( ne moraju biti pitanja s prijemnog samo od ove godine, nego može i od onih ranijih godina.)
Hvala unaprijed na vašim odgovorima.
Indistructable. wrote:Ja ću tek sljedeće godine završiti srednju školu, ali čuo sam da je prijemni ove godine bio jako težak ( mnogi sa prosjekom 5.0 nisu primljeni), pa ako ima onih koji su polagali prijemni , bio bih zahvalan ako bi mogli reći otprilike kakva su pitanja bila.
Mislio sam upisati, a ne vjerujem da ima steleTrebam te wrote:Indistructable. wrote:Ja ću tek sljedeće godine završiti srednju školu, ali čuo sam da je prijemni ove godine bio jako težak ( mnogi sa prosjekom 5.0 nisu primljeni), pa ako ima onih koji su polagali prijemni , bio bih zahvalan ako bi mogli reći otprilike kakva su pitanja bila.
zar ces upisati taj fax?![]()
![]()
prijemni je stela, ne srljaj puno
uci bilogiju i hemiju, i fiziku naravno..nemoj vec sad vrsiti selekciju gradiva, uci sve moze ti valjat..iz SMS ove godine mislim da niko nije uspio, ustvari mogu ti reci za svoj razred da niko nije uspio upisati, a stvarno su veliki kapaciteti, imali su dosta znanja a i prosjek je bio odlican..u sustini prosjek ti je nebitan, vise se orjentisi na pripreme..ako polozis prijemni upisan si sigurno..Indistructable. wrote:Ja ću tek sljedeće godine završiti srednju školu, ali čuo sam da je prijemni ove godine bio jako težak ( mnogi sa prosjekom 5.0 nisu primljeni), pa ako ima onih koji su polagali prijemni , bio bih zahvalan ako bi mogli reći otprilike kakva su pitanja bila.
Ispripadao si meKlavikula wrote:uci bilogiju i hemiju, i fiziku naravno..nemoj vec sad vrsiti selekciju gradiva, uci sve moze ti valjat..iz SMS ove godine mislim da niko nije uspio, ustvari mogu ti reci za svoj razred da niko nije uspio upisati, a stvarno su veliki kapaciteti, imali su dosta znanja a i prosjek je bio odlican..u sustini prosjek ti je nebitan, vise se orjentisi na pripreme..ako polozis prijemni upisan si sigurno..Indistructable. wrote:Ja ću tek sljedeće godine završiti srednju školu, ali čuo sam da je prijemni ove godine bio jako težak ( mnogi sa prosjekom 5.0 nisu primljeni), pa ako ima onih koji su polagali prijemni , bio bih zahvalan ako bi mogli reći otprilike kakva su pitanja bila.
nisi budala da to upisesIndistructable. wrote:Pozdrav svima. Zanima me kakav je prijemni ispit bio na Med.fakultetu u Sarajevu. I otprilike kakva pitanja budu.
( ne moraju biti pitanja s prijemnog samo od ove godine, nego može i od onih ranijih godina.)
Ma da, neka upise djevojka/momak ekonomiju.starii wrote:nisi budala da to upisesIndistructable. wrote:Pozdrav svima. Zanima me kakav je prijemni ispit bio na Med.fakultetu u Sarajevu. I otprilike kakva pitanja budu.
nije mi to bio cilj, svakako da se moze proci, ako min. 80 ljudi svake godine prodje prijemni mogu i ostali, ali treba se temeljito pripremiti, tamo negdje pocetak drugog polugodista, ili cak i kraj prvog lagano zasuci rukave i nema frke na prijemnom..Indistructable. wrote:Ispripadao si meKlavikula wrote:uci bilogiju i hemiju, i fiziku naravno..nemoj vec sad vrsiti selekciju gradiva, uci sve moze ti valjat..iz SMS ove godine mislim da niko nije uspio, ustvari mogu ti reci za svoj razred da niko nije uspio upisati, a stvarno su veliki kapaciteti, imali su dosta znanja a i prosjek je bio odlican..u sustini prosjek ti je nebitan, vise se orjentisi na pripreme..ako polozis prijemni upisan si sigurno..Indistructable. wrote:Ja ću tek sljedeće godine završiti srednju školu, ali čuo sam da je prijemni ove godine bio jako težak ( mnogi sa prosjekom 5.0 nisu primljeni), pa ako ima onih koji su polagali prijemni , bio bih zahvalan ako bi mogli reći otprilike kakva su pitanja bila.
Hvala ti na ovom odgovoruAmbistes wrote:Ja sam ove godine položila prijemni ispit,
nije bilo teško, no istina da dosta 5, 0 ljudi nije primljeno. No, kad se gledaju rezultati pa imaju 4, 5 boda iz npr. hemije na prijemnom, uzalud im je taj prosjek. Koliko je bitan prosjek, puno važnija je sistematična, temeljita i na vrijeme priprema za prijemni ispit.
Što se tiče fizike, bude pretvaranje u svakom zadatku, nikad ne daju gotovo pa da ti samo uvrstiš brojeve. Tako lagano možda i bude samo za 0, 5 boda. Budu tri teška zadatka u tzv. skupini C, ali ako budeš pohađao pripreme, moguće je da neke od tih zadataka uradite. Nakon nekog vremena, "ušteliš" se raditi ih, koliko - toliko uspješno.
Ostali zadaci po jedan bod su okej, a teorija za pola boda (osam pitanja) može zeznuti jer čovjek zaboravi nešto ponoviti iz neke oblasti. Bude dosta oblasti iz fizike i doooosta detaljno. Koliko mi sad pada na pamet, ne bude svemir koji se radi u četvrtom razredu, a sve ostalo je zastupljeno, manje ili više.
Za hemiju ti je najvažnije ovo: Meliha Lekić, Fehim Korać: Repetitorij iz hemije sa testovima i zadacima za pripremanje kvalifikacionih ispita iz hemije na fakultetima, Sarajevo Publishing, Sarajevo, 2001. god. Ovo dobro "sažvakaj", odavde nauči teoriju, izvježbaj reakcije, zadatke i strukturne formule i to je to.
Gimnazijske knjige koristi za biologiju i bilješke s pripremne nastave. Obrati pažnju i na slike i crteže organa, dijelova ćelije i sl., zatim vježbaj zadatke iz genetike (monogensko nasljeđivanje bolesti, krvne grupe roditelja i djece i mogućnosti transfuzije).
Što se tiče štela, ako bacite pogled na ovogodišnju rang listu, na kojoj sam i ja, vidjet ćete da je mnogo ljudi čiji su roditelji i utjecajni i poznati i ljekari na nekim poznim mjestima, sto ili čak dvjesto neki su.
Pozdrav i sretno!
Po mom mišljenju, Banjalukaaaam wrote:gdje je najlakse upasti: u sarajevo, banjaluku, tuzlu ili mostar
Ambistes wrote:Ja sam ove godine položila prijemni ispit,
nije bilo teško, no istina da dosta 5, 0 ljudi nije primljeno. No, kad se gledaju rezultati pa imaju 4, 5 boda iz npr. hemije na prijemnom, uzalud im je taj prosjek. Koliko je bitan prosjek, puno važnija je sistematična, temeljita i na vrijeme priprema za prijemni ispit.
Što se tiče fizike, bude pretvaranje u svakom zadatku, nikad ne daju gotovo pa da ti samo uvrstiš brojeve. Tako lagano možda i bude samo za 0, 5 boda. Budu tri teška zadatka u tzv. skupini C, ali ako budeš pohađao pripreme, moguće je da neke od tih zadataka uradite. Nakon nekog vremena, "ušteliš" se raditi ih, koliko - toliko uspješno.
Ostali zadaci po jedan bod su okej, a teorija za pola boda (osam pitanja) može zeznuti jer čovjek zaboravi nešto ponoviti iz neke oblasti. Bude dosta oblasti iz fizike i doooosta detaljno. Koliko mi sad pada na pamet, ne bude svemir koji se radi u četvrtom razredu, a sve ostalo je zastupljeno, manje ili više.
Za hemiju ti je najvažnije ovo: Meliha Lekić, Fehim Korać: Repetitorij iz hemije sa testovima i zadacima za pripremanje kvalifikacionih ispita iz hemije na fakultetima, Sarajevo Publishing, Sarajevo, 2001. god. Ovo dobro "sažvakaj", odavde nauči teoriju, izvježbaj reakcije, zadatke i strukturne formule i to je to.
Gimnazijske knjige koristi za biologiju i bilješke s pripremne nastave. Obrati pažnju i na slike i crteže organa, dijelova ćelije i sl., zatim vježbaj zadatke iz genetike (monogensko nasljeđivanje bolesti, krvne grupe roditelja i djece i mogućnosti transfuzije).
Što se tiče štela, ako bacite pogled na ovogodišnju rang listu, na kojoj sam i ja, vidjet ćete da je mnogo ljudi čiji su roditelji i utjecajni i poznati i ljekari na nekim poznim mjestima, sto ili čak dvjesto neki su.
Pozdrav i sretno!
Zar nije Foča, umjesto BL?lacrima wrote:Po mom mišljenju, Banjalukaaaam wrote:gdje je najlakse upasti: u sarajevo, banjaluku, tuzlu ili mostar