Kako je rasporedjen posao u vasem domacinstvu?
Moderator: anex
-
callmethebreeeze
boga mi, ja sam papucar, pa se sve dijeli, iako ponekad radim stvari pod pritiskom 
-
_BosanaC
#2 Re: Kako je rasporedjen posao u vasem domacinstvu?
Ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja, nemam srebrni escajg, ja, jaA wrote:Pitanje se odnosi na one gdje u kuci ima i muska i zenska glava, bilo da su u pitanju roditelji, ili vi & your partner.
Za one koji ne znaju o cemu se radi, kucni poslovi su:
ciscenje, pranje vesa, peglanje, cijepanje drva, kuvanje, pranje prozora, usisivac, glancanje srebrenog escajga, kupljenje mrvica sa stola iza dorucka, itd.
I bez obzira na to sve ne mislim se jos zeniti
-
Sarafcina
#3 Re: Kako je rasporedjen posao u vasem domacinstvu?
_BosanaC wrote:Ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja, nemam srebrni escajg, ja, jaA wrote:Pitanje se odnosi na one gdje u kuci ima i muska i zenska glava, bilo da su u pitanju roditelji, ili vi & your partner.
ciscenje, pranje vesa, peglanje, cijepanje drva, kuvanje, pranje prozora, usisivac, glancanje srebrenog escajga, kupljenje mrvica sa stola iza dorucka, itd.![]()
I bez obzira na to sve ne mislim se jos zeniti![]()
ne kolje se vo radi kile mesa
-
in medias res
trenutno je na meni sve...jer sam sama....zivim sama....ali ocekujem normalno da "sutra" ravnopravno sve poslove samnom dijeli i moj partner......pa da ne bih za njim hodala s krpom!!!!!!!!!!
i pojednostavis si zivot....izbacis sve te srebrne escajge....kristalne zdjele i sve sto se polira......vita e bella!!!!!

i pojednostavis si zivot....izbacis sve te srebrne escajge....kristalne zdjele i sve sto se polira......vita e bella!!!!!
-
in medias res
cuj ti ovih gonica robova!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pa sta biste vi htjeli? zaposlenu zenu, koja se brine o djeci, kuci, kuha, sve zivo radi.......i jos da je fina, odmorna, nasmijana, vesela............ma hajde bjezite tamo.............

pa sta biste vi htjeli? zaposlenu zenu, koja se brine o djeci, kuci, kuha, sve zivo radi.......i jos da je fina, odmorna, nasmijana, vesela............ma hajde bjezite tamo.............
- danas
#7 Re: Kako je rasporedjen posao u vasem domacinstvu?
kod nas je ravnopravno sve -- niko ne radi nista.A wrote:Pitanje se odnosi na one gdje u kuci ima i muska i zenska glava, bilo da su u pitanju roditelji, ili vi & your partner.
ciscenje, pranje vesa, peglanje, cijepanje drva, kuvanje, pranje prozora, usisivac, glancanje srebrenog escajga, kupljenje mrvica sa stola iza dorucka, itd.
kad se isprlja ves, a ti kupis novi; kad si gladan, narucis da ti donesu ili ako si bas ono ambiciozan prosetas i uzmes take-out; kad je hladno mi rasporedimo to jednako pa jedan dan on a drugi dan ja udarimo broj na termostatu -- pa ne zivimo dzaba u potrosackom drustvu i domokraCiji
-
Pretposljednji Mohikanac
da ne znas neku takvu da bi se udala?in medias res wrote:cuj ti ovih gonica robova!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pa sta biste vi htjeli? zaposlenu zenu, koja se brine o djeci, kuci, kuha, sve zivo radi.......i jos da je fina, odmorna, nasmijana, vesela............ma hajde bjezite tamo.............![]()
![]()
![]()
- Bosanac sa dna kace
Muskinje radi sve u nasem domu, zna se ja i Murat sve dijelimo! 
-
in medias res
Pretposljednji Mohikanac wrote:da ne znas neku takvu da bi se udala?in medias res wrote:cuj ti ovih gonica robova!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pa sta biste vi htjeli? zaposlenu zenu, koja se brine o djeci, kuci, kuha, sve zivo radi.......i jos da je fina, odmorna, nasmijana, vesela............ma hajde bjezite tamo.............![]()
![]()
![]()
znam, hoces jednu da ti nabacim?
- Bosanac sa dna kace
sve je to kod nas na smjene, obojca hlace nosimo to se zna oduvijek!danas wrote:ko pere i pegla, a ko pusiBosanac sa dna kace wrote:Muskinje radi sve u nasem domu, zna se ja i Murat sve dijelimo!![]()
![]()
-
Pretposljednji Mohikanac
jel ima sisu dobru?in medias res wrote:Pretposljednji Mohikanac wrote:da ne znas neku takvu da bi se udala?in medias res wrote:cuj ti ovih gonica robova!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
![]()
znam, hoces jednu da ti nabacim?![]()
![]()
![]()
![]()
ako ima i to, odoh ja do opstine da zakazem...
-
mamica papucarka
kod nas je postojao predbracni dogovor
ja sam ko Badema u Kuduzu rekla" da znas ja smece bacat necu", a onda je on rekao "ne moras, nece mi ruka otpast ako ja budem baco"
Onda je on rekao "da znas, ja mrzim peglat", a ja sam rekla" meni nije mrsko" ( a Boga mi se pokazalo da jest
) 
ja sam ko Badema u Kuduzu rekla" da znas ja smece bacat necu", a onda je on rekao "ne moras, nece mi ruka otpast ako ja budem baco"
Onda je on rekao "da znas, ja mrzim peglat", a ja sam rekla" meni nije mrsko" ( a Boga mi se pokazalo da jest
- pitt
ccc sta sve zensko nece slagat samo da se udamamica 31 wrote:kod nas je postojao predbracni dogovor![]()
Onda je on rekao "da znas, ja mrzim peglat", a ja sam rekla" meni nije mrsko" ( a Boga mi se pokazalo da jest)
dobro nije bilo nemoj beco rahmetli ti majke......
-
mamica papucarka
pitt wrote:ccc sta sve zensko nece slagat samo da se udamamica 31 wrote:kod nas je postojao predbracni dogovor![]()
Onda je on rekao "da znas, ja mrzim peglat", a ja sam rekla" meni nije mrsko" ( a Boga mi se pokazalo da jest)
:D:D:D
dobro nije bilo nemoj beco rahmetli ti majke......:D:D
uvijek se sjetim Bademe "da znas ja ti dimija nosat necu"
ili ono,
ona pod mahnom, on pod mahnom
- Bosanac sa dna kace
ma hajde nadje rupa zakrpumamica 31 wrote:pitt wrote:ccc sta sve zensko nece slagat samo da se udamamica 31 wrote:kod nas je postojao predbracni dogovor![]()
:D:D:D
dobro nije bilo nemoj beco rahmetli ti majke......:D:D
... suti, jos nije bilo
![]()
uvijek se sjetim Bademe "da znas ja ti dimija nosat necu"![]()
ili ono,
ona pod mahnom, on pod mahnom
-
Vozdra_123
zivim sam, radim sve sam
hocu da se zenim tako da zena te poslice preuzme
-
mamica papucarka
tesko da ces se ozenitVozdra_123 wrote:zivim sam, radim sve sam
- Salko sto je u vodu skako
u mom domacinstvu sve sam radim...nije to nikakva filozofija...