Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

kurty

#101 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by kurty »

chelo wrote:
iMacak wrote:otiđi sreco u koji god drugi centar bilo gdje osim kod nas pa pogledaj jeli tako..... pa ces vidjeti da moze.
malo popricaj sa ljudima pa ces vidjeti sta ce ti vecina reci.
ne znam sta podrazumjevas pod svim ovim glupostim koje si napisao.... za pocetak prvo procitaj moje postove pa onda reaguj, a nemoj gluposti valjat... kakvi studenti, kakav show realnosti gradnje?
ti uopce ne shvatas o cemu se govori...mozda tvoji praunuci da skontaju...valja skidat opanke.....
ne moze se nesto sto nevalja hvaliti
jeli ti mozda arhitekta bbi-ja familija ili nesto?
Brate, zvucis ko zensko :lol: Jedino dugi nokti mogu prosut ova pitanja, a prije toga ne razmisliti. :-)
Show realnosti gradnje ti je visetruko raspece izmedju investitora, arhitekte, gradske birokratije, strucne etike, izvodljivosti, funkcionalnosti, finansija, i situacije terena. Nije sve u rendanju, auto cadu i maketama.

Da podcrtam stav. Garaža je sasvim solidna, ne kardinalno loša, nego sasvim solidna. Da nema ovih sa dva cula, bila bi skoro odlicna. Bzze nam skreces temu, poenta je ukloniti kloceve s puta.
jerane...kako si to moga napisati :D
pa ona se druzi sa arhitektama :lol: :lol: :lol:
a oni su rekli da je ono lose :lol: :lol: :lol: :lol:
mr.gugl

#102 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by mr.gugl »

neki wrote:
Hendrix wrote:Kakva kartica, komad papira, koji stane u novčanik recimo gdje su ti pare i kako ćeš sad to izgubit majke ti. Parkirao sam u BBI toliko puta, i nosim papir sa sobom i platim normala kad se pješke vratim u garažu.
Nismo mi za ovih naprednih tehnologija starih 30 godina, nama treba Hamo na izlazi da ti uzima lovu i sve bi bilo u redu.
Sta ce čoban kad nije naucio cuvati nista manje od krave..
internet je jako losha stvar u bosni. mishevi postase lavovi.
iMacak

#103 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by iMacak »

bbi garaza ne da je losa nego uzasna.
bespotrebna raskrsnica
a klocevi koji ostave auto jesu problem, ali mali u odnosu na izgrađeno rjesenje.
a sta je za vas solidno i dobro ne mora znaciti da je svakome....
ocigledno da je bbi nesto krajnje sto ste vidjeli u zivotu pa za vas nema dalje. ja vas razumijem.
kurty

#104 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by kurty »

iMacak wrote:bbi garaza ne da je losa nego uzasna.
bespotrebna raskrsnica
a klocevi koji ostave auto jesu problem, ali mali u odnosu na izgrađeno rjesenje.
a sta je za vas solidno i dobro ne mora znaciti da je svakome....
ocigledno da je bbi nesto krajnje sto ste vidjeli u zivotu pa za vas nema dalje. ja vas razumijem.
jel mozes ti reci kako bi rjesio onaj parking u BBI???

Znaci, kako bi ti uradio... Odakle bi auta ulazila???, gdje bi izlazila???
Kako bi raskrsnicu ti rjesio, mislim sta bi uradio da je nema???
fatality

#105 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by fatality »

sinoc dramaticna situacija u BBI

Negdje oko 1 poslije ponoci ulazim u garazu u BBI. Na ulazu nije bilo nikog, ali se zato na izlazu otegla kolona, pa skoro preko pola prvog nivoa.I sad silazim dole kad imam sta vidjet, lola je parkirao Golf 4 ispred moje rampe ( tj. one na koju se ulazi) i otisao da plati. Ja sjedim u autu i sad ne mogu da vjerujem da je lik fakat to uradio.Bila je i neka djevojka u autu, i jadnica mase rukama i pokazuje mi da je gigant otisao da plati. Ja se jos uvijek cudim te u tom prolazi jedan redar i ja ga priupitam kako ovo mogu dozvoliti, na sto ce mi on da se izvinjava i da ce ga ukloniti odma. I tako cekam(o) u autu, nigdje ne mogu maknuti, tek da bi se nakon nekog vremena pojavio glavni lik price i pun sebe usao u auto. Eh covjek bi sad mogao pomisliti da se postidio i ono da ce ustupiti mjesto cim prije, ali neeeeee. Glavni junak nema namjeru da se vrati na kraj kolone, ma kakvi, nego hoce sad nekom da se uvali. I tako je proslo jos neko vrijeme dok je gigant uspio nekom da se uvali i da napusti garazu.

Elem znao sam da svega ima, ali papanluk ovakvog tipa me bas iznenadio.

Sabane ako kojem slucajem procitas ovo, pa onom sto sam vidio, ocigledno imas vise kila nego sto ti je IQ.
karanana

#106 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by karanana »

sta fali jarane?
otkud sam ja znao da ce neko ulaziti u bbi u ta doba. bolje nego da sam zakocio raju koja je izlazila.
krusty

#107 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by krusty »

mr.gugl wrote:*odgovor na uvodni post! :)

sve je to u redu da meni ne ostane kartica u autu, jer levati traze bruku para ako se izgubi, tako da moram prvo do auta, pa se vratiti da ponistim, pa do auta, pa izaci vani, stoga, ne palamudite zivota vam. davno meni jedna gospodja rece "sinko, ako si nervozan, ne sjedaj za volan i rijesen problem". sto BBI ne stavi dva automata na svaki zid i onda ce svak ponistiti tamo gdje je parkirao auto, a ne da ja obilazim "pocasne krugove" da bih ponistio kartu i izasao s parkinga?!

Allahimanet i ne krivite mene, krivite drustvo! :P :bih: :run:
hahahaha cuj ovog giganta

pa kako kljuceve od auta ne izgubis? kakav mozak trebas biti da izgubis list papira ? imas li ti novcanik ili svaki dan vadis nove dokumente :lol: :lol: :lol: :lol:

AmADin_gospo wrote:
nemože tako jer je BBI privatno vlasništvo i oni ako hoče, mogu parkirati auta naopačke i nema tog drota da može napisati kaznu za pogrešno parkiranje, to ti je isto ko da ja tebi zovnem drota jer si u svojoj avliji parkirao ukoso a ne pravo pred kuču. red na parkiralištu treba da provodi vlasnik, a pošto znaju da ako upozore papka na to i izblamiraju ga, da više nemaju mušterije. stoga se takav papanluk toleriše. ista glupost ti je napisana na karti i glasi da nisu odgovorni za nastale štete na autu i otuđeno vlasništvo. stoga, koji ga onda qurac parkirati u BBIu kad za manje para možeš i van BBIa (poslije 8 sati se parkinzi po gradu na ulicama ne naplačuju).
ne lupetaj brate, silazila je patrola par puta u BBI i pisala kazne... ako je privatni posjed ne iskljucuje nadleznost policije kontas? samo sto to ne rade po sluzbenoj duznosti nego po pozivu vlasnika, logicno
samo_ovaj_put

#108 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by samo_ovaj_put »

fatality wrote:sinoc dramaticna situacija u BBI

Negdje oko 1 poslije ponoci ulazim u garazu u BBI. Na ulazu nije bilo nikog, ali se zato na izlazu otegla kolona, pa skoro preko pola prvog nivoa.I sad silazim dole kad imam sta vidjet, lola je parkirao Golf 4 ispred moje rampe ( tj. one na koju se ulazi) i otisao da plati. Ja sjedim u autu i sad ne mogu da vjerujem da je lik fakat to uradio.Bila je i neka djevojka u autu, i jadnica mase rukama i pokazuje mi da je gigant otisao da plati. Ja se jos uvijek cudim te u tom prolazi jedan redar i ja ga priupitam kako ovo mogu dozvoliti, na sto ce mi on da se izvinjava i da ce ga ukloniti odma. I tako cekam(o) u autu, nigdje ne mogu maknuti, tek da bi se nakon nekog vremena pojavio glavni lik price i pun sebe usao u auto. Eh covjek bi sad mogao pomisliti da se postidio i ono da ce ustupiti mjesto cim prije, ali neeeeee. Glavni junak nema namjeru da se vrati na kraj kolone, ma kakvi, nego hoce sad nekom da se uvali. I tako je proslo jos neko vrijeme dok je gigant uspio nekom da se uvali i da napusti garazu.

Elem znao sam da svega ima, ali papanluk ovakvog tipa me bas iznenadio.

Sabane ako kojem slucajem procitas ovo, pa onom sto sam vidio, ocigledno imas vise kila nego sto ti je IQ.
ja sam naprosto zgrozen :shock:
neki

#109 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by neki »

mr.gugl wrote:
neki wrote:Sta ce čoban kad nije naucio cuvati nista manje od krave..
isto kao i migracije.. cobani postase vozaci..ali maniri ostase isti
Hendrix

#110 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by Hendrix »

Koliko god živio ovde i bio upoznat sa našim papanlukom uvijek me iznenadi nivo nekulture i sebičnosti naših ljudi, pa stvarno mi smo postali takav šljam. Ovde se samo brinu za svoju guzicu, da sebi ugodi , boli ih briga hoće li kome zasmetati,blokirati čovjeka, ugroziti mu život....
BBI garaža je samo izložba papanluka koju nažalost moramo svi koristiti. Svaka čast ljudima na garaži ali ipak smo mi dno kulture, i za nas je parking tipa Škafa komerc, ako je ko bio tamo shvatiće.
mr.gugl

#111 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by mr.gugl »

neki wrote:
mr.gugl wrote:
neki wrote:Sta ce čoban kad nije naucio cuvati nista manje od krave..
isto kao i migracije.. cobani postase vozaci..ali maniri ostase isti
to sto nemam isto misljenje kao i ti, ne znaci da sam coban. coban mozes biti jedino ti, jer me vrijedjas bez ikakve potrebe. ako mislis da ja nisam u pravu, mozes reci i kulturno. slobodno kazi da smatras da nisam u pravu ili da grijesim, argumentuj to i zdravo. ja imam svoje misljenje, koje je zasnovano na iskustvu, a ako tebi nesto smeta, imas nacin da kontaktiras upravu BBI centra i objasnis se s njima. ako zelis, mozes i njima reci da su loshi cobani jer im ovce prave guzvu.
neki

#112 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by neki »

mr.gugl wrote:
to sto nemam isto misljenje kao i ti, ne znaci da sam coban. coban mozes biti jedino ti, jer me vrijedjas bez ikakve potrebe. ako mislis da ja nisam u pravu, mozes reci i kulturno. slobodno kazi da smatras da nisam u pravu ili da grijesim, argumentuj to i zdravo. ja imam svoje misljenje, koje je zasnovano na iskustvu, a ako tebi nesto smeta, imas nacin da kontaktiras upravu BBI centra i objasnis se s njima. ako zelis, mozes i njima reci da su loshi cobani jer im ovce prave guzvu.
Ne mogu smisliti ljepsi opis za nekog ko svjesno blokira ostale zato sto mu je mrsko ponijeti papiric sa sobom
mr.gugl

#113 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by mr.gugl »

neki wrote:
mr.gugl wrote:
Ne mogu smisliti ljepsi opis za nekog ko svjesno blokira ostale zato sto mu je mrsko ponijeti papiric sa sobom
pa ako ne mozes kulturno voditi dijalog, kao i vecina ovdje, ne znam sto uopste dajes svoj doprinos? toliko od mene, cobana, za vas gradjane.

:zzzz:
chelo

#114 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by chelo »

@mr.gugl

druze, popusti nas
krusty

#115 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by krusty »

popustit ce nas, garant nemoze ni sifru za login zapamtiti :lol: :lol:
Qler

#116 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by Qler »

golfista wrote:Jedan od milion problema u ovoj zemlji je i taj što svi, ali bas svi, sebi dopuštaju da budu i doktori i advokati i sudije i novinari i arhitekti,a sve po potrebi u određenom trenutku, zato i imamo ovakve besmislne komentare, u novinama n araiju i televizijipa i po forumima. Sve sami eksperti iz svih oblasti, skoro doktori nauka. Posebno iritira činjenica da kritikujemo najgrandiozniji objekat takvog tipa koji je sagrađen u BiH ( BBI Centar ) objekat od kojeg 90 % forumaša i nikad u životu neće vidjeti bolji pa ni parkirati u bolju garažu.
" Neki dan sjedim sa par arhitekata i kažu kako im nije jasno da je onakvo rješenje garaže u BBi Centru urađeno na onakav način..." itd.. Svi ti takvi arhitekti iza sebe imaju nekoliko ispita s faxa i u najboljem slucaju urađen tlocrt amidžine garaže koji je neophodno priložiti uz zahtjev za legalizaciju iste..Garaža je urađena perfektno i sasvim dobro funkcioniše i zadovoljava potrebe Centra, pa i šire. To što neko nije uračunao mentalit ( upitne vrijednosti )domicilnog stanovništva prilikom izrade projekta,to je drugo pitanje i time bi se trebali baviti sociolozi.
Ne mogu da vjerujem, ali i ja se slazem sa golfistom :)

Svaka cast.
Lady Saray

#117 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by Lady Saray »

haj vidjala sam kamaru onih sto se prije izlaza parkiraju da plate ali sinoc lik dosao na rampu i laganini ko kod kuce bez srkleta izasao da plati na samoj rampi.. makar da je stao da ga ljudi mogu zaobici.. :x
u onoj garazi hem ljudi ne znaju za kulturno placanje hem ne znaju znakove.. ona garaza ima postavljene znakove. na izlazu prema radicevoj ne vazi pravilo desne strane nego oni koji skrecu lijevo prema rampi imaju prednost zbog znaka koji onima sto skrecu desno prema rampi visi s plafona.. garaza je sasvim ok, (ne)vozaci su problem
Post Reply