Kada bi ste imali 100 000 ?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

talić

#76 Re: Kada bi ste imali 100 000 ?

Post by talić »

te propale socijalističke firme sa starim radnicima koji se još uvjek drže one: " Ne možeš me malo platiti koliko ja mogu malo raditi" :lol: su rupe bez dna i 100.000 progutaju u sekundi.
Ući u partnerski odnos sa firmom koja je osnovana prije godinu, dvije i kojoj treba kapital za brži rast i razvoj to bi već bilo OK.
Ima jedna luda ideja ali bi trebalo mnogo više love. Npr. 20 ljudi po 100.000 i napraviti kvalitetan starački dom za "bogate" strance.
Mislim na one koji mogu platiti 1000 eura što je nedovoljno za staračke domove u Njemačkoj, Austriji, Francuskoj,.. ali bi s obzirom na cijenu rada u BiH bilo savim dovoljno.
To je biznis budućnosti, sve je više starih ljudi i sve manje djece koja su spremna prihvatiti roditelje u zajednicu.
iamia

#77 Re: Kada bi ste imali 100 000 ?

Post by iamia »

20 ljudi sa 100 hiljada ?
to se zove korporacija.
hmm, nemoguce je kod nas.
tesko se dvojica partnera usaglase, a da ne pricamo o 20 ljudi, sa 20 ideja i nacina razmisljanja.

uostalom, Zasto postoji banka ?.
talić

#78 Re: Kada bi ste imali 100 000 ?

Post by talić »

iamia wrote:20 ljudi sa 100 hiljada ?
to se zove korporacija.
tesko se dvojica partnera usaglase, a da ne pricamo o 20 ljudi, sa 20 ideja i nacina razmisljanja.

uostalom, Zasto postoji banka ?.
koja banka ?
da bi od banke dobio 2 miliona maraka trebaš imati bar milion kapitala. Kamata je veća od 7% tako da u prvoj godini imaš same kamate preko 150.000 KM,..... pa ti posluj pozitivno.
žuti

#79 Re: Kada bi ste imali 100 000 ?

Post by žuti »

Royale wrote:
detroit-mercy wrote:
Royale wrote:Gdje bi ih uložili u Sarajevu ? Šta mislite što je to što bi bilo profitabilno i relativno novo i zanimljivo stanovnicima i turistima Sarajeva ? :) Ili, neki proizvodni trakt nečega pak ? Da čujem mišljenja baš me interesuju ? :D
Je li mora bas biti Sarajevo?
Naravno da ne mora. Područje od Kaknja do Sarajeva recimo. :)
Proizvodnja naravno, ali sa 4-5 puta većom cifrom dalo bi se nešto dobro pokrenuti.

Hm, za joju možeš uzeti neku provjerenu franšizu, šanse za uspjeh 70-80 % ,.. šta drugo ? :)
žuti

#80 Re: Kada bi ste imali 100 000 ?

Post by žuti »

to se zove korporacija.
ima istine u ovome, kamo srece da razmišljamo drugačije. inače ova ideja koju je predložio talić je odlična :thumbup:
iamia wrote:uostalom, Zasto postoji banka ?.
da nas pljačka. da preciziram: da bogate učini još bogatijim , a siromašne još siromašnijim.
zlajapravaraja

#81 Re: Kada bi ste imali 100 000 ?

Post by zlajapravaraja »

Kud ti nisam ranije javio da sve to stavis na Borusiju Dortmund veceras :D
detroit-mercy

#82 Re: Kada bi ste imali 100 000 ?

Post by detroit-mercy »

žuti wrote:
to se zove korporacija.
ima istine u ovome, kamo srece da razmišljamo drugačije. inače ova ideja koju je predložio talić je odlična :thumbup:
iamia wrote:uostalom, Zasto postoji banka ?.
da nas pljačka. da preciziram: da bogate učini još bogatijim , a siromašne još siromašnijim.
Ako ti je puno 7% kamate na biznis koji mozda i upali a mozda i ne upali :mrgreen: onda se obrati nekome od Gasijevih jarana, oni daju manje kamate :mrgreen: .
Iskreno, kada bi ti imao 1000000 i neko ti trazio da posudi za biznisa, sta i koliko bi trazio za uzvrat da se osiguras ili bi dao nako dzaba na lijepe oci :mrgreen: .
detroit-mercy

#83 Re: Kada bi ste imali 100 000 ?

Post by detroit-mercy »

talić wrote:te propale socijalističke firme sa starim radnicima koji se još uvjek drže one: " Ne možeš me malo platiti koliko ja mogu malo raditi" :lol: su rupe bez dna i 100.000 progutaju u sekundi.
Ući u partnerski odnos sa firmom koja je osnovana prije godinu, dvije i kojoj treba kapital za brži rast i razvoj to bi već bilo OK.
Ima jedna luda ideja ali bi trebalo mnogo više love. Npr. 20 ljudi po 100.000 i napraviti kvalitetan starački dom za "bogate" strance.
Mislim na one koji mogu platiti 1000 eura što je nedovoljno za staračke domove u Njemačkoj, Austriji, Francuskoj,.. ali bi s obzirom na cijenu rada u BiH bilo savim dovoljno.
To je biznis budućnosti, sve je više starih ljudi i sve manje djece koja su spremna prihvatiti roditelje u zajednicu.
To vec rade cike u Mexicu, grade mala naselja sa kucnom njegom, posjeta doktora svako malo, kuharice, sobarice, sve tip top i privlace americke penzice :mrgreen:. Cijena sitnica u poredjenju sa cijenama nursing homova u USA.
Dobra ideja samo treba dobar pocetni kapital.
Post Reply