snagatisine0 wrote:
Mozes li mi molim te reci koliko ukupno bude pitanja iz fizike 8 pitanja teoreskih po pola boda i koliko zadataka????Koliko iz hemije i biologije?
i da ja imam neku skriptu TEST PITANJA IZ BIOLOGIJE za klasifikacione ispite na fakultetima medicinskih nauka autora Prof dr Mitar Novakovic i Stojko Vidovic,ima oko 700 pitanja pa me zanima jesi li ti to spremala i da li bude nesto iz toga???
Takodje su mi rekli neki studenti koji su polozili prijemni da ni jedno pitanje ne bude iz sarajevskog informatora pa me zanima je li i to tacno?
Izvini zbog ovoliko pitanja,ja sam polagao u Tuzli i falio mi je jedan bod po sto tamo moras imati 24 boda da bih prosao i sad moram polagati u Sarajevu,neki kazu da je ne moguce poloziti ako nisi isao na neke pripreme koje tamo budu nekad u junu :S
Iz biologije je maksimalan broj bodova 12, a za prolaz treba šest: 14 zadataka nosi pola boda + dva zadatka po dva boda svaki + zadatak (crtež) koji nosi jedan bod.
Fizika - maksimalan broj bodova je 14, za prolaz treba sedam: osam pitanja iz teorija nosi po pola boda + četiri zadatka sa ponuđenim a, b, c, d, e odgovorima nose svaki po jedan bod + tri zadatka, svaki nosi dva boda.
Hemija - maksimalan broj bodova je 14, za prolaz treba sedam: šest pitanja sa a, b, c, d odgovorima nosi po pola boda svako + dvije dopuni rečenice, pola boda svaka + stukturna formula koja nosi jedan bod + tri reakcije, svaka nosi po jedan bod + tri zadatka, svaki nosi dva boda.
Iskreno, za tu skriptu prvi put čujem. Biologiju sam spremila iz bilješki s priprema, gimnazijskih udžbenika (biologiju za treći razred sam najviše koristila) i starih prijemnih ispita koji se mogu kupiti u kopirnici, blizu fakulteta.
Pa u pravu su. Ne bude ni jedno pitanje identično onome u informatoru - informator je, usuđujem se reći, enormno lakši. Ja sam informator koristila za ponavljanje, hemije pogotovo. Teorija iz fizike iz informatora moooožda bude korisna, ali zadaci su beskorisni.
Da ti napomenem, u informatoru imaju ekologija i evolucija, a to su ove godine "izbacili" s prijemnog ispita.
Joj pripreme, to ti ne znam baš. Neki kažu ovako, neki kažu onako. Meni su trosedmične pripreme super koristile, dok moja prijateljica koja je prošle godine upisala nije išla, kaže da ih smatra beskorisnim.
Prelistati bilješke s priprema je svakako korisno, ako čovjek nije bio u mogućnosti prisustvovati časovima pripremne nastave.
Lijep pozdrav i sretno!