BH Telecom.
Tacno 16 dana cekam na kod za otkljucavanje telefona iz BH Telecoma.
Pa ima veze.
Odem 30.10 da predam zahtjev. I sad, sta je tu cudno? Trebalo je na papir napisati IMEI broj telefona. I sad posto sam bio sam, zamolio sam gospodina sto radi na salteru da mi izdiktira kod , a ja sam zapisivao.
I on je izdiktirao kod, i ja sam uredno predao zahtjev i otisao.
I sta se sada desava? Zove me prije 5 dana covjek iz druge sluzbe BH Telecoma (vjerovatno sa Malte), i kaze mi :
"Gospodine, vi ste na zahtjevu napisali pogresan IMEI broj telefona. I sad posto mi je bilo cudno, uzmem telefon i ponovno izdiktiram IMEI broj, kad gle cuda nije bila greska u jednoj cifri, vec u 7 cifri. 7 brojeva pogresno, ne 1 . vec 7 brojeva.
Covjek se cudi , i pita mene kako je moguce da sam pogrijesio dok sam pisao IMEI broj?
Pa onda mu ja krenem objasnjavati da ja nisam na zahtjevu pisao IMEi broj dok sam gledao, vec da mi je IMEI izdiktirao njegov kolega sa saltera kojeg sam zamolio da mi izdiktira IMEI broj.
Covjek samo usuti i nista mi ne rece.
Dalje, sta se ranije desilo?
BH Telecom je zvao mog ukucana, i nudio je neku akciju, i rekli su da se neko javi na salter.
Ustvari , BH Telecom je u sklopu akcije nudio povecanje brzine sa 5mbit na 10 mbit, uz popust na ukupnu cijenu usluge..
I ja odem na taj isti salter na Obali, kod tog istog covjeka, kad mi on rece da BH Telecom upravo nudi snizenje cijena tako da ce postojeca usluga umjesto 19,90 kostati 17 KM. (ovim istim rijecima)
I rece mi da se uopste nece povecavati brzine, i da mi je neko pogresno rekao o toj akciji iz BH TELECOMA.
To isto vece vratio sam se kuci, vjerujuci da se radi o gresci.
Par dana poslije toga, zove me neko iz podrske BH TELECOMA, i kaze da dodjem da potpisem aneks ugovora i da ce se brzina povecati, i da ce usluga kostati 25 KM + PDV..
Ja onako sav u cudu, govorim pa bio sam vec na Obali kod vaseg kolege, koji mi je rekao da nije upoznat sa ovom akcijom sto nudite, i da se radi o gresci..
Covjek na telefonu se zacudio , i kaze kako je moguce da mi je to rekao jer ta promotivna akcija vec uveliko traje i svi zaposleni znaju o njoj?
I trece, izrevoliran jer me bahati i aroganti momak sa saltera namjerno i ljubazno vec danima jebe, namjerno valjda jer mu se moze, odem nocas na salter da mu ovo sve saspem u lice..
I onako ljubazno sa velikim osmijehom na licu krenem da govorim ovo sve, cak sam poceo zavrsavati svoje glagole na -ao, i pokusao sam mu objasniti da sam skuzio njegovu politiku ophodjenja sa klijentima.
Uglavnom , sjetio se on mene i sjetio se kad mi je diktirao kod i rekao je da zaprepasten i kako se usudjujem da ga napadam, i da treba da odem.
Jos mi je rekao da smo zavrsili i da ja sa njim nemam nista. Ali bas ljubazno, najljubaznije sto moze.
Pitam ga ja sto mi je diktirao pogresan IMEI kod, covjek me optuzi da lazem.
I tako da sam odlucio da mu ljubazno, sa velikim osmijehom na licu kazem da moze samo da prihvati da klekne na svoja koljena, da otkopca moj slic i da mi pop*** penis, ali zaboravio sam mu to saopstiti.
Volio bih znati zasto postoje arogantni i bahati ljudi i zasto su arogantni i bahati? Valjda jer rade na salteru BH Telecoma, pa misle da su Boga povukli za muda, i valjda jer ne dozvoljavaju da se u njih gleda jer ipak oni su visi ljudi od nas.
Ima li uopste potrebe da pisem zalbu na njega, i da se natezem sa njima?
Telefon jos nisam otkljucao, jos se moram zajebavati sa njima...