Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Moderator: O'zone

Locked
darius_maximus

#451 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by darius_maximus »

MehmedPasaMoric wrote: 19/11/2021 16:27
darius_maximus wrote: 19/11/2021 16:20

Javi kad počneš špricati, pa ćeš vidjeti kako se oduzima svašta nešto, ne samo prava. :D

Image
Bice da nikad nisi bio poprskan peper sprejom, reakcoja je toliko jaka da ni Rambo ne bi mogao mrdnuti prstom a kamoli jadovan sto stoji na nogama 10 sati dnevno za 500 maraka
Neće te oduzeti ovaj što si ga poprskao, no doći će drugi. :D
Kao što rekoh, javi kada počneš. :D
aldinjo

#452 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by aldinjo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 19/11/2021 15:42
darius_maximus wrote: 19/11/2021 15:32

Prava ne postoje, to je samo ljudski koncept.
Kod god ti je "dao prava" može i da ti ih "oduzme" ili "ograničava".
Nisi se ti rodio s Bogom danim pravima, tako da...
Ko mi je to, zivota ti, "dao" prava pa da ih tek tako moze oduzimati. Lose to ti nesto tumacis.

Pravo na zivot, kretanje, rad, okupljanje su prava koja su se oduvijek zivotom branila, a onaj ko ih oduzima je bio autokrata, tiranin ili nesto slicno. Eh sada, s tim da imamo ove woke generacije politicki i rodno korektnih pickica, sve je moguce pa i misljenje da im je neko dao prava pa shodno tome da moze da im ista oduzme.

Sreca pa ova generacija pickica nije bila u ratu, zgazili bi nas za maksimalno dan - dva.
Kakve gluposti ljudi pišu to je nevjerovatno. :lol: :lol: :lol: :skoljka: :run:
aldinjo

#453 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by aldinjo »

Bobi wrote: 19/11/2021 15:51
scarr wrote: 19/11/2021 15:48

Pripremi rukicu :-D
:lol: ma prpa ga , jedino se slažem da su vlade nesposobne da najeraju gradjane na vakcinu, sad konačno pocinju da djelujue, ako nes milom hoces silom, bravo za njemačku strogoću :thumbup: :sax: :bih:
Je li te stid pisati gluposti. Još ti moderator. :skoljka: :run:
MehmedPasaMoric

#454 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by MehmedPasaMoric »

darius_maximus wrote: 19/11/2021 16:35
MehmedPasaMoric wrote: 19/11/2021 16:27

Bice da nikad nisi bio poprskan peper sprejom, reakcoja je toliko jaka da ni Rambo ne bi mogao mrdnuti prstom a kamoli jadovan sto stoji na nogama 10 sati dnevno za 500 maraka
Neće te oduzeti ovaj što si ga poprskao, no doći će drugi. :D
Kao što rekoh, javi kada počneš. :D
Ima sprej dovoljno sadrzaja za nekoliko prskanja, proizvodjac je mislio na sve
aldinjo

#455 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by aldinjo »

scarr wrote: 19/11/2021 16:29
Ateista wrote: 19/11/2021 16:26

Nije to bas neki izbor, jasno je da niko nece stalno raduti pcr testove, uostalom i to polako ukidaju njemacka i austrija, tako da nenas nikakav izbor.
Kako nije izbor kad imaš 3 opcije?
Pišeš gluposti.
Prebaci se na drugi profil, ili na treći.
Medobrundo25

#456 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Medobrundo25 »

Jadni mi sa woke pickama kojima je sve i svasta na svijetu uvrjedljivo. :run:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#457 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Bobi »

aldinjo wrote: 19/11/2021 16:39
Bobi wrote: 19/11/2021 15:51

:lol: ma prpa ga , jedino se slažem da su vlade nesposobne da najeraju gradjane na vakcinu, sad konačno pocinju da djelujue, ako nes milom hoces silom, bravo za njemačku strogoću :thumbup: :sax: :bih:
Je li te stid pisati gluposti. Još ti moderator. :skoljka: :run:
Deutschland, Deutschland über alles :mrgreen:
Bobi
Forum administrator

#458 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Bobi »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 19/11/2021 15:42 Sreca pa ova generacija pickica nije bila u ratu, zgazili bi nas za maksimalno dan - dva.
Jes vala, boje se vakcine a kamoli kad prošiša metak iznad glave :lol: ali gdje bi sad bježali, u Njemačkoj bocaju :lol: .
biglebovski

#459 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by biglebovski »

scarr wrote: 19/11/2021 16:32
biglebovski wrote: 19/11/2021 16:29

A, historijski gledano, imaš i slobodu da na nekom polju pokreneš narodni sabor i napraviš novu državu sa institucijama koje te neće siliti da se vakcinišeš, preboliš nešto ili se testiraš na virus prehlade i gripe da bi išao u granap. Pretpostavljam da bi, u tom slučaju, došlo do masovnog krvoprolića, ali to ne bi bilo ništa novo.

Naznake tako nečega već postoje:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-nj ... /210923165
Pa imaš slobodu da probaš, u uređenim sistemima ide se u prdekanu za to. Imaš slobodu isto tako da uđeš u banku sa kalašem i porokaš 15 ljudi, ali obojica znamo kakve bi bile posljedice za takvo nešto.
Tako je, uređen sistem ima zakon o opasnosti i zaštiti od zaraznih bolesti i postupanju u takvim prilikama. U uređenim sistemima se prvo donese prijedlog zakona, pa ide javna rasprava gdje je dozvoljeno stručnjacima a i običnom narodu da podnese svoje prijedloge koji će eventualno poboljšati sami zakon, pa ide razmatranje amandmana pa se onda taj zakon i donese (ili ne) većinom glasova predstavnika koje bira narod. Takav jedan zakon treba da ima i samu definiciju zarazne bolesti i koja je to stopa zaraze i smrtnosti dovoljna da bi se počele primjenjivati određene mjere poput zatvaranja zdravih ljudi i vakcinisanja eksperimentalnim eliksirima, te ko je odgovoran za nadoknadu štete kako privredi tako i vakcinisanima. Kad se zakon donese, onda idu podzakonski akti koji dalje razrađuju detalje kao isplata pretrpljene štete, plaćanje troškova privremenog zatvaranja zdravih ljudi, monitoring efekata vakcinacije kao i ostali stručni detalji.

S druge strane, neuređen sistem ima obično jednog čovjeka ili nekakav stožer koji donosi odluke mimo zakona i koji obično završi revolucijom ili pobunom.
Last edited by biglebovski on 19/11/2021 16:55, edited 1 time in total.
scarr

#460 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by scarr »

biglebovski wrote: 19/11/2021 16:51
scarr wrote: 19/11/2021 16:32

Pa imaš slobodu da probaš, u uređenim sistemima ide se u prdekanu za to. Imaš slobodu isto tako da uđeš u banku sa kalašem i porokaš 15 ljudi, ali obojica znamo kakve bi bile posljedice za takvo nešto.
Tako je, uređen sistem ima zakon o opasnosti i zaštiti od zaraznih bolesti i postupanju u takvim prilikama. U uređenim sistemima se prvo donese prijedlog zakona, pa ide javna rasprava gdje je dozvoljeno stručnjacima a i običnom narodu da podnese svoje prijedloge koji će eventualno poboljšati sami zakon, pa ide razmatranje amandmana pa se onda taj zakon i donese (ili ne) većinom glasova predstavnika koje bira narod. Takav jedan zakon treba da ima i samu definiciju zarazne bolesti i koja je to stopa zaraze i smrtnosti dovoljna da bi se počele primjenjivati određene mjere poput zatvaranja zdravih ljudi i vakcinisanja eksperimentalnim eliksirima, te ko je odgovoran za nadoknadu štete kako privredi tako i vakcinisanima. Kad se zakon donese, onda idu podzakonski akti koji dalje razrađuju detalje kao isplata pretrpljene štete, plaćanje troškova privremenog zatvaranja zdravih ljudi, monitoring efekata vakcinacije kao i ostali stručni detalji.
Pa stručnjaci kažu da treba da se vakcinišemo, koliko je samo država u Evropi koje su vakcinisale 60%+ stanovništva? Kako ba ti znaš da je to eksperimentalni eliksir, otkud tebi reference da pričaš o tome i baljezgaš gluposti? (Izvinjavam se unaprijed ako si imunolog, što čisto sumnjam jer da si ne bi pisao ove gluposti).
leki hz

#461 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by leki hz »

scarr wrote: 19/11/2021 16:54

Pa stručnjaci kažu da treba da se vakcinišemo, koliko je samo država u Evropi koje su vakcinisale 60%+ stanovništva? Kako ba ti znaš da je to eksperimentalni eliksir, otkud tebi reference da pričaš o tome i baljezgaš gluposti? (Izvinjavam se unaprijed ako si imunolog, što čisto sumnjam jer da si ne bi pisao ove gluposti).
A ti jesi imunolog, ili?
scarr

#462 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by scarr »

leki hz wrote: 19/11/2021 16:57

A ti jesi imunolog, ili?
Nope ali postupam po preporukama struke, i ljudi koji su kompetentni da o tome pričaju (hint : imunologa i epidemiologa).
biglebovski

#463 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by biglebovski »

Pa neka stručnjaci donesu zakon i neka ozakone sve ovo i neka vakcinišu. Ja ne znam šta je problem. Ko nije obavezno ali eto svi se moraju vakcinisati. Nije obavezno ali ne možeš na posao ako nisi vakcinisan. Nije obavezno, slobodan je izbor ali neće ti dijete moći u školu ako se ne vakciniše (Kalifornija). Nije obavezno, ali ne smiješ u restoran ako nisi vakcinisan (Austrija). Nije obavezno, ali ne možeš benzin natočiti ako nisi (Slovenija). Pa napravi ga zakonski obavezno i zdravo, stani prvi pred kamere, povedi djecu, vakciniši se cijela porodica da svi vidimo i idemo i svi mi za tobom. Daj mi garanciju ako odapnem da će moje dijete dobiti kompenzaciju, daj mi odštetu ako se ipak zarazim, i nema frke.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#464 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by un1ted »

Stupio je na snazi zakon o obavezno noshenje zimske opreme, zimske gume. Razbudite se. Recite ne zimskim gumama! Ne dozvolite da Vas manipulishe vlada i industrija guma. Moj auto, moj izbor! Dali znate, da u zimi najveci deo saobracajke, desava se sa zimskim gumama. Ono sto kriju od nas je, kada Vam menjaju zimske gume u njima stavljaju 5G cip i tako namestaju saobracajne nesrece. Moj auto, moj izbor! Kazi NE industriji guma
scarr

#465 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by scarr »

biglebovski wrote: 19/11/2021 17:32

Pa neka stručnjaci donesu zakon i neka ozakone sve ovo i neka vakcinišu. Ja ne znam šta je problem. Ko nije obavezno ali eto svi se moraju vakcinisati. Nije obavezno ali ne možeš na posao ako nisi vakcinisan. Nije obavezno, slobodan je izbor ali neće ti dijete moći u školu ako se ne vakciniše (Kalifornija). Nije obavezno, ali ne smiješ u restoran ako nisi vakcinisan (Austrija). Nije obavezno, ali ne možeš benzin natočiti ako nisi (Slovenija). Pa napravi ga zakonski obavezno i zdravo, stani prvi pred kamere, povedi djecu, vakciniši se cijela porodica da svi vidimo i idemo i svi mi za tobom. Daj mi garanciju ako odapnem da će moje dijete dobiti kompenzaciju, daj mi odštetu ako se ipak zarazim, i nema frke.
Zakon ce se donijeti, eto Austrija će biti prva zemlja u kojoj će vakcinacija biti obavezna. Tvoj problem je što si ti isključiv i što hoćeš neke garancije i kompenzacije. Jel dobiješ kompenzaciju i odštetu ako ne daj Bože dobiješ karcinom? Medicina ti u većini slučajeva ne može ništa garantovati, kad imaš temperaturu i popiješ paracetamol jel ti garantovano da će se ta temperatura sniziti? Zašto potpisuješ papir pred operativni zahvat u opštoj anesteziji? Zašto ti je potrebna saglasnost prije intubiranja pacijenta? Vidjeli smo masu doktora, poznatih ličnosti, premijera, predsjednika kako primaju vakcinu pred televizijom, pa opet su tu komentari tipa "lazna vakcina", "nije ni primio vakcinu", "lažna ruka"...
biglebovski

#466 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by biglebovski »

Ko nema zimske gume, plati kaznu, vozi dalje, u restoran, na benzinsku, strpaj lance u gepek.... Gluposti i izlizane fore najveći dometi corona-vjernika.
scarr

#467 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by scarr »

un1ted wrote: 19/11/2021 17:39 Stupio je na snazi zakon o obavezno noshenje zimske opreme, zimske gume. Razbudite se. Recite ne zimskim gumama! Ne dozvolite da Vas manipulishe vlada i industrija guma. Moj auto, moj izbor! Dali znate, da u zimi najveci deo saobracajke, desava se sa zimskim gumama. Ono sto kriju od nas je, kada Vam menjaju zimske gume u njima stavljaju 5G cip i tako namestaju saobracajne nesrece. Moj auto, moj izbor! Kazi NE industriji guma
Bravo, sjajan primjer. Recimo odeš nekom ko se razumije u gume više od tebe i kaže ti joj drug ove gume su ti stare izlizane vozis ih preko 5 godina i ti kažeš ma šta me briga gine raja i na novim gumama..
AtillaS

#468 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by AtillaS »

Adekvatniji je primjer da odeš na zamjenu guma i prodavac/vulkanizer ti kaže uzmi ove xy gume, one su ti najbolje. Ustvari su "najbolje" jer ih on prodaje, a ti ako si glup otići ćeš s ubjeđenjem da si pravo dobro prošao.

Tako i medicinski stručnjaci kažu vakciniši se jer bolji odgovor nemaju, a osim toga ako to ne kažu izlažu se riziku da budu otpušteni i ocrnjeni u javnosti. Tako funkcioniše današnja šuplja sa covid vakcinama koje ne služe ničemu. Zemlje sa najvećim brojem vakcinisanih su zemlje označene danas crvenom na covid mapi.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/evro ... /211119087
biglebovski

#469 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by biglebovski »

scarr wrote: 19/11/2021 17:45
biglebovski wrote: 19/11/2021 17:32

Zakon ce se donijeti, eto Austrija će biti prva zemlja u kojoj će vakcinacija biti obavezna. Tvoj problem je što si ti isključiv i što hoćeš neke garancije i kompenzacije. Jel dobiješ kompenzaciju i odštetu ako ne daj Bože dobiješ karcinom? Medicina ti u većini slučajeva ne može ništa garantovati, kad imaš temperaturu i popiješ paracetamol jel ti garantovano da će se ta temperatura sniziti? Zašto potpisuješ papir pred operativni zahvat u opštoj anesteziji? Zašto ti je potrebna saglasnost prije intubiranja pacijenta? Vidjeli smo masu doktora, poznatih ličnosti, premijera, predsjednika kako primaju vakcinu pred televizijom, pa opet su tu komentari tipa "lazna vakcina", "nije ni primio vakcinu", "lažna ruka"...
Drago mi je za Austriju. Pa naravno da hoću garancije, čuj sad ja idiot što hoću garanciju da to što primim u sebe, prav-zdrav, neće izazvati probleme mome zdravlju i da će to što primim mene i moje bližnje štititi protiv te bolesti.
Naravno da prihvatam uobičajene nus pojave. Ali da se vakcinišem i za četiri mjeseca završim na respiratoru ili za dva mjeseca nakon vakcinacije zarazim majku ili oca, kakav je onda smisao vakcinacije? Šta, manje su mi šanse da ne odapnem, jebite se onda, uzdam se u se i u svoj imunitet, lagano ishrana, trening, planina, more i doviđenja.
cvrčak_na_hedonizmu

#470 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

un1ted wrote: 19/11/2021 17:39 Stupio je na snazi zakon o obavezno noshenje zimske opreme, zimske gume. Razbudite se. Recite ne zimskim gumama! Ne dozvolite da Vas manipulishe vlada i industrija guma. Moj auto, moj izbor! Dali znate, da u zimi najveci deo saobracajke, desava se sa zimskim gumama. Ono sto kriju od nas je, kada Vam menjaju zimske gume u njima stavljaju 5G cip i tako namestaju saobracajne nesrece. Moj auto, moj izbor! Kazi NE industriji guma
Jebo te kralj isto copy paste prica :D za pocetak, jel proizvodjac odgovoran za zimske gume, jesul prosle sva testiranja ili su neka preskocena ili su u toku dok ti vozis na tim gumama ? Sta mislis. Pa ako sta bude, ups, jebaji ga, desava se. Vakcine, za razliku od guma NISU prosle sva testiranja. Proizvodjac NEMA nikakvu odgovornost
Ponavljaj to vise puta, mozda shvatis.

Dalje, postoji ZAKON o obaveznoj zimskoj opremi koju je donijela ZAKONODAVNA vlast, ovo su nekakve mjere koje je donijela izvrsna vlast i koje su inace kurac od ovce, ali ispadose da su bitnije od ustava. Neko bas lud ovdje, a neko bas ne razmislja.
detroit-mercy

#471 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by detroit-mercy »

Poznanik kod mene, pametolog, nece da se vakcinise a imao prilika more.
Neki dan ga pokolpilo, juce zove sta da radi, kaze ovo nije zajebancija.
Danas na kisiku :skoljka:
biglebovski

#472 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by biglebovski »

scarr wrote: 19/11/2021 17:45 Medicina ti u većini slučajeva ne može ništa garantovati
Koliko je vakcinisanih protiv Variola vere umrlo od Variola vere?
cvrčak_na_hedonizmu

#473 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Bobi wrote: 19/11/2021 16:49
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 19/11/2021 15:42 Sreca pa ova generacija pickica nije bila u ratu, zgazili bi nas za maksimalno dan - dva.
Jes vala, boje se vakcine a kamoli kad prošiša metak iznad glave :lol: ali gdje bi sad bježali, u Njemačkoj bocaju :lol: .
Nije stvar straha, stvar je prisile i proncipa da ne budem dzabno - dobrovoljni pokusni kunic. Ovo sto ljudi rade, vakcinisanje eksperimentalnim vakcinama, se prije masno placalo, toga si, nadam se, svjestan :D
cvrčak_na_hedonizmu

#474 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

detroit-mercy wrote: 19/11/2021 18:17 Poznanik kod mene, pametolog, nece da se vakcinise a imao prilika more.
Neki dan ga pokolpilo, juce zove sta da radi, kaze ovo nije zajebancija.
Danas na kisiku :skoljka:
Usa brigada je neumorna. Vi ko da oko iste vatre sjedite i iste price slusate. Nevjerovatno :D

Jel pao na cesti, taj tvoj poznanik, antivaxxer naravno :D
Bobi
Forum administrator

#475 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Bobi »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 19/11/2021 18:19
Bobi wrote: 19/11/2021 16:49

Nije stvar straha, stvar je prisile i proncipa da ne budem dzabno - dobrovoljni pokusni kunic. Ovo sto ljudi rade, vakcinisanje eksperimentalnim vakcinama, se prije masno placalo, toga si, nadam se, svjestan :D
Pa nije experimentalna, ima vec je pisano :P ..svi na bocanje sad odmah :mrgreen:
Locked