Je li moguce imati curu kad...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- JThomas
#1301 Re: Je li moguce imati curu kad...
ma najbolje je rekao mostarac. curu/ženu može imati i najveći kokuz, ako pogledate oko sebe bijeda se najranije udaje, ženi i rađa djecu. al' u 99.9% slučajeva ne može birati kakvu bi stvarno htio, u tom grmu leži zec.
- Ghost_Rider_XXX
#1302 Re: Je li moguce imati curu kad...
Upravo tako. Nafata krpa zakrpu i onda nema pametnija posla nego pravi djecu. Izgleda da se svi kokuzi vode onom Velijinom:"Kad meni nogice zadrhte ne bih ga ja iz babe izvadio." Onda imaš poplavu nekih humanih televizija koje traže pomoć za porodicu sa 157 djece gdje ni otac ni majka ne rade. Koji je moj pravio djecu kad ih nema kako izdržavat.JThomas wrote:ma najbolje je rekao mostarac. curu/ženu može imati i najveći kokuz, ako pogledate oko sebe bijeda se najranije udaje, ženi i rađa djecu. al' u 99.9% slučajeva ne može birati kakvu bi stvarno htio, u tom grmu leži zec.
Ja vrlo solidno zaradjujem za ove uslove i opet mi ne pada na pamet da pravim drekavce jer je pravo heben vakat a ovi se kokuzi kote gluho bilo. I naravno onda jadna djeca ispaštaju i nemaju ni pojest ni obuć nit se školovat. Joj odmah se nasekiram. Kako bih ja te roditelje mariso, majko moja.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1303 Re: Je li moguce imati curu kad...
imam osjećaj da se žene samo extremno siromašni i extremno bogati
a srednji stalež (koji ne postoji više nego je pola njih ka siromaštvu krenulo a ostali kubure na nuli )
samo nešto kalkuliše
nekad su osjetili lagodan život i znaju šta je to i kako je super pa bi da i njihova djeca tako...
a ne žele da im djeca budu siromašna...jer se točak sreće okreće pa odgađaju...
s druge strane... moja mama je deseto dijete svojih roditelja...vrlo lako je mogla biti nerođena
kad razmislim... šta sam lijepo doživio u životu... a da to nisam proživio...da se ona nije rodila...
treba život širiti... zato je možda idealno kroz nekoliko generacija da svi imaju po jedno dijete
da se riješimo bijede 
a srednji stalež (koji ne postoji više nego je pola njih ka siromaštvu krenulo a ostali kubure na nuli )
samo nešto kalkuliše
nekad su osjetili lagodan život i znaju šta je to i kako je super pa bi da i njihova djeca tako...
a ne žele da im djeca budu siromašna...jer se točak sreće okreće pa odgađaju...
s druge strane... moja mama je deseto dijete svojih roditelja...vrlo lako je mogla biti nerođena
kad razmislim... šta sam lijepo doživio u životu... a da to nisam proživio...da se ona nije rodila...
treba život širiti... zato je možda idealno kroz nekoliko generacija da svi imaju po jedno dijete
- Eleonora
#1304 Re: Je li moguce imati curu kad...
Ghost_Rider_XXX wrote:Upravo tako. Nafata krpa zakrpu i onda nema pametnija posla nego pravi djecu. Izgleda da se svi kokuzi vode onom Velijinom:"Kad meni nogice zadrhte ne bih ga ja iz babe izvadio." Onda imaš poplavu nekih humanih televizija koje traže pomoć za porodicu sa 157 djece gdje ni otac ni majka ne rade. Koji je moj pravio djecu kad ih nema kako izdržavat.JThomas wrote:ma najbolje je rekao mostarac. curu/ženu može imati i najveći kokuz, ako pogledate oko sebe bijeda se najranije udaje, ženi i rađa djecu. al' u 99.9% slučajeva ne može birati kakvu bi stvarno htio, u tom grmu leži zec.
Ja vrlo solidno zaradjujem za ove uslove i opet mi ne pada na pamet da pravim drekavce jer je pravo heben vakat a ovi se kokuzi kote gluho bilo. I naravno onda jadna djeca ispaštaju i nemaju ni pojest ni obuć nit se školovat. Joj odmah se nasekiram. Kako bih ja te roditelje mariso, majko moja.
- Ma.Le.Na
#1305 Re: Je li moguce imati curu kad...
ovakav je i moj stav.Ghost_Rider_XXX wrote:Upravo tako. Nafata krpa zakrpu i onda nema pametnija posla nego pravi djecu. Izgleda da se svi kokuzi vode onom Velijinom:"Kad meni nogice zadrhte ne bih ga ja iz babe izvadio." Onda imaš poplavu nekih humanih televizija koje traže pomoć za porodicu sa 157 djece gdje ni otac ni majka ne rade. Koji je moj pravio djecu kad ih nema kako izdržavat.JThomas wrote:ma najbolje je rekao mostarac. curu/ženu može imati i najveći kokuz, ako pogledate oko sebe bijeda se najranije udaje, ženi i rađa djecu. al' u 99.9% slučajeva ne može birati kakvu bi stvarno htio, u tom grmu leži zec.
-
Strpljiva
#1306 Re: Je li moguce imati curu kad...
Dok drugi kote, a vi rađate djecu - biće nas pa haman i normalnih. Meni još niko od tih kokuza nije na vrata pokucao, ne znam, možda vama jeste.Ma.Le.Na wrote:ovakav je i moj stav.Ghost_Rider_XXX wrote:Upravo tako. Nafata krpa zakrpu i onda nema pametnija posla nego pravi djecu. Izgleda da se svi kokuzi vode onom Velijinom:"Kad meni nogice zadrhte ne bih ga ja iz babe izvadio." Onda imaš poplavu nekih humanih televizija koje traže pomoć za porodicu sa 157 djece gdje ni otac ni majka ne rade. Koji je moj pravio djecu kad ih nema kako izdržavat.JThomas wrote:ma najbolje je rekao mostarac. curu/ženu može imati i najveći kokuz, ako pogledate oko sebe bijeda se najranije udaje, ženi i rađa djecu. al' u 99.9% slučajeva ne može birati kakvu bi stvarno htio, u tom grmu leži zec.
Ako mu ne možeš ili nećeš pomoći, ne diraj ga. Shvatam vaš stav, ali jako je nepristojno ljude kategorisati ovako. Moja mama je svetica, ali njihova kuja.
@GRXXX Jedi svoj hljeb i svoju brigu beri. Ako drugi tebi ne pripovjedaju kad' ćeš se ženiti, koliku platu trebaš imati za prvo dijete - bar ih toliko ispoštuj u njihovim odlukama ma kakave da su.
- burek_in_space
#1307 Re: Je li moguce imati curu kad...
Kako poshtovati nekoga ko je svjestan da nece ni za sebe imati sutra komad hljeba, a pravi po 7-8 djece?! 
-
Strpljiva
#1308 Re: Je li moguce imati curu kad...
Da neko takav ovisi o meni - sigurno bih reagovala isto. Pa zbog takvih ljudi nam natalitet iole postoji. Zato kada već ne možete gledati tuđu muku - pomozite brate. Kritikom samo trošite energiju koja može koristiti kapitalizmu.burek_in_space wrote:Kako poshtovati nekoga ko je svjestan da nece ni za sebe imati sutra komad hljeba, a pravi po 7-8 djece?!
Ne traži niko da te ljude poštujemo s apsekta njihovih odluka o repreodukciji. Ali nisu ništa manje ljudi od onih koji imaju za pristojan život. Teško da ćete takva osoba uvrijediti, nego će se skloniti da prođeš.
Nisam ni ja za rađanje bez pokrića, i ja razmišljam slično. Meni je zapalo za oko okot. K'o da su životinje.
PS. Znam da je bilo retoričko pitanje
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1309 Re: Je li moguce imati curu kad...
Ja se slazem sa ghostom.
Meni je to tuzno, a redovno gledam takve slucaje po tv-u.
Ja se licno nikada ne bih usudila praviti djecu da zivim u uslovima u kojima nemam krova nad glavom, ali eto ima nas svakakvih.
Meni je to tuzno, a redovno gledam takve slucaje po tv-u.
Ja se licno nikada ne bih usudila praviti djecu da zivim u uslovima u kojima nemam krova nad glavom, ali eto ima nas svakakvih.
- burek_in_space
#1310 Re: Je li moguce imati curu kad...
Drug Ghost napishe to malo jache, radi melodramatike, ali vjerujem da nije bilo zle namjere sa njegove strane.
Kao shto nema zle namjere ni sa moje strane kada ovo komentarishem, jer ne radim to od jala i bijesa shto sam ljubomoran na toliku djecu, nego zato shto prave novu sirotinju od njih.
To je ono shto je i Ghost htio reci, shto ja takodje podrzhavam, a kako vidim, ima josh ljudi slichnog stava.
Kao shto nema zle namjere ni sa moje strane kada ovo komentarishem, jer ne radim to od jala i bijesa shto sam ljubomoran na toliku djecu, nego zato shto prave novu sirotinju od njih.
To je ono shto je i Ghost htio reci, shto ja takodje podrzhavam, a kako vidim, ima josh ljudi slichnog stava.
- Ma.Le.Na
#1311 Re: Je li moguce imati curu kad...
upravo takoburek_in_space wrote:Drug Ghost napishe to malo jache, radi melodramatike, ali vjerujem da nije bilo zle namjere sa njegove strane.
Kao shto nema zle namjere ni sa moje strane kada ovo komentarishem, jer ne radim to od jala i bijesa shto sam ljubomoran na toliku djecu, nego zato shto prave novu sirotinju od njih.![]()
nama treba djece ali nam ne treba JOS socijalnih slucajeva...jer jedva i s ovima postojecim izlazimo na kraj.
a postavlja se i pitanje...(rekoste da takvima treba pomoci)
da li je posteno pomagati nekome ko ima desetero djece a boli ga briga kako ce ih prehraniti...ili nekome ko se trudi raditi i ne moze priustiti ni jedno dijete..?
prvi slucaj je svakako socijalni a drugi i nije...ali drugi jednostavno ne moze priustiti dijete..pa ga samim tim i "ne pravi"
-
meksikana
#1312 Re: Je li moguce imati curu kad...
mozda sam previse subjektivna ali isto imam osjecaj d aneki ljudi fakat radjaju djecu samo tek onako nek ih ima sto vis ena broju.,..mislilm nije mi ni ljudski ni huumano niti bilo sta drugo roditi toluku djecu 5-6, a da nemas osnovne uvjete d aim pruzis...ne znam i ne razumijemmm..pa najlakse je roditi ali sta onda....mada poznajem i one koji bi imali sve uvjete ali ih ne radjaju pa ko bi znao vise....
- Urban B.
#1313 Re: Je li moguce imati curu kad...
Jest da se kaze da svako dijete ima svoju nafaku,al koja je to nafaka kad babo ne zaradjuje ni 200 KM mjesecno a ima 5-6 djece?sanabe wrote:
A ja se slazem sa strplljivomFakat...okot
![]()
Ko kome moze narediti koliko djece da ima? Svako dijete, vele, ima svoju nafaku. Treba zeni podvezati jajnike jer nema para?![]()
Malo mi je pregrubo to.I podsjeca me na nesto/nekog
Ja se u potpunosti slazem sa Ghostom
jest da je mozda pregrubo al paket kondoma puno manje kosta od izdrzavanja 5-6 djece!
- Urban B.
#1314 Re: Je li moguce imati curu kad...
Isto kao i u Kini,jer niko nema od toga koristi pogotovo ne ta djeca!Ja samo ne mogu da razumijem te ljude,nemaju za kifle a prave djecu kao na traci i onda na kraju kukaju na tv-u kako nemaju sta jesti,to je meni odvratno jer zao mi je te djece koja su od rodjenja osudjena na takvo nesto!
- roki
#1315 Re: Je li moguce imati curu kad...
Odoste sa teme.Ja imam djevojku.U vezi smo 3 godine,poznajemo se od srednje skole.Jel imamo para?Pa ko i svaki student,više nemamo nego imamo.Izađemo prosječno dva puta sedmično,nekad ja plaćam nekad ona.Na plaćanje ne gledamo na način da ja kao momak moram uvijek plaćati.Ne pijemo alkohol,ne pušimo što nam dobro dode,pa na izlazak potrosimo 4-5-6KM za kafu ili čaj.Uglavnom,odlično funkcionišemo.Ispričamo se,iskahvenišemo,ako je lijepo vrijeme prošetamo i ljepota 
- fedor
#1316 Re: Je li moguce imati curu kad...
Problem je u ljudima. Meni je malo čudno a malo i smiješno. Uvijek sam se pitao kako to da bogati ljudi imaju 2, max 3 djece, a siromašni ih prave u prosjeku duplo!? I još jedno mi nije jasno. Znam masu slučajeva, gdje ljudi jedva sastavljaju kraj s krajem, ali bitno je da se ima auto (registracija+benzin i sve ostalo), a djeca gladna, bosa, žedna....sanabe wrote: Dobro, ali ja se opet pitam cije je da odlucuje o tome koliko ce ko djece imati? Eto to mi nije jasno. Ja ne mogu ni ovdje, na forumu, gdje sam aMonimna napisati da osudjujem nekog jer ima puno djece a malo para, pa se pitam ko bi mogao onako javno o tome progovoriti i reci takvo nesto? Realno, ko?
Ne osuđujem nikoga, ali zar se ne bismo makar trebali zapitati, treba li nam "toliko" djece!?
Znam da svako voli da ima dijete, i da ima porodicu, ali veoma je teško kad tvoje dijete nema, a tuđe ima. A kakva su danas djeca, mislim i mi smo takvi bili (većina), čim vidiš od nekog nešto moljakaš i ti svoje da ti kupe....
Ne razumijem to nikako, niti ću ikada moći razumjeti!
-
Zoya
#1317 Re: Je li moguce imati curu kad...
Al' zato homoseksualnost u Kini zauzima maha
Ni meni nije jasno sto ljudi shtancaju djecu kad im nemaju pruziti ono osnovno. Neko mi nekad rece da su valjda ljudi tad nervozni, pa eto, "isterasaju" svoju nervozu, i gle cuda, stvori se djete
Ni meni nije jasno sto ljudi shtancaju djecu kad im nemaju pruziti ono osnovno. Neko mi nekad rece da su valjda ljudi tad nervozni, pa eto, "isterasaju" svoju nervozu, i gle cuda, stvori se djete
- Urban B.
#1318 Re: Je li moguce imati curu kad...
Ne kazem ja da se ljudi igraju boga i da je fer to u kini,samo kao sto roki napisa kako bogati imaju 2-3 a siromasni 5-6,puno toga ima i u obrazovanju i nacinu razmisljanjasanabe wrote:Urban B. wrote:Isto kao i u Kini,jer niko nema od toga koristi pogotovo ne ta djeca!Ja samo ne mogu da razumijem te ljude,nemaju za kifle a prave djecu kao na traci i onda na kraju kukaju na tv-u kako nemaju sta jesti,to je meni odvratno jer zao mi je te djece koja su od rodjenja osudjena na takvo nesto!
Super, Kina, zakon nidje veze, zakon zbog kojeg su mnogi parovi ostali bez djece jer im je jedno jedino koje su SMJELI imati umrlo (neka je epidemija bila medju djecom) , e pa je li to fer?
Ne volim kad se ljudi igraju Boga i gotovo
@Zoya
ne kaze se djaba kondom glavu cuva
- JThomas
#1319 Re: Je li moguce imati curu kad...
dajte ba budite realni. ne može niko nikome narediti niti treba da naređuje, ali praviti djecu kad ih nemaš od čega hraniti je neodgovorno prvo prema toj djeci, pa onda prema društvu u cjelini. najlakše je sklepati dijete, to može svaka budala kojoj se može dići. al' malo ga je teže othraniti, odgojiti i napraviti insana od njega...e ti ako ga praviš, a znaš da nemaš uslova za ovo, onda si šupak, prvo prema toj djeci, a onda prema svima nama kojima valja sutra živjeti sa tom djecom.
-
Gospoda Ministarka
#1320 Re: Je li moguce imati curu kad...
sanabe wrote:hm, da li je bogastvo garant da ce dijete biti dobar insan? da ce drustvo imati koristi od njega? ili da barem nece imati probleme s njim? hocu li nabrajti svu bogatasku djecu od koje je nekog glava zaboljela? ovdje i u svijetu?JThomas wrote:dajte ba budite realni. ne može niko nikome narediti niti treba da naređuje, ali praviti djecu kad ih nemaš od čega hraniti je neodgovorno prvo prema toj djeci, pa onda prema društvu u cjelini. najlakše je sklepati dijete, to može svaka budala kojoj se može dići. al' malo ga je teže othraniti, odgojiti i napraviti insana od njega...e ti ako ga praviš, a znaš da nemaš uslova za ovo, onda si šupak, prvo prema toj djeci, a onda prema svima nama kojima valja sutra živjeti sa tom djecom.
- JThomas
#1321 Re: Je li moguce imati curu kad...
nije, naravno da nije. daleko od toga, niti sam ja to rekao.sanabe wrote:hm, da li je bogastvo garant da ce dijete biti dobar insan? da ce drustvo imati koristi od njega? ili da barem nece imati probleme s njim? hocu li nabrajti svu bogatasku djecu od koje je nekog glava zaboljela? ovdje i u svijetu?JThomas wrote:dajte ba budite realni. ne može niko nikome narediti niti treba da naređuje, ali praviti djecu kad ih nemaš od čega hraniti je neodgovorno prvo prema toj djeci, pa onda prema društvu u cjelini. najlakše je sklepati dijete, to može svaka budala kojoj se može dići. al' malo ga je teže othraniti, odgojiti i napraviti insana od njega...e ti ako ga praviš, a znaš da nemaš uslova za ovo, onda si šupak, prvo prema toj djeci, a onda prema svima nama kojima valja sutra živjeti sa tom djecom.
ja se kroz posao susrecem sa adolescentima, i ima djece iz dobrostojecih obitelji koja su drska, losi djaci i onih iz siromasnih porodica koja su vaspitana i dobro uce
al' praviti dijete a znati da u startu nemaš osnovnih uslova, da nemaš da ih normalno hraniš i obučeš...je krajnje neodgovorno i šupački. prema toj djeci, pa onda prema društvu u cjelini.
- bez_ideje
#1322 Re: Je li moguce imati curu kad...
Ovo za Kinu nije tacno,da ne mozes drugo imati ako jedno umre. Mozes imati i dvoje-troje,ali na svako naredno placas porez.
Fino je bit i liberalan i merhametlija...al cinjenice govore-da nas ima vise nego sto ima hrane. Vise je resursa nepovratno iscrpljeno u posljednjih 50 godina ,nego u citavom ljudskom vijeku.
Radjanje velikog broja djece je imalo smisla u vrijeme kucnih zadruga,gdje je zemlja hranila i oblacila,jer vise od toga nije ni trebalo. Nema toga vise...ova prica o nafaki svakog djeteta je cisti romantizam.
Bolje da i nas ogranice na po jedno,nego da ti unuci placaju tanjir GMO rize 50 KM !
Fino je bit i liberalan i merhametlija...al cinjenice govore-da nas ima vise nego sto ima hrane. Vise je resursa nepovratno iscrpljeno u posljednjih 50 godina ,nego u citavom ljudskom vijeku.
Radjanje velikog broja djece je imalo smisla u vrijeme kucnih zadruga,gdje je zemlja hranila i oblacila,jer vise od toga nije ni trebalo. Nema toga vise...ova prica o nafaki svakog djeteta je cisti romantizam.
Bolje da i nas ogranice na po jedno,nego da ti unuci placaju tanjir GMO rize 50 KM !
- JThomas
#1323 Re: Je li moguce imati curu kad...
pa nema draga sanabe toga nigdje. niti vidim da bi ko zabranio, niti mislim da bi to uopšte bilo moguće. kako bi to uopšte hipotetički uradio? ali - neodgovorno je prema djeci. krajnje neodgovorno. a poslije njih, neodgovorno je i prema cijelom društvu. to je bukvalno "ukopavanje" te djece, stavljanje u inferioran početni položaj. nikakvi roditelji i nikakvo bogatstvo ne mogu garantovati da će dijete sutra biti dobar čovjek...ali kakvo pravo ima lola da mu u startu drastično smanji šanse zato što se njemu dig'o?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1324 Re: Je li moguce imati curu kad...
a možda zapali staricu...
'oćemo se kladiti i dogovoriti kvote?
'oćemo se kladiti i dogovoriti kvote?
- bez_ideje
#1325 Re: Je li moguce imati curu kad...
A i dalje se sve pojede i popi