eto sad se satra....danas wrote:hajde bolan, usrecice se freakicapitt wrote:nije lud....sta ce mu zena kad vidis da sve sam radi:D:D
![]()
![]()
![]()
nece morat malim prstom mac
Kako je rasporedjen posao u vasem domacinstvu?
Moderator: anex
- repeater
#53 Re: Kako je rasporedjen posao u vasem domacinstvu?
jeste si vas dvoje upoznali jos kao freshmeni na faksu? onda, je sve jasno.danas wrote:kod nas je ravnopravno sve -- niko ne radi nista.A wrote:Pitanje se odnosi na one gdje u kuci ima i muska i zenska glava, bilo da su u pitanju roditelji, ili vi & your partner.
Za one koji ne znaju o cemu se radi, kucni poslovi su:
ciscenje, pranje vesa, peglanje, cijepanje drva, kuvanje, pranje prozora, usisivac, glancanje srebrenog escajga, kupljenje mrvica sa stola iza dorucka, itd.
kad se isprlja ves, a ti kupis novi; kad si gladan, narucis da ti donesu ili ako si bas ono ambiciozan prosetas i uzmes take-out; kad je hladno mi rasporedimo to jednako pa jedan dan on a drugi dan ja udarimo broj na termostatu -- pa ne zivimo dzaba u potrosackom drustvu i domokraCijia posto je ova drzava mladja od porodicnog srebra, isto smo odbacili kao odraz malogradjanstine
ciscenje -- ako ti je cojek krsan ko moj, utabace svu prasinu u cilime... a macke i cuke ce pojesti mrve od dorucka...
-
mamica papucarka
i ti si zaheban igracpitt wrote:eto sad se satra....danas wrote:hajde bolan, usrecice se freakicapitt wrote:nije lud....sta ce mu zena kad vidis da sve sam radi:D:D
![]()
![]()
![]()
:D:D
jesil od onih sto se ispruze pred televizorom sa pivkom u ruci
- pitt
ma jok bona.....samo lajem ovako.........inace sam papuchar pravimamica 31 wrote:i ti si zaheban igracpitt wrote:eto sad se satra....danas wrote: hajde bolan, usrecice se freakica![]()
![]()
![]()
:D:D
![]()
jesil od onih sto se ispruze pred televizorom sa pivkom u ruci
-
mamica papucarka
barem priznaspitt wrote:ma jok bona.....samo lajem ovako.........inace sam papuchar pravimamica 31 wrote:i ti si zaheban igracpitt wrote: eto sad se satra....:D:D
![]()
jesil od onih sto se ispruze pred televizorom sa pivkom u ruci:D
evo, moj utrpao u auto tri radne kolegice i ode na veceru
a ti mamice cuvaj djecu i trabunjaj po forumima
- danas
ma to sad druga ploca...pitt wrote:ma jok bona.....samo lajem ovako.........inace sam papuchar pravimamica 31 wrote:i ti si zaheban igracpitt wrote: eto sad se satra....:D:D
![]()
- pitt
.mamica 31 wrote:barem priznaspitt wrote:ma jok bona.....samo lajem ovako.........inace sam papuchar pravimamica 31 wrote: i ti si zaheban igrac![]()
![]()
evo, moj utrpao u auto tri radne kolegice i ode na veceru![]()
pa da manje trabunjas po forumima a vise provodis vrijeme u kuhinji i u krevetu sa njim nit bi bio gladan nit bi izlazio sa kolegicama
- pitt
nije jos se svidjelo sto sam je vezao za radijator u kuhinjidanas wrote:ma to sad druga ploca...pitt wrote:ma jok bona.....samo lajem ovako.........inace sam papuchar pravimamica 31 wrote: i ti si zaheban igrac![]()
a reci fino sto ti je prva hanuma pobjegla
![]()
-
mamica papucarka
ja da sam musko ne bih ih ni daljinskim dohvatilapitt wrote:.mamica 31 wrote:ebarem priznaspitt wrote: ma jok bona.....samo lajem ovako.........inace sam papuchar pravi:D
![]()
evo, moj utrpao u auto tri radne kolegice i ode na veceru![]()
pa da manje trabunjas po forumima a vise provodis vrijeme u kuhinji i u krevetu sa njim nit bi bio gladan nit bi izlazio sa kolegicama:D:D
a on ako ih dohvati, meni kuci nek ne dolazi
Last edited by mamica papucarka on 01/12/2006 20:29, edited 1 time in total.
- pitt
aha........a burek mu slazes svake heftedanas wrote:ja sam fino rekla kako je u menepitt wrote:uhh kako se na to vadite samo kad vam guzovima odgovaradanas wrote:emancipacija![]()
![]()
niko nista ne radi
ko je vidio da je pranje pendzera ikome donijelo marital bliss
![]()
![]()
- danas
pa boorek je za mene bolanpitt wrote:aha........a burek mu slazes svake heftedanas wrote:ja sam fino rekla kako je u menepitt wrote: uhh kako se na to vadite samo kad vam guzovima odgovaraniko nista ne radi
![]()
![]()
:D nije od have onoliki hrsuz
- pitt
danas wrote:pa boorek je za mene bolanpitt wrote:aha........a burek mu slazes svake heftedanas wrote: ja sam fino rekla kako je u meneniko nista ne radi
![]()
![]()
:D nije od have onoliki hrsuz
![]()
aha....jedan zvrk a tepsija njemu....i pitas ga ko da gledam
-
mamica papucarka
vidis, pametan si ti coekpitt wrote:ma sta ces ih dofacati kraj takve hanume kuci sto ga cekamamica 31 wrote:
ja da sam musko ne bih ih ni daljinskim dohvatila![]()
a on ako ih dohvati, meni kuci nek ne dolazi:D
- pitt
ne budi naivna.......look can be deceivingmamica 31 wrote:vidis, pametan si ti coekpitt wrote:ma sta ces ih dofacati kraj takve hanume kuci sto ga cekamamica 31 wrote:
ja da sam musko ne bih ih ni daljinskim dohvatila![]()
a on ako ih dohvati, meni kuci nek ne dolazi:D
-
Sarafcina
pitt wrote:ma jok bona.....samo lajem ovako.........inace sam papuchar pravimamica 31 wrote:i ti si zaheban igracpitt wrote: eto sad se satra....:D:D
![]()
hehe to je zato sto svi raspravljat sta je ciji posao
umjesto da pribjegnete ustavnim rjesavanjima
odredite ko kada prica
ciscenje rijeseno
pranje rijeseno
unosnje drva
ostalo se podrazumijeva
-
tempora
Gade mi se "zajednice" gdje roditelji cine sve za djecu, pa "djete" i u 40toj zivi kod roditelja ( zanemarit cu problematiku stambenog prostora) i ceka da mu mama prinese jelo, ispegla hlace, presvuce posteljinu itd.
Ono sto mi se posebno ne svidja kod nas ( generalno gledajuci) je to da djeca misle da ih roditelji dozivotno trebaju pomagati, uglavnom finansijski-te da je bogom dato da ih sluze i dvore kako njima odgovara. U tome se valjda mjeri roditeljska ljubav.
U mojoj maloj porodici od tri clana, suprug, beba i ja, sve zavisi od dana i volje za kucanskim poslovima.
Nekada glavnu ulogu spremacice imam ja, a nekada moja bolja polovina.Ne vidim razloga zasto bi bilo drukcije i zasto se njemu umanjuje muskost ako uzme peglu u ruke. A ko si moze priustiti kucnu pomocnicu, te sva moguca pomagala tipa masina za sudje, susilica, mikseri itd, od srca pozdravljam !!! 
Ono sto mi se posebno ne svidja kod nas ( generalno gledajuci) je to da djeca misle da ih roditelji dozivotno trebaju pomagati, uglavnom finansijski-te da je bogom dato da ih sluze i dvore kako njima odgovara. U tome se valjda mjeri roditeljska ljubav.
U mojoj maloj porodici od tri clana, suprug, beba i ja, sve zavisi od dana i volje za kucanskim poslovima.
-
zavrzlama
Kao suprug i otac dvoje djece..radim puno zenskih kucnih poslova..uzivam prati sudje,usisavanje kuce i kad je sve cisto i blista ,da me supruga iznenadi sa zveckanjem soljica za kafu i onda uzivam piti kafu a kuca uredna i cista
U danasnjem sistemu zivota ,pogotovo gdje oba bracna para rade,nemoguc je zivot ako muskarac ne pomogne u kucnim poslovima...svi koji kazu da nikad ne rade zenske kucne poslove ili lazu ili im je kuca neuredna i puna prljavog posudja
Slabo koja zena uspije da radi i da zavrsi sve kucne poslove bez muzeve pomoci,pogotovo ako u kuci zivi jedno ili dvoje mladje djece...
Za to sam da muskarci stave kecelju i da prestanu glumiti ovnove predvodnike..zivot je sladji kad se malo" papucice "obuku na noge
U danasnjem sistemu zivota ,pogotovo gdje oba bracna para rade,nemoguc je zivot ako muskarac ne pomogne u kucnim poslovima...svi koji kazu da nikad ne rade zenske kucne poslove ili lazu ili im je kuca neuredna i puna prljavog posudja
Slabo koja zena uspije da radi i da zavrsi sve kucne poslove bez muzeve pomoci,pogotovo ako u kuci zivi jedno ili dvoje mladje djece...
Za to sam da muskarci stave kecelju i da prestanu glumiti ovnove predvodnike..zivot je sladji kad se malo" papucice "obuku na noge