Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
iamia wrote:vi na drzavnim jaslama ne bi trebali ni primati plate.
ili jednu platu svakih 6 mjeseci. po ucinku
Kako se mjeri dječiji učinak za dječiji doplatak, ili učinak porodilja za porodiljsku naknadu?
isto onako kod one djece ciji roditelji ne rade.
ucinak je isti..
drzavni radnici bi trebali biti zabranjeni.
samo honorarno ih zaposliti. po ucinku.
koliko papira istampaju. kopiraju, i potpisu toliko budu placeni.
i jos imate obraza traziti plate? pihh..
prvo naucite da se osmijesite na salteru.
Ti se prvo nauči kulturno razgovarati, znaš ono, lijepa riječ gvozdena vrata otvara.
Da razjasnimo:
1. Radim u privatnom sektoru, za svoju porodiljsku naknadu mi se izdvaja debelo od moje plate i mislim da je red da je dobijem na vrijeme, jer do sada nikad nisu kasnili da mi to odbiju.
2. Dječiji doplatak se isplaćuje za djecu čiji roditelji ne rade ili su vrlo slabih primanja.
Zaboli me za budžetske korisnike...
Danas letimično pregledah nacrt budzeta. Izenađenja nije bilo, budžet sve manji iz godine u godinu, ali je gospoda unatoč padu prikupljenih sredstava, sebi našla za shodno da poveća plaće i naknade za
120 000 KM. Valjda kontaju da će dodatnim nametima i haraćom izmusti i ovo malo kapitala iz privatnog sektora. Samo sto su muzli, muzli su....
Last edited by bavi on 04/01/2024 19:02, edited 1 time in total.
ponedjeljkom nikad ne isplaćuju
dakle tek 26. je moguće
ili 27
to je mjesec dana...kašnjenja sljedeća se može očekivati tek u maju...
dakle uvijek će ovo biti mjesec lufta
ko zna možda i oroče pare negdje... da je 0.1% neko je dobar
ili para nema...
meni je neki dan uplacena oktobarska plata, ali dobijem kesa nesto pa se krpi.. A kasni i kanton sa parama za porodilje, tako da zena trenutno ne doprinosi budzetu
Ukratko..dok MMF ubacuje infuziju, pune se dzepovi i kase, pa se i isplati krajnjim korisnicima. Kad na naplatu dodje kredit MMF-a, niko nece dobiti nista.
Cemu vodi?.. pa kad ce se vec mrijet od gladi, nek prije toga politicka vrhuska crkne od batina.
Februarska plaća i naknade koje nemaju karakter plaće za zaposlenike u javnim ustanovama predškolskog i osnovnog obrazovanja na području Kantona Sarajevo će biti na bankovnim računima zaposlenika u utorak, 26.03.2013. godine ili u srijedu, 27.03.2013. godine...
I u Tuzli npr isto kasne. Para ocito nema trenutno za isplatu plata u ovom iznosu. Kako sindikat nece popustiti u pregovorima oko smanjenja itd a para nema sve ovo vodi opštem bankrotu.
Prošle godine vlada SDPa nagomilala je milionske gubitke u KS, ova druga ne radi ništa bolje
Bankrot prijeti mnogo jačim ekonomijama od naše (Španija, Grčka , Italija...) a mi se sve zavaramo da će nam neko doturati novac unedogled.
Ko ima petlju kod nas da kaze svaki mjesec ce plate za sve biti u ovisnosti o prikupljenim sredstvima
Ocito nema niko...
Sve ovo dobija smisao i karakter bankrota Grčke, Irske, Portugala, Španije samo što nas nema niko vaditi iz govana, nego će nas poklopiti preko noći i gotovo je.
a kako ima para za državne službenike na različitim nivoima, policiju i razne parlamente
ovdje je problem što su prosvjetni djelatnici zadnja budža na svirali, što ih se niko ne boji i što su u prosjeku... babice koje ne bi ni mrava zgazile
za razliku recimo od orača njiva i krkana koji su se zaposlili u policiji ili onih u grasu da ne idemo dalje
mnogi kažu da je ovo problem i tužbe koju su prosvjetni djelatnici nedavno imali protiv kantona na osnovu kolektivnog ugovora pa su sada zadnji...
rozalija80 wrote:Zna li neko kada ce biti plata u osnovnim skolama u KS, za februar i cemu sve ovo vodi...
ako sam dobro shvatio, plate u KS jos nisu bile
iPod wrote:Sve ovo dobija smisao i karakter bankrota Grčke, Irske, Portugala, Španije samo što nas nema niko vaditi iz govana, nego će nas poklopiti preko noći i gotovo je.
sa ovakvim administrativnim aparatom i brojem budzetskih korisnika pravo je cudo kako se stvari vec nisu srusile.
rozalija80 wrote:Zna li neko kada ce biti plata u osnovnim skolama u KS, za februar i cemu sve ovo vodi...
ako sam dobro shvatio, plate u KS jos nisu bile
iPod wrote:Sve ovo dobija smisao i karakter bankrota Grčke, Irske, Portugala, Španije samo što nas nema niko vaditi iz govana, nego će nas poklopiti preko noći i gotovo je.
sa ovakvim administrativnim aparatom i brojem budzetskih korisnika pravo je cudo kako se stvari vec nisu srusile.
nekad se pitam otkud ove pare dolaze... i kako se uopšte svim tim ljudima isplaćuju plate. odakle jbt