JYSK - Pohvala

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

tap3ah75

#1 JYSK - Pohvala

Post by tap3ah75 »

Evo dokaz da nije sve tako crno.

Početkom novembra 2017. kupio sam neke led lampe u Jysku. 25 KM.
Isprobao ... rade ... i ostavio dok se steknu uslovi da ih ugradimo.
U međuvremenu smo našli neko novo rješenje za rasvjetu i ono nam je postalo višak.
Odem danas u Jysk (sa računom) i tim lampicama da vidim može li se uzeti nešto drugo .... nisam ni pomišljao na povrat novca.
Bez imalo problema i ikakvih pitanja su mi pare vraćene ..... naravno da sam dodao par markica i kupio neku posteljinu na sniženju i još mi prodavačica kaže da imam popust od 10% na cjelokupnu kupovinu, bez obzira je li na akciji ili ne.

Jedino sam morao čekati dok su u sistemu našli moj stari račun .... 4 minute max. :)

Izlazim iz prodavnice i ne vjerujem da mi se ovo u po Bosne desilo.
HAVANA

#2 Re: JYSK - Pohvala.

Post by HAVANA »

Oni su stvarno ok. :thumbup: Vise puta mi se desilo da sam se iznenadio.
pecpec

#3 Re: JYSK - Pohvala.

Post by pecpec »

tap3ah75 wrote:Evo dokaz da nije sve tako crno.

U međuvremenu smo našli neko novo rješenje za rasvjetu i ono nam je postalo višak.
Odem danas u Jysk (sa računom) i tim lampicama da vidim može li se uzeti nešto drugo .... nisam ni pomišljao na povrat novca.
Bez imalo problema i ikakvih pitanja su mi pare vraćene ..... naravno da sam dodao par markica i kupio neku posteljinu na sniženju i još mi prodavačica kaže da imam popust od 10% na cjelokupnu kupovinu, bez obzira je li na akciji ili ne.

Jedino sam morao čekati dok su u sistemu našli moj stari račun .... 4 minute max. :)

:lol:
Nemoj me zajebavat,sta si reko ljudima kupio kod vas al mi sad visak dajte mi nesto drugo? :lol:
vjesticanametli

#4 Re: JYSK - Pohvala.

Post by vjesticanametli »

Pa vracaju lovu naravno...jasta ce .....nego super stvar trebas haljinu koju za koju znas da ces obuci 1x ....kupis iskoristis i vratis .... :mrgreen:
tap3ah75

#5 Re: JYSK - Pohvala.

Post by tap3ah75 »

pecpec wrote:

Nemoj me zajebavat,sta si reko ljudima kupio kod vas al mi sad visak dajte mi nesto drugo? :lol:
Ženi mi se ovo ne sviđa više. Trebal' ona dolaziti?

Odmah otvaraju kasu .... vraćaju pare. :lol:
tap3ah75

#6 Re: JYSK - Pohvala.

Post by tap3ah75 »

vjesticanametli wrote:Pa vracaju lovu naravno...jasta ce .....nego super stvar trebas haljinu koju za koju znas da ces obuci 1x ....kupis iskoristis i vratis .... :mrgreen:
Gledao sam tu epizodu Simpsonovih.
Kinaski

#7 Re: JYSK - Pohvala.

Post by Kinaski »

pa to je u skandinaviji potpuno normalno. Uzmes 4 vrece cementa, ostane ti 1 viska, odes najnormalnije vratis. Kume ovdje ti moze i tona ostati, nece niko ni da cuje ko te jebe sto nisi lijepo sabro
vjesticanametli

#8 Re: JYSK - Pohvala.

Post by vjesticanametli »

Nisu simpsonovi vec prodavnice u hamburgu :lol: dobra fora i obilato se koristi....po zakonu :mrgreen:
pecpec

#9 Re: JYSK - Pohvala.

Post by pecpec »

Kinaski wrote: pa to je u skandinaviji potpuno normalno. Uzmes 4 vrece cementa, ostane ti 1 viska, odes najnormalnije vratis.
Ih skandinavija,ovde bi da mogu iskoristen kondom vratili.
Hakiz

#10 Re: JYSK - Pohvala.

Post by Hakiz »

Kinaski wrote:Kume ovdje ti moze i tona ostati, nece niko ni da cuje ko te jebe sto nisi lijepo sabro
Nije tačno. Bio sam svjedok, bio na kasi kada su u jednoj prodavnici građevinskog materijala čovjeku vratili novac za neotvorenu vreću ljepila koja mu je ostala viška. Bukvalno je izgledalo ovako: "Dobar dan, ostala mi je vreća ljepila viška, mogu li je vratiti? Naravno, dajte mi račun. Gdje je vreća? Hvala, izvolite novac. Doviđenja."

U nekim prodavnicama laminata i parketa ako kupite više laminata moći ćete vratiti neotpakovana pakovanja i vratiće vam novac. Ovo je lično iskustvo. S jednim upozorenjem, to vrijedi za laminate u standardnoj ponudi. Ako su u pitanju posebno naručeni laminati, ne možete vratiti.

Moja iskustva su da je u nekim vrstama poslova, to jeste sa nekim vrstama roba vraćanje neiskorištenog materijala i povrat novca čak i u BiH postalo standardna procedura.
Kinaski

#11 Re: JYSK - Pohvala.

Post by Kinaski »

Hakiz wrote:
Kinaski wrote:Kume ovdje ti moze i tona ostati, nece niko ni da cuje ko te jebe sto nisi lijepo sabro
Nije tačno. Bio sam svjedok, bio na kasi kada su u jednoj prodavnici građevinskog materijala čovjeku vratili novac za neotvorenu vreću ljepila koja mu je ostala viška. Bukvalno je izgledalo ovako: "Dobar dan, ostala mi je vreća ljepila viška, mogu li je vratiti? Naravno, dajte mi račun. Gdje je vreća? Hvala, izvolite novac. Doviđenja."

U nekim prodavnicama laminata i parketa ako kupite više laminata moći ćete vratiti neotpakovana pakovanja i vratiće vam novac. Ovo je lično iskustvo. S jednim upozorenjem, to vrijedi za laminate u standardnoj ponudi. Ako su u pitanju posebno naručeni laminati, ne možete vratiti.

Moja iskustva su da je u nekim vrstama poslova, to jeste sa nekim vrstama roba vraćanje neiskorištenog materijala i povrat novca čak i u BiH postalo standardna procedura.
E drago mi je da je stvarno tako :thumbup: ocigledno nemaju svi isti odnos prema kupcu
mayab

#12 Re: JYSK - Pohvala.

Post by mayab »

Uobičajena praksa na "zapadu" , gdje je kupac na prvom mjestu i uvijek u pravu!
Ne znam samo koliko tu dobrotu ljudi zloupotrebljavaju.....?
Uglavnom, drago mi je čuti da i u ovom šupku planete ima takvih pozitivnih primjera, jer ja licno sam imao nekih jako negativnih iskustava i to sa vrhunskim brendovima
paladinka

#13 Re: JYSK - Pohvala.

Post by paladinka »

U subotu narucila online neke sitnice u Jysku-u , jucer dosla obavjest da je paket poslat , racunam bio je i praznik ( pisalo dostava u roku 4-8 dana )... totalno sam zadovoljna ... :-).
HAVANA

#14 Re: JYSK - Pohvala.

Post by HAVANA »

Pa doci ce.U subotu naruceno,nije brza posta preuzela do jucer sigurno.Ja u cetvrtak poslao fedexu da preuzme dokumentaciju u sloveniji.List papira,juce dobio. :-) 138km.Bas brza posta.Bojje da sam ja sjeo u auto i otisao.
muha_sa

#15 Re: JYSK - Pohvala.

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Pa doci ce.U subotu naruceno,nije brza posta preuzela do jucer sigurno.Ja u cetvrtak poslao fedexu da preuzme dokumentaciju u sloveniji.List papira,juce dobio. :-) 138km.Bas brza posta.Bojje da sam ja sjeo u auto i otisao.
il mene poslo :D
paladinka

#16 Re: JYSK - Pohvala.

Post by paladinka »

HAVANA wrote:Pa doci ce.U subotu naruceno,nije brza posta preuzela do jucer sigurno.Ja u cetvrtak poslao fedexu da preuzme dokumentaciju u sloveniji.List papira,juce dobio. :-) 138km.Bas brza posta.Bojje da sam ja sjeo u auto i otisao.
Ja sam zadovoljna , jer sam i ja sa tim praznicima pa dok se odmore od praznika racunala sljedecu sedmicu :-) Meni se nije ni zurilo :-)
Seyfo

#17 Re: JYSK - Pohvala.

Post by Seyfo »

U tom istom JYSKu sam jednom kupio tri artikla i na kasi su utvrdili da sva tri imala pogresne cijene i to 50% na vise. Ono,akcija je ali nije akcija jebiga. Vratio sam ih ali eto ne bih ih nesto kudio,probali su me zajebati ali im nisam dao.
Gray

#18 Re: JYSK - Pohvala.

Post by Gray »

Hakiz wrote:

Ja isto tako u Vokelu za pločice, kupio više i vratio nekih neotvorenih 4-5 paketa, ljudi mi vratili pare ja kupio nešto drugo i dodao rzaliku. Isti slučaj, samo ako su u standardnoj ponudi, ne može ako se posebno naručuje.
VladaFBiH

#19 Re: JYSK - Pohvala.

Post by VladaFBiH »

Hakiz wrote:

ja sam vraćao u OBI-ju par puta višak :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20 Re: JYSK - Pohvala.

Post by Truba »

meni su jednom dali na ruke 50 maraka zbog nekog sniženja

WTF niš mi nije bilo jasno :D
tap3ah75

#21 Re: JYSK - Pohvala.

Post by tap3ah75 »

Seyfo wrote:U tom istom JYSKu sam jednom kupio tri artikla i na kasi su utvrdili da sva tri imala pogresne cijene i to 50% na vise. Ono,akcija je ali nije akcija jebiga. Vratio sam ih ali eto ne bih ih nesto kudio,probali su me zajebati ali im nisam dao.
Vjeruj mi da si rekao želim kupiti i platiti po istaknutoj cijeni (jeftinijoj - ako ta cijena piše na proizvodu) da bi dobio po toj cijeni.
arzuhal

#22 Re: JYSK - Pohvala.

Post by arzuhal »

tap3ah75 wrote:
Ženi mi se ovo ne sviđa više. Trebal' ona dolaziti?

Odmah otvaraju kasu .... vraćaju pare. :lol:
Seyfo

#23 Re: JYSK - Pohvala

Post by Seyfo »

tap3ah75 wrote:
Seyfo wrote:U tom istom JYSKu sam jednom kupio tri artikla i na kasi su utvrdili da sva tri imala pogresne cijene i to 50% na vise. Ono,akcija je ali nije akcija jebiga. Vratio sam ih ali eto ne bih ih nesto kudio,probali su me zajebati ali im nisam dao.
Vjeruj mi da si rekao želim kupiti i platiti po istaknutoj cijeni (jeftinijoj - ako ta cijena piše na proizvodu) da bi dobio po toj cijeni.
Ma kakvi, triput su mi se izvinuli kada su otkucali artikle i rekli da je " do njih". Ali ne bih da ih kudim, bili su ljubazni. A i ja samo gledam sniženja
mayab

#24 Re: JYSK - Pohvala

Post by mayab »

Opet kazem, drago mi je da i u BiH ima brendova koji rade, zapravo onako kako bi trebalo!
Ja ću ovde navesti moje lose iskustvo sa Panasonicom, ima tome godina i godina, uglavnom, plazma TV krepa nakon 4 mjeseca, i oni odbijaju popravak u garanciji jer na garantnom listu nije "opaljen" pečat sa prodajnog mjesta, iako je tu fiskalni racun i sve drugo moguće!
Čak šta više, ja sam odvezem TV u ovlasteni servis, i oni mi ga vrate poslije par dana, jer eto, ne priznaju garanciju zbog tog pečata!
Ja sam to uspjesno rijesio kad sam pritisnuo i suocio sa time trgovinu gdje sam kupio TV (oni su organizirali onda tu reparaciju), ali gorak ukus je ostao, i ne služi im na čast!Naprosto nevjerovatna stvar!
Rugafet

#25 Re: JYSK - Pohvala.

Post by Rugafet »

vjesticanametli wrote:Nisu simpsonovi vec prodavnice u hamburgu :lol: dobra fora i obilato se koristi....po zakonu :mrgreen:
I u ameriki je tako
Post Reply