Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
- Ateista
#626 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Eeee, kad bi ljudi samo htjeli da znaju i kad ne bi zaboravljali koliko je stvari u ovom ratu bilo unaprijed dogovoreno a ljudi bezveze ginuli...
-
Auhrena
#627 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Najgore je sto sad umiru od gladi, da su bar dobili obecane nam zlatne kasike, pa da ih mogu prodatAteista wrote:Eeee, kad bi ljudi samo htjeli da znaju i kad ne bi zaboravljali koliko je stvari u ovom ratu bilo unaprijed dogovoreno a ljudi bezveze ginuli...
- chuchumbamayumbe
#628 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Dajte ba narode, ne gumo da vjerujem da se jos uvijek nadjebavate sa ovim minder spodobama!?

-
nikad_izvini
#629 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Griješiš u startu, griješiš i letiš pred rudu. Jer ne znaš s kim pričaš, nagađaš da sam "forumski miš" predpostavljajući da si ti više uradio od meneAgic Nurija wrote:Karl Marks je rekao da revolucija nikada ne smije stati, posustati....nikad_izvini wrote:Eh, kada smo utvrdili da smo u SFRJ bili u neravnopravnom položaju jer nismo imali autoputa i da je "kuća bičem izgrađena neodrživa" da još jednom utvrdimo šta smo sve dobili "ravnopravnošću". 7 milijardi, pregršt fabrika, autoput, bez siromašnih i obespravljenih, pravnu državu, vladavinu zakona, efikasnu zakonodavnu i izvšnu vlast, nekoliko kantona da bolje funkcionišemo, malen i efikasan državni aparat, bezvizni režim, poštene političare, sekularnu državu, bolju poziciju u Europi, vrtoglavi rast BDP-a, više radnih mjesta, bolje obrazovanje, sreću, progres i veliko ushićenje što živimo u uređenoj državi.
Jebem ja ovakvu ravnopravnost. Ko misli da je ovo ravnopravnost, dabogda mu ovako bilo u kući svaki dan do kraja života.
Borba prijatelju za bolje sutra, u DEMOKRATIJI nema alternative!
Izvoli, učini nešto, hajde, šta čekaš?!
Nekog novog titu?
Pejgambera?
Iz vedra neba ništa ne pada, osim rosa, koje sa prvim zracima sinca nesatne, ispari se.
Kritikovanje novog sistema, a pri tome brojeći dlake među kracima, je veča bijeda od grlatog hvaljenja starog sistema!
Ako ne znaš, pitaj one koji znaju, a ako ne možeš, postavi se iza onih koji mogu, a ako nećeš zato što si razočaran bez razloga, onda traži makar razlog da objasniš i praktično svoje vlastito razočarenje!
Eto, sad ne seri više i prvo pitaj pa donosi zaključke
- Vodenjak
#630 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Respect!nikad_izvini wrote:Griješiš u startu, griješiš i letiš pred rudu. Jer ne znaš s kim pričaš, nagađaš da sam "forumski miš" predpostavljajući da si ti više uradio od meneAgic Nurija wrote:Karl Marks je rekao da revolucija nikada ne smije stati, posustati....nikad_izvini wrote:Eh, kada smo utvrdili da smo u SFRJ bili u neravnopravnom položaju jer nismo imali autoputa i da je "kuća bičem izgrađena neodrživa" da još jednom utvrdimo šta smo sve dobili "ravnopravnošću". 7 milijardi, pregršt fabrika, autoput, bez siromašnih i obespravljenih, pravnu državu, vladavinu zakona, efikasnu zakonodavnu i izvšnu vlast, nekoliko kantona da bolje funkcionišemo, malen i efikasan državni aparat, bezvizni režim, poštene političare, sekularnu državu, bolju poziciju u Europi, vrtoglavi rast BDP-a, više radnih mjesta, bolje obrazovanje, sreću, progres i veliko ushićenje što živimo u uređenoj državi.
Jebem ja ovakvu ravnopravnost. Ko misli da je ovo ravnopravnost, dabogda mu ovako bilo u kući svaki dan do kraja života.
Borba prijatelju za bolje sutra, u DEMOKRATIJI nema alternative!
Izvoli, učini nešto, hajde, šta čekaš?!
Nekog novog titu?
Pejgambera?
Iz vedra neba ništa ne pada, osim rosa, koje sa prvim zracima sinca nesatne, ispari se.
Kritikovanje novog sistema, a pri tome brojeći dlake među kracima, je veča bijeda od grlatog hvaljenja starog sistema!
Ako ne znaš, pitaj one koji znaju, a ako ne možeš, postavi se iza onih koji mogu, a ako nećeš zato što si razočaran bez razloga, onda traži makar razlog da objasniš i praktično svoje vlastito razočarenje!Ako nisi manje, nisi ni više, to je sigurno. Prve demonstracije, učestvovao, ljepio plakate, predlagao osnivanje udruženja što je većina sa foruma odbila zeleći da ostane neformalna i aMonimna što je naravno bila greška. Također sam se pitao što se bune(bunimo) protiv Kantona i Semihe umjesto Fedralne vlade, jesu li ti protesti bili zbog naše sigurnosti ili ukupne političke situacije. Ispostavilo se da je to bilo zbog sigurnosti. Kao, sada smo sigurni a onda nismo bili što zlonamjerne dovodi do zaključka da je onda iza protesta stajao SDP što naravno nije tačno. Nakon belaja kod Kantona, slijedeći protesti su bili zakazani ispred Katedrale. Drug i ja smo predlagali da pokušamo skupiti stotinjak ljudi od nekoliko hiljada koji su došli dijeljenjem broja telefona. Vrlo jednostavan način da privučeš masu. Odbijeni. Već tada mi je jasno bilo da pogrešni ljudi, sa previše razlika u shvatanjima i ličnim ciljevima pokušavaju to da vode. Likovi tipa Maki Ćele, nekakvog lika koji je otjeran iz stranke Radom za Boljitak, Demira, Darke-Čvarke profesionalne ublehe, anonimnih neformalnih građana koji se bune protiv sigurnosti, svega je bilo u tom loncu. Udruženje je osnovano prekasno, momentum je izgubljen. Među osnivačima sam udruženja građana, otišao na par sastanaka, čuo priču i (pre)velike razlike u mišljenjima i ciljevima koje su se kretale od borbe za prava homoseksualaca do prave borbe svim "dozvoljenim sredstvima". Na kraju sam se iz toga povukao što ne znači da nisam spreman da se ponovo aktiviram. Kada bude trebalo i kada dođe do belaja. Al pravog. Kada proteste povedu oni koji su gladni i zaista obespravljeni, onda možemo nešto promijeniti. Dok siti vode kolo, nema hajra od toga. To je činjenica. To čekam i kada se to desi, vjeruj mi da ću biti na prvoj liniji bez obzira na to što imam i što nisam baš gladan, žedan i obespravljen.
Eto, sad ne seri više i prvo pitaj pa donosi zaključke
- glade
#631 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
cek tebi je bitnije da izgradis autoput nego da rijesis goruce pitanje bosansko-hercegovackog drustva poslije rata... a to je gdje sa ljudima? ako nisi znao u vecim gradovima sirom bih si poslije rata naisao na situaciju da 3 porodice (da, dobro si procitao, tri) zive u jednom stanu... tebi je bitan autoput a ljudi nemaju gdje da zive? tebi je bitan autoput a zeljeznickog saobracaja skoro pa nemas? tebi je autoput a pola mostova je dignuto u zrak tokom rata? i tebi je na kraju bitan autoput...Alfa Kentaur wrote:Pa bas zato sto je BiH bila najdevastiranija trebalo je bas zato izgraditi auto put da se brze razvije! Zasto se za to nisu isborili nasi drugovi komunisti??
to sto sad imas 200 hiljada dusa manje je sitnica, sto mozes ocekivat da ce ti dijete od 13 godina zabit noz u bubreg je sitnica, sto vise od pola drzave zivi na granici siromastva je sitnica, sto ako odes u pogresan grad sa pogresnim imenom te time dodjes u zivotnu opasnost je sitnica... ma jasta, bitan je autoput...
da si ti meni ziv i zdrav, radije bi da me jedan covjek handri i da nemam nacije i slobode da serem javno o politici i vjeri ali da zivim normalno i sigurno nego ovu "demokratiju"...
-
Alfa Kentaur
#632 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Agic Nurija wrote:zato ideš na džumu, tamo ne možeš da pametuješ, tamo blejiš i slušaš blejanje koje je već ispisano u krivotvorenoj božijoj objavi, a ovdje pokušavaš da izliječiš tu svoju balinsku zatucanost!
Molim administraciju da opomene ovog forumasa.
Last edited by Alfa Kentaur on 29/12/2009 22:02, edited 1 time in total.
-
Agic Nurija
#633 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
"alfa kentaur", nauči da podnosiš, ako več dijeliš udarce i nemoj odmah zvati starijeg brata u pomoć! Pametni ljudi nikada i nigdje ne pominju "vjeru" po gotovo ne u prisvojnoj zamjenici "moju vjeru", pošto tako nešto ni teoretski nije moguće. Ja ne moram da vjerujem u Višu Silu. Ja znam da VELIKI I VJEČNI ZAKON postoji!
"vodenjak", na nogama sam i na zemlji, bosanskoj, na plemnenitoj i nje ima i biće je! Ne smijem da ti kažem šta bih zaista htjeo na bosanskoj političkoj pozornici - znam da ćeš odmah otići u komitet kod "nosare" i prijaviti me....Bolan ne bio, sve sam očekivao da će neko na forumu objavit da je "vodenjak" presviso od jugonostalgije....O čemu ti to pričaš, evo godinama držiš neke žalopojke na ovom forumu, o jugoslaviji, titi i komunizmu, pa to je bila fatamorgana, hej, zar nisi do danas saznao, da tako nešto nikada i nije postojalo, jer da je postojalo u stvarnosti, stvarnost je i danas, a eto vidiš zašto pričam ovako kako pričam - Bosne ima, a i bosanskog naroda, juće, danas i sutra!
"nikad izvini", dobar si za akciju, samo ti reakcija malo ispod tvog predstavljenog nivoa. O meni se več mnogo toga zna, a ima još vremena, tek sam u Novembru postao penzioner i ostatk boravka na ovom svijetu je meni na raspolaganju, ćujemo se i vidimo se iduće godine negdje po Bosni!
Svima skupa:
Siromaštvo matrijalne prirode je posljedica umne zaostalosti, nesposobnosti da se ljudi kao zajednica organizuju, eh, sada treba tražiti uzroke današnjoj "općoj bosanskoj bijedi u onom dijelu stanovništva koje je "ugroženo u borbi za biološki opstanak", a uzroci sigurno nisu u onima koji "vladaju" več u onima koji "biraju". Onaj ko to objasni, istumači bez ostatka i skrene vodu na "narodnu vodenicu" sa one "funkcionerske vodenice" dobitnik je slijedeće Nobelove Nagrade za......RAD!
"vodenjak", na nogama sam i na zemlji, bosanskoj, na plemnenitoj i nje ima i biće je! Ne smijem da ti kažem šta bih zaista htjeo na bosanskoj političkoj pozornici - znam da ćeš odmah otići u komitet kod "nosare" i prijaviti me....Bolan ne bio, sve sam očekivao da će neko na forumu objavit da je "vodenjak" presviso od jugonostalgije....O čemu ti to pričaš, evo godinama držiš neke žalopojke na ovom forumu, o jugoslaviji, titi i komunizmu, pa to je bila fatamorgana, hej, zar nisi do danas saznao, da tako nešto nikada i nije postojalo, jer da je postojalo u stvarnosti, stvarnost je i danas, a eto vidiš zašto pričam ovako kako pričam - Bosne ima, a i bosanskog naroda, juće, danas i sutra!
"nikad izvini", dobar si za akciju, samo ti reakcija malo ispod tvog predstavljenog nivoa. O meni se več mnogo toga zna, a ima još vremena, tek sam u Novembru postao penzioner i ostatk boravka na ovom svijetu je meni na raspolaganju, ćujemo se i vidimo se iduće godine negdje po Bosni!
Svima skupa:
Siromaštvo matrijalne prirode je posljedica umne zaostalosti, nesposobnosti da se ljudi kao zajednica organizuju, eh, sada treba tražiti uzroke današnjoj "općoj bosanskoj bijedi u onom dijelu stanovništva koje je "ugroženo u borbi za biološki opstanak", a uzroci sigurno nisu u onima koji "vladaju" več u onima koji "biraju". Onaj ko to objasni, istumači bez ostatka i skrene vodu na "narodnu vodenicu" sa one "funkcionerske vodenice" dobitnik je slijedeće Nobelove Nagrade za......RAD!
-
Alfa Kentaur
#634 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Svaka cast! Tako i treba! Kad su cijela Europa i sav normalan svijet odbacili jednoumlje, onda mozemo i mi! I dobro je da jesmo!nosara wrote:rat protiv komunizma
A tebi ako je stalo da budes ovca i da tobom upravlja coban, ti se fino preseli u Kinu ili na Kubu! ...cek cek, mozda je bolje u Vijetnam!
P.S. Jugoslaviju su oborili na koljena sami komunisti, svojom pohlepom, hegemonijom, i gluposcu!
- Vodenjak
#635 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Ipak se gubis @Agicu...Agic Nurija wrote:
Svima skupa:
Pripazi se. Godine idu...
I ne brini za Vodenjakovo zdravlje.
Sve mu je mashala OK osim sto ga, eto, zadnjih heftica nesto jedan guzni mishic handri.
Proci ce i to...
I dragi moj @Agicu, niti zalim niti kukam.
Jedino sto znam, znam da se rasplacem kad vidim koliko smo mi nadaren narod da sami sebe u mozak kljucamo.
Necu reci jebemo jer bi mi moderacija mogla zamjeriti...
Rasplacem se, moj ti onaj @Agicu nad onima kojima je profesija trazenje kruha nad pogacom, onima kojima je stajanje u redu za kafu u bivsoj Jugi gore od cinjenice da danas nemaju istu cime da kupe.
Rasplacem se nad onima koji zale sto nemaju autoputa a ni harnog bicikla nemaju da ga uzjasu..
E TAD mi se stvarno place...
A onda...
Onda mi se smije, @Agicu...
- milenko
#636 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
was ist das "handriti"??? kakve to ima veze sa navalom????gdje su tu uglavljeni Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost???odgovorite mi molim vas, da mogu mirno spavati???zoom66 wrote:pih, sad si gotov kad braca navaleVodenjak wrote: Sve mu je mashala OK osim sto ga, eto, zadnjih heftica nesto jedan guzni mishic handri.Ali neka...
![]()
-
Vertigo
#637 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
a auta nikada vise u BosniVodenjak wrote: ....
Rasplacem se, moj ti onaj @Agicu nad onima kojima je profesija trazenje kruha nad pogacom, onima kojima je stajanje u redu za kafu u bivsoj Jugi gore od cinjenice da danas nemaju istu cime da kupe.
Rasplacem se nad onima koji zale sto nemaju autoputa a ni harnog bicikla nemaju da ga uzjasu....
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#638 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Nemoj tako, kako to možeš porediti sa vremenima kada smo po godinu dana nakon uplate čekali novog Yuga da nam isporučeVertigo wrote:a auta nikada vise u BosniVodenjak wrote: ....
Rasplacem se nad onima koji zale sto nemaju autoputa a ni harnog bicikla nemaju da ga uzjasu....
Novog...heejjjjjj
- Vodenjak
#639 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Pa sta cu...zoom66 wrote:pih, sad si gotov kad braca navaleVodenjak wrote: Sve mu je mashala OK osim sto ga, eto, zadnjih heftica nesto jedan guzni mishic handri.Ali neka...
![]()
Moram im jos malo pomoci.
Vazda mi traze neku maHanu pa rekoh...
-
Vertigo
#640 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
moram, sve mogu podnijeti osim kada nas se pocne iskreno sazaljevati, citaj-ponizavatiPera Trta wrote:Nemoj tako, kako to možeš porediti sa vremenima kada smo po godinu dana nakon uplate čekali novog Yuga da nam isporučeVertigo wrote:a auta nikada vise u BosniVodenjak wrote: ....
Rasplacem se nad onima koji zale sto nemaju autoputa a ni harnog bicikla nemaju da ga uzjasu....![]()
Novog...heejjjjjj
- Vodenjak
#641 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Pera Trta wrote:Nemoj tako, kako to možeš porediti sa vremenima kada smo po godinu dana nakon uplate čekali novog Yuga da nam isporučeVertigo wrote:a auta nikada vise u BosniVodenjak wrote: ....
Rasplacem se nad onima koji zale sto nemaju autoputa a ni harnog bicikla nemaju da ga uzjasu....![]()
Novog...heejjjjjj
Pa ja...
To samo pokazuje koliko nas je bilo da smo mogli zbaviti novo auto.
Ljudi naprosto nisu stizali napraviti!
-
Alfa Kentaur
#642 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Jesmol samo mi cekali ili i kupci u Hrvatskoj, Sloveniji... Mozda je kod njih brze stizalo pa su zato dobili autoputevePera Trta wrote:kako to možeš porediti sa vremenima kada smo po godinu dana nakon uplate čekali novog Yuga da nam isporuče
- Vodenjak
#643 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Ma u pravu si...Vertigo wrote:moram, sve mogu podnijeti osim kada nas se pocne iskreno sazaljevati, citaj-ponizavatiPera Trta wrote:Nemoj tako, kako to možeš porediti sa vremenima kada smo po godinu dana nakon uplate čekali novog Yuga da nam isporučeVertigo wrote: a auta nikada vise u Bosni![]()
Novog...heejjjjjj
Dole je sve med i mlijeko.
Uzivaj samo i izvini sto sam ti povrijedio ponos!
-
Vertigo
#644 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
sta cu kad sam doleVodenjak wrote:Ma u pravu si...Vertigo wrote:moram, sve mogu podnijeti osim kada nas se pocne iskreno sazaljevati, citaj-ponizavatiPera Trta wrote: Nemoj tako, kako to možeš porediti sa vremenima kada smo po godinu dana nakon uplate čekali novog Yuga da nam isporuče![]()
Novog...heejjjjjj
-
Alfa Kentaur
#645 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Svi se zale na sadasnje stanje kao da je ovo bio nas izbor. A zaboravljaju da su komunisti ti koji su unistili Jugoslaviju i zatim je poklonili velikosrbima i velikohrvatima na milost i nemilost.
Pa kad je sve bilo tako divno i super, sto komunisti unistise Jugu??
- Vodenjak
#646 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
E tu ti ja stvarno ne mogu pomoci...Vertigo wrote:sta cu kad sam doleVodenjak wrote:
Ma u pravu si...
A ko zna, mozda ti meni i jesi da ja budem gore, a ja ovako nezahvalan...
-
Vertigo
#647 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
ma ja baVodenjak wrote:E tu ti ja stvarno ne mogu pomoci...Vertigo wrote:sta cu kad sam doleVodenjak wrote:
Ma u pravu si...
A ko zna, mozda ti meni i jesi da ja budem gore, a ja ovako nezahvalan...
- nosara
#648 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Odbacili ste jednoumlje, a prihvatili bezumlje...Alfa Kentaur wrote:Svaka cast! Tako i treba! Kad su cijela Europa i sav normalan svijet odbacili jednoumlje, onda mozemo i mi! I dobro je da jesmo!nosara wrote:rat protiv komunizma![]()
A tebi ako je stalo da budes ovca i da tobom upravlja coban, ti se fino preseli u Kinu ili na Kubu! ...cek cek, mozda je bolje u Vijetnam!![]()
P.S. Jugoslaviju su oborili na koljena sami komunisti, svojom pohlepom, hegemonijom, i gluposcu!
Jugoslaviju su razjebali oni koji su mislili da je vrijeme da dobiju n'ak'e drzave, pa da se rasire... Svi ste popusili i svi ste se zajebali...
Cekate vojnu okupaciju i kolonizaciju koja ce vas "spasit" da ne pokrepate od gladi i zime... Bolje rob nego grob, to je vasa mantra... Fuj...
- senjor
#649 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Poganog li jezika.nosara wrote:Odbacili ste jednoumlje, a prihvatili bezumlje...Alfa Kentaur wrote:Svaka cast! Tako i treba! Kad su cijela Europa i sav normalan svijet odbacili jednoumlje, onda mozemo i mi! I dobro je da jesmo!nosara wrote:rat protiv komunizma![]()
A tebi ako je stalo da budes ovca i da tobom upravlja coban, ti se fino preseli u Kinu ili na Kubu! ...cek cek, mozda je bolje u Vijetnam!![]()
P.S. Jugoslaviju su oborili na koljena sami komunisti, svojom pohlepom, hegemonijom, i gluposcu!Okupljate se jednom nedeljno, da bi vam se nacrtalo kako cete zivjet na tudj nacin... Toliko o ovcama...
![]()
Jugoslaviju su razjebali oni koji su mislili da je vrijeme da dobiju n'ak'e drzave, pa da se rasire... Svi ste popusili i svi ste se zajebali...Zato gladujete, umirete od bolescina jer nemate cvonjka za crne dane, a "odabrani" vas melju i trose k'o halvu...
Cekate vojnu okupaciju i kolonizaciju koja ce vas "spasit" da ne pokrepate od gladi i zime... Bolje rob nego grob, to je vasa mantra... Fuj...
Mozete vi crvendaci ovaj forum farbati hemikalijama,vama je to dozvoljeno.
- Vodenjak
#650 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
@Senjor, da je @nosara sadrzaj onoga sto je napisao, napisao lijepo biranim rijecima, sta bi od napisanog odbacio i proglasio komunistickom propagandom?senjor wrote:Poganog li jezika.nosara wrote:
Odbacili ste jednoumlje, a prihvatili bezumlje...Okupljate se jednom nedeljno, da bi vam se nacrtalo kako cete zivjet na tudj nacin... Toliko o ovcama...
![]()
Jugoslaviju su razjebali oni koji su mislili da je vrijeme da dobiju n'ak'e drzave, pa da se rasire... Svi ste popusili i svi ste se zajebali...Zato gladujete, umirete od bolescina jer nemate cvonjka za crne dane, a "odabrani" vas melju i trose k'o halvu...
Mozete vi crvendaci ovaj forum farbati hemikalijama,vama je to dozvoljeno.
Hajde stvarno da se malo uozbiljimo. Smatrate li zaista da su muslimani (o njihovoj je ravnopravnosti na temi rijec) bili manje ravnopravni u bivsoj Jugoslaviji nego sto su to danas? Pokusajte sagledati stvarno SVE vazne aspekte zivota i, ne zaboravite medju muslimane uracunati SVE muslimane od Triglava do Djevdjelije. Oni su ipak u onoj zemlji smatrani dijelom ISTOG konstitutivnog naroda bivse drzave a danas su ili potpuno zaboravljeni i ostavljeni sami sebi ili ih se koristi kao monetu za potkusurivanje. Kao npr prilikom jalovih i tragikomicnih "prijetnji" koje se nekad znaju iz Sarajeva uputiti prema Srbiji prijeteci im Sandzackim muslimanima.
Eto, priznaces da ovo nije napisano poganim jezikom pa ces i ti, a valjda i jos neko, moci isto tako razlozno napisati koju o ovome.
I da se jos samo, jednom za svagda razumijemo svi skupa ovdje: Ne znam za druge koji ovdje pokusavaju istaci sve one pozitivne stvari koje smo imali u Jugoslaviji, ali znam za sebe. Licno, za svoga zivota ne bih nikad ni POMISLIO da bilo sta uradim po pitanju stvaranja neke nove Jugoslavije jer je to za sve nase generacije koje su prozivjele ove dvije decenije - CISTA UTOPIJA! Ali, moje insistiranje na onome sto JESTE bilo dobro ima za cilj samo da pokusamo iskoristiti iskustva iz svoje istorije, iz onoga dobroga sto smo nekada imali i SAMI napravili.
Zaista nikuda ne vodi etiketiranje jer ubija svaku konstruktivnu diskusiju. A vjerujem da je jako malo clanova foruma kojima IPAK nije prevashodno stalo do toga da nam bude bolje u nasoj zemlji. Oni koji joj rade o glavi, sumnjam da su ovdje s nama ali nas vjerovatno povremeno prate i nasladjuju se svadjama misheva koji su se oko bajate kore zabavili dok oni posla gledaju sto se svima nama o ledja razbija..