Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

triconja

#26 Re: Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Post by triconja »

L u c i f e r wrote:cca 1990-1

meščini
Vidim ja slicni ritmovi kao i patriotske iz ratnog perioda :lol:
ovo_mi_je_nick

#27 Re: Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Post by ovo_mi_je_nick »

Nisu oni arogantni i drski zbog firme nego što su takvi rođeni i odgojeni i plus što je šalterušama takav mozak i što ih grize ljubomora što nisu negdje u office. Nekome je u krvi da prca ljude.
mousstapha

#28 Re: Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Post by mousstapha »

Procitao cijeli tekst i nisam primjetio na kojem su to dijelu tacno bili arogantni. Mislim, vjerovatno ti jesu davali pogresne informacije i to, medjutim ti kako ovo opisa jebavali su te prilicno ljubazno. :D
musicman80

#29 Re: Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Post by musicman80 »

Promijeni provajdera.
mali jomu

#30 Re: Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Post by mali jomu »

meteorit135531 wrote: Ima jedan problem u Bosni i Hercegovini, a to su ljudi koji ovdje zive. I gadi mi se, ali hocu da objasnim nesto.
:-)
BH Telecom. :? :? :?
Tacno 16 dana cekam na kod za otkljucavanje telefona iz BH Telecoma. :izet: Kakve sad veze ima sto ti cekas 16 dana na kod iz BH Telecoma?
Pa ima veze.
Odem 30.10 da predam zahtjev. I sad, sta je tu cudno? Trebalo je na papir napisati IMEI broj telefona. I sad posto sam bio sam, zamolio sam gospodina sto radi na salteru da mi izdiktira kod , a ja sam zapisivao.
I on je izdiktirao kod, i ja sam uredno predao zahtjev i otisao.
I sta se sada desava? Zove me prije 5 dana covjek iz druge sluzbe BH Telecoma (vjerovatno sa Malte), i kaze mi :
"Gospodine, vi ste na zahtjevu napisali pogresan IMEI broj telefona. I sad posto mi je bilo cudno, uzmem telefon i ponovno izdiktiram IMEI broj, kad gle cuda nije bila greska u jednoj cifri, vec u 7 cifri. 7 brojeva pogresno, ne 1 . vec 7 brojeva. :-) :-) :-)
Covjek se cudi , i pita mene kako je moguce da sam pogrijesio dok sam pisao IMEI broj?

Pa onda mu ja krenem objasnjavati da ja nisam na zahtjevu pisao IMEi broj dok sam gledao, vec da mi je IMEI izdiktirao njegov kolega sa saltera kojeg sam zamolio da mi izdiktira IMEI broj.
Covjek samo usuti i nista mi ne rece. :zzzz:

Dalje, sta se ranije desilo?
BH Telecom je zvao mog ukucana, i nudio je neku akciju, i rekli su da se neko javi na salter.
Ustvari , BH Telecom je u sklopu akcije nudio povecanje brzine sa 5mbit na 10 mbit, uz popust na ukupnu cijenu usluge..
I ja odem na taj isti salter na Obali, kod tog istog covjeka, kad mi on rece da BH Telecom upravo nudi snizenje cijena tako da ce postojeca usluga umjesto 19,90 kostati 17 KM. (ovim istim rijecima)
I rece mi da se uopste nece povecavati brzine, i da mi je neko pogresno rekao o toj akciji iz BH TELECOMA.
To isto vece vratio sam se kuci, vjerujuci da se radi o gresci.
Par dana poslije toga, zove me neko iz podrske BH TELECOMA, i kaze da dodjem da potpisem aneks ugovora i da ce se brzina povecati, i da ce usluga kostati 25 KM + PDV..

Ja onako sav u cudu, govorim pa bio sam vec na Obali kod vaseg kolege, koji mi je rekao da nije upoznat sa ovom akcijom sto nudite, i da se radi o gresci..

Covjek na telefonu se zacudio , i kaze kako je moguce da mi je to rekao jer ta promotivna akcija vec uveliko traje i svi zaposleni znaju o njoj? :skoljka:

I trece, izrevoliran jer me bahati i aroganti momak sa saltera namjerno i ljubazno vec danima jebe, namjerno valjda jer mu se moze, odem nocas na salter da mu ovo sve saspem u lice..
I onako ljubazno sa velikim osmijehom na licu krenem da govorim ovo sve, cak sam poceo zavrsavati svoje glagole na -ao, i pokusao sam mu objasniti da sam skuzio njegovu politiku ophodjenja sa klijentima.

Uglavnom , sjetio se on mene i sjetio se kad mi je diktirao kod i rekao je da zaprepasten i kako se usudjujem da ga napadam, i da treba da odem.
Jos mi je rekao da smo zavrsili i da ja sa njim nemam nista. Ali bas ljubazno, najljubaznije sto moze.
Pitam ga ja sto mi je diktirao pogresan IMEI kod, covjek me optuzi da lazem. :thumbup:

I tako da sam odlucio da mu ljubazno, sa velikim osmijehom na licu kazem da moze samo da prihvati da klekne na svoja koljena, da otkopca moj slic i da mi pop*** penis, ali zaboravio sam mu to saopstiti. :kiss:

Volio bih znati zasto postoje arogantni i bahati ljudi i zasto su arogantni i bahati? Valjda jer rade na salteru BH Telecoma, pa misle da su Boga povukli za muda, i valjda jer ne dozvoljavaju da se u njih gleda jer ipak oni su visi ljudi od nas. :shock:

Ima li uopste potrebe da pisem zalbu na njega, i da se natezem sa njima?
Telefon jos nisam otkljucao, jos se moram zajebavati sa njima... :run:

Nista ovdje nema ni arogantno ni bahato.... vec umjesto da su ti rekli da u to sto ti govore nisu potpuno sigurni, da ce ti javiti kad se raspitaju i saznaju o cemu se tacno radi od odgovornih ljudi, oni su te isfolirali da su ko neko i nesto i iz ne znanja su se upetljali u stvari kojima nisu dorasli, pa te vozali i izvozali od jednog do drugog..... Inace svugdje je rijetkost da od prve naletis na potkovano odgovorne ljude koji odmah mogu da srede bilo koje imalo komplikovanije stvari. :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#31 Re: Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Post by Tomahawk11 »

Da nisi bio na čemu to jutro? Mislim lijekovi ili kakva hemija?
Ili si mislio na nešto deseto, a upisivao broj...dešava se.
Mada je moguće da ti je i taj dao pogrešan br, ali je to sad nebitno.
Tvoja protiv njegove.
petunija

#32 Re: Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Post by petunija »

ovo_mi_je_nick wrote:Nisu oni arogantni i drski zbog firme nego što su takvi rođeni i odgojeni i plus što je šalterušama takav mozak i što ih grize ljubomora što nisu negdje u office. Nekome je u krvi da prca ljude.
Nije mi se dao čitati uvodni roman, ali mi smeta ovaj izraz "šalteruša" Zašto nije šalteraš?
Lično, imam mnogo bolje iskustvo sa ženama za šalterima nego muškarcima. Obično su oni nekulturni i bezobrazni...Pogotovo u BHTelecomu.
Slučajno te citirah jer si to spomenuo/la, pitanje je generalno...
studiorum_tuzlaensis

#33 Re: Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Post by studiorum_tuzlaensis »

pijan ko meteorit503043205060630253 :lol: :-)
ovo_mi_je_nick

#34 Re: Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Post by ovo_mi_je_nick »

petunija wrote:
ovo_mi_je_nick wrote:Nisu oni arogantni i drski zbog firme nego što su takvi rođeni i odgojeni i plus što je šalterušama takav mozak i što ih grize ljubomora što nisu negdje u office. Nekome je u krvi da prca ljude.
Nije mi se dao čitati uvodni roman, ali mi smeta ovaj izraz "šalteruša" Zašto nije šalteraš?
Lično, imam mnogo bolje iskustvo sa ženama za šalterima nego muškarcima. Obično su oni nekulturni i bezobrazni...Pogotovo u BHTelecomu.
Slučajno te citirah jer si to spomenuo/la, pitanje je generalno...
Ma i muški i ženski šalteraši. Obzirom da sam M uvijek izaberem Ž na šalteru, makar mi nije krivo kad je nadrdana, dekolte me hipnotiše :D (radnica na Malti je beton)
male_okice

#35 Re: Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Post by male_okice »

susosjecam. ponekad mi se cini da ti provajderi dok te mame secerom te hrane, cim si potpisao ugovor, jadan si.

slicnu situaciju sam imala, znaci lokalna firma iz Bihaca, imali predstavnistvo u S.Mostu imali kablovsku i internet. Kablovka ocajna, stalno smrzne slika, nema kanala, nema tona, znaci svaki dan neki problem, i to tako pune 2 godine, kad je napokon istekao ugovor ja odjavim kablovsku i hajd reko neka ostane samo net, koji je radio dobro. medjutim oni meni smanje protok komplet jer kao ne placam uredno racune i kablovske.
a ja poslala prvo postom (sa povratnicom) napismeno izjavu da ne zelim vise kablovsku, zvala ih 20x, pisala emailove...i svaki put iznova naravno sve objasnjavala nekom novom njihovom operateru u call centru.
i pukne meni film ja im lijepo napisem gonite se necu vise nista vase, da bi mene 2 mjeseca poslije zvala neka firma koja u sustini za njih "utjeruje dugove" kao kad cu ja platiti te racune.

joj kad sam ih tad nazvala i spomenula sve zivo, i naravno prvu stvar koju sam rekla (a i mislila uraditi) je sledeci dan otici do naseg advokata u firmi i tuziti ih, pa bas me briga koliko bi me to kostalo, ali cisto zbog tog njihovog bezobrazluka.
i drz nedaj zove mene operater poslije 2x kao ispravljeno je sve u njihovom knjigovodstvu eto kao ne dugujemo mi ipak nista, sve je ipak uplaceno, ja sam na vrijeme odjavila....blablalbal...
ma mislim se jebite se.

tako da ne znam sta bih ti rekla osim da tacno moras biti spreman potuci se sa takvim hajvanima da vide bukvalno da im nedas pardona. :-) :-?
spreca

#36 Re: Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Post by spreca »

triconja wrote:
L u c i f e r wrote:
Koje je godiste ovo?
nije interesantno bez ajfona i selfija :lol: :lol: :lol:
tap3ah75

#37 Re: Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Post by tap3ah75 »

Ništa je to što pišeš.
Nisi ti bio u Kaknju kod Fadila na šalteru. :lol:
ExNihilo

#38 Re: Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Post by ExNihilo »

Čuj ti molim te, frajer mrsko da stavi telefon kraj sebe i prepiše IMEI već očekuje da mu lik na šateru diktira. Pravda za službenika sa šaltera. :oops:
Seyfo

#39 Re: Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Post by Seyfo »

I u Njemackoj te ceka javasluk oko interneta i telekom provajdera. Mozda ne isti ovakav ali ti ne gine. Provjereno!
vjesticanametli

#41 Re: Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Post by vjesticanametli »

Seyfo wrote:I u Njemackoj te ceka javasluk oko interneta i telekom provajdera. Mozda ne isti ovakav ali ti ne gine. Provjereno!
gori od nasih...boze sacuvaj
Heller

#42 Re: Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Post by Heller »

mali jomu

#43 Re: Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Post by mali jomu »

tap3ah75 wrote: Ništa je to što pišeš.
Nisi ti bio u Kaknju kod Fadila na šalteru. :lol:
Ima Fadila i Fadile svugdje.

Izgube se ljudi, treba deverat sa ljudima. :lol:
Edin H.

#44 Re: Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Post by Edin H. »

Seyfo wrote:I u Njemackoj te ceka javasluk oko interneta i telekom provajdera. Mozda ne isti ovakav ali ti ne gine. Provjereno!
Ne znam za Njemacku, ali u Engleskoj je circus kad ti se javi ciko u Indiji, nit on tebe konta, a ti jos manje njega, igra gluvih telefona. :D
triconja

#46 Re: Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Post by triconja »

Edin H. wrote:
Ne znam za Njemacku, ali u Engleskoj je circus kad ti se javi ciko u Indiji, nit on tebe konta, a ti jos manje njega, igra gluvih telefona. :D
ovaj fazon eh?

:lol:
Edin H.

#47 Re: Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Post by Edin H. »

triconja wrote: ovaj fazon eh?
:
Tako nekako. :-)
julisiz es grant

#48 Re: Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Post by julisiz es grant »

triconja wrote:

meščini
Ovo je pred prve izbore 1990. Nazif Gljiva :D
Sjećam se kad je stari donio kasetu i pušto nam da slušamo :D
triconja

#49 Re: Kako postupati sa arogantnim ljudima?

Post by triconja »

julisiz es grant wrote:
triconja wrote:

meščini
Ovo je pred prve izbore 1990. Nazif Gljiva :D
Sjećam se kad je stari donio kasetu i pušto nam da slušamo :D
:lol: :thumbup:
Post Reply