Kako osvjeziti vezu?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Suti i trpi

#101 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Suti i trpi »

Vrteska wrote:
Suti i trpi wrote:U jbt, tek sad uoci da si pomislila da se drogiram zajedno sa svojom djevojkom... (Moj komentar je zaista ukazivo na to...).. To se odnosilo uglavnom na tulume gdje su se ponekad znalo trefiti i koje zensko. Nikada se ne bi zabavljo sa djevojkom koja se drogira. Mozda je sebicno, ali ne bih mogo.
To ono: ja ću raditi šta hoću, drogirat' ću se, pit' ću, a onda ću naći neku damu koja nosa iz kuće nije pomolila? Lijepi lijepi Balkan.
E jbg, za to nismo krivi mi, nego ste krive vi. Jesmo muskarci krivi sto djevojke ne privlace fini momci, koji se iskljucivo bave sportom ili folklorom, koji idu u pozoriste, koji se pristojno ophode prema zenama, koji su njezni i osjecajni, koji beskarno ugadjaju zenskom rodu... Takvi vecini djevojaka mogu biti iskljucivo prijatelji, nesto kao 'topla braca'. Vase ponasanje tjera mnoge momke na promjene.

Dobar dio zena privlace grubijani koji su prosli kroz 'sito i reseto', dok muskarce privlace prefinjene i lijepo odgojene djevojke.

Meni je nakaradno sto je to tako, ali tako priroda htjela... Za sve su krivi hormoni.

Ljubav_aha

ma svi izgledaju jednako lose,kako uopste moze postojati razlika

ako si doista drugaciji,trebao bi promjenti razlicito misljenje o poziciji pripadnika oba pola u istom stanju

To je moj dozivljaj i utisak. Kada vidim mortus pijanog druga i mortus pijanu drugaricu... Moram priznat da vece 'gadjenje' osjecam prema djevojci.
JThomas

#102 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by JThomas »

i šta, ti se lešio da bi privukao žene? :D
bez_ideje

#103 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by bez_ideje »

Nikad necu shvatiti zene koje zarezuju sta onaj koji pije,misli o zenama koje piju..... :-) :-) :-) :-) :-)
ljubav_aha

#104 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by ljubav_aha »

Suti i trpi wrote:
Vrteska wrote:
Suti i trpi wrote:U jbt, tek sad uoci da si pomislila da se drogiram zajedno sa svojom djevojkom... (Moj komentar je zaista ukazivo na to...).. To se odnosilo uglavnom na tulume gdje su se ponekad znalo trefiti i koje zensko. Nikada se ne bi zabavljo sa djevojkom koja se drogira. Mozda je sebicno, ali ne bih mogo.
To ono: ja ću raditi šta hoću, drogirat' ću se, pit' ću, a onda ću naći neku damu koja nosa iz kuće nije pomolila? Lijepi lijepi Balkan.
E jbg, za to nismo krivi mi, nego ste krive vi. Jesmo muskarci krivi sto djevojke ne privlace fini momci, koji se iskljucivo bave sportom ili folklorom, koji idu u pozoriste, koji se pristojno ophode prema zenama, koji su njezni i osjecajni, koji beskarno ugadjaju zenskom rodu... Takvi vecini djevojaka mogu biti iskljucivo prijatelji, nesto kao 'topla braca'. Vase ponasanje tjera mnoge momke na promjene.

Dobar dio zena privlace grubijani koji su prosli kroz 'sito i reseto', dok muskarce privlace prefinjene i lijepo odgojene djevojke.

Meni je nakaradno sto je to tako, ali tako priroda htjela... Za sve su krivi hormoni.

Ljubav_aha

ako si doista drugaciji,trebao bi promjenti razlicito misljenje o poziciji pripadnika oba pola u istom stanju

To je moj dozivljaj i utisak. Kada vidim mortus pijanog druga i mortus pijanu drugaricu... Moram priznat da vece 'gadjenje' osjecam prema djevojci.
Suti i trpi wrote:E jbg, za to nismo krivi mi, nego ste krive vi. Jesmo muskarci krivi sto djevojke ne privlace fini momci, koji se iskljucivo bave sportom ili folklorom, koji idu u pozoriste, koji se pristojno ophode prema zenama, koji su njezni i osjecajni, koji beskarno ugadjaju zenskom rodu... Takvi vecini djevojaka mogu biti iskljucivo prijatelji, nesto kao 'topla braca'. Vase ponasanje tjera mnoge momke na promjene.

Ljubav_aha

pazi,mene privlace muskarci koji selijepo ophode prema meni,znaju dobro plesati,imaju hobi,vole esktremne sportove,ali samo ako imaju odlican intelektualni potencijal,dzaba mu sva sportska energija ako ne posjeduje mentalnu i emocinoalnu takodjer :-D

i dalje ne razumijem,kako mozes podcjeniti razlicite pripadnike polova u istoj situaciji :cry: to sigurno nema veze sa hormonlanom prirodom,vec sa sredinom u kojoj si odrastao ,ali zar nemas dovoljno snage da promjenis svoje misljenje,iako si svejstan da nije korektno,znas vlro dobro ;-)
hakazvaka

#105 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by hakazvaka »

kEN0 wrote:
Cinik wrote:Ljubav + psihoaktivne supstance je nesto najbolje na svijetu. Ne trebas se peglati i ici u kino, ici na izlet, obilaziti gradske znamenitosti; sve sto ti je potrebno je recimo mali dzo, djevojka, winamp + psihodelicni/progresivni rok. Svaki put bude bolje i bolje! Nabacis osmjeh na lice, uzivis se, pricas, gubis se, dolazis sebi, vodis ljubav, osjecas se kao da si na drugoj planeti, a zapravo se nisi makao iz stana. Ili recimo 4-5L crnog vina, jedna duga noc, ekstra filmovi, sta ces bolje? Kakvi kafici, kafice, gluposti? Meni i njoj nikada ne dosadi, svaki put nam je dobro, odlicno, vrhunsko. Ne zamaramo se svakodnevnicom, nekako smo izolovani, u drugom svijetu gdje vaze drugacija pravila, gdje se ne sikiras, ne brines i ne tugujes. Sve sam probao ali ovo je nesto najbolje sto mi se desilo. Prica je ipak najvaznija, razumijevanje, zato moras biti dobro informisan, ne do te mjere da budes naporan nego onako da se uvijek ima materijala o cemu mozes razgovarati. I ama bas nikada, nikada ne dosadi. To je za mene perfekcija, savrsentvo. Nekada prosetas, uglavnom kada kisa pada, promjene radi, dozivis i osjetis to sa svojom voljenom i vratis se na isto mjesto. A sva ova zbrka oko izlazaka, odmora, druzenja s x osoba me smara.
:thumbup: :thumbup:
e sto se ismijah, stvarno odavno ludji post nisam procitao :lol: :thumbup:
Suti i trpi

#106 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Suti i trpi »

ljubav_aha wrote:pazi,mene privlace muskarci koji selijepo ophode prema meni,znaju dobro plesati,imaju hobi,vole esktremne sportove,ali samo ako imaju odlican intelektualni potencijal,dzaba mu sva sportska energija ako ne posjeduje mentalnu i emocinoalnu takodjer :-D

i dalje ne razumijem,kako mozes podcjeniti razlicite pripadnike polova u istoj situaciji :cry: to sigurno nema veze sa hormonlanom prirodom,vec sa sredinom u kojoj si odrastao ,ali zar nemas dovoljno snage da promjenis svoje misljenje,iako si svejstan da nije korektno,znas vlro dobro ;-)
Mora da si negdje u dijaspori pa ti bosanski jezik malo steka :) !?

Pa naravno, ali JAKO JE TESKO u jednoj osobi naci sve te karakteristike. A ako ih ti mozes naci, mnoge cure ne mogu. Takvih momaka je jako malo, a djevojaka koje ih zele jako puno. Ne mogu se oteti utisku da prefinjene dobrice koje cine sve da udovolje zeni imaju puno manje uspjeha nego neki grubijani koji se cesto odnose oholo prema zenama. Prirodni instikt kod vecine zena jeste da ih za parenje ( :D ) privlace agresivniji i zesci muskarci. Pretjerano suptilan i osjecajan muskarac kod zene ostavlja utisak zenskobanjastog muskarca. Vise sanse kod zena ce uvijek imati energican i agresivan muskarac (iako se nekad ponasa oholo), nego osjecajan i njezan koji beskrajno uvazava i postuje zenu. Zar to nije apsurd? Po meni nije, hormoni su glavni pokretac sekusalnog nagona kod zene, a od toga manje vise sve polazi...

Da imaju dva momka na svijetu... Jedan je agresivan i energican, ponekad se ponasa oholo prema tebi... Drugi je umiljat, pomalo usporen, ali te zato beskrajno uvazava i postuje... Kojeg bi ti izabrala?

Nije korektno, prizno sam da je sebicno. To nije moje misljenje, to je moje osjecanje. Moje misljenje se podudara sa tvojim, ali moja osjecanja govore drugacije. Ne volim dvostruke standarde, ali jednostavno, to je jace od mene.
i šta, ti se lešio da bi privukao žene?
:D :lol: :lol:

Ma ne, to sto sam napiso nema veze sa mnom. Govorio sam generalno o muskarcima i zenama...

Al, nasmijo si me, svaka cast :thumbup: .
bez_ideje

#107 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by bez_ideje »

Sreca pa su mi hormoni otisli u 3 lijepe..........
Nije lako ovim "pravim" zenama u zivotu :roll: :roll:
ljubav_aha

#108 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by ljubav_aha »

Suti i trpi wrote:
ljubav_aha wrote:pazi,mene privlace muskarci koji selijepo ophode prema meni,znaju dobro plesati,imaju hobi,vole esktremne sportove,ali samo ako imaju odlican intelektualni potencijal,dzaba mu sva sportska energija ako ne posjeduje mentalnu i emocinoalnu takodjer :-D

Pa naravno, ali JAKO JE TESKO u jednoj osobi naci sve te karakteristike. A ako ih ti mozes naci, mnoge cure ne mogu. Takvih momaka je jako malo, a djevojaka koje ih zele jako puno.
znas vlro dobro da ne zivim u BiH ;-)

naravno,jeste tesko, ali je moguce, licno iskutvo ;-)
pustopoljina

#109 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by pustopoljina »

Suti i trpi wrote:

Pa naravno, ali JAKO JE TESKO u jednoj osobi naci sve te karakteristike. A ako ih ti mozes naci, mnoge cure ne mogu. Takvih momaka je jako malo, a djevojaka koje ih zele jako puno. Ne mogu se oteti utisku da prefinjene dobrice koje cine sve da udovolje zeni imaju puno manje uspjeha nego neki grubijani koji se cesto odnose oholo prema zenama. Prirodni instikt kod vecine zena jeste da ih za parenje ( :D ) privlace agresivniji i zesci muskarci. Pretjerano suptilan i osjecajan muskarac kod zene ostavlja utisak zenskobanjastog muskarca. Vise sanse kod zena ce uvijek imati energican i agresivan muskarac (iako se nekad ponasa oholo), nego osjecajan i njezan koji beskrajno uvazava i postuje zenu. Zar to nije apsurd? Po meni nije, hormoni su glavni pokretac sekusalnog nagona kod zene, a od toga manje vise sve polazi...

Da imaju dva momka na svijetu... Jedan je agresivan i energican, ponekad se ponasa oholo prema tebi... Drugi je umiljat, pomalo usporen, ali te zato beskrajno uvazava i postuje... Kojeg bi ti izabrala?

Nije korektno, prizno sam da je sebicno. To nije moje misljenje, to je moje osjecanje. Moje misljenje se podudara sa tvojim, ali moja osjecanja govore drugacije. Ne volim dvostruke standarde, ali jednostavno, to je jace od mene.
i šta, ti se lešio da bi privukao žene?
:D :lol: :lol:

Ma ne, to sto sam napiso nema veze sa mnom. Govorio sam generalno o muskarcima i zenama...

Al, nasmijo si me, svaka cast :thumbup: .
znas sta...
previse je ovo jednostavno...
imas i faktore koji ti mijenjaju ovo ili-ili
ako za nesto vrijedi tvoja slika...onda za nase i slicna drustva u tranziciji...
moze ti trebati lik koji ne bi imao problema da izvadi pusku iz ormara i puca na bilo koga ko pokusa nepozvan uci u vase dvoriste...kad zivis u situaciji kad ti svaka budala moze banuti na vrata. to sto je ponekad ohol, prezivjeces...
naravno da ti je bitno da ima love, dok ti 9 mjeseci pridrzavas kicmu i nosis borolete...ako zivis u zemlji u kojoj mozes samo sanjati da iako trudna zadrzis posao i jos i dobijes mjesecno solidnu svotu...
u zemljama u kojima hm...vladaju neki drugi uslovi...bas i neces traziti lika koji ima dozvolu za nosenje oruzja...niti lika koji moze razbiti dvojicu odjednom...jednostavno...prioriteti se mijenjaju.
u modernom svijetu...je intelektualni potencijal mnogo vazniji od sirove snage...jer ce ovaj prvi za manje vremena zaraditi vise para,ostaje mu vise vremena za vas, djetetu od malih nogu dati temelj,da ono rasturi skolu...a ovaj drugi hem mora 2x vise raditi za iste pare, hem stvara bezveze situacije kad je u kuci, hem umjesto da kaze sta pametno djetetu- on ganja kafe- kuharice po firmi...
i na kraju krajeva...ako se uzoholi previse, mozes lagano da mu pokazes gdje su vrata-jer ni ti, ni dijete necete biti gladni...
i mislim...zavisi i od zenskih godina...ako ona ganja lika,onako...ma naravno da je izazov imati alfa muzjaka...ali ako konta imati porodicu...onda se tu gleda jos mnogo toga...jer ce tvoje dijete biti preslika tebe i oca...
danas sam imala priliku vidjeti kako otac uspavljuje dijete (i ne zeli da ga uspava mama, nego bas tata)...jbt. nisam mogla da vjerujem da taj covjek to zna i moze i hoce...pa to je da se rastopis od miline...
neki lik,neki macho...neki sto samo pravi djecu, a ostalo je zenski posao...je totalni levat u odnosu na ovog lika.
Mis mekinjas

#110 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Mis mekinjas »

bez_ideje wrote:Sreca pa su mi hormoni otisli u 3 lijepe..........
Nije lako ovim "pravim" zenama u zivotu :roll: :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D
edin_kovachi

#111 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by edin_kovachi »

hakazvaka wrote:
kEN0 wrote:
Cinik wrote:Ljubav + psihoaktivne supstance je nesto najbolje na svijetu. Ne trebas se peglati i ici u kino, ici na izlet, obilaziti gradske znamenitosti; sve sto ti je potrebno je recimo mali dzo, djevojka, winamp + psihodelicni/progresivni rok. Svaki put bude bolje i bolje! Nabacis osmjeh na lice, uzivis se, pricas, gubis se, dolazis sebi, vodis ljubav, osjecas se kao da si na drugoj planeti, a zapravo se nisi makao iz stana. Ili recimo 4-5L crnog vina, jedna duga noc, ekstra filmovi, sta ces bolje? Kakvi kafici, kafice, gluposti? Meni i njoj nikada ne dosadi, svaki put nam je dobro, odlicno, vrhunsko. Ne zamaramo se svakodnevnicom, nekako smo izolovani, u drugom svijetu gdje vaze drugacija pravila, gdje se ne sikiras, ne brines i ne tugujes. Sve sam probao ali ovo je nesto najbolje sto mi se desilo. Prica je ipak najvaznija, razumijevanje, zato moras biti dobro informisan, ne do te mjere da budes naporan nego onako da se uvijek ima materijala o cemu mozes razgovarati. I ama bas nikada, nikada ne dosadi. To je za mene perfekcija, savrsentvo. Nekada prosetas, uglavnom kada kisa pada, promjene radi, dozivis i osjetis to sa svojom voljenom i vratis se na isto mjesto. A sva ova zbrka oko izlazaka, odmora, druzenja s x osoba me smara.
:thumbup: :thumbup:
e sto se ismijah, stvarno odavno ludji post nisam procitao :lol: :thumbup:
hahahahaha :D
Suti i trpi

#112 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Suti i trpi »

ljubav_aha wrote:
znas vlro dobro da ne zivim u BiH ;-)

naravno,jeste tesko, ali je moguce, licno iskutvo ;-)
Pretpostavljo sam, ali nisam znao. Sad znam :) .

Naravno, nekome se posreci, ali milioni ne nadju ono sto zele.

Pustapoljina

Ja sam mislio prvenstveno na seksualni nagon i na ono sto ti tijelo zeli. Sto se tice razuma, tu presudjuje dosta faktora. Ali, opet se ne mogu oteti utisku da su agresivci u prednosti u odnosu na pitomce :D . Kada je u pitanju zabavljanje ili avantura, vecina zena ce radije odbrati agresivca, iako zna da postoji potencijalna opasnost od takvih momaka. Mozda to i zene na neki nacin privlaci... Pitomci su u koliko - toliko ravnopravnom polozaju kada zena planira brak, kada zeli miran i spokojan zivot... Ali,...
Cholina_Lokica

#113 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Cholina_Lokica »

joj vi od ovoga napraviste nuklearnu fiziku :-) bas ste teski
Vrteska

#114 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Vrteska »

bez_ideje wrote:Nije lako ovim "pravim" zenama u zivotu :roll: :roll:
:thumbup:
Suti i trpi wrote:Kada je u pitanju zabavljanje ili avantura, vecina zena ce radije odbrati agresivca, iako zna da postoji potencijalna opasnost od takvih momaka. Mozda to i zene na neki nacin privlaci... Pitomci su u koliko - toliko ravnopravnom polozaju kada zena planira brak, kada zeli miran i spokojan zivot... Ali,...
Pođoh da još nešto napišem gore, ali evo vidjeh da si sam sebe matirao. Znači i ti shvataš da ipak na kraju krajeva mi želimo onoga ko će nas poštovati, voljeti i maziti, samo bezveze pričaš. :) Jedino što mene odbija je inteligencija, tj. nedostatak iste. Ukoliko je inteligentan, i još me mazi i pazi, i pristaje da prošeta ponekad, ti slobodno uzmi sve te svoje muškarčine koji se drogiraju, opijaju i mlate i podijeli ih tim svojim "pravim ženama". Meni ne trebaju. :)
Suti i trpi

#115 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Suti i trpi »

Vrteska wrote:
bez_ideje wrote:Nije lako ovim "pravim" zenama u zivotu :roll: :roll:
:thumbup:
Suti i trpi wrote:Kada je u pitanju zabavljanje ili avantura, vecina zena ce radije odbrati agresivca, iako zna da postoji potencijalna opasnost od takvih momaka. Mozda to i zene na neki nacin privlaci... Pitomci su u koliko - toliko ravnopravnom polozaju kada zena planira brak, kada zeli miran i spokojan zivot... Ali,...
Pođoh da još nešto napišem gore, ali evo vidjeh da si sam sebe matirao. Znači i ti shvataš da ipak na kraju krajeva mi želimo onoga ko će nas poštovati, voljeti i maziti, samo bezveze pričaš. :) Jedino što mene odbija je inteligencija, tj. nedostatak iste. Ukoliko je inteligentan, i još me mazi i pazi, i pristaje da prošeta ponekad, ti slobodno uzmi sve te svoje muškarčine koji se drogiraju, opijaju i mlate i podijeli ih tim svojim "pravim ženama". Meni ne trebaju. :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Napiso sam da su koliko - toliko ravnopravni, a nikako nisam napiso da su u prednosti. Pitomci nikada nisu u prednosti :D . Poznajem nekolicinu karakterno savrseni momaka, ali imaju jako malo uspjeha sa zenama... Postoje primjeri gdje djevojke profuraju sa onim koji ih provociraju i zezaju, a na ljupkost pitomaca odgovore sa 'druze, najbolji si, prelijepo je imati te za prijatelja' :D . Da se razumijemo, ja sam na strani pitomaca :D . Iako ne mogu reci da sam cisti pitomac, vise naginjem na pitomce nego na agresivce :D . Ne bi niti jedna zena imala modricu i ne bi bila ponizena da se svi muskarci prema njima odnose kao ja. Mnogi kontaju da su muskarcine ako raspale samarcinu. Muskarcine su oni koji svojim stavom i ponasanjem ne dozvole da ih zena dovede u situaciju kada 'moraju' upotrjebiti silu. I da, nigdje ja nisam reko da su one prave zene... Za mene su prave zene one koje ne tolerisu takvo ponasanje. Pa cijelo moje pisanje se svodi na to, da zene imaju ponos i da ne dozvole da dodju u ponizavajuci polozaj u odnosu na muskarca.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#116 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Truba »

tako bih želio igrati šaha s nekom djevojkom...a one samo žele da putuju, idu na izlete, teatar ne žele fino u kafić pa šaha da razbacimo... jok ba..većina ne zna ni složiti figure :) :) :)

do sada sam samo jednu curu upoznao da voli šah... a to je bilo mislim 1998. i to u šahovskom klubu :) i bila je majstorski kandidat :mrgreen:

osvježenje u vezi bi mi bilo da nauči igrati šaha i obraduje me s novim otvaranjima :) :) :)
tekma

#117 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by tekma »

komi wrote:tako bih želio igrati šaha s nekom djevojkom...a one samo žele da putuju, idu na izlete, teatar ne žele fino u kafić pa šaha da razbacimo... jok ba..većina ne zna ni složiti figure :) :) :)

do sada sam samo jednu curu upoznao da voli šah... a to je bilo mislim 1998. i to u šahovskom klubu :) i bila je majstorski kandidat :mrgreen:

osvježenje u vezi bi mi bilo da nauči igrati šaha i obraduje me s novim otvaranjima :) :) :)

Dijasporko..."ljubaav_aha"....ev' ga za tebe ko od majke rodjen,"komi" ,ukstremni sportista,
nisi li ti takvog i trazila. :lol:
Vrteska

#118 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Vrteska »

Suti i trpi wrote::mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Napiso sam da su koliko - toliko ravnopravni, a nikako nisam napiso da su u prednosti. Pitomci nikada nisu u prednosti :D . Poznajem nekolicinu karakterno savrseni momaka, ali imaju jako malo uspjeha sa zenama... Postoje primjeri gdje djevojke profuraju sa onim koji ih provociraju i zezaju, a na ljupkost pitomaca odgovore sa 'druze, najbolji si, prelijepo je imati te za prijatelja' :D . Da se razumijemo, ja sam na strani pitomaca :D . Iako ne mogu reci da sam cisti pitomac, vise naginjem na pitomce nego na agresivce :D . Ne bi niti jedna zena imala modricu i ne bi bila ponizena da se svi muskarci prema njima odnose kao ja. Mnogi kontaju da su muskarcine ako raspale samarcinu. Muskarcine su oni koji svojim stavom i ponasanjem ne dozvole da ih zena dovede u situaciju kada 'moraju' upotrjebiti silu. I da, nigdje ja nisam reko da su one prave zene... Za mene su prave zene one koje ne tolerisu takvo ponasanje. Pa cijelo moje pisanje se svodi na to, da zene imaju ponos i da ne dozvole da dodju u ponizavajuci polozaj u odnosu na muskarca.
"postoje primjeri" - ključne riječi. :) Postoje primjeri za svašta nešto. :) A iskreno, meni bi bilo ispod ponosa, ako imam imalo mozga, biti završna karika u životu nekoga ko je sve prošao i sve probao, samo zato što ja nisam. :)

Eto, ne da mi se više. Nit' ćeš ti promijeniti mišljenje, a ni ja definitivno neću. :)
Last edited by Vrteska on 07/09/2010 01:52, edited 1 time in total.
arageta

#119 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by arageta »

Karmen86 wrote:Meni je moja veza osvježenje, ne ureklo se :-D :-D

Mi uvijek nađemo nešto da radimo skupa, pa pravimo kojekakva izmisljena jela, al mi to ono od zajedničke nabavke namirnica pa dok ne slistimo sve, pa uzmemo cuge malo, odemo do parka i onda se kao tinejdžeri dirkamo u parku, a stan nam 500 metara odaljen, pa napunimo kadu sebi, vino, cigareta, lagano ili napravimo kafu i sidjemo ispred zgrade i sjednemo na klupicu i uzivamo ili napravimo maraton neke serije, pa cijeli dan narucujemo hranu i budemo u krevetu ili odemo negdje na neku svirku i iskacemo se ko budale, pa se sredimo i na večeru i u pozorište ili odvrnemo muziku i kuću sređujemo, ja uvijek imam nekog posla po kući, on uvijek popravlja nesto, kucka, kablove mijenja, pa mi skine prašinu sa zidova ili izriba dobro WC i onda ga ja krenem dirati u onim gumenim rukavicama, on se naljuti pa me krene prskati vodom i na kraju to zavrsi seksom :D

Ma imam jos nekih hiljadu prijedloga i stvari, ali većina je povezana sa samim seksom jer na kraju uvijek zavrsi na tome, pa me malko stid bas da detaljisem :P :P

E to! To je najvažnije održavati u vezi, raznolikost, dobru zafrkanciju, dijalog! Dijeliti iste interese i svesti neke gluposti na dobar sex :)
arageta

#120 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by arageta »

Suti i trpi wrote:
ljubav_aha wrote:
Suti i trpi wrote: U jbt, tek sad uoci da si pomislila da se drogiram zajedno sa svojom djevojkom... (Moj komentar je zaista ukazivo na to...).. To se odnosilo uglavnom na tulume gdje su se ponekad znalo trefiti i koje zensko. Nikada se ne bi zabavljo sa djevojkom koja se drogira. Mozda je sebicno, ali ne bih mogo.

sebicno jeste,ali zasto ne bi mogao,mozes li napisati definitivan razlog ,prije svega imas isto iskustvo,sto je tacan razlog :?:
Privlace me pametne, graciozne djevojke, djevojke sa stilom i kulturom dijaloga. To se uglavnom ne uklapa u profil djevojaka koje puno piju ili koje uzimaju neke droge. Kada se potpuno olese, izgledaju mi nekako bijedno, ponizavajuce... Ako mi se i svidi prije toga, postoji velika sansa da me odbije njeno ponasanje u pijanom ili 'drogiranom' stanju. Pored svega, mislim da je droga za budale i da konzumiranje iste predstavlja jednu od vecih ljudski gluposti (kao i cigare). Ali, mogo bi i to prihvatiti ako bi se cura znala nositi sa tim, ako pod uticajem opijate ne bi pravila budalu od sebe i ako bi opijate koristila u vecim vremenskim razmacima. Ali, vjerujem da takvih djevojaka nema bas puno, tako da...
Znaš šta je meni najsimaptičnije kod vas muškaraca, sa takvom prošlošću i iskustvom. Što vi, pa i sam moj momak, živite nekim svojim životom dobar vremenski period, cuga, opijati, cure, derneci itd.. i onda naletite na neku ženu koja se apsolutno razlikuje od svih žena s kojim ste bili, a zapravo vas takve privlače i takve tražite cijeli život. Žena koja je pametna, graciozna sa stavom, karakterom, dobrim temperamentom i dijalogom. Žena koja izgleda sexi i kada ne otkrije puno, kada je u pantolama i majici koja je zatvorena, koja je čista i iskrena, pred vašim prijateljima svetica i savršena.
I jako su česte takve kombinacije. Tek tada se vi "skrasite", smirite. Pazite šta ćete reći, kako ćete se ponašati jer vam je stalo da zadržite taj "dijamant" koji ste pronašli :D
To mi je najzanimljivije bilo, jebete, da prostiš na izrazu, cijeli život sve i svašta, nevinu nađete i odmah se uozbiljite, postanete fini, pažljivi, divni i krasni :D Nikad se ne skrasite, iako ste takvi kakvi ste bili, sa ženom koja je poput vas, raskalašenom bez ikakvih moralnih principa.
ljubav_aha

#121 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by ljubav_aha »

tekma wrote:
komi wrote:tako bih želio igrati šaha s nekom djevojkom...a one samo žele da putuju, idu na izlete, teatar ne žele fino u kafić pa šaha da razbacimo... jok ba..većina ne zna ni složiti figure :) :) :)

Dijasporko..."ljubaav_aha"....ev' ga za tebe ko od majke rodjen,"komi" ,ukstremni sportista,
nisi li ti takvog i trazila. :lol:
:lol: tekma,bas sam krenula kliknuti komi-jev citat,kad procitah tvoj,pocela sam se naravno smijati,kako si me ulovio :-D

tacno,oboje volimo sah,prve figure slagane u Osnovnoj Skoli ,ali komi kaze da sam prilicno naporna osoba,mislim da smo dva razlicita svijeta,jel' tako komi :-D

komi,zadrzat' cu kraljicu,a tebi dajem sve ostale svoje sahosvke figure :D nisma ekpert,ali znam kako se igra :-D
ljubav_aha

#122 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by ljubav_aha »

komi,bojis li se letenja ;-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#123 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Truba »

kad buduća bude pričala o izletima, putovanjima o tome kako bi bilo dobro da nabavim auto pa da se ne peglamo gradskim prevozom ja ću fino izvaditi šahovsku čitanku iz naftalina i zadati sve gambite i karo kan da nauči :mrgreen:

:razz: :lol:

u kom smislu letenja... avion, karaglajding? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Suti i trpi

#124 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Suti i trpi »

arageta wrote:Znaš šta je meni najsimaptičnije kod vas muškaraca, sa takvom prošlošću i iskustvom. Što vi, pa i sam moj momak, živite nekim svojim životom dobar vremenski period, cuga, opijati, cure, derneci itd.. i onda naletite na neku ženu koja se apsolutno razlikuje od svih žena s kojim ste bili, a zapravo vas takve privlače i takve tražite cijeli život. Žena koja je pametna, graciozna sa stavom, karakterom, dobrim temperamentom i dijalogom. Žena koja izgleda sexi i kada ne otkrije puno, kada je u pantolama i majici koja je zatvorena, koja je čista i iskrena, pred vašim prijateljima svetica i savršena.
I jako su česte takve kombinacije. Tek tada se vi "skrasite", smirite. Pazite šta ćete reći, kako ćete se ponašati jer vam je stalo da zadržite taj "dijamant" koji ste pronašli :D
To mi je najzanimljivije bilo, jebete, da prostiš na izrazu, cijeli život sve i svašta, nevinu nađete i odmah se uozbiljite, postanete fini, pažljivi, divni i krasni :D Nikad se ne skrasite, iako ste takvi kakvi ste bili, sa ženom koja je poput vas, raskalašenom bez ikakvih moralnih principa.
Argeta, zasto uvijek moras pogodit pravu dijagnozu :mrgreen: ? Sve si dobro napisala, makar kada sam ja u pitanju.

Samo da dodam da nisam ni blizu dernecio kao sto vi predpostavljate na osnovu ovih mojih komentara :D . Siguran sam da je dosta forumasa imalo neuporedivo vise derneka od mene. Ja sam uvijek doziro i davo vremena organizmu da se oporavi :D . Uvijek su me zanimale mnoge stvari, tako da se nikada nisam kreto samo u jednom pravcu. Npr. vecina mojih drugara se ubijala neuporedivo vise od mene. Ja cu danas biti najgori ako treba, ali narednih mjesec dana necu popit ni kapi pive :D .
GAU 8

#125 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by GAU 8 »

Ima li ovdje ozenjenih/udatih/s djecom :)?

Kako osvjeziti brak?? :)
Post Reply