Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
- Država
#26 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
Komšićev domet je da stavi šal oko vrata i da navija za BiH. Taj čovjek jednostavno o politici ne zna ništa. Doduše, ja ga volim kao čovjeka, ali ne bih mu prepustio sudbinu države u ruke...
-
last mohicans
#27 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
SDP pada garantovano, samo je pitanje koliko.Sumnjam da će doživjeti sudbinu SBiH kao što neki predvidjaju,ali značajan dio glasova gube zbog svoje politike.DF će im nešto uzeti, ali ne u velikoj mjeri.SDA jača, svidjalo se to nekome ili ne, dosadašnja politika SDP I SBB na federalnom i državnom nivou im ide u prilog.DF prelazi izborni prag i možda malo jače, SBB možda izgubi nešto, SDU su bili na dobrom putu, ali su i oni usrali sa međustranačkim prepucavanjima.Ovako će biti,
pa se čujemo u oktobru 2014.
-
iz zadnje klupe
#28 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
Nazalost mogucnost da obadvije stranke se maknu dalje od vlasti je prakticno nemoguce iz razloga da ako bi i neka treca stranka osvojila dovoljan broj glasova morala bi koalirati s jednom od njih da ima vecinu, a uslov ce biti da ne diraju "njihove" lopove, tako da nam valja gledati i dalje i Niksica i onog SDA konobara iz Vogošce
-
MVeis
#29 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
nazalost o politici ne zna nistaDržava wrote:Komšićev domet je da stavi šal oko vrata i da navija za BiH. Taj čovjek jednostavno o politici ne zna ništa. Doduše, ja ga volim kao čovjeka, ali ne bih mu prepustio sudbinu države u ruke...
- Skijaš
#30 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
Gori od SDP-a sigurno nisu, a to jesu li bolji još ne znamo. Vidjećemo.MVeis wrote:komsic nikad nista nije uradio u politici osim sto je bjezao od odgovornosti. nasa stranka se priklonila u Sarajevu sda-u i sdu-u. tu su i zavrsili karijeru pa sad mudro sute ne bi li se zaboravilo. ne daj mi boze da mi takvi vode drzavu. nasa stranka i nekako a komsic sa svojim spijunima i sumnjivim oficirima iz stranke gluho i daleko bilo.Skijaš wrote:Ja ću recimo na nižim nivoima glasati za Našu Stranku a na entitetskom i državnom za Komšića.
-
Hodidid
#31 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
SDP ima hajmo reci stabilno glasacko tijelo jer je ideoloski profilirana stranka koja svojim programskim sadrzajem privlaci dobar dio urbane populacije. To sto je program stranke postao samo pokrice za hapanje na svim nivoima vlasti je drugi par cipela ali tako je gotovo sa svim strankama koje nesto znace u politickom zivotu BiH.cyprus wrote:SDP za razliku od SBiH ima stabilno članstvo i glasačko tijelo... Ali da će doći do velikog pada - hoće...motorola01 wrote:Ja mislim da ce zajebati i SBIH-a u tom padu.
SBiH nije ideoloski profilirana stranka. Sto bi rekli niti smrdi niti mirise u tom ideoloskom smislu. Mogu se prikloniti kojem hoce politickom bloku iako kao sto vidimo u danasnje vrijeme i ne postoje te ideoloske barijere za sklapanje talova u nasoj meraji.
Ja isto polazem nade u DF i Komsica iako sam vjerovatno naivan i idealista. Ovo sve ostalo je promuckaj pa prospi.
Po pitanju Nase Stranke sam tezi skeptik da su oni ti koji mogu donijeti te potrebite promjene na federalnom ili drzavnom nivou.. Moguce da mogu biti korisni u nekim segmentima tog drustvenopolitickog zivota na opcinskom i eventualno kantonalnom nivou ali za nesto vise ne bih rekao da imaju snage i potencijala a ni kapaciteta. Na duge staze ko zna. Mozda jednog dana.
-
Sequoia
#32 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
Neka zivi dugo i zdravo moj drug tito sto se zove Komsic Zeljko .
- Mister Yes
#33 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
Prioritet je pad SDA i SBB. Pa tek onda SDP. Ali sve 3 su zlo i trebaju pasti. Isto važi za SNSD i HDZ.
Ja ću glasati za DF a bilo bi mi drago da DF i NS budu u koaliciji jer su jedini koji nešto vrijede.
Ja ću glasati za DF a bilo bi mi drago da DF i NS budu u koaliciji jer su jedini koji nešto vrijede.
- Havatar
#34 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
Treba glasati za grupe gradjana a ne za partije
-
emmiir
#35 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
Ne treba potapati SDP i SDA, treba potopiti postojeću politiku. Politiku kojoj je najvažnija pljačka. Mislim da bi bilo koja postojeća stranka, kada bi kojim slučajem došla na vlast, samo nastavila politiku koju vode ove dvije.
Nama treba sasvim nova stranka koja će imati nova lica, spremna da se odriču svega kako bi došla do svog cilja - funkcionalne BiH. Za taj cilj boriti se 1,2,..5,....10,.... koliko god treba godina.
Stranka koja neće samo tražiti pomoć, Evrope, Amerike koju vrlo teško da ćemo dobiti. Trebamo stranku koja će voditi svoju politiku i bar pokušati nešto učiniti.
Odmah bi pristupio stranci koja bi:
- organizovano radilana na povratniku u RS-u kako bi imali što više glasova u RS-u. Da isti imaju veća prava nego da su nastanjeni u Federaciji. Koja bi pokušala iskoristiti i glasače iz Distrikta jer isti mogu glasati u RS-u. Vodila ako treba politiku naseljavanja RS-a.
- borila se za zakone sa paprenim kaznama za npr, neprijavljivanje radnika, izrabljivanje radnika, neplaćanje poreza, doprinosa, išla sa kaznama i do zatvaranja takvih preduzeća.Sve ovo u cilju da preduzeća koja rade po zakonu ne propadaju od nelojalne konkurencije.
- učinila sve da se ne ponove npr GRAS, Vodovod i kanalizacija..., ukoliko državna preduzeća negativno posluju odmah uvoditi prinudne uprave smanjivati plate i otpuštati zaposlene rođake i sl., a ne povećavati cijene.
........
Može li se napraviti organizacija 10(100) prvih koji treba da nađu 6 istomišljenika =70(700,) ovi sljedećih 6 ili koliko već itd. Zašto ne poći i od ovog foruma i početi se organizovati, nema veze što se ne znamo (možda je tako najbolje) važan je isti cilj.
Jedino se tako može potopiti SDP i SDA odnosno postojeće politika - "revolucijom".
Nama treba sasvim nova stranka koja će imati nova lica, spremna da se odriču svega kako bi došla do svog cilja - funkcionalne BiH. Za taj cilj boriti se 1,2,..5,....10,.... koliko god treba godina.
Stranka koja neće samo tražiti pomoć, Evrope, Amerike koju vrlo teško da ćemo dobiti. Trebamo stranku koja će voditi svoju politiku i bar pokušati nešto učiniti.
Odmah bi pristupio stranci koja bi:
- organizovano radilana na povratniku u RS-u kako bi imali što više glasova u RS-u. Da isti imaju veća prava nego da su nastanjeni u Federaciji. Koja bi pokušala iskoristiti i glasače iz Distrikta jer isti mogu glasati u RS-u. Vodila ako treba politiku naseljavanja RS-a.
- borila se za zakone sa paprenim kaznama za npr, neprijavljivanje radnika, izrabljivanje radnika, neplaćanje poreza, doprinosa, išla sa kaznama i do zatvaranja takvih preduzeća.Sve ovo u cilju da preduzeća koja rade po zakonu ne propadaju od nelojalne konkurencije.
- učinila sve da se ne ponove npr GRAS, Vodovod i kanalizacija..., ukoliko državna preduzeća negativno posluju odmah uvoditi prinudne uprave smanjivati plate i otpuštati zaposlene rođake i sl., a ne povećavati cijene.
........
Može li se napraviti organizacija 10(100) prvih koji treba da nađu 6 istomišljenika =70(700,) ovi sljedećih 6 ili koliko već itd. Zašto ne poći i od ovog foruma i početi se organizovati, nema veze što se ne znamo (možda je tako najbolje) važan je isti cilj.
Jedino se tako može potopiti SDP i SDA odnosno postojeće politika - "revolucijom".
-
MVeis
#36 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
procenat osvojenih glasova SDP ce ovaj put racunati sa dvojkom na pocetku. recimo izmedju 22% i 27%
- Havatar
#37 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
MVeis wrote:procenat osvojenih glasova SDP ce ovaj put racunati sa dvojkom na pocetku. recimo izmedju 22% i 27%
-
MVeis
#38 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
znam. i ja bih volio da ide na 45% ali nacija jos nije sazrela. imas dosta nepismenih koji jos glasaju za sda i onih koji su s njima krali pa se sad podupiru.Havatar wrote:MVeis wrote:procenat osvojenih glasova SDP ce ovaj put racunati sa dvojkom na pocetku. recimo izmedju 22% i 27%
-
Heartbeats
#39 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
To tako sto ce Zlaja usvojiti savjete Alistaira Campbella!?MVeis wrote:procenat osvojenih glasova SDP ce ovaj put racunati sa dvojkom na pocetku. recimo izmedju 22% i 27%
Pa bolan kako vas nije stid? Unajmili ste jednog on najskuplljih spinn doktora da izadjete na kraj sa Suljom klempom i Farhrom tornjakom. Pa samo to govori koliko ste se prepali i koliko cete cucnut 2014!
Cucnut cete i zbog Zoke Mikulica i njegovih marifetluka, zbok Koke Kurtesa i njegovih udesa, zbog Sanke i Brege i CT "namah" dok ljudi cekaju po godinu dana na taj pregled, zbog Niksica i Hadena, zbog Karica i poljevanja pivom, zbog talova Damira Hadzica i Asima Sarajlica u restorani Boss svakodnevno na Marijin Dvoru, zbog Hamdije u Bihacu i njegovih aferima i korupcije..Kazes Damir Marjanovic pobjegulja? A gdje su ti bili Sasa Magazinovic i Jasenko Selimovic?
Cucnut cete da se dugo necete moci ustati ali to je najbolja stvar sto se moze desiti SDP-u.
Cucnut cete jer se zarad fotelja slepate Miletu i Draganu, cucnut cete jer ste Emira Sulajgica ostavili na cjedilu i kao staru krpu...mogu ovako do sutra. Ti meni daj jedan argument za SDP ja cu ti dati 10 protiv! Da se ne lazemo, jos te bolji nego SDA, ali ovakvim tempom mozda ih i stignete. Zeljko ce vas sve poderati k'o svinja masnu krpu.
- al_akhisari
#40 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
...zanimljivo razmišljanje; naravno, pod pretpostavkom da se ne radi o pošalici; ukoliko nije, šala, volio bih čuti argumente koji idu prilog navedenom (pri tom da se to odnosi na razloge vezane za sdp, a ne na druge)MVeis wrote:procenat osvojenih glasova SDP ce ovaj put racunati sa dvojkom na pocetku. recimo izmedju 22% i 27%
-
Heartbeats
#41 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
i zbog ovoga cete cucnuti jer ste nadmeni i prepotentni, jer svako ko ne klima glavom ZL proglasavate nepismenim i glupim..MVeis wrote:znam. i ja bih volio da ide na 45% ali nacija jos nije sazrela. imas dosta nepismenih koji jos glasaju za sda i onih koji su s njima krali pa se sad podupiru.Havatar wrote:MVeis wrote:procenat osvojenih glasova SDP ce ovaj put racunati sa dvojkom na pocetku. recimo izmedju 22% i 27%
U startu vrijedjate vlastitu ciljnu grupu!
-
sv12
#42 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
cyprus wrote:Pretpostavljam da je otvarač teme entuziastični član, jal SBB-a, jal DF-a... Da li sam upravu?
Slabo pretpostavljas, nisam nikakav clan nijedne stranke, niti neki simpatizer od njih, pa da otvaram teme o protivnickim strankama. Jednostavno SDP i SDA su toliko jalovi, toliki su levati, toliko su zatucani, toliko su korumpirani, da cu im besplatno i bez ikakvog skrivenog politicko-konkurentskog razloga virtualno j..... m..... Znaci sve je dobrovoljna baza u ime naroda kojeg su varali, krali i izdavali u zadnja vise od dva desetljeca. Sto znaci, ne moze Alister za hiljade funti ispraviti, koliko ja mogu besplatno popljuvati. Kolicina materijala je na mojoj strani, imam ga i previse.
SBB nije ukljucena u naslov iskljucivo zbog limitiranog broja znakova u naslovu, a DF, DF jos nije ni presla izborni prag, za sad je tretiram kao minornu stranku. Medjutim Komsic ne moze sam i da zna, sto najvjerovatnije ne zna, to je i pticama na grani jasno.
Zato sam i predlozio siru koaliciju manjih stranaka koje ce poraziti zle sestre na svim nivoima. Znaci Komsic, Lazovic, Halilovic, Tokic, Hare, Kojovic itd itd i ostali, bi mogli stvoriti tim koji bi porazio zle sestre i doveo ih na koljena na taj nacin ne da stvore siroku koaliciju, NEGO DA STVORE NOVU STRANKU U KOJU BI SVI USLI I ONDA SA TOM NOVOM STRANKOM PO PROGRAMU KOJEG BI SE SVI USAGLASILI, ICI RASTURITI ZLE SESTRE NA IZBORIMA, a onda kad ih se smjesti u opoziciju, onda krenuti sa detaljnim ispitivanjem imovine Lagumdzije, Hadzica, Ivanisevica, Tihica, Izetbegovica, Sarajlica, Radoncica itd itd i to uzeti revizorske kuce za taj posao koje bi bile placene po postotku zaplijenjene imovine. Prva "greska" u brojkama, trpati ih u cuzu na dugogodisnju robiju, a imovinu svu zaplijeniti i odmah prodati na aukciji dok je sve frisko.
Znam da ti kadrovi iz tih malih stranaka nisu idealni, ali jebiga, to je sto imamo na raspolaganju, a u odnosu na zle sestre, oni su super, dok drugih nemamo, a imamo zle sestre koja jasu vec dvije decenije i koje nas kriminalom unistavaju i jos nisu zavrsili, sto znaci biti ce gore ako se nesto ne promijeni.
ALTERNATIVA TIM MALIM STRANKAMA je da tavore u opoziciji i da imaju jednog ili nijednog clana. Bitno je samo jedan mandat da se hobotnica zlih sestara razvali i da ih se potrpa u zatvor jer kriminal u kojem su oni je ogroman.
-
Bodkin
#43 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
glupost. politicari dolaze iz naroda i svi ce biti isti osim par izuzetaka koji nikad nece doci na vlast. politicari se ponasaju onako kako trazi narod, a sve dok narodu ne smeta oni ce krasti, namjestati konkurse, tendere i ostalo. kako narod samo trazi da pljunes onog preko (citaj srbe i hrvate sarajevskim strankama) onda ce sda i sdp ( szbih ili sbb isti je to kurton. svakako kadrovi samo prelaze tamo-vamo) uvijek biti na vlasti. znaci ukidaj rs, kontriraj srbima i hrvatima i sve ce biti u dure. a ovo pljacka, bogacenje, nerad, korupcija i nepotizam...to je masa stranih rijeci koje domacem prosjecnom glasacu ne igraju neku ulogu jer se on isto ponasa cim dodje u prilikusv12 wrote:cyprus wrote:Pretpostavljam da je otvarač teme entuziastični član, jal SBB-a, jal DF-a... Da li sam upravu?![]()
Slabo pretpostavljas, nisam nikakav clan nijedne stranke, niti neki simpatizer od njih, pa da otvaram teme o protivnickim strankama. Jednostavno SDP i SDA su toliko jalovi, toliki su levati, toliko su zatucani, toliko su korumpirani, da cu im besplatno i bez ikakvog skrivenog politicko-konkurentskog razloga virtualno j..... m..... Znaci sve je dobrovoljna baza u ime naroda kojeg su varali, krali i izdavali u zadnja vise od dva desetljeca. Sto znaci, ne moze Alister za hiljade funti ispraviti, koliko ja mogu besplatno popljuvati. Kolicina materijala je na mojoj strani, imam ga i previse.
SBB nije ukljucena u naslov iskljucivo zbog limitiranog broja znakova u naslovu, a DF, DF jos nije ni presla izborni prag, za sad je tretiram kao minornu stranku. Medjutim Komsic ne moze sam i da zna, sto najvjerovatnije ne zna, to je i pticama na grani jasno.
Zato sam i predlozio siru koaliciju manjih stranaka koje ce poraziti zle sestre na svim nivoima. Znaci Komsic, Lazovic, Halilovic, Tokic, Hare, Kojovic itd itd i ostali, bi mogli stvoriti tim koji bi porazio zle sestre i doveo ih na koljena na taj nacin ne da stvore siroku koaliciju, NEGO DA STVORE NOVU STRANKU U KOJU BI SVI USLI I ONDA SA TOM NOVOM STRANKOM PO PROGRAMU KOJEG BI SE SVI USAGLASILI, ICI RASTURITI ZLE SESTRE NA IZBORIMA, a onda kad ih se smjesti u opoziciju, onda krenuti sa detaljnim ispitivanjem imovine Lagumdzije, Hadzica, Ivanisevica, Tihica, Izetbegovica, Sarajlica, Radoncica itd itd i to uzeti revizorske kuce za taj posao koje bi bile placene po postotku zaplijenjene imovine. Prva "greska" u brojkama, trpati ih u cuzu na dugogodisnju robiju, a imovinu svu zaplijeniti i odmah prodati na aukciji dok je sve frisko.
Znam da ti kadrovi iz tih malih stranaka nisu idealni, ali jebiga, to je sto imamo na raspolaganju, a u odnosu na zle sestre, oni su super, dok drugih nemamo, a imamo zle sestre koja jasu vec dvije decenije i koje nas kriminalom unistavaju i jos nisu zavrsili, sto znaci biti ce gore ako se nesto ne promijeni.
ALTERNATIVA TIM MALIM STRANKAMA je da tavore u opoziciji i da imaju jednog ili nijednog clana. Bitno je samo jedan mandat da se hobotnica zlih sestara razvali i da ih se potrpa u zatvor jer kriminal u kojem su oni je ogroman.
- webby-x
#44 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
SDP, u prvom redu, za razliku od SBiH, ima stabilan izvorcyprus wrote:SDP za razliku od SBiH ima stabilno članstvo i glasačko tijelo... Ali da će doći do velikog pada - hoće...motorola01 wrote:Ja mislim da ce zajebati i SBIH-a u tom padu.
novca u vidu pokradenih "društvenih" dobara "naslijeđenih"
od komunista. Sa tolikim novcem i sa starim okorjelim
komunjarama oni će uvijek imati neki minimum od
100.000 glasova.
- Država
#45 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
Još je rano govoriti o mogućim rezultatima izbora...
- webby-x
#46 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
Lako za državu.Država wrote:ali ne bih mu prepustio sudbinu države u ruke...
Bi li mu dao da ti firmu vodi ili da te
kao pravnik zastupa na sudu?
- Država
#47 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
Iskreno, Željko je samo za navijanja za BiH. Ne bih mu dao da mi vodi firmu...webby-x wrote:Lako za državu.Država wrote:ali ne bih mu prepustio sudbinu države u ruke...
Bi li mu dao da ti firmu vodi ili da te
kao pravnik zastupa na sudu?
Jbg, drag je čovjek, ali nije za politike...
- webby-x
#48 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
Dakako. Preporuči drugima da glasuju zaHavatar wrote:Treba glasati za grupe gradjana a ne za partije
"grupe građana" i razli glasove, a ti ćeš za SDA.
- webby-x
#49 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
Da li Željko zna za neke kriminalne aktivnosti SDP-a?Heartbeats wrote:Zeljko ce vas sve poderati k'o svinja masnu krpu.
-
blue033
#50 Re: Kako na izborima u paketu "potopiti" SDP i SDA?
SDA je skoro nemoguće potopiti, oni imaju dovoljan broj onih koji su se okoristili tom strankom da će uvijek bez obzira na dešavanja imati oko 30% glasova i to im omogućava da skoro u svakom slučaju budu u vlasti. SDP je isto tako krenuo tim stopama, ali njihov procenat je puno manji i oni zavise od glasova onih koji glasaju protiv SDA. Oni ce na sljedećim izborima dobiti manje glasova, jer su pokazali da nisu nikakva alternativa.
Inače mislim da je svejedno potopili ih ili ne, jer ovdje već odavno nema neke ideologije. Niko se ne kandiduje radi nekih društvenih ciljeva ili prosperiteta građana već isključivo zbog lične koristi. Samo zbog zadovoljavanja osobnih potreba kandiduju se i oni iz malih i oni iz velikih stranaka. Dugo je već vremena prošlo od prvih demokratskih izbora pa smo mogli vidjeti da su neki promjenili po 3-4 stranke samo da bi bili na funkciji. Isto tako mislim da na izbore trebaju izaći samo oni koji bi mogli imati ličnu korist. Ako ti je amidža u nekoj stranci izađi i glasaj za tu stranku, jer jedino tako možeš osjetiti neku promjenu, ako glasaš za tuđeg amidžu, nema tu selameta.
Inače mislim da je svejedno potopili ih ili ne, jer ovdje već odavno nema neke ideologije. Niko se ne kandiduje radi nekih društvenih ciljeva ili prosperiteta građana već isključivo zbog lične koristi. Samo zbog zadovoljavanja osobnih potreba kandiduju se i oni iz malih i oni iz velikih stranaka. Dugo je već vremena prošlo od prvih demokratskih izbora pa smo mogli vidjeti da su neki promjenili po 3-4 stranke samo da bi bili na funkciji. Isto tako mislim da na izbore trebaju izaći samo oni koji bi mogli imati ličnu korist. Ako ti je amidža u nekoj stranci izađi i glasaj za tu stranku, jer jedino tako možeš osjetiti neku promjenu, ako glasaš za tuđeg amidžu, nema tu selameta.