narandzasta od 4 do 0
crvena ispod 0
Moderators: _BataZiv_0809, anex
ovo je diskretno rijeseno. crvena lampica 4x4mm, zastekana u cosak.goran16v wrote: Da, dosta auta ima indikaciju kad temp padne ispod 5 stepeni da postoji mogucnost mraza i poledice. Na Fordu je to grozno rjeseno, od 5 do 0 stepni na sred table svijetli veliki simbol pahuljice u zutoj boji - kao da je neka greska na autu, a ispod 0 je jos gore, pahuljica u crvenoj boji kao da je kvar zbog kojeg moras zaustavit auto.
Da, moguća opasnost od poledice.Filter wrote:pitanje za KIA-se![]()
frisak sam vlasnik kie i ova dva jutra, kad je malo hladnije, 4C, pali se lampica na tabli.
lampica je u obliku pahuljice i prije nego sto se upali cuje se zvucni alarm, dva puta bipne. kao da je pojas odvezan.
ima je na slici u manualu, ali nema nigdje pojasnjenja![]()
kad se vanjska temperatura digne preko 4 stepena, lampica se ugasi. neki alarm za poledicu??
Sto je apsolutna glupost, padne temp ispod 5 step upali ti se ogroman zuti simbol medju "bitnim" simbolima kao da je neka greska, a ispod 0 je jos gore, bude crven isto kao da ti je pao pritisak ulja u motoru, a ne vanjska temp. Kretensko rjesenje kad se zna na sta se odnose zelene, na sta zute, a na sta crvene indikacije. Crvena indikacija znaci zaustavi odmah...Qler wrote:dok na mk3 na brzinomjeru tamo gdje su sve "bitne" sijalice, svijetli i kada je niska temperatura![]()
narandzasta od 4 do 0
crvena ispod 0
trebao bi po pravilurobert-cp wrote:Kako promjeniti prednje žarulje na Kia Ceed-u , auto je star 3 godine benzinac...idete li za to na servis ?
Klik-klak je normala, ista stvar je i na mom 1.6crdi.felsh wrote:Vozim pro s. dvije godine 1.4 109ks od samog dana kupovine jedino sto zamjeram jeste shaltanje iz prve u drugu.Kakva su vasa iskustva sve kontam takav mjenjac, ono klik klak se cuje.pozz inace auto je munja
Da, da. Made in SlovaKIAagent_zero wrote:Koreanac je samo na papiru. Sve se u evropi sklapa.
sencci wrote:Da se prikljucim i ja temi. Razmisljem o kupovini polovnog automobila do nekih 5-6 g. starosti. Izbor sam suzio na Ford Focus II, ( ili Opel Astru ili Peugeot 307 kao alternativu, a recimo da je ovaj prvi, tj. Focus neki moj favorit)... Medjutim, u medjuvremenu sam se zainteresovao za KIA Ceed i to konkretno model 1.4 benzinca. Svidjaju mi se njegove performanse i ne velika potrosnja (vecina benzinaca iz iste klase fabricki prelaze 8l gradske, a njegova je 7,6l) bar na papiru http://www.cars-data.com/en/kia-ceed-1. ... pecs/18894 Kako nemam nikakva iskustva sa ovim autom, molio bih sve one koji znaju vise, o pouzdanosti, stvarnoj potrosnji, boljkama konkretno ovog modela da napisu iskustva, a posebno me interesuje u poredjenju sa Focusom sta je bolja kupovina?
Sve je uredno jer extra urban consumption znaci potrosnja van grada (extra - van), odnosno potrosnja na otvorenom,a ne ekstra urbana i normalno je da bude manja.GaRGa wrote:sencci wrote:Da se prikljucim i ja temi. Razmisljem o kupovini polovnog automobila do nekih 5-6 g. starosti. Izbor sam suzio na Ford Focus II, ( ili Opel Astru ili Peugeot 307 kao alternativu, a recimo da je ovaj prvi, tj. Focus neki moj favorit)... Medjutim, u medjuvremenu sam se zainteresovao za KIA Ceed i to konkretno model 1.4 benzinca. Svidjaju mi se njegove performanse i ne velika potrosnja (vecina benzinaca iz iste klase fabricki prelaze 8l gradske, a njegova je 7,6l) bar na papiru http://www.cars-data.com/en/kia-ceed-1. ... pecs/18894 Kako nemam nikakva iskustva sa ovim autom, molio bih sve one koji znaju vise, o pouzdanosti, stvarnoj potrosnji, boljkama konkretno ovog modela da napisu iskustva, a posebno me interesuje u poredjenju sa Focusom sta je bolja kupovina?
nije ti ovo nesto u redu..
navode manji extra urbanu potrosnju od urbane..
Performance
Top speed: 187 km/h
Acceleration 0-100 km/h: 11,6 s
Urban consumption: 7,6 l/100km
Urban consumption kms: 1 op 13,2
Extra-urban consumption: 5,2 l/100km
Extra-urban consumption kms: 1 op 19,2
Average consumption: 6,1 l/100km
Average consumption kms: 1 op 16,4
CO2 Emission: 145 g/km
koliko vidim na sprimonitor trosi od 5 do 10 litara
predpostavljam 5 na otvorenom a do 10 po gradu
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/298323.html
Da, extra-urban znaci kao sto kazes potrosnja van-grada potrosnja tj. fabricki propisana 5,2l, to je togoran16v wrote:Sve je uredno jer extra urban consumption znaci potrosnja van grada (extra - van), odnosno potrosnja na otvorenom,a ne ekstra urbana i normalno je da bude manja.GaRGa wrote:sencci wrote:Da se prikljucim i ja temi. Razmisljem o kupovini polovnog automobila do nekih 5-6 g. starosti. Izbor sam suzio na Ford Focus II, ( ili Opel Astru ili Peugeot 307 kao alternativu, a recimo da je ovaj prvi, tj. Focus neki moj favorit)... Medjutim, u medjuvremenu sam se zainteresovao za KIA Ceed i to konkretno model 1.4 benzinca. Svidjaju mi se njegove performanse i ne velika potrosnja (vecina benzinaca iz iste klase fabricki prelaze 8l gradske, a njegova je 7,6l) bar na papiru http://www.cars-data.com/en/kia-ceed-1. ... pecs/18894 Kako nemam nikakva iskustva sa ovim autom, molio bih sve one koji znaju vise, o pouzdanosti, stvarnoj potrosnji, boljkama konkretno ovog modela da napisu iskustva, a posebno me interesuje u poredjenju sa Focusom sta je bolja kupovina?
nije ti ovo nesto u redu..
navode manji extra urbanu potrosnju od urbane..
Performance
Top speed: 187 km/h
Acceleration 0-100 km/h: 11,6 s
Urban consumption: 7,6 l/100km
Urban consumption kms: 1 op 13,2
Extra-urban consumption: 5,2 l/100km
Extra-urban consumption kms: 1 op 19,2
Average consumption: 6,1 l/100km
Average consumption kms: 1 op 16,4
CO2 Emission: 145 g/km
koliko vidim na sprimonitor trosi od 5 do 10 litara
predpostavljam 5 na otvorenom a do 10 po gradu
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/298323.html
Znaci, nije zgoreg imati viska sijalice u gepekuzvrk wrote:eto i mene opet, ako se vrnes malo gore, vidjeces da sam prosle godine u avgustu kupila kiu ceed 1.4. benzin, 80 i par kw
za sada sam prezadovoljna
auto je 2008., bio jepresao 34 000 kad smo ga kupili, sad je vec na 60 000
jedino sto ide su sijalice u farovima - u prosjeku dva mjeseca
i nekakvi balanseri na tockovima (100-150 KM) svako 6 mjeseci otprilike
registracija 560 kM
potrosnja - gradske oko osam,
otvoreni put - do 3 hiljada obrtaja trosi oko 5, a sve preko tri hiljade fino povuce i goriva
udoban auto i kako rekoh, ja prezadovoljna
servisi svako 15 000 - svaki peti veliki servis
Zar te balansere ne bi trebala pokrivati garancija. Auto je ipak 5 godina star,a ima 7 godina garancije.zvrk wrote:eto i mene opet, ako se vrnes malo gore, vidjeces da sam prosle godine u avgustu kupila kiu ceed 1.4. benzin, 80 i par kw
za sada sam prezadovoljna
auto je 2008., bio jepresao 34 000 kad smo ga kupili, sad je vec na 60 000
jedino sto ide su sijalice u farovima - u prosjeku dva mjeseca
i nekakvi balanseri na tockovima (100-150 KM) svako 6 mjeseci otprilike
registracija 560 kM
potrosnja - gradske oko osam,
otvoreni put - do 3 hiljada obrtaja trosi oko 5, a sve preko tri hiljade fino povuce i goriva
udoban auto i kako rekoh, ja prezadovoljna
servisi svako 15 000 - svaki peti veliki servis