scarr wrote: ↑19/11/2021 15:48Pripremi rukicuAtillaS wrote: ↑19/11/2021 15:47 Pokazalo se da vakcine ne djeluju (1), da mjere nemaju efekta i da su vlasti nesposobne (2), da se ne nazire kraj agoniji (3).
1) Island, Gibraltar, Izrael... visoki procenti vakcinisanih pa povratak zatvaranju, otkriveno da izvikani Pfizer traje ko nanina penzija, a da poslije nekoliko mjeseci vakcinisani imaju imunitet kao mačka koja nije jela sedam dana.
2) Besmislene mjere su privredu, nauku, obrazovanje, socijalni život, produktivnost, entuzijazam, odnose i cjelokupne ljudske domete vratile četvrt vijeka unazad. Odgovorni bi u najmanju ruku morali dati ostavke, a neki i završiti na robiji.
3) Svijet se pokazao nesposobnim i licemjernim više nego ikad. iscrpili su sve laži i narod je ostavljen na cjedilu, izložen smišljanju novih oblika fašističkih djelovanja njihovih vlada. Svjedočimo stremljenju ka dnu u Austriji i Njemačkoj.![]()
Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Moderator: O'zone
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#426 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
- MehmedPasaMoric
#427 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Moze naravno, oduzeti mi ga moze onaj ko mi je to pravo i dao, a to ni u kom slucaju nije bagava vlada Federacije BiHdarius_maximus wrote: ↑19/11/2021 15:32Prava ne postoje, to je samo ljudski koncept.MehmedPasaMoric wrote: ↑19/11/2021 14:14 Poprskam ga suzavac sprejom, udjem u objekat i nastavitim svojim putem, eto kako postupiti... Moju slobodu kretanja nema niko pravo da ogranicava, pogotovo ne vlada koja vakcinise stanovnistvo doniranim vakcinama sa isteklim rokovima trajanja
Kod god ti je "dao prava" može i da ti ih "oduzme" ili "ograničava".
Nisi se ti rodio s Bogom danim pravima, tako da...
Nemam ekskluzivno, nego jednako pravo kao i svako drugi, ako niko ne ulazi u objekat onda niko nema pravo, ako jedan udje onda svako ima pravo. Tvoje razmisljanje je slicno onome vlasnika restorana u Americi koji su branili ulaz ljudima na osnovu boje koze, a kao sto znamo ta praksa je odavno izumrla.scarr wrote: ↑19/11/2021 15:40Otkud ti misliš da imaš neko ekskluzivno pravo da boraviš ili se krećeš u nekom objektu? Neko je taj objekat napravio, dao pare i on ima da određuje pravila u skladu s kojim ćeš se ti morati ponašati. U svojoj kući i svojoj privatnoj imovini imaš pravo da radiš šta hoćeš. I ti narušavaš moje pravo, i moju slobodu kretanja jer ne želim da se izlažem riziku da boravim pored osobe koju boli neka stvar i nije učinila ništa da prevenira ili pokuša spriječiti infekciju i širenje iste.MehmedPasaMoric wrote: ↑19/11/2021 14:14 Poprskam ga suzavac sprejom, udjem u objekat i nastavitim svojim putem, eto kako postupiti... Moju slobodu kretanja nema niko pravo da ogranicava, pogotovo ne vlada koja vakcinise stanovnistvo doniranim vakcinama sa isteklim rokovima trajanja
- darius_maximus
#428 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Cvrcak, nije tebi 13 godina, pa da si te treba crtati.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑19/11/2021 15:42Ko mi je to, zivota ti, "dao" prava pa da ih tek tako moze oduzimati. Lose to ti nesto tumacis.darius_maximus wrote: ↑19/11/2021 15:32
Prava ne postoje, to je samo ljudski koncept.
Pravo na zivot, kretanje, rad, okupljanje su prava koja su se oduvijek zivotom branila, a onaj ko ih oduzima je bio autokrata, tiranin ili nesto slicno. Eh sada, s tim da imamo ove woke generacije politicki i rodno korektnih pickica, sve je moguce pa i misljenje da im je neko dao prava pa shodno tome da moze da im ista oduzme.
Sreca pa ova generacija pickica nije bila u ratu, zgazili bi nas za maksimalno dan - dva.
Pričaš o pravu na život jedan dan nakon što je dijete od dvije godine sahranjeno u Kaknju, u državi u kojoj djeca na dijelu teritorije nemaju pravu da kažu kojim jezikom govore i u kojoj se ne možeš izjasniti Bosancem. Jel' i to braniš životom, ili ti je Covid potvrda linija koju nećeš preći?
Manite me se tih priča o pravima, Boga vam.
Upravo ove woke pičkice misle da im svijet duguje neka prava.
Da ti pojasnim, država ti je dala pravo i oduzet će ti ga kada hoće.
Možda drugi žele isto da se slobodno kreću, ali u prostoru u kojem nema tebe?
Šta je s pravima tih ljudi? Hoćeš i za to njihovo pravo ginuti?
Svako ima prava, samo što svako hoće drugačija i za sebe i za druge.
- Ateista
#429 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Za prvi dio si u pravu, privatni posjed i gazda ima pravo da nekom dozvoli ili ne dozvoli da udje.scarr wrote: ↑19/11/2021 15:40Otkud ti misliš da imaš neko ekskluzivno pravo da boraviš ili se krećeš u nekom objektu? Neko je taj objekat napravio, dao pare i on ima da određuje pravila u skladu s kojim ćeš se ti morati ponašati. U svojoj kući i svojoj privatnoj imovini imaš pravo da radiš šta hoćeš. I ti narušavaš moje pravo, i moju slobodu kretanja jer ne želim da se izlažem riziku da boravim pored osobe koju boli neka stvar i nije učinila ništa da prevenira ili pokuša spriječiti infekciju i širenje iste.MehmedPasaMoric wrote: ↑19/11/2021 14:14 Poprskam ga suzavac sprejom, udjem u objekat i nastavitim svojim putem, eto kako postupiti... Moju slobodu kretanja nema niko pravo da ogranicava, pogotovo ne vlada koja vakcinise stanovnistvo doniranim vakcinama sa isteklim rokovima trajanja
Sto se tice javnog prostora, samo dokazano zaraznim osobamma (pcr testbrecimo) mozes narediti da budu u kuci i ograniciti im kretanje privremeno, a sve ljude proglasiti potencijalnim prenosiocima je fasizam. Ti sam biras koliki ces rizik preuzeti, ako zelis da se cuvas nije bitno sta drugi rade.
-
scarr
#430 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Prijatelju, boju kože ne biraš, rodiš se sa time tako da ti to poređenje nema apsolutno nikakvog smisla a ni sličnosti. Još si se drznuo da me nazivaš rasistomMehmedPasaMoric wrote: ↑19/11/2021 15:55Moze naravno, oduzeti mi ga moze onaj ko mi je to pravo i dao, a to ni u kom slucaju nije bagava vlada Federacije BiHdarius_maximus wrote: ↑19/11/2021 15:32
Nemam ekskluzivno, nego jednako pravo kao i svako drugi, ako niko ne ulazi u objekat onda niko nema pravo, ako jedan udje onda svako ima pravo. Tvoje razmisljanje je slicno onome vlasnika restorana u Americi koji su branili ulaz ljudima na osnovu boje koze, a kao sto znamo ta praksa je odavno izumrla.scarr wrote: ↑19/11/2021 15:40
Otkud ti misliš da imaš neko ekskluzivno pravo da boraviš ili se krećeš u nekom objektu? Neko je taj objekat napravio, dao pare i on ima da određuje pravila u skladu s kojim ćeš se ti morati ponašati. U svojoj kući i svojoj privatnoj imovini imaš pravo da radiš šta hoćeš. I ti narušavaš moje pravo, i moju slobodu kretanja jer ne želim da se izlažem riziku da boravim pored osobe koju boli neka stvar i nije učinila ništa da prevenira ili pokuša spriječiti infekciju i širenje iste.
Vrlo je jednostavno, vakcinišeš se i imaš i ti isto pravo. Znači to tvoje viđenje stvari je da recimo ako neko negdje ima pravo da uđe svi imamo to pravo? Jesi li ikada vidio znak "Zabranjen ulaz nezaposlenima"?
-
scarr
#431 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Pa eto zato imaš slobodu da izabereš jedan od načina pri ulasku u ili kretanju na javnoj površini. Vakcinisan, prebolio ili TESTIRAN(pcr recimo ili antigenski).Ateista wrote: ↑19/11/2021 15:59Za prvi dio si u pravu, privatni posjed i gazda ima pravo da nekom dozvoli ili ne dozvoli da udje.scarr wrote: ↑19/11/2021 15:40
Otkud ti misliš da imaš neko ekskluzivno pravo da boraviš ili se krećeš u nekom objektu? Neko je taj objekat napravio, dao pare i on ima da određuje pravila u skladu s kojim ćeš se ti morati ponašati. U svojoj kući i svojoj privatnoj imovini imaš pravo da radiš šta hoćeš. I ti narušavaš moje pravo, i moju slobodu kretanja jer ne želim da se izlažem riziku da boravim pored osobe koju boli neka stvar i nije učinila ništa da prevenira ili pokuša spriječiti infekciju i širenje iste.
Sto se tice javnog prostora, samo dokazano zaraznim osobamma (pcr testbrecimo) mozes narediti da budu u kuci i ograniciti im kretanje privremeno, a sve ljude proglasiti potencijalnim prenosiocima je fasizam. Ti sam biras koliki ces rizik preuzeti, ako zelis da se cuvas nije bitno sta drugi rade.
-
KraljicaIzJajca
- MehmedPasaMoric
#433 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Izbor ili ne, diskriminacija je diskriminacija. Jesam li ja vacinisan ili ne je moja privatna stvar i ne postoji osoba na ovom svijetu koja je ovlastena da tu informaciju dobije od mene ako ja nisam voljan da je dobrovoljno pruzim. Ovde se radi cisto o pravnim stvarima, na stranu to jel navodna neobazrivost nevakcinisanih prema vakcinisanim moralno ispravna, po Ustavu BiH i Konvenciji o osnovnim ljudskim pravima nemas pravo da znas jesam li ja vakcinisan niti da me tretiras u skladu sa tim, bas kao sto nemas pravo da znas moj broj telefona ili koji mi je promjer spolnog organa. Ako postoji takva tacka zakona koja pojedincu takvo sto omogucava molim te da je ovde izneses pa da svi nesto novo naucimoscarr wrote: ↑19/11/2021 16:08Prijatelju, boju kože ne biraš, rodiš se sa time tako da ti to poređenje nema apsolutno nikakvog smisla a ni sličnosti. Još si se drznuo da me nazivaš rasistomMehmedPasaMoric wrote: ↑19/11/2021 15:55
Moze naravno, oduzeti mi ga moze onaj ko mi je to pravo i dao, a to ni u kom slucaju nije bagava vlada Federacije BiH
Nemam ekskluzivno, nego jednako pravo kao i svako drugi, ako niko ne ulazi u objekat onda niko nema pravo, ako jedan udje onda svako ima pravo. Tvoje razmisljanje je slicno onome vlasnika restorana u Americi koji su branili ulaz ljudima na osnovu boje koze, a kao sto znamo ta praksa je odavno izumrla.![]()
Vrlo je jednostavno, vakcinišeš se i imaš i ti isto pravo. Znači to tvoje viđenje stvari je da recimo ako neko negdje ima pravo da uđe svi imamo to pravo? Jesi li ikada vidio znak "Zabranjen ulaz nezaposlenima"?
A sto se tice vlasnika objekata koji mogu odrediti ko smije uci ko ne, to stoji da smiju ali isto tako i ja smijem pokrenuti gradjansku parnicu ako takvu odluku smatram diskriminatornom i protuustavnom. I vjeruj mi da bih je pokrenuo, ali jos nisam bio u takvoj situaciji
- darius_maximus
#434 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Javi kad počneš špricati, pa ćeš vidjeti kako se oduzima svašta nešto, ne samo prava.MehmedPasaMoric wrote: ↑19/11/2021 15:55Moze naravno, oduzeti mi ga moze onaj ko mi je to pravo i dao, a to ni u kom slucaju nije bagava vlada Federacije BiHdarius_maximus wrote: ↑19/11/2021 15:32
Nemam ekskluzivno, nego jednako pravo kao i svako drugi, ako niko ne ulazi u objekat onda niko nema pravo, ako jedan udje onda svako ima pravo. Tvoje razmisljanje je slicno onome vlasnika restorana u Americi koji su branili ulaz ljudima na osnovu boje koze, a kao sto znamo ta praksa je odavno izumrla.scarr wrote: ↑19/11/2021 15:40

- cvrčak_na_hedonizmu
#435 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Ovo je uvod u pokriven medicinom, brinemo se za vase zdravlje, totalitarizam, pricam o svijetu, mi svakako samo pratimo trendove, ko to ne vidi, slijep je pored ociju.darius_maximus wrote: ↑19/11/2021 15:58Cvrcak, nije tebi 13 godina, pa da si te treba crtati.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑19/11/2021 15:42
Ko mi je to, zivota ti, "dao" prava pa da ih tek tako moze oduzimati. Lose to ti nesto tumacis.
Pravo na zivot, kretanje, rad, okupljanje su prava koja su se oduvijek zivotom branila, a onaj ko ih oduzima je bio autokrata, tiranin ili nesto slicno. Eh sada, s tim da imamo ove woke generacije politicki i rodno korektnih pickica, sve je moguce pa i misljenje da im je neko dao prava pa shodno tome da moze da im ista oduzme.
Sreca pa ova generacija pickica nije bila u ratu, zgazili bi nas za maksimalno dan - dva.
Pričaš o pravu na život jedan dan nakon što je dijete od dvije godine sahranjeno u Kaknju, u državi u kojoj djeca na dijelu teritorije nemaju pravu da kažu kojim jezikom govore i u kojoj se ne možeš izjasniti Bosancem. Jel' i to braniš životom, ili ti je Covid potvrda linija koju nećeš preći?
Pravo ti niko ne daje nego ga imas, Bogom dano, eh sad, to sto smo mi banana drzava je peta prica, ali generalno gledajuci ovo je pusalgin u najavi, ako se blecci ne pobune. Mislim bune se, al fali jos ljudi.
- Ateista
#436 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Nije to bas neki izbor, jasno je da niko nece stalno raduti pcr testove, uostalom i to polako ukidaju njemacka i austrija, tako da nenas nikakav izbor.scarr wrote: ↑19/11/2021 16:11Pa eto zato imaš slobodu da izabereš jedan od načina pri ulasku u ili kretanju na javnoj površini. Vakcinisan, prebolio ili TESTIRAN(pcr recimo ili antigenski).Ateista wrote: ↑19/11/2021 15:59
Za prvi dio si u pravu, privatni posjed i gazda ima pravo da nekom dozvoli ili ne dozvoli da udje.
- MehmedPasaMoric
#437 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Bice da nikad nisi bio poprskan peper sprejom, reakcoja je toliko jaka da ni Rambo ne bi mogao mrdnuti prstom a kamoli jadovan sto stoji na nogama 10 sati dnevno za 500 marakadarius_maximus wrote: ↑19/11/2021 16:20Javi kad počneš špricati, pa ćeš vidjeti kako se oduzima svašta nešto, ne samo prava.MehmedPasaMoric wrote: ↑19/11/2021 15:55
Moze naravno, oduzeti mi ga moze onaj ko mi je to pravo i dao, a to ni u kom slucaju nije bagava vlada Federacije BiH
Nemam ekskluzivno, nego jednako pravo kao i svako drugi, ako niko ne ulazi u objekat onda niko nema pravo, ako jedan udje onda svako ima pravo. Tvoje razmisljanje je slicno onome vlasnika restorana u Americi koji su branili ulaz ljudima na osnovu boje koze, a kao sto znamo ta praksa je odavno izumrla.
![]()
-
biglebovski
#438 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
A, historijski gledano, imaš i slobodu da na nekom polju pokreneš narodni sabor i napraviš novu državu sa institucijama koje te neće siliti da se vakcinišeš, preboliš nešto ili se testiraš na virus prehlade i gripe da bi išao u granap. Pretpostavljam da bi, u tom slučaju, došlo do masovnog krvoprolića, ali to ne bi bilo ništa novo.scarr wrote: ↑19/11/2021 16:11Pa eto zato imaš slobodu da izabereš jedan od načina pri ulasku u ili kretanju na javnoj površini. Vakcinisan, prebolio ili TESTIRAN(pcr recimo ili antigenski).Ateista wrote: ↑19/11/2021 15:59
Za prvi dio si u pravu, privatni posjed i gazda ima pravo da nekom dozvoli ili ne dozvoli da udje.
Naznake tako nečega već postoje:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-nj ... /210923165
-
scarr
#439 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
-
scarr
#440 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Pa imaš slobodu da probaš, u uređenim sistemima ide se u prdekanu za to. Imaš slobodu isto tako da uđeš u banku sa kalašem i porokaš 15 ljudi, ali obojica znamo kakve bi bile posljedice za takvo nešto.biglebovski wrote: ↑19/11/2021 16:29A, historijski gledano, imaš i slobodu da na nekom polju pokreneš narodni sabor i napraviš novu državu sa institucijama koje te neće siliti da se vakcinišeš, preboliš nešto ili se testiraš na virus prehlade i gripe da bi išao u granap. Pretpostavljam da bi, u tom slučaju, došlo do masovnog krvoprolića, ali to ne bi bilo ništa novo.
- darius_maximus
#441 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Nisu prava samo kod nas imaginarna, ne brini.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑19/11/2021 16:25Ovo je uvod u pokriven medicinom, brinemo se za vase zdravlje, totalitarizam, pricam o svijetu, mi svakako samo pratimo trendove, ko to ne vidi, slijep je pored ociju.darius_maximus wrote: ↑19/11/2021 15:58
Cvrcak, nije tebi 13 godina, pa da si te treba crtati.
Pravo ti niko ne daje nego ga imas, Bogom dano, eh sad, to sto smo mi banana drzava je peta prica, ali generalno gledajuci ovo je pusalgin u najavi, ako se blecci ne pobune. Mislim bune se, al fali jos ljudi.
Evo, manje-više se slažem sa svim:
- darius_maximus
#442 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Neće te oduzeti ovaj što si ga poprskao, no doći će drugi.MehmedPasaMoric wrote: ↑19/11/2021 16:27Bice da nikad nisi bio poprskan peper sprejom, reakcoja je toliko jaka da ni Rambo ne bi mogao mrdnuti prstom a kamoli jadovan sto stoji na nogama 10 sati dnevno za 500 marakadarius_maximus wrote: ↑19/11/2021 16:20
Javi kad počneš špricati, pa ćeš vidjeti kako se oduzima svašta nešto, ne samo prava.
![]()
Kao što rekoh, javi kada počneš.
-
aldinjo
#443 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Kakve gluposti ljudi pišu to je nevjerovatno.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑19/11/2021 15:42Ko mi je to, zivota ti, "dao" prava pa da ih tek tako moze oduzimati. Lose to ti nesto tumacis.darius_maximus wrote: ↑19/11/2021 15:32
-
aldinjo
- MehmedPasaMoric
#445 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Ima sprej dovoljno sadrzaja za nekoliko prskanja, proizvodjac je mislio na svedarius_maximus wrote: ↑19/11/2021 16:35Neće te oduzeti ovaj što si ga poprskao, no doći će drugi.MehmedPasaMoric wrote: ↑19/11/2021 16:27
Bice da nikad nisi bio poprskan peper sprejom, reakcoja je toliko jaka da ni Rambo ne bi mogao mrdnuti prstom a kamoli jadovan sto stoji na nogama 10 sati dnevno za 500 maraka
Kao što rekoh, javi kada počneš.![]()
-
aldinjo
#446 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Pišeš gluposti.
Prebaci se na drugi profil, ili na treći.
-
Medobrundo25
#447 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Jadni mi sa woke pickama kojima je sve i svasta na svijetu uvrjedljivo. 
-
Bobi
- Forum administrator
#448 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Deutschland, Deutschland über alles
-
Bobi
- Forum administrator
#449 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Jes vala, boje se vakcine a kamoli kad prošiša metak iznad glavecvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑19/11/2021 15:42 Sreca pa ova generacija pickica nije bila u ratu, zgazili bi nas za maksimalno dan - dva.
-
biglebovski
#450 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Tako je, uređen sistem ima zakon o opasnosti i zaštiti od zaraznih bolesti i postupanju u takvim prilikama. U uređenim sistemima se prvo donese prijedlog zakona, pa ide javna rasprava gdje je dozvoljeno stručnjacima a i običnom narodu da podnese svoje prijedloge koji će eventualno poboljšati sami zakon, pa ide razmatranje amandmana pa se onda taj zakon i donese (ili ne) većinom glasova predstavnika koje bira narod. Takav jedan zakon treba da ima i samu definiciju zarazne bolesti i koja je to stopa zaraze i smrtnosti dovoljna da bi se počele primjenjivati određene mjere poput zatvaranja zdravih ljudi i vakcinisanja eksperimentalnim eliksirima, te ko je odgovoran za nadoknadu štete kako privredi tako i vakcinisanima. Kad se zakon donese, onda idu podzakonski akti koji dalje razrađuju detalje kao isplata pretrpljene štete, plaćanje troškova privremenog zatvaranja zdravih ljudi, monitoring efekata vakcinacije kao i ostali stručni detalji.scarr wrote: ↑19/11/2021 16:32Pa imaš slobodu da probaš, u uređenim sistemima ide se u prdekanu za to. Imaš slobodu isto tako da uđeš u banku sa kalašem i porokaš 15 ljudi, ali obojica znamo kakve bi bile posljedice za takvo nešto.biglebovski wrote: ↑19/11/2021 16:29
A, historijski gledano, imaš i slobodu da na nekom polju pokreneš narodni sabor i napraviš novu državu sa institucijama koje te neće siliti da se vakcinišeš, preboliš nešto ili se testiraš na virus prehlade i gripe da bi išao u granap. Pretpostavljam da bi, u tom slučaju, došlo do masovnog krvoprolića, ali to ne bi bilo ništa novo.
S druge strane, neuređen sistem ima obično jednog čovjeka ili nekakav stožer koji donosi odluke mimo zakona i koji obično završi revolucijom ili pobunom.
Last edited by biglebovski on 19/11/2021 16:55, edited 1 time in total.