JYSK - Pohvala
- vjesticanametli
#26 Re: JYSK - Pohvala
Znam....vratila im nosene strample

- HAVANA
#27 Re: JYSK - Pohvala
Iz prilozenog vidimo da ona glupost da je kupac uvijek u pravu,apsolutno nije tacna. 
- vjesticanametli
#28 Re: JYSK - Pohvala
Ma ko radi s ljudima je najebo 
- O'zone
- Globalni moderator
#29 Re: JYSK - Pohvala
Nije nikad ni bila. Mada radi mira u kući možemo reći da je klijent đahkad u pravu.HAVANA wrote:Iz prilozenog vidimo da ona glupost da je kupac uvijek u pravu,apsolutno nije tacna.
- HAVANA
#30 Re: JYSK - Pohvala
Znam.vjesticanametli wrote:Ma ko radi s ljudima je najebo
- Connaisseur Karlin
#31 Re: JYSK - Pohvala
pa nismo uvijek u pravu , lazemo sebe i svijet oko sebeHAVANA wrote:Iz prilozenog vidimo da ona glupost da je kupac uvijek u pravu,apsolutno nije tacna.
- Maraschino
#32 Re: JYSK - Pohvala.
nisi duzan ni obrazlagati zasto nesto vracas.tap3ah75 wrote:Ženi mi se ovo ne sviđa više. Trebal' ona dolaziti?pecpec wrote:![]()
Nemoj me zajebavat,sta si reko ljudima kupio kod vas al mi sad visak dajte mi nesto drugo?
Odmah otvaraju kasu .... vraćaju pare.
tacno tako, otvaraju kasu i vracaju pare.
u nekim slucajevima mozes proizvod koristiti mjesec dana i ako nisi zadovoljan, pravac trgovina a oni ti vrate pare.
-
Opal_89
#33 Re: JYSK - Pohvala
Mi smo jednom kod njih kupili ormar, negdje oko 400 KM. I malo poslije toga izadje taj isti ormar na akciji jeftiniji za 120 KM. Oni imaju to neko pravilo da mozes traziti povrat novca u toj razlici za koliko je snizen, ako nadjes taj proizvod po nizoj cijeni od one koju platis. Samo ne znam je li u roku mjesec dana ili nesto duze. Otisli sa racunom i covjek nam bez ikakvih problema vratio 120 KM.
A i ovo za gradjevinski materijal, nisam sigurna ali mislim da smo u Senigoru kupovali prije par godina. Majstor se nesto preracunao i uzeli 2 vrece cementa vise. Otisli sa racunom i zamijenili za neko ljepilo i jos nesto sto nam je trebalo. Ne sjecam se je li bila opcija vracanja novca.
A i ovo za gradjevinski materijal, nisam sigurna ali mislim da smo u Senigoru kupovali prije par godina. Majstor se nesto preracunao i uzeli 2 vrece cementa vise. Otisli sa racunom i zamijenili za neko ljepilo i jos nesto sto nam je trebalo. Ne sjecam se je li bila opcija vracanja novca.
- manekenka u penziji
#34 Re: JYSK - Pohvala
Ja sam neki dan kupila vaze na snizenju, posto je ostao samo izložbeni par, kasirka mi je dala jos popusta na vec postojeće snizenje.
Prije toga sam kupovala garnise, nisu imali dovoljno koliko meni treba, te su u roku od 24h dostavili iste iz Travnika i zvali me da dođem po njih.

Prije toga sam kupovala garnise, nisu imali dovoljno koliko meni treba, te su u roku od 24h dostavili iste iz Travnika i zvali me da dođem po njih.
- Krokodajl
#35 Re: JYSK - Pohvala
Što se tiče vraćanja novca za građevinski materijal, ja mislim da je to manje više praksa u svakoj trgovini takvog tipa u BiH, dosta sam radio sa građevinskim materijalom i nisam nikada imao problem vratiti višak, ljudi regularno vrate pare.
- apsidejzi
#36 Re: JYSK - Pohvala
I sta ces ti sada uraditi? Pa naravno, postati vjerni kupac koji bira jysk na prvom mjestu. To je sasvim logicno i razumljivo jer ljudi misle dugorocno. Ako gledas na period od 5 godina, ti ces ostaviti 5x vise novca nego su ti oni vratili i svima dobro: oni imaju vjernog kupca, ti imas sigurnost sto je i poenta uspjesne trgovine.tap3ah75 wrote:Evo dokaz da nije sve tako crno.
Početkom novembra 2017. kupio sam neke led lampe u Jysku. 25 KM.
Isprobao ... rade ... i ostavio dok se steknu uslovi da ih ugradimo.
U međuvremenu smo našli neko novo rješenje za rasvjetu i ono nam je postalo višak.
Odem danas u Jysk (sa računom) i tim lampicama da vidim može li se uzeti nešto drugo .... nisam ni pomišljao na povrat novca.
Bez imalo problema i ikakvih pitanja su mi pare vraćene ..... naravno da sam dodao par markica i kupio neku posteljinu na sniženju i još mi prodavačica kaže da imam popust od 10% na cjelokupnu kupovinu, bez obzira je li na akciji ili ne.
Jedino sam morao čekati dok su u sistemu našli moj stari račun .... 4 minute max.
Izlazim iz prodavnice i ne vjerujem da mi se ovo u po Bosne desilo.
-
ketronsd1
#37 Re: JYSK - Pohvala.
U tom istom JYSKU kupili maloj madrac za krevet. Pisalo 50% na njemu. Dodjemo na kasu kad ono normalna cijena. Kazem da stoji da je to 50% na samom madracu. Ode trgovkinja do mjesta gdje stoji madrac i utvrdi da su zaboravili skinuti reklamu za popust od prosle sedmice i da je cijena normalna. Skida onaj reklamni znak i dolazi nazad na kasu i ukucava popust od 50% za moj madrac. Naravno ovo je bilo u SWE. Kako je u BiH neznam. Mada bi trebali imati isti policy za sve butike.Seyfo wrote:U tom istom JYSKu sam jednom kupio tri artikla i na kasi su utvrdili da sva tri imala pogresne cijene i to 50% na vise. Ono,akcija je ali nije akcija jebiga. Vratio sam ih ali eto ne bih ih nesto kudio,probali su me zajebati ali im nisam dao.
-
Hakiz
#38 Re: JYSK - Pohvala
Čudo je kako taj jednostavan recept veliki broj trgovaca ovdje ne želi da upotrijebi. I ne bi nikada da nije došlo do otvaranja tržišta. Teško bi se prosječan bh. trgovac na to odlučio. Trebala je da dođe strana kompanija koja je rekla da će se i ovdje ponašati (manje-više) slično kao i u svim drugim njihovim radnjama p osvijetu, pa da to počne davati neke rezultate, pa da naš trgovac to vidi i kaže "Da i ja probam, ljudi idu kod konkurenta umjesto kod mene".apsidejzi wrote:I sta ces ti sada uraditi? Pa naravno, postati vjerni kupac koji bira jysk na prvom mjestu. To je sasvim logicno i razumljivo jer ljudi misle dugorocno. Ako gledas na period od 5 godina, ti ces ostaviti 5x vise novca nego su ti oni vratili i svima dobro: oni imaju vjernog kupca, ti imas sigurnost sto je i poenta uspjesne trgovine.tap3ah75 wrote:Evo dokaz da nije sve tako crno.
U međuvremenu smo našli neko novo rješenje za rasvjetu i ono nam je postalo višak.
Odem danas u Jysk (sa računom) i tim lampicama da vidim može li se uzeti nešto drugo .... nisam ni pomišljao na povrat novca.
Bez imalo problema i ikakvih pitanja su mi pare vraćene ..... naravno da sam dodao par markica i kupio neku posteljinu na sniženju i još mi prodavačica kaže da imam popust od 10% na cjelokupnu kupovinu, bez obzira je li na akciji ili ne.
Jedino sam morao čekati dok su u sistemu našli moj stari račun .... 4 minute max.
Recimo, Lafuma je imala cijene slične kao u Evropi, sniženja na istom nivou kakva su u Evropi. A to je zato što je našem prodavaču Lafuma proizvoda svako malo dolazio neko iz Lafume da vidi šta i kako se radi. Lafuma nije dozvoljavala da zbog ponašanja trgovca ta firma ima loš imidž. Čak i u ovako maloj državi. Ima internet, ljudi bi pričali po forumima, čitalo bi se i van BiH. Ozbiljna firma to sebi neće dozvoliti.
-
Nokian808
#39 Re: JYSK - Pohvala
Ako ta "ozbiljna" firma nije IntersportHakiz wrote:...Čak i u ovako maloj državi. Ima internet, ljudi bi pričali po forumima, čitalo bi se i van BiH. Ozbiljna firma to sebi neće dozvoliti.
Izvini morao sam
-
Hakiz
#40 Re: JYSK - Pohvala
Sve 5Nokian808 wrote:Ako ta "ozbiljna" firma nije IntersportHakiz wrote:...Čak i u ovako maloj državi. Ima internet, ljudi bi pričali po forumima, čitalo bi se i van BiH. Ozbiljna firma to sebi neće dozvoliti.![]()
Izvini morao sam
-
radiostar
#41 Re: JYSK - Pohvala.
nije istina, ima domacih radnji (da ne spominjem imena radi reklame) koje ce bez problema vratiti lovu uz racun i neotpakovanu robuKinaski wrote:pa to je u skandinaviji potpuno normalno. Uzmes 4 vrece cementa, ostane ti 1 viska, odes najnormalnije vratis. Kume ovdje ti moze i tona ostati, nece niko ni da cuje ko te jebe sto nisi lijepo sabrotap3ah75 wrote:Evo dokaz da nije sve tako crno.
-
tap3ah75
#42 Re: JYSK - Pohvala.
radiostar wrote:nije istina, ima domacih radnji (da ne spominjem imena radi reklame) koje ce bez problema vratiti lovu uz racun i neotpakovanu robuKinaski wrote:pa to je u skandinaviji potpuno normalno. Uzmes 4 vrece cementa, ostane ti 1 viska, odes najnormalnije vratis. Kume ovdje ti moze i tona ostati, nece niko ni da cuje ko te jebe sto nisi lijepo sabrotap3ah75 wrote:Evo dokaz da nije sve tako crno.
Reklamiraj .... napiši ..... što da ne
-
radiostar
#43 Re: JYSK - Pohvala.
iz prve ruke znam da i Senigor i PennyPlus vrate pare ako vratis robu iz bilo kojeg razloga, obzirom da je kolega forumas spomenuo gradjevinski materijal.tap3ah75 wrote:radiostar wrote:
nije istina, ima domacih radnji (da ne spominjem imena radi reklame) koje ce bez problema vratiti lovu uz racun i neotpakovanu robu
Reklamiraj .... napiši ..... što da ne
Znaci, ostalo mi viska 31 vreca gipsno krecnog maltera, Senigor mi bez problema vratio lovu, u Penny milion puta, ako skontas da ti nesto ne odgovara ili si kupio viska, samo ponesi racun i da nije ambalaza ostacena, vracaju lovu na licu mjesta bez ikakvih problema.