Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post Reply
Michio Kaku

#126 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Michio Kaku »

Basvod wrote:
Michio Kaku wrote:banja luka nije grad nego varoš, sarajevo je jedva grad. banjaluka nema nista urbano pa da se moze pricati o ljepoti "grada". sarajevo ima, ali je vrlo ružno. u banjaluci nisam vidio nijednu ljepu zgradu. u sarajevu cijenim likovnu akademiju i vijecnicu, sve ostalo je odron i baca u depresiju.
Ako poredis sa zapadnoevropskim gradovima to jeste tako. Zato sam napisao "za ex. Yu pojmove".
Inace cijela ex. Yu je odron ako su ti kriterijumi visoki.
a jest, to je tačno. ex yu je zanimljiva kao region zapadnim ljudima utoliko sto misle da je to neka divlja egzotika, nesta autenticno. ali ta autentičnost je laž velika kao kusturičini filmovi.
Aspekt

#127 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Aspekt »

DoZen je napisao :
Ne trebas da ronis suze,ali treba da budes posten
Ja sam rekao da je srpska politika kriva sto Srbi odose preko Trebevica,medjutim koliko bi vas tolerisalo "Srpsko Konjevic polje" npr u Reljevu ili u Semizovcu?
Podrzavate da djete u Konjevic polju uci o Hajri kapetanu i ocevima koji su bili u Armiji BIH,
ali hoce i djete da uci o onima koji na Mujkica brdu ili Golom brdu zaustavise Zajku i Prvi korpus,oni koji odbise sve napade iz Visokog itd
O tome se uci po Semberiji,Podrinju a moze li u Federaciji BIH?
Na Sokolcu postoji veliko Vojnicko groblje VRS, tu vam ne smeta jer je to potpisano tako
Mogu li djeca u Izraelu da uce o herojskoj Hitlerovoj vojsci koja je odbila napade Engleza , Rusa , Skota ...na nekom brdu ? Ne mogu ! Mogu li djeca u Srbiji da uce o herojskoj i hrabroj vojsci Ante Pavelica i Jure Francetica koja je odbila napade srpske vojske kod Mostara ? Ne mogu ! Mogu li srpska djeca u Hrvtaskoj da uce o hrabroj vojsci Kapetana Dragana Ratka Mladica Mile Martica koja je herojski zaustavila vojsku Ante Gotovine kod Plitvica , Borova sela ? Mogu li srpska djeca u Vukovaru da uce kako je hrabri Sljivancanin srusio Vukovar i oslobodio ga od ustasa ? Ne mogu ! Pa sto bi djeca bilo gdje u Bosni I Hercegovini ucila o fastima cetnicima okupatorima , krvolocnim genocdnim monstrumima koji su silovali , klali , 4 godine se izivljavali snajperima , napunili 400 konclogora i 400 masovnih grobnica , srusili hiljadu vjerskoh objekata , zapalili vjecnicu projektilima , vrsili egzekucije djece sa rafalom u ledja ....
ps Ako hoces da ti dijete bude zdravo i normalno i u Beogradu i u Banja Luci djeca trebaju da uce da je Armija BiH bila oslobodilacka i herojska a da je VRS bila agresorska , okupatorska , fasticka , rasisticka , krvolocna, bezdusna , kukavicka ... koja je napravila genocid gdje god da je nogom stala od Une i Sane pa sve do Drine .Ako hoces normalno dijete tako bi trebao da radis .
OldMayor

#128 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by OldMayor »

Pa ne moze ni biti lijepo kad su komunjare vladale 50 godina i zabranjivale svaki vid 'lijepog'. Dok se citav zapad razvijao, gradio, mi smo bili zatvoreni i kontali da smo neko i nesto. Ako smo mi bili vidjeli smo 90-ih. Nema prava sloga, bratstvo i jedinstvo. :lol:

I ovo malo lijepih zgrada sto imamo su nam od osmanlija ili austougara.
archi_a

#129 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by archi_a »

Ja, koliko se sjecam, znam da su bili oficijelni pozivi na sve strane da ljudi ne sele. To je cak i Alija x puta ponavljao prije same reintegracije. Prvo je ulazila policija i vlast pa su onda ljudi pustani na cek-pointima. Vama je bilo puno draze slusati sranja od savjeta vasih vojvoda. Selili ste zvona sa crkava, mrtve ste iskopavali i na prikolicama i galerijama automobila vozili sa sobom. Pa ste se vracali po drugu turu. Selili ste stokove, crijep, plocice, parket, uticnice i kablove iz ostemanih zidova. Sve sto niste uspjeli iseliti u zadnjoj turi ste poceli paliti.. Bagro, sta je trebalo ??? Da vas preklinjemo da ostanete !?! Ok, to je proslo.... Posle par godina, po drugi put vam je pruzena prilika. Vraceno vam je stanarsko pravo. Dolazili ste slobodno, ganjali papire, otkupili ste stanove u bescjenje. Koliko je bilo napada, pokusaja ubistva ? Nijedno ili mizeran broj. Poceli ste izdavati stanove. Poceli ste dobijati sredstva za renoviranje ali niste ni nakon renoviranja stanova (koje ste sami pobucali) htjeli ostati. Poceli ste prodavati stanove i masno ste zaradili na istim. Otkupljivali ste ih za certifikate koje sta platili po par hiljada maraka od istih onih koji su krvarili za ovu BiH, samo sto ste sada prodavajuci ih uzimali od 50000 do 100000. U isto vrijeme, sirom (jos uvijek okupiranog dijela) BiH, cetnicka vlast vam je podijelila parcele zemlje Bosanske. Tu ste se nastanili i sada u jedan glas vazite kako nedate otadzbinu pc. I ti mi ovdje postavljas pitanja. Sramota. I pravo mi ide na neku stvar ucestala situacija, kada isti problem imaju dvije kone. Bosnjakinja i Srpkinja. Prva ce komentarisati kako ima probleme koje imaju svi u njenoj okolini, druga ce na sva zvona vaziti kako ona ima problem iskljucivo zato sto je ugrozena kao srpkinja. :-) i to ce naravno odmah prenijeti oni cmarovi iz rtrs-a koji unatoc tome sto snimaju takva sranja, na kojima bi im i risto djogo pozavidio, "ladno" i bez ikakvih problema svakodnevno spartaju po ulicama Sarajeva. Ali promijenit ce se to, kad tad...... Doci ce vrijeme kada ce se znati ko je ko u BiH. Tada ce se mnogi poklopiti po usima.
Michio Kaku

#130 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Michio Kaku »

OldMayor wrote:Pa ne moze ni biti lijepo kad su komunjare vladale 50 godina i zabranjivale svaki vid 'lijepog'. Dok se citav zapad razvijao, gradio, mi smo bili zatvoreni i kontali da smo neko i nesto. Ako smo mi bili vidjeli smo 90-ih. Nema prava sloga, bratstvo i jedinstvo. :lol:

meni su baš te od osmanlija ružne a od austrougara prosječne i dosadne kakve možeš naći u svakoj slovačkoj ili mađarskoj kasabi... ovo što su komunisti napravili čak i ima neku soc realističku umjetničku vrijednost. katastrofa su nam privatne kuće i oblik tih kuća. svejedno radi li se o sirotinjskoj bez fasade ili je neki novobogaćeni papak podigao zdanje....

nas je zajebalo to što nismo osjetili renesansu kao zapadna evropa. ono što te gradove čini lijepim jeste ono što je sagrađeno od 1200 do 1600 godine... amerika je recimo ružna jer je sva nova.
Aspekt

#131 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Aspekt »

Michio Kaku wrote:
OldMayor wrote:Pa ne moze ni biti lijepo kad su komunjare vladale 50 godina i zabranjivale svaki vid 'lijepog'. Dok se citav zapad razvijao, gradio, mi smo bili zatvoreni i kontali da smo neko i nesto. Ako smo mi bili vidjeli smo 90-ih. Nema prava sloga, bratstvo i jedinstvo. :lol:

meni su baš te od osmanlija ružne a od austrougara prosječne i dosadne kakve možeš naći u svakoj slovačkoj ili mađarskoj kasabi... ovo što su komunisti napravili čak i ima neku soc realističku umjetničku vrijednost. katastrofa su nam privatne kuće i oblik tih kuća. svejedno radi li se o sirotinjskoj bez fasade ili je neki novobogaćeni papak podigao zdanje....

nas je zajebalo to što nismo osjetili renesansu kao zapadna evropa. ono što te gradove čini lijepim jeste ono što je sagrađeno od 1200 do 1600 godine... amerika je recimo ružna jer je sva nova.
Hallo Mikelandjelo skini se sa marihuane ovog sabaha i procitaj naslov teme , sta si natakario sa svjim zgradama i arihtekturi na podforumu politika :oops:
rokan

#132 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by rokan »

Sarajevica wrote:
rokan wrote:srbi, hvala bogu, imaju izbor mogu i u sarajevo a ako im se ne svidja imaju citavu republiku srpsku a ako im se ne svidja imaju i srbiju, crnu goru, svuda ima nasih ljudi, rodbine, vecih i manjih gradova, lijepih zena, dobrih ljudi, dobre klope, nocnog zivota, sporta...
Nisam vidjela nista od ovoga kad sam bila u RSu prosle godine, a bila sam u najvecem gradu (Banja Luka). Naprotiv, grad me je jako, jako razocarao jer sam nakon komentara Srba na raznim portalima ocekivala nesto zaista razvijeno i urbano.

S druge strane, sada vise razumijem zasto "nasi" Srbi toliko teze Beogradu, jer ako sam u BL osjetila kao da sam u nekoj mrtvoj selendri, ne zelim ni zamisliti kako je u manjim mjestima.
mozda se ti jesi osjetila u bl kao da si u mrtvoj selendri ali mozda se neko i u sarajevu osjeca kao u mrtvoj selendri. sta to sarajevo ima a da nema banja luka? sta to sarajevo izdvaja od mrtve selendre? kina, pozorista, muzeji, galerije skoro da su i zamrli, vrhunskog sporta ni od korova, nocnog zivota nema na mapi, glavne ulice puste u 10 navece bas kao i u svakoj provinciji.
imas jednu glavnu ulicu kojom vozi tramvaj i oko koje se sve desava a gdje god se okolo osvrnes nadzidzane kuce izgradjene jedna na drugoj na vododerinama kao da ih je neko samo istresao iz kese, sve neplanski gradjeno, usko i klaustrofobicno... klima katastrofalna kako zimi tako i ljeti, nigdje zelenila, parkovi se pretvaraju u dzamije ili se na njima grade neke skorojevicke zgradurine, elitna naselja djeluju kao brazilske favele, opstine novo sarajevo i novi grad su spavaonice bez ikakvog sadrzaja, grad bez rijeke, smjesten u kotlini u kojem neboderi sprijecavaju strujanje vazduha i tzv. ruzu vjetrova sto za posljedicu ima ogromnu koncentraciju magle i smoga zimi a velike sparine i vrucine ljeti. na lijevoj obali miljacke tzv. memli strani sunca skoro da i nema pa jer vlaga velika stoga je uvijek u tim mahalama veliki broj ljudi imao zakrzljalost, rahitis i druge bolesti uzrokovane nedostatkom sunca (dovoljno je pogledati onu sliku dine merlina iz mladosti, tipican primjer nekoga sa memli strane). da ne govorimo sad o problemu saobracaja, vode, gradskog prevoza...

sarajevo je samo bilo grad u bivsoj jugoslaviji a posebno za vrijeme olimpijade a gradom ga je cinio kosmopolitski duh u kojem su ogromnu ulogu, htjeli to neki priznati ili ne, cinili srbi. sad kad vise tog duha nema, jer kako nema protoka vazduha tako nemas ni protoka ljudi ni protoka ideja, ostao je samo cevap i vec otuzno podsjecanje na olimpijske igre i pricu "kako nam je nekad dobro bilo". sad je sarajevo bas kao i miljacka u vecem dijelu godine, ustajala zabokrecina. doduse, uvijek ga vadi relativna blizina mora koje je opet u drugoj drzavi i blizina planina od kojih je najljepsa i najbolja u drugom entitetu.
Last edited by rokan on 30/01/2014 09:23, edited 1 time in total.
ho oponopono

#133 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by ho oponopono »

8-)
Paranoid

#134 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Paranoid »

Rokane ni ti, kao ni Gidra od kojeg si prepisao mišljenje, niste vidjeli Sarajevo osim na ovom portalu. Da ne govorimo o tome jesteli ga osjetili, jer to je nemoguće za tebe i slične. Imaš blokadu mišljenja i vrlo je teško živjeti s tim, a jedina satisfakcija ti je napisati nešto što nema veze sa stvarnošću..
Aspekt

#135 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Aspekt »

Rokan

Sarajevo i bosna danas lice na ono sto lice zahvaljujuci Srpskim nacinalistima koji su napali ovu drzavu , srusili je u ubili njene ljude i vratili je 100 godina unazad . BL nije tvoj grad . To je oduvijek bio muslimanski grad sa 17 dzamija koje ste srusili sve i do jedne i sa vecinskim muslimanskim stanovnivstvom kojeg su njegove komsije ubile silovale zaklale i protjerale . Vrati se temi a to nije sarajevska magla i ljepota Miljacke i Vrbasa . Vrbas je bosanska rijeka a srpksa rijeka je morava .
DoZeN

#136 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by DoZeN »

archi_a wrote:Ja, koliko se sjecam, znam da su bili oficijelni pozivi na sve strane da ljudi ne sele. To je cak i Alija x puta ponavljao prije same reintegracije. Prvo je ulazila policija i vlast pa su onda ljudi pustani na cek-pointima. Vama je bilo puno draze slusati sranja od savjeta vasih vojvoda. Selili ste zvona sa crkava, mrtve ste iskopavali i na prikolicama i galerijama automobila vozili sa sobom. Pa ste se vracali po drugu turu. Selili ste stokove, crijep, plocice, parket, uticnice i kablove iz ostemanih zidova. Sve sto niste uspjeli iseliti u zadnjoj turi ste poceli paliti.. Bagro, sta je trebalo ??? Da vas preklinjemo da ostanete !?! Ok, to je proslo.... Posle par godina, po drugi put vam je pruzena prilika. Vraceno vam je stanarsko pravo. Dolazili ste slobodno, ganjali papire, otkupili ste stanove u bescjenje. Koliko je bilo napada, pokusaja ubistva ? Nijedno ili mizeran broj. Poceli ste izdavati stanove. Poceli ste dobijati sredstva za renoviranje ali niste ni nakon renoviranja stanova (koje ste sami pobucali) htjeli ostati. Poceli ste prodavati stanove i masno ste zaradili na istim. Otkupljivali ste ih za certifikate koje sta platili po par hiljada maraka od istih onih koji su krvarili za ovu BiH, samo sto ste sada prodavajuci ih uzimali od 50000 do 100000. U isto vrijeme, sirom (jos uvijek okupiranog dijela) BiH, cetnicka vlast vam je podijelila parcele zemlje Bosanske. Tu ste se nastanili i sada u jedan glas vazite kako nedate otadzbinu pc. I ti mi ovdje postavljas pitanja. Sramota. I pravo mi ide na neku stvar ucestala situacija, kada isti problem imaju dvije kone. Bosnjakinja i Srpkinja. Prva ce komentarisati kako ima probleme koje imaju svi u njenoj okolini, druga ce na sva zvona vaziti kako ona ima problem iskljucivo zato sto je ugrozena kao srpkinja. :-) i to ce naravno odmah prenijeti oni cmarovi iz rtrs-a koji unatoc tome sto snimaju takva sranja, na kojima bi im i risto djogo pozavidio, "ladno" i bez ikakvih problema svakodnevno spartaju po ulicama Sarajeva. Ali promijenit ce se to, kad tad...... Doci ce vrijeme kada ce se znati ko je ko u BiH. Tada ce se mnogi poklopiti po usima.
Postoji mnogo istine u tome sto se ovde napisalo,samo bi bilo bolje da je napisano sa mnogo manje zlobe i upiranja prsta samo u drugu stranu.
Nisu svi i nezadovoljni sto napustise to Sarajevo od tih Srba,ima onih koji su bili postanari po Sarajevu pa sada imaju dvospratne kuce po Bijeljini i dalje po RS,ali takvih primjera ima i u vas,oni koji dodjose iz Podrinja na ravnu Ilidzu ili na Blagovac itd
Medjutim,ono sto si u zabludi jeste to da je to samo odluka SDS i srpskih politicara,kao sto neko gore vec rekao:Gdje je gradjanska opcija u BIH?
muha_sa

#137 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by muha_sa »

Aspekt wrote:Rokan

Sarajevo i bosna danas lice na ono sto lice zahvaljujuci Srpskim nacinalistima koji su napali ovu drzavu , srusili je u ubili njene ljude i vratili je 100 godina unazad . BL nije tvoj grad . To je oduvijek bio muslimanski grad sa 17 dzamija koje ste srusili sve i do jedne i sa vecinskim muslimanskim stanovnivstvom kojeg su njegove komsije ubile silovale zaklale i protjerale . Vrati se temi a to nije sarajevska magla i ljepota Miljacke i Vrbasa . Vrbas je bosanska rijeka a srpksa rijeka je morava .
Srbijanska.
no_mani=no_fjučr

#138 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by no_mani=no_fjučr »

Aspekt wrote:Rokan

Da, jednim dijelom. Al' veci problem je ekipa sa Sanđžaka koja kreira javno misljenje, pa vecina Bosnjaka je na Avazu, to je pogubno, tu treba traziti rjesenje, pukanic perfect.
muha_sa

#139 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by muha_sa »

DoZeN wrote:
archi_a wrote:Ja, koliko se sjecam, znam da su bili oficijelni pozivi na sve strane da ljudi ne sele. To je cak i Alija x puta ponavljao prije same reintegracije. Prvo je ulazila policija i vlast pa su onda ljudi pustani na cek-pointima. Vama je bilo puno draze slusati sranja od savjeta vasih vojvoda. Selili ste zvona sa crkava, mrtve ste iskopavali i na prikolicama i galerijama automobila vozili sa sobom. Pa ste se vracali po drugu turu. Selili ste stokove, crijep, plocice, parket, uticnice i kablove iz ostemanih zidova. Sve sto niste uspjeli iseliti u zadnjoj turi ste poceli paliti.. Bagro, sta je trebalo ??? Da vas preklinjemo da ostanete !?! Ok, to je proslo.... Posle par godina, po drugi put vam je pruzena prilika. Vraceno vam je stanarsko pravo. Dolazili ste slobodno, ganjali papire, otkupili ste stanove u bescjenje. Koliko je bilo napada, pokusaja ubistva ? Nijedno ili mizeran broj. Poceli ste izdavati stanove. Poceli ste dobijati sredstva za renoviranje ali niste ni nakon renoviranja stanova (koje ste sami pobucali) htjeli ostati. Poceli ste prodavati stanove i masno ste zaradili na istim. Otkupljivali ste ih za certifikate koje sta platili po par hiljada maraka od istih onih koji su krvarili za ovu BiH, samo sto ste sada prodavajuci ih uzimali od 50000 do 100000. U isto vrijeme, sirom (jos uvijek okupiranog dijela) BiH, cetnicka vlast vam je podijelila parcele zemlje Bosanske. Tu ste se nastanili i sada u jedan glas vazite kako nedate otadzbinu pc. I ti mi ovdje postavljas pitanja. Sramota. I pravo mi ide na neku stvar ucestala situacija, kada isti problem imaju dvije kone. Bosnjakinja i Srpkinja. Prva ce komentarisati kako ima probleme koje imaju svi u njenoj okolini, druga ce na sva zvona vaziti kako ona ima problem iskljucivo zato sto je ugrozena kao srpkinja. :-) i to ce naravno odmah prenijeti oni cmarovi iz rtrs-a koji unatoc tome sto snimaju takva sranja, na kojima bi im i risto djogo pozavidio, "ladno" i bez ikakvih problema svakodnevno spartaju po ulicama Sarajeva. Ali promijenit ce se to, kad tad...... Doci ce vrijeme kada ce se znati ko je ko u BiH. Tada ce se mnogi poklopiti po usima.
Postoji mnogo istine u tome sto se ovde napisalo,samo bi bilo bolje da je napisano sa mnogo manje zlobe i upiranja prsta samo u drugu stranu.
Nisu svi i nezadovoljni sto napustise to Sarajevo od tih Srba,ima onih koji su bili postanari po Sarajevu pa sada imaju dvospratne kuce po Bijeljini i dalje po RS,ali takvih primjera ima i u vas,oni koji dodjose iz Podrinja na ravnu Ilidzu ili na Blagovac itd
Medjutim,ono sto si u zabludi jeste to da je to samo odluka SDS i srpskih politicara,kao sto neko gore vec rekao:Gdje je gradjanska opcija u BIH?
ta ce oni :-) il su prikriveni nacionalisti il su Alijini Srbi :-)
Paranoid

#140 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Paranoid »

DoZeN wrote: Gdje je gradjanska opcija u BIH?
U koaliciji "1. Mart" ! Eto gdje je..
DoZeN

#141 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by DoZeN »

rokan wrote: sarajevo je samo bilo grad u bivsoj jugoslaviji a posebno za vrijeme olimpijade a gradom ga je cinio kosmopolitski duh u kojem su ogromnu ulogu, htjeli to neki priznati ili ne, cinili srbi. sad kad vise tog duha nema, jer kako nema protoka vazduha tako nemas ni protoka ljudi ni protoka ideja, ostao je samo cevap i vec otuzno podsjecanje na olimpijske igre i pricu "kako nam je nekad dobro bilo". sad je sarajevo bas kao i miljacka u vecem dijelu godine, ustajala zabokrecina. doduse, uvijek ga vadi relativna blizina mora koje je opet u drugoj drzavi i blizina planina od kojih je najljepsa i najbolja u drugom entitetu.
dobro jarane
ja bi tebe trebao zvati kada budem ganjao za vodu
zapeo ko sivonja :shock:
Sarajevo je u ovakvom stanju sada i zbog politike Srba i SDS-a,sada postoje dzamije i Malesicima ili Podlugovima gdje nikada nisu bile,da je srpska politika htjela Sarajevo, oni koji su preuzeli stanice policije u februaru 96 bi vrlo brzo morali da prave plan kako da se djeli vlast sa Srbima
Nije se htjelo
DoZeN

#142 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by DoZeN »

Paranoid wrote:
How Yes Know
fakat

#143 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by fakat »

Paranoid wrote:Rokane ni ti, kao ni Gidra od kojeg si prepisao mišljenje, niste vidjeli Sarajevo osim na ovom portalu. Da ne govorimo o tome jesteli ga osjetili, jer to je nemoguće za tebe i slične. Imaš blokadu mišljenja i vrlo je teško živjeti s tim, a jedina satisfakcija ti je napisati nešto što nema veze sa stvarnošću..
:lol: :lol: :lol: "grad bez rijeke"...."neboderi sprecavaju protok vazduha"...."nema sunca pa su svi zakrzljali"... :lol: :lol:
Paranoid

#144 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Paranoid »

DoZeN wrote:
Paranoid wrote:
How Yes Know
Navedi mi bar jedan razlog zašto misliš da nije ?
no_mani=no_fjučr

#145 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by no_mani=no_fjučr »

DoZeN wrote:
rokan wrote: sarajevo je samo bilo grad u bivsoj jugoslaviji a posebno za vrijeme olimpijade a gradom ga je cinio kosmopolitski duh u kojem su ogromnu ulogu, htjeli to neki priznati ili ne, cinili srbi. sad kad vise tog duha nema, jer kako nema protoka vazduha tako nemas ni protoka ljudi ni protoka ideja, ostao je samo cevap i vec otuzno podsjecanje na olimpijske igre i pricu "kako nam je nekad dobro bilo". sad je sarajevo bas kao i miljacka u vecem dijelu godine, ustajala zabokrecina. doduse, uvijek ga vadi relativna blizina mora koje je opet u drugoj drzavi i blizina planina od kojih je najljepsa i najbolja u drugom entitetu.
dobro jarane
ja bi tebe trebao zvati kada budem ganjao za vodu
zapeo ko sivonja :shock:
Sarajevo je u ovakvom stanju sada i zbog politike Srba i SDS-a,sada postoje dzamije i Malesicima ili Podlugovima gdje nikada nisu bile,da je srpska politika htjela Sarajevo, oni koji su preuzeli stanice policije u februaru 96 bi vrlo brzo morali da prave plan kako da se djeli vlast sa Srbima
Nije se htjelo
Sto tebi smetaju Džamije , ako uzmes u obzir da su dvojica dovoljna za crkvu prema Bibliji...?
Michio Kaku

#146 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Michio Kaku »

Aspekt wrote:
Hallo Mikelandjelo skini se sa marihuane ovog sabaha i procitaj naslov teme , sta si natakario sa svjim zgradama i arihtekturi na podforumu politika :oops:
arhitektura je povezana itekako sa politikom. prostor u kojem zivimo i u kojem se krecemo, u kojem radimo, koji gledamo moze da ima i ima i ideoloske i politicke implikacije.
archi_a

#147 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by archi_a »

Gradjanska opcija?
Imam odgovor na to. Gradjanska opcija su Damir, Ilija, Vanja, Nenad, Ana i Jelena sa kojima i danas radim i koji zive zajedno sa mnom u nasem gradu. I postujemo se i pijemo kafu i rucamo u pauzi zajedno. I navijamo za istu reprezentaciju. I spominjemo politicare u istom kontekstu. I borimo se za bolji zivot.. I cestitamo jedni drugima praznike. A sto je najvaznije, gledamo se u oci dok razgovaramo. I zivimo u nasoj zemlji zajedno, u nasoj Bosni i Hercegovini. E sad, da li su oni manjina i zasto ih nema vise? Zasto je onih koji se istom Bogu mole kao i oni a koji ne vole BiH vise ???? Eto ti odgvora zasto je toliko srdzbe u mom komentaru
DoZeN

#148 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by DoZeN »

Paranoid wrote:
Emir Suljagic je imao lijepu perspektivu kada se usprotivio vjeronauci u skolama sarajenskom kantonu, onda se dobio sljagu od IVZ i ostalih, otisao u Bratunac i poceo da se bori za povratak i prava Bosnjaka u Podrinju i u RS, njegova ideja mozda i jeste humana, ali ono sto ja vidim jeste da se on "bode" i njegovo udruzenje sa Dodikovim rezimom, ok Dodik je krkan,ali sumljam da ce Koalicija 1 Mart imati interes da bilo s kime razgovara iz Banja Luke od Ivanica,Cavica itd
On po meni ide na homogenizaciju Bosnjaka, jer mu je smijesan partner Blazo Stevovic iz Trebinja
The 51st State

#149 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by The 51st State »

DoZeN wrote:
Paranoid wrote:
Emir Suljagic je imao lijepu perspektivu kada se usprotivio vjeronauci u skolama sarajenskom kantonu, onda se dobio sljagu od IVZ i ostalih, otisao u Bratunac i poceo da se bori za povratak i prava Bosnjaka u Podrinju i u RS, njegova ideja mozda i jeste humana, ali ono sto ja vidim jeste da se on "bode" i njegovo udruzenje sa Dodikovim rezimom, ok Dodik je krkan,ali sumljam da ce Koalicija 1 Mart imati interes da bilo s kime razgovara iz Banja Luke od Ivanica,Cavica itd
On po meni ide na homogenizaciju Bosnjaka, jer mu je smijesan partner Blazo Stevovic iz Trebinja
vama je svako smijesan kome je stalo do ove drzave i ljudskosti...., prvi i osnovni razlog zasto drzava nije normalna je u srbima i njihovoj politici etnickog ekskluziviteta u cije su ime pocinili najstrasnije zlocine u evropi od drugog svijetskog rata..., sao ovo, sao ono, pa kolji...., ovo sto ti pises je rendanje kora ili teska glupost, naivnost ili zloba. dakle, kad iz srpskog etnickog korpusa proistekne neka druga politika kojoj je stalo do ove drzave onda mozemo pricati....
DoZeN

#150 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by DoZeN »

The 51st State wrote:
DoZeN wrote:
Paranoid wrote:
vama je svako smijesan kome je stalo do ove drzave i ljudskosti...., prvi i osnovni razlog zasto drzava nije normalna je u srbima i njihovoj politici etnickog ekskluziviteta u cije su ime pocinili najstrasnije zlocine u evropi od drugog svijetskog rata..., sao ovo, sao ono, pa kolji...., ovo sto ti pises je rendanje kora ili teska glupost, naivnost ili zloba. dakle, kad iz srpskog etnickog korpusa proistekne neka druga politika kojoj je stalo do ove drzave onda mozemo pricati....
sa takvim stavom ne mozes pred Srbe u RS, proslo je 20 god od zavrsetka,moze da prodje i dvaput toliko,NEMA NISTA OD SUPLJE!!
Post Reply