote:e vidis sa emsom isto imam lose iskustvo,cijena kako dijelova tako i rada,obavezno racunanje norme od 1,5 sat za zamjenu ulja .