vidi mojijeh jada
Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
- muha_sa
#826 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
jebo Muju Armstronga
vidi mojijeh jada
i cuj hin
vidi mojijeh jada
-
Geronimo81
#827 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Ja sam mislio na Bijedića.Mogao si uspjeti i da budes vjernik ali da vjeru drzis za sebe i ne pricas protiv drzave.Alfa Kentaur wrote:eeeee u tome i jeste poenta. Biti na visokoj duznosti a biti vjernik ne moze da se desi. Zar to nije glupost tog sistema?Geronimo81 wrote:a jesi li se mozda zapitao dali su bili vjernici ?Alfa Kentaur wrote:
Dati djeci srpska imena, hraniti ih svinjetinom, ...kao da i jeste.![]()
Ali nema ni jednog srpskog zvanicnika da je dao nasa imena djeci. hmmm
Samo sto smo mi morali ici i korak dalje pa nadjevati tudja imena, ...mislim bilo je pozeljno.
Komunizam jeste mnogo toga branio i obracunavao se sa svima ali prvestveno radi toga sto su protivnici rusili yugoslaviju i dosta je nevinih stradalo ali gledajuci sa druge strane sta si sve mogao da imas ako ne pricas protiv drzave i nije tako lose bilo ni srbima ni muslimanima a ni hrvatima .Bili su ravnopravni svi oni koji nisu vjeru stavljali ispred yugoslavije i samostalnosti svoji republika.Vjera nije branjena i mogao si da ides u crkvu/džamiju kad si god htjeo,davao si imena koja si želio,firme su placale godisnje odmore svojim radnicima i mislim da nije tako lose bilo naspram ove dananje mjesavine komunizma i kapitalizma gdje je uzeto sve najgore a nije se uzimalo sve najbolje.Ponavljam nisi morao da dajes slavenska imena nitko te na to nije silio .Davali su slavenska imena sto im je bilo fino u tom komunizmu i sa tim su i odavali priznanje da su bili ravnopravni jer su svojoj dijeci davali slavenska imena .Na kraju sam si sebi dao odgovor o ravnopravnosti sa imenima.
- glade
#828 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
a otkud ti znas sve te stvari? da nisi mozda odrastao u kuci dzemala bijedica? da nisi licno pricao sa svakim duznosnikom pa ih pitao jesu li vjernici?Alfa Kentaur wrote:
eeeee u tome i jeste poenta. Biti na visokoj duznosti a biti vjernik ne moze da se desi. Zar to nije glupost tog sistema?
Samo sto smo mi morali ici i korak dalje pa nadjevati tudja imena, ...mislim bilo je pozeljno.
jel ti shvatas uopste koliko glup ispadas?
cuj ne mozes biti na duznosti ako si vjernik... a otkud to neko zna jesi li ti vjernik ili ne? jel ti to na celu pise "musliman sam"?
- Bosnolog
#829 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Pa dobro partrijac kada sve znas sta je i kada trebalo,nastavi zivjeti u svojim iluzijama utopije,samo moras priznati da je sva laz vladavine i svega sto je gradeno sve te godine idile na ocito laznim osnovama pokazalo svoje pravo lice 90 tih godina,cije posljedice nazalost traju i danas.Nisam ja zivio i osjetio blagodati vremena za kojima se ocito zali i danas od strane mnogih,mada sam odrastao u porodici koja je imala mnogo vise od tada prosjecene zahvaljujuci prije svega sto mi je otac radio kao gastarbajter u Svabiji ali smo ga zato zeljeli i djetinjstvo proveo ziveci za dan kada ce doci iz mrskog kapitalisticoeeksploatatorskog sistema u koji ne oselismo zahvaljujuci mami koja je bila previse vezana za svoju familiju pa ostasmo da cistimo nered i mnoge nevine i mlade izgubismoVodenjak wrote:Izvini, @Bosnolog, nikad te vise nista necu upitati. Ne daj mi boze tvoj da te zamolih i da obrazlozis nesto. Tri ti servera ne bi dotekla.![]()
Sve u svemu, dobro si rekao. Mlad si i pojma nemas sta je i kad trebalo uraditi. Puno si toga procitao, svacega se naslusao i sad ti se sve zbrkalo da te covjek ni za glavu ni za rep uhvatiti. Moj ti je savjet da se malo primiris i pricekas da ti se sve to malo slegne...
- muha_sa
- muha_sa
- muha_sa
- Bosnolog
#833 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Nisam pratio temu od pocetka,niti sam ucestvovao,a sto se tice sistema tacno je da on nije bio klasicni komunisticko diktatorski vec liberalno komunisticki to jest mekse pakovanje uz socijalsiticki naglasak, malo bolje upakovan zbog okruzenja u kome smo zivjeli,iskoristene neutralnosti i duple igre spram podjeljenog Zapada i Sovjeta,udvarajuci im se i koristili njihovu medusobnu podijeljenost dok smo glumili i prodavali se uzorom lijepe,skladne i harmonicne zajednice ,bratske sloge i ljubavi,.... mi smo bili eksperiment sisitem koji je propao i nestao u moru krvi unutarfamilijarnog meduetnickoplemenskog obracuna jer nismo znali kako dalje da zivimo nakod odlaska poglavice koji je plemena drzao pod kontrolom da se ne iskrve vladavinom diktature,pendreka i golog otoka,dok je trajalo bilo je slatko a za cim se pravdano zali jer je radnicka klasa imala mnogo bolju socijalnu,radn i svaku drugu zastitu u poredenju sa ovim tragidebil etno klero tornjacima,a kada je doslo da se ispostave i podijele racuni i plate kamate na Titine kredite e hebiga onda se nismo mogli dogovoriti a svi gledali previse kaubojsle filmove a zaboravili partizanske a proradila osvetnicka zelja bolesnoumnih ideja koje se povampirise a potom je nastupio krvavi bal vampira koji zaboravise komunistickosocijalisticke vrijdnosti laznog brastva i jedinstva .......respo wrote:@bosnolog
ja ti opet kazem vjernici su imali slobodu
sto se tice politickog sistema opet ti kazem nije bila komunisticka koliko god je ti prikazivao da je bila
vrati se malo unazad na temi pa ces vidjeti da sam dokazao da nije bila komunisticka drzava ni juga niti jedna druga drzava na svijetu opet vas napustam da malo raspravljate o generalima imenima itd u to se ne mjesam
- Bosnolog
#834 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
muha_sa wrote:
Muha sretna ti nova godina,tebi i tvojoj familiji,prijateljima i poslovnim ili penzionerskim jaranima i da nam u nasoj napacenoj ,nesretnoj ali nama najdrazoj domovini Bosni i Hercegovinu dodu davno zasluzeni bolji dani.MI smo najplemenitiji narod na svijetu samo sto se nazalost medusobno ne razumijemo zbog tri jezika i nesporazuma kao posljedica istih,......
- muha_sa
#835 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Bosnolog wrote:muha_sa wrote:
Muha sretna ti nova godina,tebi i tvojoj familiji,prijateljima i poslovnim ili penzionerskim jaranima i da nam u nasoj napacenoj ,nesretnoj ali nama najdrazoj domovini Bosni i Hercegovinu dodu davno zasluzeni bolji dani.MI smo najplemenitiji narod na svijetu samo sto se nazalost medusobno ne razumijemo zbog tri jezika i nesporazuma kao posljedica istih,......

- Bosnolog
#836 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Megafone u ruke i na ulice pozivati studente radnicku klasu,obespravljene ,ponizene i prevarene i pricati im o zlu vladajucih etno mafijaskih tajkunskih stranaka ,provocirati novinare i TV kuce da daju vise prostora za obicne smrtnike da se putem etera obrate javnosti,nazalost malo naseg svijeta ima kompjuter a jos manje provodi vremana na ovim stranicama da bi nesto naucili,previse su optereceni potragom za prezivljavanjem u sistemu zla koji melje svoju djecu,za radi svojih licno egoisticno etnonkleromafijaskih tajkuna koji prodaju buducnost nase dejece,Hebi ga nase slugasko antio BH komsije okrecu dupe susjedima kako bi m pomogli srusiti sospstvenu domovinu a u stvari ne kontaju da su najveci gubitnici i rusioci sospstvene buducnosti i svoga doma,....muha_sa wrote:Bosnolog wrote:muha_sa wrote:
- Bosnolog
#837 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
zoom66 wrote:to mu je valahi & bilahi i moj savjet.Vodenjak wrote:Izvini, @Bosnolog, nikad te vise nista necu upitati. Ne daj mi boze tvoj da te zamolih i da obrazlozis nesto. Tri ti servera ne bi dotekla.![]()
Sve u svemu, dobro si rekao. Mlad si i pojma nemas sta je i kad trebalo uraditi. Puno si toga procitao, svacega se naslusao i sad ti se sve zbrkalo da te covjek ni za glavu ni za rep uhvatiti. Moj ti je savjet da se malo primiris i pricekas da ti se sve to malo slegne...![]()
![]()
Zoome sretna i biricetna nova godina i da imas manje posla ciscenja stranih anti BH elemenata,ponekad emocije ponesu pa me postovi zanesu,ali su dobronamjerni ,....nadama se............
- Vodenjak
#839 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Hajd' ovu dvojicu matorih i razumijem kad podjetinje, ali sta tebe odjedared u sevdah baci?Bosnolog wrote:zoom66 wrote:to mu je valahi & bilahi i moj savjet.Vodenjak wrote:Izvini, @Bosnolog, nikad te vise nista necu upitati. Ne daj mi boze tvoj da te zamolih i da obrazlozis nesto. Tri ti servera ne bi dotekla.![]()
Sve u svemu, dobro si rekao. Mlad si i pojma nemas sta je i kad trebalo uraditi. Puno si toga procitao, svacega se naslusao i sad ti se sve zbrkalo da te covjek ni za glavu ni za rep uhvatiti. Moj ti je savjet da se malo primiris i pricekas da ti se sve to malo slegne...![]()
![]()
![]()
Zoome sretna i biricetna nova godina i da imas manje posla ciscenja stranih anti BH elemenata,ponekad emocije ponesu pa me postovi zanesu,ali su dobronamjerni ,....nadama se............![]()
![]()
- milenko
#840 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Jugoslavija-
Komunizam-
Ravnopravnost
JKR - .ebote-Koja-Rasprava
Komunizam-
Ravnopravnost
JKR - .ebote-Koja-Rasprava
- Vodenjak
#841 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Mozda NJEMU ali vas me dvojica bas ono - razgaliste!zoom66 wrote:edukativna drugarska kritika?Vodenjak wrote: Hajd' ovu dvojicu matorih i razumijem kad podjetinje, ali sta tebe odjedared u sevdah baci?![]()
- felipe kajetano
#842 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Evo nesto kontam..isli u 5-6-tom razredu u kino..gledali film o drugu Titu i njegovim pustolovinama..nakon filma svi stali u red i dobili po narandzu sa ostrva druga Tita
....najljepsa narandza u zivotu
..
- respo
#843 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
koliko ti imas godina?Bosnolog wrote:Nisam pratio temu od pocetka,niti sam ucestvovao,a sto se tice sistema tacno je da on nije bio klasicni komunisticko diktatorski vec liberalno komunisticki to jest mekse pakovanje uz socijalsiticki naglasak, malo bolje upakovan zbog okruzenja u kome smo zivjeli,iskoristene neutralnosti i duple igre spram podjeljenog Zapada i Sovjeta,udvarajuci im se i koristili njihovu medusobnu podijeljenost dok smo glumili i prodavali se uzorom lijepe,skladne i harmonicne zajednice ,bratske sloge i ljubavi,.... mi smo bili eksperiment sisitem koji je propao i nestao u moru krvi unutarfamilijarnog meduetnickoplemenskog obracuna jer nismo znali kako dalje da zivimo nakod odlaska poglavice koji je plemena drzao pod kontrolom da se ne iskrve vladavinom diktature,pendreka i golog otoka,dok je trajalo bilo je slatko a za cim se pravdano zali jer je radnicka klasa imala mnogo bolju socijalnu,radn i svaku drugu zastitu u poredenju sa ovim tragidebil etno klero tornjacima,a kada je doslo da se ispostave i podijele racuni i plate kamate na Titine kredite e hebiga onda se nismo mogli dogovoriti a svi gledali previse kaubojsle filmove a zaboravili partizanske a proradila osvetnicka zelja bolesnoumnih ideja koje se povampirise a potom je nastupio krvavi bal vampira koji zaboravise komunistickosocijalisticke vrijdnosti laznog brastva i jedinstva .......respo wrote:@bosnolog
sto se tice politickog sistema opet ti kazem nije bila komunisticka koliko god je ti prikazivao da je bila
vrati se malo unazad na temi pa ces vidjeti da sam dokazao da nije bila komunisticka drzava ni juga niti jedna druga drzava na svijetu opet vas napustam da malo raspravljate o generalima imenima itd u to se ne mjesam
ja jedno ti drugo s tim da potvrdis ovo moje
ovdje neko glup?
- muha_sa
#844 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Vodenjak wrote: Hajd' ovu dvojicu matorih i razumijem kad podjetinje, ali sta tebe odjedared u sevdah baci?![]()

- spreca
#845 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
muha_sa wrote:Vodenjak wrote: Hajd' ovu dvojicu matorih i razumijem kad podjetinje, ali sta tebe odjedared u sevdah baci?![]()
e pa nije ni cudo sa ovakvim eliksirom zivota
- Bosnolog
#846 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Pricaj mi malo o bajkama??????,....respo wrote:koliko ti imas godina?Bosnolog wrote:Nisam pratio temu od pocetka,niti sam ucestvovao,a sto se tice sistema tacno je da on nije bio klasicni komunisticko diktatorski vec liberalno komunisticki to jest mekse pakovanje uz socijalsiticki naglasak, malo bolje upakovan zbog okruzenja u kome smo zivjeli,iskoristene neutralnosti i duple igre spram podjeljenog Zapada i Sovjeta,udvarajuci im se i koristili njihovu medusobnu podijeljenost dok smo glumili i prodavali se uzorom lijepe,skladne i harmonicne zajednice ,bratske sloge i ljubavi,.... mi smo bili eksperiment sisitem koji je propao i nestao u moru krvi unutarfamilijarnog meduetnickoplemenskog obracuna jer nismo znali kako dalje da zivimo nakod odlaska poglavice koji je plemena drzao pod kontrolom da se ne iskrve vladavinom diktature,pendreka i golog otoka,dok je trajalo bilo je slatko a za cim se pravdano zali jer je radnicka klasa imala mnogo bolju socijalnu,radn i svaku drugu zastitu u poredenju sa ovim tragidebil etno klero tornjacima,a kada je doslo da se ispostave i podijele racuni i plate kamate na Titine kredite e hebiga onda se nismo mogli dogovoriti a svi gledali previse kaubojsle filmove a zaboravili partizanske a proradila osvetnicka zelja bolesnoumnih ideja koje se povampirise a potom je nastupio krvavi bal vampira koji zaboravise komunistickosocijalisticke vrijdnosti laznog brastva i jedinstva .......respo wrote:@bosnolog
ja jedno ti drugo s tim da potvrdis ovo moje
ovdje neko glup?
Imao sam nedovoljno godina za partijske knjizice kada se sistem raspao,glupi su valjda oni koji nista nisu naucili nakon raspada komunistickog sistema,jer im je ova kleptoetnoklerokrtija mnogo gora od onog sistema koji se raspao u krvavoj tragediji turbo vjerskog popularizma novokomponovanih supervjernikaodnosno nacifasista.......
Jedan moj prijatelj mi pricao kada je 90tih bio u procesu za useljenje u Ameriku ,na interviju sa predstavnkom americke imigracinoe administracije njegovog oca upita oficir da li je bio clan saveza Komunista,a on ko is topa odgovori 24 godine i naboriji funkcije koje je obavljao ,dobiju svi odbijenicu uz obrazlozenje da ne primaju u Ameriku Komuniste,covjeku a ni meni ni dan danas nije jasno zasto i zbog cega zabranjuju Komunizam ,u najdemokratskijoj zemlji svijeta
- saibaba
#847 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
glade wrote:poredjenje ti je nidje veze... jedina razlika izmedju uspjesnih i neuspjesnih jeste ambicioznost... a postoji veliki broj muslimana koji su bili ambiciozni i izborili svoja mjesta a nemaju sinove dragane... bas kao trojica pobrojanih gore... dva nacelnika i direktor...saibaba wrote:
Kao što sam rekao prije može se biti uspješan i bez ruke i bez noge ... Ali je lakše kad nemas hedikepa ...
Isto tako lakše je bilo biti politicar bošnjak ako imas sina dragana nego ako imaš sina muju ... I to je to...
istina je kurva, zar ne?
Last edited by saibaba on 03/01/2010 13:03, edited 1 time in total.
- saibaba
#848 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Drug... tako je bilo u relativno malim sredinama, predpostavljem da se radi o dislociranim opštinama bez velikog znacaja, ali ne bitno ..glade wrote:poredjenje ti je nidje veze... jedina razlika izmedju uspjesnih i neuspjesnih jeste ambicioznost... a postoji veliki broj muslimana koji su bili ambiciozni i izborili svoja mjesta a nemaju sinove dragane... bas kao trojica pobrojanih gore... dva nacelnika i direktor...saibaba wrote:
Kao što sam rekao prije može se biti uspješan i bez ruke i bez noge ... Ali je lakše kad nemas hedikepa ...
Isto tako lakše je bilo biti politicar bošnjak ako imas sina dragana nego ako imaš sina muju ... I to je to...
istina je kurva, zar ne?
Više je primjera onih koji su bili ambicijozni sposbni i obrazovani ali nisu mogli da uspiju od gore navedenih uvlakaca.. to je poebno vazilo za visoke nivoe vlasti...
- glade
#849 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
3 od 6 "glavnih" sarajevskih opstina za vrijeme jugoslavijesaibaba wrote:Drug... tako je bilo u relativno malim sredinama, predpostavljem da se radi o dislociranim opštinama bez velikog znacaja, ali ne bitno ..glade wrote:poredjenje ti je nidje veze... jedina razlika izmedju uspjesnih i neuspjesnih jeste ambicioznost... a postoji veliki broj muslimana koji su bili ambiciozni i izborili svoja mjesta a nemaju sinove dragane... bas kao trojica pobrojanih gore... dva nacelnika i direktor...saibaba wrote:
istina je kurva, zar ne?
Više je primjera onih koji su bili ambicijozni sposbni i obrazovani ali nisu mogli da uspiju od gore navedenih uvlakaca.. to je poebno vazilo za visoke nivoe vlasti...
uostalom... ako hoces mogu ti nabrojati sve "vaznije" duznosnike, tokom 45 godina, od gradonacelnika pa dalje... imam i taj podatak ako te vec zanima
- Vodenjak
#850 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
To po tebi u malim sredinama bilo vise tolerancije i ravnopravnosti nego u velikim?saibaba wrote:Drug... tako je bilo u relativno malim sredinama, predpostavljem da se radi o dislociranim opštinama bez velikog znacaja, ali ne bitno ..glade wrote:poredjenje ti je nidje veze... jedina razlika izmedju uspjesnih i neuspjesnih jeste ambicioznost... a postoji veliki broj muslimana koji su bili ambiciozni i izborili svoja mjesta a nemaju sinove dragane... bas kao trojica pobrojanih gore... dva nacelnika i direktor...saibaba wrote:
istina je kurva, zar ne?
Dje ti je @Alfa nesto? Za njim prijatelju jer i tebe je pocela ista bola sustizati...
Gubis se, naime...