ako se prijavis, a ne odaberu te, imas li ikad vise sanse da apliciras za americku vizu i odes, u razgledanje, posjetu, radit, uselit se u SAD?
Kako dobiti Americki pasos?
- suncica24
#26 Re: Kako dobiti Americki pasos?
Meni je uvijek bila patka to sa green card lotery iz jednog razloga:
ako se prijavis, a ne odaberu te, imas li ikad vise sanse da apliciras za americku vizu i odes, u razgledanje, posjetu, radit, uselit se u SAD?

-
zemo_online
#27 Re: Kako dobiti Americki pasos?
IMAS LI LINK ZA BESPLATAN GREEN CARD LOTTERY?
Mene su jedanput zvali iz amerike na mobitel i trazili da platim nekih cca 130$ za 2 ili 3 godine unaprijed za green card lotery.
Ja to odbio.
Mene su jedanput zvali iz amerike na mobitel i trazili da platim nekih cca 130$ za 2 ili 3 godine unaprijed za green card lotery.
Ja to odbio.
-
melb26sa
#28 Re: Kako dobiti Americki pasos?
Imas. Vidi, to sto se ti prijavis za zelenu lutriju i ne budes izvucena ne znaci da ce te to sprijeciti da dobijes turisticku ili drugu vizu. Razlog je jednostavan: https://evisaforms.state.gov/ Nigdje u formularu te ne pitaju da li si se ikada prijavila za zelenu lutriju - jedino sto pitaju je da li je viza (bilo koje vrste) kada prije bila izdata ili odbijena te da li je neko za tebe ikada predao zahtjev za imigrantsku vizu (Has Anyone Ever Filed an Immigrant Visa Petition on Your Behalf?) sto je slanje I-130 aplikacije. Ako nije, odgovaras sa ne i to je to. Nigdje te ne pita da li si igrao lutriju za zelenu kartu - samo igranje lutrije te ne sprijecava da dobijes kakvu drugu vizu - B1/2, F1/2, J1...suncica24 wrote:Meni je uvijek bila patka to sa green card lotery iz jednog razloga: