kakav smo mi ovo narod?

signature

#51 Re: kakav smo mi ovo narod?

Post by signature »

Van Halen wrote:U historiji Bosne i Bošnjaka je uvijek bilo ovako. Borba za goli opstanak i egzistenciju običnog čovjeka, koji samo hoće da u miru živi na svojoj zemlji. Pokazalo se uvijek da kad smo složni kao narod možemo opstati, a ukoliko nas pojedinci i narodne "vođe" prodaju za budzašto nema nas nigdje. To se sad dešava. Puno je lakše sjedit u Sarajevu, Tuzli, Zenici, pa ako ti se ostvario još i životni san da iz neke zabiti dođeš u grad i pritom zatekneš zemljake koji će ti pomoć da se snađeš i uspiješ, a uz to gledaš kako raja koja su tu starosjedioci jedva spajaju kraj s krajem, a ti se naslađuješ s tim. Ma zaboli takve briga za ljude u RS-u, pogotovo u mjestima kakvo je Fazlagića kula. Takvima je baš rat bio brat, a takvih je najviše u institucijama. U toj svojoj oholosti ne znaju, ili što je vjerovatnije zaboli ih neka stvar što se Bosna brani u takvim mjestima kao što je Fazlagića kula, Kozarac, Srebrenica, Trebinje. Kad nam sutra granica Srbije bude na Zlatištu biće kasno, i za državu i za narod.
A takve će opet bolit briga, ima Njemačka, Austrija,Skandinavija pa kad se smiri opet nazad, samo što sumnjam da bi se tad imali gdje vratit. Fuj, kakav smo mi narod.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Bosanac sa dna kace

#52 Re: OPET PRIJETNJA!!!

Post by Bosanac sa dna kace »

u medjuvremenu
Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA), koji zastupa interese više od 350.000 američkih i kanadskih Bošnjaka, uputio je pismo visokom predstavniku Miroslavu Lajčaku u kojem ga ponovo poziva da korištenjem bonskih ovlasti hitno zakonom zabrani djelovanje fašističko-terorističke organizacije Srpskom ravnogorskom četničkom pokretu u BiH. KBSA u pismu podsjeća da Srpski ravnogorski četnički pokret, što je, kako navode, potvrđeno i u američkom Kongresu, djeluje antidejtonski, protuustavno i militantno.

- Takvo djelovanje navedene fašističko-terorističke organizacije je velika prijetnja ne samo za BiH, već i za širu regiju, upozoravaju iz KBSA.

KBSA smatra da je dužnost visokog predstavnika da, upotrebom svih dozvoljenih sredstava, zaštiti osobnu i imovinsku sigurnost bošnjačkih povratnika u Republici Srpskoj.

Objavljeno 21.04.2008. u 09:43
(FENA)
turban

#53 Re: OPET PRIJETNJA!!!

Post by turban »

mIRCerka wrote:
JMJ wrote:Moram sad ponovo!
Gdje je ovdje Drzava?Nije ovaj problem za muftije i imame da rjesavaju!
Za tvoju informaciju, drzava za bosnjacke drzavnike pocinje i zavrsava ko ivan planine...kao sto za srpske politicare drzava pocinje i zavrsava oko BL...

Ovo upravo jeste problem za rijaset i iz, jer bi oni trebali biti mangupi upravo u takvim mjestima, fakat se izboriti za nesto, a ne po sarajevu kukati kako su ugrozeni jer cafiri nece vjeronauku u obdanistima...
Isto tako i ovi ostali religijski politicari trebaju da se bore tamo gdje je njihova religija u zapecku nekom, a ne tamo gdje su vecina...

Al nista se ti ne brini, mogu prijetnje letiti svaki dan, opet ce jedni drugima doci na iftar i bozic...
Ovo je teska uvreda,bez ikakvog pretjerivanja ali teska uvreda.Zemljo Bosno sta si docekala i sta ces jos docekati... :run:
Bosanac sa dna kace

#54 Re: OPET PRIJETNJA!!!

Post by Bosanac sa dna kace »

turban wrote:
mIRCerka wrote:
Za tvoju informaciju, drzava za bosnjacke drzavnike pocinje i zavrsava ko ivan planine...kao sto za srpske politicare drzava pocinje i zavrsava oko BL...

Ovo upravo jeste problem za rijaset i iz, jer bi oni trebali biti mangupi upravo u takvim mjestima, fakat se izboriti za nesto, a ne po sarajevu kukati kako su ugrozeni jer cafiri nece vjeronauku u obdanistima...
Isto tako i ovi ostali religijski politicari trebaju da se bore tamo gdje je njihova religija u zapecku nekom, a ne tamo gdje su vecina...

Al nista se ti ne brini, mogu prijetnje letiti svaki dan, opet ce jedni drugima doci na iftar i bozic...
Ovo je teska uvreda,bez ikakvog pretjerivanja ali teska uvreda.Zemljo Bosno sta si docekala i sta ces jos docekati... :run:
a sto? :roll:
shalaedin

#55 Re: kakav smo mi ovo narod?

Post by shalaedin »

Ma mi smo nikakav narod...
Ponekad s'proljeca

#56 Re: kakav smo mi ovo narod?

Post by Ponekad s'proljeca »

Izbori su blizu, svi dosadasnji su imali sansu medjutim nisu nista odradili kako treba, dakle hus stoko, dosta i vas i vasih supljih prica, moramo ipak odabrati pravoga covjeka koji ima muda !!!!
Poduzetnik :)

#57 Re: kakav smo mi ovo narod?

Post by Poduzetnik :) »

signature wrote:Bošnjaci se spremaju ponovo u muhadžirluk
Ne možemo se pomiriti s tim da se povratnicima ugrožavaju osnovna ljudska prava, kaže muftija Smajkić...
20.04.2008. 13:08

Nakon što su članovi Ravnogorskog četničkog pokreta (RČP) uputili dva prijeteća pisma predsjedniku Medžlisa Islamske zajednice Gacko Lutvi Fazlagiću, u kojima navode da će ubiti njega i sve mještane Fazlagića Kule, u ovom bošnjačkom povratničkom mjestu zavladali su strah i jeza.

Mještane Fazlagića Kule jučer su posjetili mostarski muftija Seid ef. Smajkić i glavni imam za istočnu Hercegovinu Husein ef. Hodžić. Muftija je povratnicima prenio riječi podrške reisu-l-uleme dr. Mustafe ef. Cerića.

Odgovoran je Dodik
- Ne možemo se pomiriti s tim da se povratnicima ugrožavaju osnovna ljudska prava, da moraju sa strahom lijegati i ustajati, što je svakodnevnica povratnika u RS. Ovo je odgovornost premijera RS Milorada Dodika. Vlasti RS su dužne da policija obezbijedi sigurnost, uvjete za normalan život. Nije manja odgovornost ni političara Bošnjaka, koje samo interesuje lična korist, te ne štite povratnike - rekao je muftija Smajkić.

Istakao je da povratak Bošnjaka remeti srpski koncept o čistim etničkim prostorima, te da ih zato plaše i tjeraju iz RS.

- Taj povratak je pomutio "čistoću" u tim bolesnim glavama ideologa. Zato je napad na jednog napad na sve Bošnjake, Islamsku zajednicu i državu BiH - kazao je efendija Smajkić.

Mada bošnjački povratnici tvrde kako se ne boje, u njihovim očima je primjetna zabrinutost. Sve što se dešava podsjeća ih na 1992. godinu i strahote koje su tada doživjeli. Po Gacku se, dodaju, šire priče kako se sakuplja oružje, a po gradu se šeću "ljudi s bradama" koji se hvale da su pripadnici četničkog pokreta.

- Ljudi žive pod pritiskom, u nekom grču, u strahu... Većina ih se boji i hodati po Gacku. Otišao sam u Policijsku stanicu Gacko i pitao ih da li ja i moje komšije smetamo Srbima. Tražio sam im da kažu ako smetamo. Rekao sam: "Ako me nećete zaštititi, nemojte me ni kukavički ubiti sleđa"- kaže Fazlagić, koji je jučer novinarima "Dnevnog avaza" kroz suze govorio o najnovijim atacima na Bošnjake u Gacku.

Potvrdio nam je da su mu pojedini povratnici rekli da će ako se opet dese slični ekscesi, prijetnje ili neki napadi, otići iz Fazlagića Kule, ponovo u muhadžirluk. No, većina je odlučna ostati na svome ognjištu.

Povratnik Senad Habul kaže nam da Srbi nastoje svim sredstvima preplašiti povratnike i ponovo ih otjerati sa njihovih ognjišta.

Neće sa očevine

- Ali mi nećemo ići odavde. Ja lično neću odavde, pa ako hoće, neka me ubiju. Ni mrtav neću iz Fazlagića Kule, ovdje će me ukopati, na našoj zemlji. Ovo je moje - kaže Habul.

Njegov rođak Refik Habul kaže da je u Fazlagića Kuli njihova zemlja, njihove očevina, djedovina, te da ne mogu ponovo to napustiti.

Mještani Fazlagića Kule posebno su ogorčeni na predstavnike Bošnjaka u vlasti na svim nivoima. Glasno govore kako se boje da su ih bošnjački lideri prodali.
dok malo zagusti ili neko zaprijeti mi u muhadzirluk,kao da nemamo mozga,ruku,ociju,trunke ponosa pa da tandzarom opalimo kad se dusmanin primakne.sva nam se historija sastoji u razno-raznim bjezanijama,muhadzirlucima po svjetskim vukojebinama.cim tamo u muhadzirluk stignemo,niko od nas sretniji,i onda pocnemo jebavanje majke cijelom svijetu sto nas ne stavi pod svoje tople skute i ne napravi nam drzavu i obavezno da s nama potpise stogodisnji ugovor da cuva nas i nasu drzavu.

vala sam vise sit ovih i ovakvih naslova.ako je covjeku krepavati u muhadzirluku pa nek onda krepam na svojoj babovini ali ce jos neko krepati.
Bravo , dobro rećeno.Ni meni nije jasno zašto bježimo toliko, nije normalno da pripadnika našeg naroda ima 3 puta više u svijetu (Evropa, Australija,Amerika, ) nego u Bosni.. ludilo :-)
zrikavac48

#58 Re: kakav smo mi ovo narod?

Post by zrikavac48 »

[quote="Poduzetnik :)"][quote="signature"]Bošnjaci se spremaju ponovo u muhadžirluk
Ne možemo se pomiriti s tim da se povratnicima ugrožavaju osnovna ljudska prava, kaže muftija Smajkić...
20.04.2008. 13:08

Muftija je povratnicima prenio riječi podrške reisu-l-uleme dr. Mustafe ef. Cerića.

Uz Cericeve savijete i saglasnost bosnjaki politicki lideri ucestvuju u vlasti i donose odluke kakve donosea koje direktno ili indirektno uticu na sigurnost bosnjacke populacije na prostorima citave BiH, a posebno prostorima RSmrtske. Tu svoj svesrdni doprinos daju biraci glasajuci za one koji ne vide dalje od svog bankovnog konta, ugodne kancelariske fotelje i bedema kojima su opasane njihove vile. Medju biracima su dobrim dijelom i oni u inostranstvu sto u ugodnostima svog novog doma zaslijepljen svojim prestiznim cetverotockasem ne vidi osnovne probleme svoje domovinene i ne cuje njene bolne uzdahe.

Odgovoran je Dodik[quote]

Dodiku silno pomazu ti isti lijeni, bezosijecajni, lazljivi, neposteni i mozda od svega najgora intelektualno nesposobni za poslove kojih su se prihvatili, bosnjackim narodom izabrani politicki lideri.

Neće sa očevine

Narod nece sa ocevine, ali ...Politicke strukture (i iz Bosnjackog korpusa) u brizi i radu za povecanje svojih placa, borbi da sacuvaju svoj status i pratece beneficije, nemaju vremena da se bave stvarnim problemima naroda. Sav njihov rad za narod se uglavnom svodi na vijerskoj i nacionalnoj homogenizaciji i pojacavanju intenzitata mrznje prema "onim drugim".
Aktivnosti se obavezno pojacavaju u godini izbora. Svaki i najmanji eksces se temeljito koristi za okupljanje nacija oko njihovih centara/vodza.
I tako ce biti iz godine u godinu, posebno u izbornim godinama do beskonacnosti ili nestanka drage nam (nazalost mnogima ne) domovine. Nade za promijene su minimalne jer ispod bukve ne nice orah, nego samo bukva, a u BiH je izraslo jako puno bukove sume.
protestant

#59 Re: kakav smo mi ovo narod?

Post by protestant »

MI SMO TI NAROD KOJI BAULJA TAMO VAMO,NESTO TRAZIMO,NETO HOCEMO,NESTO NAM FALI ALI.....KAD TREBA NA PROTESTE-NEMA NARODA,SVI ZADOVOLJNI I CEKAJU NA TELEVIZIJI DA VIDE STA JE ONA SACICA RAJE URADILA PRED KATEDRALOM......CUDAN NEKI NAROD.
ZNAS NASTA MENE MI PODSJCAMO KAO ONI TIFUSARI IZ FILMA SUTJESKA KAD IDU KROZ ONU SUMU A MAGLA A JADNI
NEZNAJU NI KUD IDU NI DA LI IDU..........
midja

#60 Re: kakav smo mi ovo narod?

Post by midja »

ama ljudi sta vam je koga dodik najviše napada od bošnjaka
pa reisa naravno , jer mu taj isti uvaženi reis kaže ono što dobar dio nas bošnjaka misli o dotičnom.
pa kad je reis rekao da za izbore u rs-u bošnjaci i hrvati trbaju da izađu sa zajedničkom listom, dodik je osuo drvlje i kamenje po njemu jer mu se ne uklapa u koncepciju od 5% nesrba u rs-u
Po vrh svega toga u emisiji o bošnjačkim strankama u Srebrenici predstavnici tih stranaka ini mustafići ,meholjići itd jaavno kažu da bi trbalo izaći sa zajedničkom listom ali imaju mali problem jer se međusobno ne podnose pa tako ništa od zajedničke liste jer su vrijednije njihove guzice nago sav narod Srebrenice .
I to vam je tako , udri po reisu...
SmislovS

#61 Re: OPET PRIJETNJA!!!

Post by SmislovS »

spreca wrote:
mIRCerka wrote:

mIRCi ovdje se sa tobom apsolutno ne mogu sloziti jer ovdje treba da radi organi drzavne bezbjednosti ,sudstvo itd.a nikako IZ i rijaset kako ti navodis,jer ako bude po tvome to znaci uzimamo stvar u svoje ruke i branimo se sami a to znaci puske u ruke i na barikade(mada mi to nismo navkli)jer tamo i kada vas drzava nemoze zastiti onda se branis sam kao sto sam vec rekao a toje Kalasnjikov u ruke i juris samo kuda nas to vodi mada je to ocito kod nas(sa ovakvim politicarima) poslednja i jedina solucija nazalost.

m
Da ipak unesemo malo optimizma i sagledamo realnije situaciju u Gacku.

Danas ljudi u Gacku, velikim dijelom, su ipak svjesni tog historijskog bremena i zeljeli bi taj IMAGE skinuti. Sebi i svojim porodicama radom obezbijediti egzistenciju i ukljuciti se u kakvu-takvu privrednu aktivnost. I tamo je zavidan broj onih koji bi zeljeli normalan zivot u normalnoj drzavi, ali i izvjestan broj onih koji bi to na svaki nacin onemogucili.

Ti kocnicari, kojih ima po cijeloj Bosni i Hercegovini, bi rado na staro - hajducija, pljacka i nerad, malo pijancenja i klanja, pa opet hajducija. Nista neobicno, pa zato me i ne cudi niti iznenadjuje takva prijetnja.
Bilo kako bilo i Gacko ce jednog dana u EU, i toga su oni koji su napisali takvu prijetnju duboko svjesni, pa ako do tada uspiju jos koju srodnu dusu otrovati mrznjom to im je sve.

Bice ovakvih prijetnji jos prilicno vremena, ali one nikada vise nece imati onu tezinu, kakvu su imale pocetkom devedesetih.
Proces osvjescivanja, ne samo u Gacku, je dugotrajan, ali i neumitan.
Ljudi uveliko idu za poslom., iz Gacka u druga mjesta u BiH, kao i iz drugih krajeva u Gacko nudeci robu i usluge, izlaze na tendere i komuniciraju, sto je veoma bitno, a uza sve to sebi obezbjedjuju egzistenciju radom a ne hajducijom.

Uredovati u ovim i slicnim situacijama, ako uopce bude potrebe za nekim izrazitim uredovanjem mimo redovne procedure, mogu i moraju iskljucivo drzavni organi vlasti, a nikako i niposto vjerske institucije. Pa cak ni medjureligijsko vijece nek se ne mijesa u ovakve i slicne situacije - neka se drze po strani, prave skolske i predskolske programe i odredjuju visinu kirije, a Gacko i prijetnje u Gacku nek ostave Gacanima da ih sami rijese, a rijesit ce ih, prije ili poslije, jer i njima je puna kapa ovakve situacije.
sekspir

#62 Re: kakav smo mi ovo narod?

Post by sekspir »

Umiju to Gacani sami rijesiti.Uvijek neko ima u Sarajevu iz KUGA-e(K alinovik,U log,G acko,A vtovac),jal na plozaju generalnog sekretara SK-a ili generalnog sekretara SDA-a.Kao sto Sarajlije znaju svaku zgradu u Sarajevu,Sandzaklije svakog covjeka u toj zgradi,Gacani znaju svakog rodjaka ma,i na najmanjoj,funkciji,pogotovu u organima vlast,jal sudstva.Trenutno je povika na Sandzaklije,a lisice meso pojedose.
feral.tribune

#63 Re: OPET PRIJETNJA!!!

Post by feral.tribune »

[quote="SmislovS"][quote="spreca"][quote="mIRCerka"][quote="JMJ"]Moram sad ponovo!
Gdje je ovdje Drzava?Nije ovaj problem za muftije i imame da rjesavaju![/quote]

[color=#BF0000]Ovo upravo jeste problem za rijaset i iz[/color], jer bi oni trebali biti mangupi upravo u takvim mjestima, fakat se izboriti za nesto, a ne po sarajevu kukati kako su ugrozeni jer cafiri nece vjeronauku u obdanistima...

Al nista se ti ne brini, mogu prijetnje letiti svaki dan, opet ce jedni drugima doci na iftar i bozic...[/quote]

mIRCi ovdje se sa tobom apsolutno ne mogu sloziti jer ovdje treba da radi organi drzavne bezbjednosti ,sudstvo itd.a nikako IZ i rijaset kako ti navodis,jer ako bude po tvome to znaci uzimamo stvar u svoje ruke i branimo se sami a to znaci puske u ruke i na barikade(mada mi to nismo navkli)jer tamo i kada vas drzava nemoze zastiti onda se branis sam kao sto sam vec rekao a toje Kalasnjikov u ruke i juris samo kuda nas to vodi mada je to ocito kod nas(sa ovakvim politicarima) poslednja i jedina solucija nazalost.

m[/quote]

Da ipak unesemo malo optimizma i sagledamo realnije situaciju u Gacku.

Danas ljudi u Gacku, velikim dijelom, su ipak svjesni tog historijskog bremena i zeljeli bi taj IMAGE skinuti. Sebi i svojim porodicama radom obezbijediti egzistenciju i ukljuciti se u kakvu-takvu privrednu aktivnost. I tamo je zavidan broj onih koji bi zeljeli normalan zivot u normalnoj drzavi, ali i izvjestan broj onih koji bi to na svaki nacin onemogucili.

Ti kocnicari, kojih ima po cijeloj Bosni i Hercegovini, bi rado na staro - hajducija, pljacka i nerad, malo pijancenja i klanja, pa opet hajducija. Nista neobicno, pa zato me i ne cudi niti iznenadjuje takva prijetnja.
Bilo kako bilo i Gacko ce jednog dana u EU, i toga su oni koji su napisali takvu prijetnju duboko svjesni, pa ako do tada uspiju jos koju srodnu dusu otrovati mrznjom to im je sve.

Bice ovakvih prijetnji jos prilicno vremena, ali one nikada vise nece imati onu tezinu, kakvu su imale pocetkom devedesetih.
Proces osvjescivanja, ne samo u Gacku, je dugotrajan, ali i neumitan.
Ljudi uveliko idu za poslom., iz Gacka u druga mjesta u BiH, kao i iz drugih krajeva u Gacko nudeci robu i usluge, izlaze na tendere i komuniciraju, sto je veoma bitno, a uza sve to sebi obezbjedjuju egzistenciju radom a ne hajducijom.

[b]Uredovati u ovim i slicnim situacijama, ako uopce bude potrebe za nekim izrazitim uredovanjem [/b]mimo redovne procedure, mogu i moraju iskljucivo drzavni organi vlasti, a nikako i niposto vjerske institucije. Pa cak ni medjureligijsko vijece nek se ne mijesa u ovakve i slicne situacije - neka se drze po strani, prave skolske i predskolske programe i odredjuju visinu kirije, a Gacko i prijetnje u Gacku nek ostave Gacanima da ih sami rijese, a rijesit ce ih, prije ili poslije, jer i njima je puna kapa ovakve situacije.[/quote]
----

:? [b]Ma kakvo uredovanje , Boze sacuvaj , gdje ces remetiti cetnicke planove , pusti ih da dovrse posao iz 92 , cuj uredovati , Boooooze tebe , evo ja ispek'o bureka i zeljanice i okrenuo janjce ...dodji molim te da mi pomognes da to odnesemo u Dubrovnik i u Gacko [/b].
:)
ljubav_aha

#64 Re: kakav smo mi ovo narod?

Post by ljubav_aha »

Van Halen wrote: U historiji Bosne i Bošnjaka je uvijek bilo ovako. Borba za goli opstanak i egzistenciju običnog čovjeka, koji samo hoće da u miru živi na svojoj zemlji. Pokazalo se uvijek da kad smo složni kao narod možemo opstati, a ukoliko nas pojedinci i narodne "vođe" prodaju za budzašto nema nas nigdje. To se sad dešava. ]

Imas li prijedlog kako promjeniti danasnju situaciju u BiH :?:

Van Halen wrote: A takve će opet bolit briga, ima Njemačka, Austrija,Skandinavija pa kad se smiri opet nazad, samo što sumnjam da bi se tad imali gdje vratit. Fuj, kakav smo mi narod.
danas ima tako mnogo osoba koje zele izaci iz BiH,da li to znaci da ih zabolise jajca o trenutnim desavanjima u BiH :!:
Hodidjed

#65 Re: kakav smo mi ovo narod?

Post by Hodidjed »

protestant wrote:MI SMO TI NAROD KOJI BAULJA TAMO VAMO,NESTO TRAZIMO,NETO HOCEMO,NESTO NAM FALI ALI.....KAD TREBA NA PROTESTE-NEMA NARODA,SVI ZADOVOLJNI I CEKAJU NA TELEVIZIJI DA VIDE STA JE ONA SACICA RAJE URADILA PRED KATEDRALOM......CUDAN NEKI NAROD.
ZNAS NASTA MENE MI PODSJCAMO KAO ONI TIFUSARI IZ FILMA SUTJESKA KAD IDU KROZ ONU SUMU A MAGLA A JADNI
NEZNAJU NI KUD IDU NI DA LI IDU..........
svaka cast :thumbup:
Barbarez

#66 Re: OPET PRIJETNJA!!!

Post by Barbarez »

hik--meta wrote:u kuli fazlagica i u gacku bratstvo i jedinstvo nije postojalo za socijalizma, slazem se, zbog svih jama i ratova u proslosti, ali nemoj te nedodjije poistovjecivati sa urbanim centrima, sarajevom, zenicom, bl, mostarom, tuzlom... gdje se gradilo javno mijenje u bivsem sistemu.

problem je sto je seljacka filozofija takvih iz gacka nadjacala gradjansku, a sto je najgore sada u novom sistemu i vlada tim gradovima.
demokratija je pobijedila, a znamo da je u BiH kudikamo vise seljobera. zato i nema nade za bolje sutra.
jedan covjek=jedan glas.
Blago tebi pa si tako pametan? Molim te brato reci mi sta ti to jedes za dorucak pa si tako pametan? Da li je neko vrhnje iz Hrvatske ili Eurokrem iz Sumadije? Vidis puno ti hvala pa si mi otvorio oci. Postao sam svjestan da za stanje u BiH nisu krivi cetnici, ustase i nase prodane duse, nisu krivi velikosrpska i velikohrvatske politika nego su krivi seljaci iz Gacka, Visegrada, Srebrenice, Stoca, Kozarca sto se nisu sami pobili prije nego sto su pobijeni po planu vazih finih gradjana sa kojima ste do 1992 zivjeli u bratstvu i jedinstvu. Ustvari vi ste sa njima zivjeli u bratstvu i jedinstvu a oni su vam pravili planove gdje da postave koji tenk iznad Sarajeva dok ste ih vi hranili. Aman lijepoga bratsva i jedinstva!

Mislim da tvoj post najbolje dava odgvor na naslov ove teme a posto sam ja hercegovac i voli direktne razgovore evo da ti ja skratim: Mi smo ti dno dna!!! Palestina u srcu Evrope!!!

Zasto? Izmedju ostaloga sto veliki dio nasega naroda, ocigledno ukljucijuci i tebe, je naivan i jos uvijek izgleda smtra da su za rat krivi seljaci iz Gacka, Srebrenice, Visegrada. Veliki dio nasega naroda koje je i danas drazi Ive iz Zagreba nego Hamo iz Visegrada jer Hamo je seljak a Ive je eto gradjanin. Bas me interesuje jeli taj Ive na danasnji dan 1993 izasao na trg Bana Jelacica da potestuje zbog onoga sto se tada desavalo u Mostaru?

E zato nam i jeste sve ovako i zato svakim danom drzava Bosna i Hercegovina sve manje i manje funkcionise. Znam da se vama "mi mozemo zivjeti u bratsvu i jedinstvu" istina sa terena ne svidja kao argument ali brato hajde mi majke ti pokazi danas jedan grad u BiH gdje sve tri vjerske skupine imaju koliko toliko normalan zivot a da u tome gradu nisu Bosnjaci u vecini? Pokazi mi grad gdje su pravoslavci u vecini da na ima dvije dzamije da su ostale ne strusene????????

A znas kakav smo ti mi narod? Mi smo ti narod koji se i danas nakon svega prozivljeloga vise mrzi izmedju sebe nego sto mrzi one koji su napravili najvece genocide u evropi nakon 2.svejstkoga rata. Veca je mrznja na relaciji Sarajevo-Zenica nego Sarajevo-Pale ili Zenica-Sirko Brijeg. MI smo narod koji se mjesecima kao buni i trazi ostavke premijera kantona i gradonacelnice sarajeva jer je neka budala zbola nekoga momka u busu, tramvaju ili gdje li vec? Pa sta je gradonacelnica Sarajeva trebala da sve gradjane Sarajeva svaki dan drzi za ruku da ne bi sta naopako uradili. Za to se kao moze protestovati a sto nam je vise od pola drzave po okupaciom i danas, za to nema protesta. Jer briga mene boli ako je onimau Gacku, u Livnu ili Bratuncu, vazno je kako je meni od Bascarsije od Ilidze. Ja vidis mislim da je jadno i zalosno da na dan godisnjice masakra u Srebrenici ili na Markalama izadje 50 ljudi na ulicu. Ja mislim da jezalosno da smo tako lahko presli preko nekih stvari i samo se medjusobno pljujemo. Kada otvorim Slobodnu Bosnu imam dojam da je moj babo isao u Sibenik i Kragujevac da tamo zatvara nevine ljude u logore a da nisu iz Sibenika i Kragujevca dolazili da njega zatvaraju u logore u njegovoj zemlji.

MI smo narod koji ce i naredni mjesec navijati za Hrvatsku reprezentaciju na EURO2008 kao lafo oni su nasi. Najzalosnije i jeste to sto i jesu nasi!!!! 7 "nogometasa" iz njihove repke su Bosanci i Hercegovci koji nece da igraju za zamlju odakle poticu. Ali ne nema to nema veze. Oni su fini moderni evropski decki koji su nama idoli. E sve dok mi budemo imali taj mentalitet nema od nas nista. Sve dok nama bude draze govno iz Zagreba nego kolac iz BiH mi cemo biti donji i nije ni cudo sto nam se ovo desava. Zato imamo drzavu gdje u prodavnici imamo 34 hrvatskih proizvoda na svaki bh-proizvod. Ali ne ne, za sve to su kirvi nasi seljaci iz Gacka, Visegrada, Bratunca za to nije kirva velikohrvatska osvajacka politika (i srpska naravno) koja i danas radi punom parom samo ne puskama i topovima neko parama.

A o nasim liderima necu puno. Za veceru i janjetinu kod Gojka se prodaju i potpisu i rodjenu majku na prodaju Dovoljno je procitati "Tvrdjava"-u od Mese Selimovica i vidjeti kakav smo mi narod. Mi smo narod koji se samo medjusobno zna svadjati i biti zavisan.To sto drugi dusmani sve uzese nema veze. Briga me sto ce oni iz drugoga sela sve da nam pokradu, vazno je da moj prvi komsija nema nista i ja sam sretan.

Ne znam. Meni je neshvatljivo da narod ne izlazi na ulice i buni se. 15 godina najveci ratni zlocinci hodaju slobodno a nas narod nista. Na stranu njihov cetnikizam ali srbi su u pravu: Narod na ulice i razvali! Oni razvalize i americku i druge ambasade i opet prije nas ka evropi. A nas nikada 50.000 nije izaslo pred srpsku ambasadu da protestuje sto nisu uhapsli mladica i kradzica.

Cudan smo narod cudan. Na kraju krajeva jedini smo narod koji se medjusbno oruzano sukoio u proteklome ratu... :-(...
ZivotJeLijep

#67 Re: kakav smo mi ovo narod?

Post by ZivotJeLijep »

feral.tribune wrote:
signature wrote:
JMJ wrote:A naopak i glup!
Kakve ovo ima veze sa muftijama i imamima? Gdje je Drzava tu , da stiti svoje gradjane? Nema je, pise notu Lajcaku ili i ne pise, nego ceka nesta,
Povalili i Drzavu na minder, da sa njom kafenisu, dok nama poturaju cetnike (i ustase i MZ), i dok se mi uhavizamo, ode sve u pm
ne razumijem na koga se ovo odnosi "glup" ali da drzave nema,nema je.kad neko pomene drzavu meni ko da dirne u zubni zivac.drzave nema od kako su upokojili Republiku Bosnu i Hercegovinu.
Ako je istina su hris i alija morali potpisati Dayton ( a nije istina ) ako je istina da su morali sve , ama bas sve potpisati sto im se nudilo ( a nije istina ) ako su morali potpisati da se srpski entitet zove ni manje ni vise nego Republika Srpska ( a nisu morali ni to ) eeeeeeeeeee sad zar su stvarno morali potpisati i priznati da se BiH ukine ovaj prefiks , pridjev ili sta li je vec Republika .Zar je to moralo ? nije ! Pa sto se pristalo na to ? Ako nismo Republika sta smo onda / Kraljevina , knezevina , carevina , kalifat , dzamahirija pa sta su htjeli ljudi koji trazili da BiH ukine ono Republika Sta ? :x
Ima samo jedan odgovor na to. Treba vidjeti koliko je bogatstvo harisa i familje izetbegovic i onda praviti zakljucke, kako je taj imetak dobijen. Prodajum valjda..zna se cega pa BIH.
Fair Life

#68 Re: kakav smo mi ovo narod?

Post by Fair Life »

ZivotJeLijep wrote:Ima samo jedan odgovor na to. Treba vidjeti koliko je bogatstvo harisa i familje izetbegovic i onda praviti zakljucke, kako je taj imetak dobijen. Prodajum valjda..zna se cega pa BIH.
Bogatstvo se moze steci na samo tri nacina:

1. zaraditi
2. naslijediti
3. ukrasti

Onaga ko se obogatio preko noci, a nije naslijedio bogatstvo (zaraditi nije mogao), trebalo ga je jos juce objesiti.
signature

#69 Re: kakav smo mi ovo narod?

Post by signature »

Fair Life wrote:
ZivotJeLijep wrote:Ima samo jedan odgovor na to. Treba vidjeti koliko je bogatstvo harisa i familje izetbegovic i onda praviti zakljucke, kako je taj imetak dobijen. Prodajum valjda..zna se cega pa BIH.

1. zaraditi
2. naslijediti
3. ukrasti

Onaga ko se obogatio preko noci, a nije naslijedio bogatstvo (zaraditi nije mogao), trebalo ga je jos juce objesiti.
uvijek zagovaram tezu i uvijek cu je zagovarati da se Bosnjaci moraju na svim poljima drustvenog zivota moraju procistiti,pocevsi od ratnog profiterstva pa sve do duhovnog polja,samo tako mozemo izaci iz ovog gliba i tako stvoriti neki narodni i drustveni sistem vrijednosti.
ZivotJeLijep

#70 Re: kakav smo mi ovo narod?

Post by ZivotJeLijep »

signature wrote:
Fair Life wrote:

1. zaraditi
2. naslijediti
3. ukrasti

uvijek zagovaram tezu i uvijek cu je zagovarati da se Bosnjaci moraju na svim poljima drustvenog zivota moraju procistiti,pocevsi od ratnog profiterstva pa sve do duhovnog polja,samo tako mozemo izaci iz ovog gliba i tako stvoriti neki narodni i drustveni sistem vrijednosti.
Da, ali ko ce to pokrenuti i finansirati?

Najavljivana "nasa stranka" se odala istog dana kada je osnovana, oglasavajuci svoj program po kome se zalaze za legalizaciju ostvarenih Milosevicevih ciljeva. Dakle prvi dan djelovanja je bio na liniji saucesnistva u zlocinu. Ostale postojece stranke su ogrezle u kriminalu, lazima i izdaji.

Za tako nesto potrebna je drzavnicka svijest u samom narodu. Treba se naci grupa postenih ljudi, koji ce se suprotstaviti konglomeratu vladajucih kriminalaca, nacionalista i izdajnika, koji drze gotovo sve medije i budzet (iz koga se finansiraju) u svojim rukama. Ti ljudi trebaju da budu spremni da svojom vlastitom clanarinom finansiraju tu stranku, a narod masivnim odzivom i svojom clanarinom takodjer da je podrzi. Tako nesto je cista utopija, jer ne postoji ni trunke drzavnicke svijesti u narodu. Zbog toga taj prostor popunjavaju kriminalci i anti-drzavni elemnti, koji prodaju BIh u bescjenje. Na kraju ispada da smo tu jer to sami mi tako hocemo-prakticno (ne deklarativno).
cistunac

#71 Re: kakav smo mi ovo narod?

Post by cistunac »

Ne mozes naprijed .Cetnici i ustase kako sam kazes nisu uopce strasni iz blizine od 2 m .Slazem se .Onaj ko pravi logore rusi gradove i ubija civile je kukavica .Takodje mislim da oni nisu opasnost po Bosnu .Otersi se bosnjackih izdajnika i daj da Bosnu vode Bosanci i eto Bosne na velika vrata . Bosnu moze voditi jedino onaj ko osjeca da Sarajevo i Siroki Brijeg u istoj drzavi .A to je Bosanac .Jovo Divjak , Vikic , Siber ...su milion puta veeci prijatelji Bosni od Bakira Izebegovica i efendije Cerica .Jesu !!!!!! Kada to shvati onaj ko glasa za Bakira I. vratice se zivot u ovu lijepu napacenu zemlju .Samo da ne bude kasno .
"Krdom divljih bivola bi se lakse upravljalo nego bosanskim begovima...To je divlje, divlje i nerazumno, grubo i prosto a osjetljivo i nadmeno, svojeglavo i prazne glave." (I. Andric).
ljubav_aha

#72 Re: kakav smo mi ovo narod?

Post by ljubav_aha »

cistunac wrote:
Ne mozes naprijed .Cetnici i ustase kako sam kazes nisu uopce strasni iz blizine od 2 m .Slazem se .Onaj ko pravi logore rusi gradove i ubija civile je kukavica .Takodje mislim da oni nisu opasnost po Bosnu .Otersi se bosnjackih izdajnika i daj da Bosnu vode Bosanci i eto Bosne na velika vrata . Bosnu moze voditi jedino onaj ko osjeca da Sarajevo i Siroki Brijeg u istoj drzavi .A to je Bosanac .Jovo Divjak , Vikic , Siber ...su milion puta veeci prijatelji Bosni od Bakira Izebegovica i efendije Cerica .Jesu !!!!!! Kada to shvati onaj ko glasa za Bakira I. vratice se zivot u ovu lijepu napacenu zemlju .Samo da ne bude kasno .
"Krdom divljih bivola bi se lakse upravljalo nego bosanskim begovima...To je divlje, divlje i nerazumno, grubo i prosto a osjetljivo i nadmeno, svojeglavo i prazne glave." (I. Andric).
ah,sto bi se sve moglo napisati o andricu :mrgreen:
cistunac

#73 Re: kakav smo mi ovo narod?

Post by cistunac »

ljubav_aha wrote: ah,sto bi se sve moglo napisati o andricu :mrgreen:
Mislis na necije licno misljenje o njemu ili na generalno koje i dan dansa stoji? :D
ljubav_aha

#74 Re: kakav smo mi ovo narod?

Post by ljubav_aha »

cistunac wrote:
Mislis na necije licno misljenje o njemu ili na generalno koje i dan dansa stoji? :D
prva opcija :mrgreen:
cistunac

#75 Re: kakav smo mi ovo narod?

Post by cistunac »

ljubav_aha wrote:
cistunac wrote:
prva opcija :mrgreen:
Mora da ti i Mesa Selimovic slicno mirise. :D
Stoji. Neka je nama samo sto vise cistih i ispravnih knjizevnih umova kao recimo Fatmir .
Post Reply