Kako je redondo zaradio na nekretninama

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

zgembo_sa

#101 Re: Kako je redondo zaradio na nekretninama

Post by zgembo_sa »

sabanss wrote:
Comrad wrote: Ne znam da li si prolazio pored Osjeka, ja mislim da se tako zove, nalazi sa sa lijeve strane autoputa kada ides prema Blazuju. Tu ima zemljista koliko hoces, ali su ljudi napravili male kucice i samo upropastili prostor. Tu se moglo natrpati pa jedno 20 zgrada, ako ne i vise. Htio sam reci da je kod nas sve nakaradno, nema nikakvog plana, nista. Zatim s druge strane autoputa, gdje se grade vrtovi Riverine, tu takodjer ima dosta prostora. Medjutim i tu je preglupa situacija, imas jedno naselje pa onda dvije-tri fabrike, pa naselje, pa opet usred naselja industrijska zona. :-)

Putevi se mogu napraviti, ali zasto to raditi kada je bolje unistiti i ono malo zelenila u gradu da se pukne jedna petospratnica gdje ce cijena kvadrata biti posebno prilagodjena za mlade ljude, nekih 3000KM/m2.

Meni je Sarajevo definitivno postalo jako lose mjesto za zivot. Klima je katastrofalna, neke osnovne potrebe covjeka se ne mogu zadovoljiti i da nemam lijep posao ovdje mislim da bih odavno preselio u neko mirnije mjesto. Mislim da je mala kuca u nekom od obliznjih mjesta i stan u Sarajevu za radnu sedmicu dobitna kombinacija.
Da ti nije malo? Mozda jos koja kucica na moru? :lol:
sabanss

#102 Re: Kako je redondo zaradio na nekretninama

Post by sabanss »

zgembo_sa wrote: Da ti nije malo? Mozda jos koja kucica na moru? :lol:
Ne, ne volim ljetovati na jednom mjestu uzastopno :D

Pa sad, ja stan, zena stan. Jedan se uvjek moze trampiti za komad zemlje i kucicu u recimo Tarcinu :D Sa ovim cjenama jos ce ostati para :D
Post Reply