Kako osvjeziti vezu?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
arageta

#1 Kako osvjeziti vezu?

Post by arageta »

Ovu temu otvaram s ciljem da podijelimo međusobna iskustva o tome kako i na koji način vi osvježavate svoje veze ( ako ste u vezi) ili ste osvježavali ( ako niste u vezi ).

Današnje veze, bar ove što ja imam da vidim su tako pasivne i svode se na svakodnevno kahvenisanje, jedina promijena je mjesto ispijanja kafe, tj. kafića :/ onda veza dosadi i šta onda :/ nema mi ništa mrže kada vidim par kako sjedi zatačkan i šuti :S Pa što ste zajedno dovraga ako nemate zajedničkog jezika :/

Kakve ste vi promijene uvodili kada ste osjetili da vam u vezi postaje dosadno i monotono.
Kakve ideje ste imali, koje ste realizirali i koje su upalile :)

Ja ću početi prva.
Od početka svoje veze smo se oboje zalagali pravo puno da nam ne bude nikada dosadno i svaki izlazak da nam bude kao posljedni. I stvarno je bilo tako, i sada je...ali me plaši što dolazi loše vrijeme pa nekako čovjek postane pasivniji i sve ideje ispare :/
Kada sjednemo na kafu, zabilježimo datum jer nijedno od nas neće da nam se veza svede na izlaske samo po kafama i na formalne razgovore, više smo tipovi koji će jedan dan glumiti turiste u svom gradu, ići obići kulturne znamenitosti i fotografirati to, sutradan završiti u Pionirskoj Dolini ( dok je radni dan) i pričati sa životinjama ili vozati se kao djeca u onim autićima iako nam je oboma preko 20.godina :) Hodali smo svuda, danas Stojcevac, sutra Visoko, prekosutra penzionersko gledanje filmova i prežderavanje hranom kod njega ili kod mene.
Recimo ja za večeras sam planirala, napuniti termosku čajem, navući debeli džemper i u park negdje s njim, piti čaj, pušiti cigarete i grickati nešto.

Jednostavno nisam tip cure koja voli jednolične i uobičajene izlaske :D Pa me zanima kako vi to sve doživljavate i proživljavate :D
Eborg

#2 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Eborg »

Hm, dok god to "osvježavanje" nije isforsirano i samo po sebi ne postane problem koji stavlja pritisak na vezu ja sam za! :thumbup: Ali zavisi i od ljudi, ne možeš svakoga zainteresovati za takve stvari, da se vodi aktivan život i da se ne truni samo po kafićima. Muški će vjerovatno pristati da odu na izlet ili tako negdje misleći da će dobiti malo. :D

Pitanje je koliko ovakve stvari mogu uspjeti kada se uvedu nakon nekoliko godina veze. Trajat će možda mjesec-dva maksimalno i onda povrat na staro.

Realno gledajući, mislim da ne treba planirati takve stvari kako bi održala veza već ako par ima zaista prijateljski odnos i slične interese onda može uspjeti.
DanteX

#3 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by DanteX »

Nisam ni ja taj tip za monotone veze.

Na početku je to ok, kafa, hodanje, kina i sl. Ali nakon određenog vremena postane dosadno. Zato uvijek tražim "lude" djevojke :D
Na primjer, djevojka koja voli avanturu. Da, ta avantura, ali i druga :roll:

Idući put kad budem u vezi, morat ću djevojku povesti na planinarenje :lol:
pustopoljina

#4 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by pustopoljina »

ja sam tip za monotone veze. u stvari, ja bih u penziju...
The Nightwatchman

#5 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by The Nightwatchman »

ja jedem stelju i bijeli luk i to dajem i djevojci da jede. od toga nekako živnemo oboje. kod nas uvijek veselo i živo. ne izlazimo iz kuće. mijenjamo samo mjesta u krugu domacinstva :D
arageta

#6 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by arageta »

The Nightwatchman wrote:ja jedem stelju i bijeli luk i to dajem i djevojci da jede. od toga nekako živnemo oboje. kod nas uvijek veselo i živo. ne izlazimo iz kuće. mijenjamo samo mjesta u krugu domacinstva :D

Dobar je to afrodizijak :P

Ja kažem " ljubavi ako ti jedeš luk jedem i ja, jer ako smrdimo, smrditi ćemo oboje :P " xD
Loulou

#7 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Loulou »

pustopoljina wrote:ja sam tip za monotone veze. u stvari, ja bih u penziju...
:lol:
:thumbup:
Suti i trpi

#8 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Suti i trpi »

Eborg wrote:Hm, dok god to "osvježavanje" nije isforsirano i samo po sebi ne postane problem koji stavlja pritisak na vezu ja sam za! :thumbup: Ali zavisi i od ljudi, ne možeš svakoga zainteresovati za takve stvari, da se vodi aktivan život i da se ne truni samo po kafićima. Muški će vjerovatno pristati da odu na izlet ili tako negdje misleći da će dobiti malo. :D

Pitanje je koliko ovakve stvari mogu uspjeti kada se uvedu nakon nekoliko godina veze. Trajat će možda mjesec-dva maksimalno i onda povrat na staro.

Realno gledajući, mislim da ne treba planirati takve stvari kako bi održala veza već ako par ima zaista prijateljski odnos i slične interese onda može uspjeti.
Odlican komentar, sa posebnim naglaskom na boldirano!!

Kod mene to ide spontano, nekada je raznovrsno, a nekada monotono... Sve zavisi od raspolozenja mene i nje... Nije dobro da je veza monotona, ali nije dobro ni forsiranje. Ja sa Argetom ne bih izdrzo vise od mjesec dana :mrgreen: . Nekada zaista volim da se nesto desava, a nekada bi samo lezo i pomalo copko :mrgreen: . Lijen sam, moram si priznat :mrgreen: .

Ja sa svojom djevojkom u tri godine nisam skoro nikada (par puta) izaso dva dana zaredom. Jedan moj dobar drug je sa svojom djeovojkom vise vremena proveo u pola godine, nego ja sa svojom za skoro tri godine :mrgreen: . Volim da sam sa drugarima, volim se baviti sportom, volim gledati sport (od bilijara do fudbala :mrgreen: ), volim sjediti sam i razmisljat o glupostima :mrgreen: ..

Sto se tice osvjezenja... Najbolje bude kada odem negdje na putovanje, pa kada se onda vratim ( :mrgreen: )... Prvo se dobro posvadjamo radi mojih navodnih 'prevara', pa se onda pravo izmirimo i bude bolje nego ikada :mrgreen: .
pustopoljina

#9 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by pustopoljina »

ma da...svadja je najjeftiniji osvjezivac :lol:
(otkud meni dva j???
idu li dva j???)

@hvala loulou-izgubila sam osEcaj za filing :D
Last edited by pustopoljina on 04/09/2010 17:43, edited 1 time in total.
Loulou

#10 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Loulou »

pustopoljina wrote:ma da...svadja je najeftiniji osvjezivac :lol:
(otkud meni dva j???
idu li dva j???)
Idu :D
Ljubicasta27

#11 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Ljubicasta27 »

Idu 2 j :)

Ja mrzim monotoniju al uvijek nalijecem na momke kojima je vrhunac otici na kafu/pice i kino i koji ne moraju nigdje van Sarajeva otici, osim do Makarske ljeti :roll: ...necu da generalizujem, ali nasi momci su, barem 80% njih, jaaako pasivni i po pitanju putovanja i svega :)

pa onda ja sve organizujem, iniciram i sl...i za par mjeseci izgubim zivce i pocnem se hladiti, jer necu da se samo ja trudim i unosim zivost u vezu :) i zato sad zaobilazim takve pasivce u sirokom luku :-D

Uglavnom moraju oboje raditi na vezi al moraju onda oboje i biti spontani, imati ideje, jednostavno da vole zivot :-D
Cinik

#12 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Cinik »

Ljubav + psihoaktivne supstance je nesto najbolje na svijetu. Ne trebas se peglati i ici u kino, ici na izlet, obilaziti gradske znamenitosti; sve sto ti je potrebno je recimo mali dzo, djevojka, winamp + psihodelicni/progresivni rok. Svaki put bude bolje i bolje! Nabacis osmjeh na lice, uzivis se, pricas, gubis se, dolazis sebi, vodis ljubav, osjecas se kao da si na drugoj planeti, a zapravo se nisi makao iz stana. Ili recimo 4-5L crnog vina, jedna duga noc, ekstra filmovi, sta ces bolje? Kakvi kafici, kafice, gluposti? Meni i njoj nikada ne dosadi, svaki put nam je dobro, odlicno, vrhunsko. Ne zamaramo se svakodnevnicom, nekako smo izolovani, u drugom svijetu gdje vaze drugacija pravila, gdje se ne sikiras, ne brines i ne tugujes. Sve sam probao ali ovo je nesto najbolje sto mi se desilo. Prica je ipak najvaznija, razumijevanje, zato moras biti dobro informisan, ne do te mjere da budes naporan nego onako da se uvijek ima materijala o cemu mozes razgovarati. I ama bas nikada, nikada ne dosadi. To je za mene perfekcija, savrsentvo. Nekada prosetas, uglavnom kada kisa pada, promjene radi, dozivis i osjetis to sa svojom voljenom i vratis se na isto mjesto. A sva ova zbrka oko izlazaka, odmora, druzenja s x osoba me smara.
HAVANA

#13 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by HAVANA »

Cinik wrote:Ljubav + psihoaktivne supstance je nesto najbolje na svijetu. Ne trebas se peglati i ici u kino, ici na izlet, obilaziti gradske znamenitosti; sve sto ti je potrebno je recimo mali dzo, djevojka, winamp + psihodelicni/progresivni rok. Svaki put bude bolje i bolje! Nabacis osmjeh na lice, uzivis se, pricas, gubis se, dolazis sebi, vodis ljubav, osjecas se kao da si na drugoj planeti, a zapravo se nisi makao iz stana. Ili recimo 4-5L crnog vina, jedna duga noc, ekstra filmovi, sta ces bolje? Kakvi kafici, kafice, gluposti? Meni i njoj nikada ne dosadi, svaki put nam je dobro, odlicno, vrhunsko. Ne zamaramo se svakodnevnicom, nekako smo izolovani, u drugom svijetu gdje vaze drugacija pravila, gdje se ne sikiras, ne brines i ne tugujes. Sve sam probao ali ovo je nesto najbolje sto mi se desilo. Prica je ipak najvaznija, razumijevanje, zato moras biti dobro informisan, ne do te mjere da budes naporan nego onako da se uvijek ima materijala o cemu mozes razgovarati. I ama bas nikada, nikada ne dosadi. To je za mene perfekcija, savrsentvo. Nekada prosetas, uglavnom kada kisa pada, promjene radi, dozivis i osjetis to sa svojom voljenom i vratis se na isto mjesto. A sva ova zbrka oko izlazaka, odmora, druzenja s x osoba me smara.

Odokativno od 18 do 22 godine. :D
arageta

#14 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by arageta »

Suti i trpi wrote:
Eborg wrote:Hm, dok god to "osvježavanje" nije isforsirano i samo po sebi ne postane problem koji stavlja pritisak na vezu ja sam za! :thumbup: Ali zavisi i od ljudi, ne možeš svakoga zainteresovati za takve stvari, da se vodi aktivan život i da se ne truni samo po kafićima. Muški će vjerovatno pristati da odu na izlet ili tako negdje misleći da će dobiti malo. :D

Odlican komentar, sa posebnim naglaskom na boldirano!!

Kod mene to ide spontano, nekada je raznovrsno, a nekada monotono... Sve zavisi od raspolozenja mene i nje... Nije dobro da je veza monotona, ali nije dobro ni forsiranje. Ja sa Argetom ne bih izdrzo vise od mjesec dana :mrgreen: . Nekada zaista volim da se nesto desava, a nekada bi samo lezo i pomalo copko :mrgreen: . Lijen sam, moram si priznat :mrgreen: .

Ja sa svojom djevojkom u tri godine nisam skoro nikada (par puta) izaso dva dana zaredom. Jedan moj dobar drug je sa svojom djeovojkom vise vremena proveo u pola godine, nego ja sa svojom za skoro tri godine :mrgreen: . Volim da sam sa drugarima, volim se baviti sportom, volim gledati sport (od bilijara do fudbala :mrgreen: ), volim sjediti sam i razmisljat o glupostima :mrgreen: ..

Sto se tice osvjezenja... Najbolje bude kada odem negdje na putovanje, pa kada se onda vratim ( :mrgreen: )... Prvo se dobro posvadjamo radi mojih navodnih 'prevara', pa se onda pravo izmirimo i bude bolje nego ikada :mrgreen: .
Mjesec dana je puno :P
Ne znam, ja ne volim recimo takve veze, meni je to nazor veza :D Ne znam ja sada koliko ti imaš godina i ona, ali ako je već veza od 3.godine a " ne možeš " da je gledaš svaki dan, planiraš li ti s njom budućnost, život itd...bolje da je ne zavlačiš ako nemaš neke veće planove jer jbg ona je žensko :D Nemoj joj trošiti godine uzalud xD :P Ti, švalerčino :P
arageta

#15 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by arageta »

Ljubicasta27 wrote:Idu 2 j :)

Ja mrzim monotoniju al uvijek nalijecem na momke kojima je vrhunac otici na kafu/pice i kino i koji ne moraju nigdje van Sarajeva otici, osim do Makarske ljeti :roll: ...necu da generalizujem, ali nasi momci su, barem 80% njih, jaaako pasivni i po pitanju putovanja i svega :)

pa onda ja sve organizujem, iniciram i sl...i za par mjeseci izgubim zivce i pocnem se hladiti, jer necu da se samo ja trudim i unosim zivost u vezu :) i zato sad zaobilazim takve pasivce u sirokom luku :-D

Uglavnom moraju oboje raditi na vezi al moraju onda oboje i biti spontani, imati ideje, jednostavno da vole zivot :-D

Potpisujem.
Ja otkako sam s ovim momkom baš se često sjetim prošlih veza i skontam zašto nisu uspjele da potraju duže od 2 do 3.mjeseca i onda se samoj sebi divim kako mi nije bilo mrsko izlaziti svaki skoro dan ili svaki drugi, treći dan s tim osobama i samo mijenjati mjesto izlaska. Dosadi mi i pričati onda...u kafiću se ne možeš baš opustiti koliko hoćeš, tipa zavaliti se, smijati se glasno, udarati ga jastukom ili ga škakiljati :/ U prošlim vezama sam baš sticala neki osjećaj zaglupljivanja xD Ono doslovno zaglupim u vezi, kada spoznam granicu toga, raskinem.
ellmichak

#16 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by ellmichak »

HAVANA wrote: Odokativno od 18 do 22 godine. :D
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p4159286
(ne)forumas

#17 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by (ne)forumas »

ja sam bio isti takav dok sam imao 19-20 godina i vozio suzuki :)
kasnije sam shvatio da bih radije plovio mirnim pa makar i crvenim morem :)
DanteX wrote:Nisam ni ja taj tip za monotone veze.

Na početku je to ok, kafa, hodanje, kina i sl. Ali nakon određenog vremena postane dosadno. Zato uvijek tražim "lude" djevojke :D
Na primjer, djevojka koja voli avanturu. Da, ta avantura, ali i druga :roll:

Idući put kad budem u vezi, morat ću djevojku povesti na planinarenje :lol:
Suti i trpi

#18 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Suti i trpi »

arageta wrote:Mjesec dana je puno :P
Ne znam, ja ne volim recimo takve veze, meni je to nazor veza :D Ne znam ja sada koliko ti imaš godina i ona, ali ako je već veza od 3.godine a " ne možeš " da je gledaš svaki dan, planiraš li ti s njom budućnost, život itd...bolje da je ne zavlačiš ako nemaš neke veće planove jer jbg ona je žensko :D Nemoj joj trošiti godine uzalud xD :P Ti, švalerčino :P
Dosadili bi jedno drugom da se vidjamo svaki dan :mrgreen: ... A nisam ni takvog karaktera da budem sa jednom osobom duze vrijeme (cura, stara, drugovi,...)... A sto si tice buducnosti... Daje mi neke rokove, ali ja je ne cujem dobro :mrgreen: . Nikog ja ne zavlacim, pametna je ona cura, valjda zna sta radi :mrgreen: . A nisam neka svalercina, ne ide mi uz karakter :mrgreen: .
Cholina_Lokica

#19 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Cholina_Lokica »

meni je sega da se neko mora truditi, eto da im ne bude dosadno... meni tu odmah nesto ne stima...
Cinik

#20 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Cinik »

ellmichak wrote:
HAVANA wrote: Odokativno od 18 do 22 godine. :D
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p4159286
Pa mladost je nesto najbolje. Ispade sada da se trebam sramiti svojih godina? Eh, kakvo je ovo vrijeme doslo kada je sramota biti mlad, zdrav i priseban!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#21 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by ladyblue18 »

Dile wrote:meni je sega da se neko mora truditi, eto da im ne bude dosadno... meni tu odmah nesto ne stima...
Slazem se. :D
Dioda

#22 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Dioda »

Cinik wrote:Ljubav + psihoaktivne supstance je nesto najbolje na svijetu.
Cinik wrote:Pa mladost je nesto najbolje. Ispade sada da se trebam sramiti svojih godina? Eh, kakvo je ovo vrijeme doslo kada je sramota biti mlad, zdrav i priseban!
Meni ova dva boldirana pojma zvuce nespojivo :lol:

Sto se tice same teme, je*o to kad se moras truditi da stalno bude zanimljivo. Ako dvije osobe odgovaraju jedna drugoj, tesko da moze biti dosadno. Ne kazem da se treba sada previse opustiti i "poravniti", ali sav taj pretjerani trud jednom dosadi.

Kad par suti na kafici, ono kad se vidi da se ubijaju od dosade, to je pisi propalo.
Meni se desilo da s jednim momkom recimo nemam o cemu pricati (iako sam takva po prirodi da "ne gasim"). To ne znaci da je vezi trebalo osvjezenje. To je znacilo da nam je trebao razlaz :mrgreen:
fatamorgana

#23 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by fatamorgana »

Svakodnevnim tusiranjem!
Mis mekinjas

#24 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Mis mekinjas »

nije veza kriva već u ljudi u istoj, onome kome je kad jesam dosadno, nikad neće biti veza nikakva dobra.....
svi nešto dave kako u dvoje riješiti nešto, niko nije sam sa sobom čist, radite na sebi, pa će vam u dvoje biti bolje....
Ductus Holedocus

#25 Re: Kako osvjeziti vezu?

Post by Ductus Holedocus »

[quote][/quote]Odlican komentar, sa posebnim naglaskom na boldirano!!

Sto se tice osvjezenja... Najbolje bude kada odem negdje na putovanje, pa kada se onda vratim ( :mrgreen: )... Prvo se dobro posvadjamo radi mojih navodnih 'prevara', pa se onda pravo izmirimo i bude bolje nego ikada :mrgreen:

Ma da ti nisi moj dilber!?Ovo se sve podudara :D
Kladim se da jesi :lol: :lol:
Last edited by Ductus Holedocus on 05/09/2010 17:42, edited 1 time in total.
Post Reply