Kia Ceed - iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zvrk
#201 Re: Kia Ceed - iskustva
nisu pokriveni garancijom, jer su potrosna roba
garancija se odnosi na motor
garancija se odnosi na motor
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#202 Re: Kia Ceed - iskustva
Garancija se odnosi na sve,od tablice do tablice kako se vole hvaliti.
E jedino ako je potrosni dio onda je u redu.
E jedino ako je potrosni dio onda je u redu.
-
zvrk
#203 Re: Kia Ceed - iskustva
motor i lim su pokriveni u biti
potrosna roba naravno nije - a ti balanseri jesu potrosna roba
a sad, od one knjige sta sve ne ulazi u garanciju - i sto sam procitala, zaboravila sam
potrosna roba naravno nije - a ti balanseri jesu potrosna roba
a sad, od one knjige sta sve ne ulazi u garanciju - i sto sam procitala, zaboravila sam
-
sencci
#204 Re: Kia Ceed - iskustva
Iskreno, interesuju me misljenja jeli Focus II ili recimo Astra III (za koje sam najvise zainteresovan) ipak bolje rjesenje od Ceed-a? I to ne toliko zbog preformansi, prostranosti ili pouzdanosti, vec zbog servisa i odrzavanja kod nas? Ceed mi se kao auto jako svidja, ali cinjenica je da ga je teze i pronaci (vrlo malo polovnih ih se prodaje), na auto placevima ih gotovo da nema, dileri ih i ne uvoze, slabije su generalno zastupljeni, kasnije ih je teze prodati nego druge izvikane marke koje se vrte po nasim cestama.. Jeli se zato ipak bolje opredijeliti se za Focusa ili Astru...
- mali_milojica
#205 Re: Kia Ceed - iskustva
Ja bih iskreno u tvom slucaju isao na Astru. Focus bi mi bio drugi izbor. Ceed,tesko da bi bio u uzem izboru.
Ako odrzavas auto u ovlastenom servisu,cijene su ti tu negdje. Ali sve su prilike da ces auto odrzavati kod svog majstora i dijelove koji se koriste kao druga ugradnja ces za Astru i Focusa naci kod drugih prodavac,dok si za Ceed-a manje vise ogranicen na ovlastenog zastupnika.
Ako odrzavas auto u ovlastenom servisu,cijene su ti tu negdje. Ali sve su prilike da ces auto odrzavati kod svog majstora i dijelove koji se koriste kao druga ugradnja ces za Astru i Focusa naci kod drugih prodavac,dok si za Ceed-a manje vise ogranicen na ovlastenog zastupnika.
- Baby Jane
#206 Re: Kia Ceed - iskustva
Ne znam kako tek vidjoh ovu temu
Ja imam KIU RIO, kupljena prosle godine. Prezadovoljna sam. Auto je komforno, custo, taman za mene (bila je to ljubav na prvi pogled).
Jedina zamjerka je (doduse, ja sam birala) slab motor 1.29, pa kad krenem uz brdo, hoce da mu dusa izadje na nos.
Rodjak ima KIU CEED, i nesto mi se to auto ne svidja (ne znam zasto). Bitno je da moja ljubav sa RIOm trajee
Ja imam KIU RIO, kupljena prosle godine. Prezadovoljna sam. Auto je komforno, custo, taman za mene (bila je to ljubav na prvi pogled).
Jedina zamjerka je (doduse, ja sam birala) slab motor 1.29, pa kad krenem uz brdo, hoce da mu dusa izadje na nos.
Rodjak ima KIU CEED, i nesto mi se to auto ne svidja (ne znam zasto). Bitno je da moja ljubav sa RIOm trajee
-
zvrk
#207 Re: Kia Ceed - iskustva
mi smo svoju kiu takvu kako ti opisah kupili u salonu na pofalicimasencci wrote:Iskreno, interesuju me misljenja jeli Focus II ili recimo Astra III (za koje sam najvise zainteresovan) ipak bolje rjesenje od Ceed-a? I to ne toliko zbog preformansi, prostranosti ili pouzdanosti, vec zbog servisa i odrzavanja kod nas? Ceed mi se kao auto jako svidja, ali cinjenica je da ga je teze i pronaci (vrlo malo polovnih ih se prodaje), na auto placevima ih gotovo da nema, dileri ih i ne uvoze, slabije su generalno zastupljeni, kasnije ih je teze prodati nego druge izvikane marke koje se vrte po nasim cestama.. Jeli se zato ipak bolje opredijeliti se za Focusa ili Astru...
i nerijetko imaju jako dobra i polovna auta za relativno normalne cijene jer ljudi uzimaju staro za novo
nasa je tada kostala 13 500, a na piku su najjeftinije bile 16 000
sretno tebi sta god da odaberes
- drndalo
#208 Re: Kia Ceed - iskustva
Jesi li probala dodati gas ?Baby Jane wrote:Ne znam kako tek vidjoh ovu temu![]()
- Baby Jane
#209 Re: Kia Ceed - iskustva
A, gaaas, tako se znaci vozi auto?drndalo wrote:Jesi li probala dodati gas ?Baby Jane wrote:Ne znam kako tek vidjoh ovu temu![]()
Rodjak ima KIU CEED, i nesto mi se to auto ne svidja (ne znam zasto). Bitno je da moja ljubav sa RIOm trajeeNeka se malo motor i cuje, nece ga to zaboliti, slobodno ga zavrti da zapjeva.
Ma poenta je sto ne moze nekad izvuci ni 3-om...
- drndalo
#210 Re: Kia Ceed - iskustva
Pa zato imas mjenjac, ako ne moze trecom, moze drugom, istom brzinom kretanja ako treba, ali sa malo vise buke motora... Ali ne brini cak ce joj se motor i obradovati, da ga zavrtis, da zapjeva, njihovi motori vole obrtaje...
-
sencci
#211 Re: Kia Ceed - iskustva
Ma o tome i ja pricam, Ceed mi se svidja ali djaba kad su nasi uvoznici, majstori, prodavaci auto dijelova.. navikli na maximum 3-4 brenda, pa si tako ogranicen automatski ogranicen pri kupovini auta, kasnije izboru autodijelova i servisiranju..mali_milojica wrote:Ja bih iskreno u tvom slucaju isao na Astru. Focus bi mi bio drugi izbor. Ceed,tesko da bi bio u uzem izboru.
- Filter
#212 Re: Kia Ceed - iskustva
Baby Jane wrote:Ne znam kako tek vidjoh ovu temu![]()
- Baby Jane
#213 Re: Kia Ceed - iskustva
Pa nije to problem, prebacim i u 1. kad nece...al mi ga zao slusati da se onako krevelji...Filter wrote:Baby Jane wrote:Ne znam kako tek vidjoh ovu temu![]()
Rodjak ima KIU CEED, i nesto mi se to auto ne svidja (ne znam zasto). Bitno je da moja ljubav sa RIOm trajee![]()
pa slobodno prebaci u 2. i zavrti na 4k obrtaje, nece joj nista biti... i imam isto takvog
super prometalo
-
530i
#214 Re: Kia Ceed - iskustva
Nek se krevelji kako kažeš, lakše mi je tako nego da se pati na malim obrtajima uzbrdo...
-
zvrk
#215 Re: Kia Ceed - iskustva
Baby Jane wrote:
Pa nije to problem, prebacim i u 1. kad nece...al mi ga zao slusati da se onako krevelji...![]()
izidji pa poguraj malo :p da joj olaksas muke :p
- Baby Jane
#216 Re: Kia Ceed - iskustva
* muzvrk wrote:Baby Jane wrote:
Pa nije to problem, prebacim i u 1. kad nece...al mi ga zao slusati da se onako krevelji...![]()
izidji pa poguraj malo :p da joj olaksas muke :p
rekoh li vec da je bila ljubav na prvi pogled?
-
zvrk
#217 Re: Kia Ceed - iskustva
KIA
onA :p
blago onom koga ljubis

blago onom koga ljubis
- Baby Jane
#218 Re: Kia Ceed - iskustva
Vise se vodim onom - auto/ automobil... Dakle, on!
Zaigra mi srce kad izadjem pred zgradu, a on stoji ponosno
- mali_milojica
#219 Re: Kia Ceed - iskustva
Pritisni ga ko sto bi muskarca pritisnula kad te iznervira 
-
zvrk
#220 Re: Kia Ceed - iskustva
Baby Jane wrote:
- Baby Jane
#221 Re: Kia Ceed - iskustva
zvrk wrote:Baby Jane wrote:
Zaigra mi srce kad izadjem pred zgradu, a on stoji ponosno![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mrsh!
- Filter
#222 Re: Kia Ceed - iskustva
Baby Jane wrote: Pa nije to problem, prebacim i u 1. kad nece...al mi ga zao slusati da se onako krevelji...![]()
-
citroen xm
#223 Re: Kia Ceed - iskustva
Kad je već muški rod slobodno neka zareži. 
- Baby Jane
#224 Re: Kia Ceed - iskustva
Muski..
Nemate vi pojma sta je prava ljubav.

Nemate vi pojma sta je prava ljubav.
-
sencci
#225 Re: Kia Ceed - iskustva
A kad smo kod korejanaca, da ne otvaram novu temu interesuju me iskustva sa Hyndai accent 1.4 benzincem. Imam jednu ponudu za takvo vozilo 2008 g. Kakva mu je pouzdanost, potrosnja, servis i autodijelovi u Sarajevu?