Chata87 wrote:amyca wrote:Upravo skontah da mi nema kartice u novcaniku. Visa electron ostala izgleda jutros u bankomau i to na pitanju da li zelite drugu transakciju... Ne kliknuh nista...koliko se sjecam... Sad sam je blokirala, al me interesuje, sta se desava s karticom kad tako ostane, osim da je neko odmah dosao iza mene i pokupio lovu...
Sistem se sam izloguje nakon 20-30 sec neaktivnosti

ne brini

meni se isto desilo ljetos na odmoru u BiH, sutra otisli u banku i dobila natrag karticu.
Mene je dobro oparilo kupovanje preko neta, redovno tako kupujem npr avio karte , zatim na amazonu i td.. Prije 3-4 godine, nedjelja, oko ponoc, ppred spavanje, provjeravam racun preko neta kad vidim skinute neke sume koje nisam potrosila, provjerim ponovo da me oci ne varaju, jok, ne varaju

neko mi zloupotrijebio karticu i skino oko 500 eura

Te odmah obustava kartice i sutra zovi banku rijavi, pa u policiju daj izjavu , bas neka velika procedura i na kraju banka mi vrati te pare (banka ili njeno osiguranje...) I tad mi policajac rece, izbjegavajte placanje internetom jer su svi ti odaci dostupni bandama, kao vodi racuna da ima onaj kljuc/cilit (c s jednom kvacicom ) na situ na kome placate ali ni to nije vise garancija... Od tada samo avio karte kupujem preko neta i ako bas moram nesto drugo...